Subsidieregeling Schoolkracht

Lean Six Sigma

Ontvang tot €30.000 aan subsidie voor uw onderwijsinstelling

Tot 15 januari 2021 heeft iedere onderwijsinstelling in het Primair-, Speciaal- en Voortgezet onderwijs de mogelijkheid om plannen in te dienen om aanspraak te maken op deze subsidie. Een mooie kans om komend jaar de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren!

Wat is deze subsidieregeling?

Deze subsidieregeling is bedoeld om schoolleiders en leraren te ondersteunen om de school verder te ontwikkelen. Met de subsidie wordt er tijd en ruimte gemaakt om een verbeterplan op te stellen en uit te voeren. Het uitgangspunt is om kwalitatief beter onderwijs te geven aan de leerlingen. Er zijn echter diverse manieren om dit doel te bereiken. Denk hierbij aan het verlagen van de werkdruk, verbeteren van arbeidsomstandigheden of inspelen op de veranderende lesomgeving.

School- en onderwijsontwikkeling is essentieel voor de onderwijskwaliteit. Schoolleiders en leraren vinden niet altijd tijd, budget en focus om verander- en verbeterideeën uit te werken en/of uit te voeren. Of om goede veranderingen duurzaam te borgen in de onderwijspraktijk.
-Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Voorwaarden subsidie Schoolkracht

Om in aanmerking te komen voor de subsidie Schoolkracht dient de subsidie gebruikt te worden voor één of meerdere van de volgende thema’s:

 • verbeteren onderwijskwaliteit;
 • omgaan met leraren- en schoolleiderstekort;
 • kansen(on)gelijkheid;
 • digitalisering.

In totaal is er € 5.000.000 vrijgesteld door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en sport. Er kan maximaal € 30.000 per school voor één vestiging worden aangevraagd. Scholen met meerdere vestigingen moeten daarom overleggen welke schoolvestiging de aanvraag gaat indienen. De subsidie moet worden besteed in de periode van maart 2021 t/m augustus 2022.

Subsidie aanvragen

Scholen hebben tot 15 januari 2021 om de subsidie Schoolkracht aan te vragen. Schoolleiders en gemachtigde leraren kunnen zich inschrijven via dit online inschrijfformulier. Bij de aanvraag dient het Plan voor schoolontwikkeling en begroting worden meegestuurd. Dit plan dient te bestaan uit:

 • het doel waarvoor de subsidie wordt aangevraagd;
 • de hoofdlijnen waarop de schoolontwikkeling zich richt;
 • een vermelding van het thema,
 • de acties die bij het plannen en uitvoeren van de schoolontwikkeling horen;
 • de middelen en rollen van alle betrokkenen bij de schoolontwikkeling;
 • een omschrijving van de borging zodat de verbetering duurzaam wordt ingezet, ook nadat de subsidie stopt.

Gedurende de looptijd van de subsidieregeling zal er een onderzoek worden gestart om de ‘lessons learned’ vast te leggen. Dit zal tijdens enkele bijeenkomsten besproken worden om kennis te delen tussen de verschillende scholen. Indien u subsidie aanvraagt bent u verplicht hier aan deel te nemen.

Subsidieaanvraag indienen

The Lean Six Sigma Company heeft al meer dan 10 jaar ervaring in het onderwijs. Wij helpen u daarom graag met het opstellen (en implementeren) van het Plan voor Schoolontwikkeling. Wilt u hier meer over weten? Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

 • DD slash MM slash JJJJ
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer leren of heb je een vraag?

Vraag onze studiegids aan voor meer informatie.

 • DD slash MM slash JJJJ
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen