Als professionele coach zelf nog bijleren over Lean Management

Procesverbetering

Volgens How Company verdient iedereen het om zijn of haar maximaal potentieel te benutten. Dit geldt op persoonlijk vlak, maar het is ook op de werkvloer van groot belang. Daarom verzorgen ze trainingen, coaching en begeleiding van verandertrajecten in organisaties. Maar, net als bij je organisatie, is er ook bij How Company altijd ruimte voor verbetering. Zo willen ze de gegevensoverdracht van logistieke voorbereidingen optimaliseren. Onze cursist Jeroen gaat hier enthousiast mee aan de slag. Gedurende het project werkt hij naar een flow toe: een proces zonder verstoringen. Ben je benieuwd naar de rol van Lean Management in dit project? Lees dan snel verder.

Samenwerkingen versterken

How Company werkt veel samen met partners en specialisten op het gebied van Lean Management. Wat houdt deze managementfilosofie dan in? Lean Management kan ook omschreven worden als een ‘cultuur van continu verbeteren’. Dit behaal je als organisatie door constant naar het meest effectieve en efficiënte proces te streven. Gedurende het project was het de belangrijkste taak van Jeroen om hier kennis en vaardigheden over te vergaren. Met als gevolg dat de onderlinge samenwerkingen tussen werknemers verbetert.

Lean werken met het team

Bij How Company is men gewend in eigen verantwoordelijkheid te werken en heeft men zo een sterke eigen mening. Op de werkvloer bevinden zich dus ook veel assertieve mensen. Deze goede eigenschappen werpen beslist hun vruchten af tijdens de trainingen. Maar, hierdoor kan het soms wel lastig zijn om veranderingen door te voeren. Ze houden zich graag vast aan hun gebruikelijke manier van plannen: werken vanuit een planning in Excel. Bij Lean Management is het van belang dat Jeroen collega’s aanzet tot procesverbetering. Daarom biedt de cursist de werknemers extra context. Dit doet Jeroen door aan te tonen dat deze planning geen toevoegde waarde biedt voor de klant. Hierdoor zien ze in dat procesverbetering gewenst is en accepteren ze de verandering: een nieuw vormgegeven planning. Het gehele team werkt graag met deze nieuwe werkvorm.

Lean Management biedt voordelen

Gedurende de opleiding ontdekt de cursist dat Lean Management zowel in de eigen dienstverlening als eigen werkprocessen veel oplossingen te bieden heeft. Als gevolg van de training zien collega’s van de cursist hoe ze kunnen profiteren van de voordelen. How Company bestaat uit specialisten in het creëren van een goede samenwerking tussen collega’s, werkgevers en leidinggevenden. De managementfilosofie sluit hier naadloos op aan. Binnen het bedrijf worden nu meer processen onder de loep genomen. Dankzij Lean Management besteedt How Company meer aandacht aan hoe ze nog beter kunnen inspelen op de klantvraag.

Jeroen heeft zijn kennis verreikt en ervaring opgedaan met de managementmethode. Momenteel is er vanuit alle collega’s van Jeroen de juiste aandacht voor het continu verbeteren van processen. Dit zorgt voor nog betere samenwerkingen met partners. Ook weten ze zelf interne processen te optimaliseren. The Lean Six Sigma Company ziet dit als een goed vooruitzicht voor de toekomst!

Ontdek wat Lean Management voor je organisatie betekent!

How Company streeft door het Lean Six Sigma project naar continu procesverbetering. Door middel van Lean Management realiseren ze dat collega’s hier hun aandacht op vestigen. Wil je weten hoe deze managementfilosofie zorgt voor geoptimaliseerde processen in je eigen organisatie? Bekijk ons opleidingsaanbod en ontdek welke opleiding bij jou past.

Wil je meer leren of heb je een vraag?

Vraag onze studiegids aan voor meer informatie.

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen