open inschrijving

Green Belt training

Met de Lean Six Sigma Green Belt training kiest u voor een combinatie van projectleiderschap en hands-on kennis van Continu Verbeteren. Onder begeleiding van onze (Master) Black Belts leert u exact hoe de tools en methodes van de Lean Six Sigma methodologie in elkaar steken. Van DMAIC-projectstructuur tot creatief brainstormen, van Value Stream tot Flow principes. Tijdens deze ISO13053 en ISO18404 gecertificeerde training wordt het uw expertise. Zo kunt u vervolgens samen met een team aan de slag met verbeterprojecten. De Green Belt training is ook beschikbaar als In-Company training, zie onze pagina over groepstrainingen voor meer informatie.

Green Belt

Locaties

5 Locaties

Reviews

Subsidie

STAP-Budget

Ontvang tot €1000,- korting op uw Lean Six Sigma Green Belt training met het STAP-Budget!

Meer informatie

Studiegids

Vraag onze studiegids aan voor meer informatie over de studieprogramma’s, voorbereidingen en examinering.

Introductie

Een waardevolle Green Belt training

De rol van een Green Belt is enorm afwisselend. Want vanaf dit niveau gaat u zelfstandig aan de slag als projectleider binnen Lean Six Sigma. Met deze kennis van de methodologie kunt u elke opdracht aan, ongeacht de branche of afdeling. Tijdens de training komen onderwerpen zoals projectstructuren, stakeholdermanagement en zoeken naar verspilling aan bod. Na de training weet u exact hoe processen in kaart worden gebracht, waar de verspilling zich verstopt en welke verbeteringen nu echt nuttig zijn. Met deze kennis kunt vol vertrouwen als Green Belt aan de slag.

 • Meest complete Lean Six Sigma programma
 • 1-op-1 projectcoaching
 • Toegang tot een uitgebreid netwerk

 • Exclusief MyTraining™ leerplatform
 • ISO-gecertificeerde training
 • Internationaal (h)erkend certificaat

Onze cursisten beoordelen deze training met 4.9/5.0 sterren

Lean Six Sigma op afdelingsniveau

Om zo snel mogelijk resultaten te boeken met uw nieuwe vaardigheden, is het uitvoeren van een praktijkopdracht deel van de opleiding. Dit is een essentieel onderdeel van het programma. Want op deze manier leren cursisten zowel over de theorie als de praktijk. Onder begeleiding van een ervaren coach voert u binnen een afdeling (dit mag uw eigen afdeling zijn) een volledig project uit. Onze coaches assisteren en geven advies wanneer nodig. Samen selecteert u het project met de hoogste toegevoegde waarde. Vervolgens past u de tools en methodes toe die tijdens de training zijn behandeld. Stapsgewijs doorloopt u de fases van uw eerste project, om het uiteindelijk met uw manager en coach af te sluiten. Zo werpt de training direct vruchten af voor uw afdeling.

TRAININGSVARIANTEN

Uw manier van leren

Klassikaal

Ervaar onze klassikale training en ga interactief aan de slag. Samen met uw medestudenten en de trainer behandelt u alle essentiële onderwerpen. Bespreek uw (mogelijke) projecten, leer van andermans ervaringen en ontdek de best practices. Al vanaf de eerste dag staan de klassikale sessies in het teken van peer-to-peer leren en samen tot nieuwe inzichten ontwikkelen.

Studiegids aanvragen

Virtual Classroom

Interactiviteit en betrokkenheid staan centraal tijdens onze trainingen. Dus ook gedurende onze virtuele sessies. Lange hoorcolleges maken plaats voor leuke oefeningen en verrassende simulaties. Met uw medestudenten past u verschillende tools en methodes toe. Deze opzet maakt het verschil tussen een concept simpelweg begrijpen, of zelfstandig aan de slag kunnen gaan. Zo pakt u een stukje praktijkervaring vanuit het comfort van uw eigen huis of kantoor.

Lees verder

Summer Course

Wilt u snel een Lean Six Sigma certificaat behalen? Dan is de Summer Course uw ideale keuze. Dit extra snelle traject bestaat uit 6 opeenvolgende dagen, met een extra praktijkdag om uw eerste project te bespreken. De opzet van de Summer Course maakt het mogelijk om al binnen 2 weken een Lean Six Sigma Green Belt certificaat te behalen!

Lees verder

Curriculum

Over onze Green Belt opleiding

Deze opleiding bereidt u voor op het uitvoeren van Lean Six Sigma projecten op Green Belt niveau. Alle tools en methodes die worden verwacht van een volwaardige Lean Six Sigma professional komen aan bod. Gedurende de 6 trainingsdagen bouwt u samen met uw trainer en medestudenten aan uw kennis. Dit begint altijd vanaf de basis; de lessen zijn ontworpen met de achterliggende gedachte dat cursisten nog geen ervaring hebben met Lean Six Sigma.

Tijdens de trainingsdagen voert u o.a. gezamenlijke oefeningen en simulaties uit. Deze opzet helpt niet alleen met het beter begrijpen van de onderwerpen, het bouwt ook een nieuwe denkwijze op. Het effectief inzetten van Lean Six Sigma vergt namelijk een nieuwe manier van denken. Zowel over de menselijke kant, als werkprocessen.

Er wordt altijd gezocht naar een achterliggende oorzaak. Pas wanneer deze duidelijk is, gaat een Lean Six Sigma professional over tot een oplossing.Deze vaardigheden vereisen echter wel voldoende oefening en een stukje praktijkervaring. Om deze reden duurt de Green Belt training inclusief praktijkopdracht ongeveer 3-4 maanden. Dit is een bewuste keuze geweest; zo kunnen wij verzekeren dat onze cursisten worden opgeleid tot kundige Green Belts.

Trainingsoverzicht

Voorbereiding

Om een goede voorbereiding mogelijk te maken, bevat de training:

 • Een diepgaande studiehandleiding
 • Tot 35 video’s over Lean Six Sigma
 • Ons digitale boeken over Lean en Lean Six Sigma
 • Aanvullende e-learning cursussen
 • Levenslang toegang tot ons leerplatform

Trainingsdagen

De trainingsdagen bevatten activiteiten zoals:

 • Evaluatie van uw project-ideeën en hulp met de eerste stappen
 • Leuke praktijksimulatie(s)
 • Peer-to-peer activiteiten en leermomenten
 • Bespreken van uw projectobstakels en relevante best-practices
 • Voorbereiding op het examen

Uw project

Om uw praktijkopdracht tot een succes te maken, bevat de training:

 • 1-op-1 projectcoaching
 • Een duidelijk overzicht van deliverables
 • Templates voor uw project
 • Een projectcoach met ervaring binnen uw sector
 • Toegang tot onze templates en trainingsmateriaal na uw project

Certificering

Certificering houdt het volgende in:

 • Twee expert reviews van uw project
 • Certificeringsceremonie met uw (Master Black Belt) en manager
 • Officieel Green Belt certificaat
 • Officiele registratie in onze database
 • Toegang tot onze exclusieve Alumni LinkedIn-community

Voorbereiding

Trainingsdagen

Uw project

Certificering

Certificering

De waarde van uw Green Belt certificaat

Het succesvol afronden van onze training wordt beloond met een internationaal erkend certificaat. Maar wat bepaalt nu precies de waarde van een certificaat? Op onze pagina over ‘de waarde van het certificaat’ leggen wij precies uit waarom een certificaat van The Lean Six Sigma Company van een kwalitatief hoger niveau is dan andere certificaten.

Investering

Trainingsprijzen

Prijzen

Het traject om gecertificeerd te worden als Lean Six Sigma Green Belt volgens de ISO 18404 normen vereist dat u zowel de theorie als een verbeterproject afrond.

De 6 klassikale trainingsdagen worden ondersteund door de MyTraining™ leeromgeving. Tijdens uw verbeterproject wordt u begeleidt door een ervaren (Master) Black Belt.

Indien het niet mogelijk is om het totale traject te volgen, kunt u ook kiezen om enkel het theorie gedeelte te volgen.

Inschrijven

€4.495 (excl. BTW)

Volledig Green Belt traject

Inschrijven

€3.495 (excl. BTW)

Enkel theorie

Inschrijven

Subsidies

Wij zijn BTW vrijgesteld voor organisaties die geen BTW kunnen aftrekken (particulieren, zorginstellingen, overheden, financiële dienstverlening).

Voor onze Green Belt training is het mogelijk om gebruik te maken van het STAP-Budget. Hierdoor kunt u  €1.000,- subsidie ontvangen voor uw training. Lees hier verder voor meer informatie over het STAP-Budget.

Tot slot is The Lean Six Sigma Company officieel partner van het UWV. Dit betekent dat kandidaten die voor een re-integratie traject staan, een training van The Lean Six Sigma Company vergoed kunnen krijgen. Klik hier voor meer informatie.

Return on investment (ROI)

Resultaten en harde feiten zijn vaak de beste onderbouwing voor een aankoop. Dit geldt ook voor onze training. Na duizenden studenten te hebben getraind, weten wij dat Green Belt projecten gemiddeld tussen de €50.000 en €75.000 euro besparen, al vanaf het eerste project. En met een doorlooptijd van ongeveer 3-4 maanden is het mogelijk om meerdere projecten per jaar uit te voeren.

In-Company

In-Company

Interesse in een groepstraining bij u op locatie? Neem dan ook een kijkje op onze In-Company pagina’s. Elke training die wij aanbieden aan individuele cursisten is ook beschikbaar als groepstraining. Op maakt gemaakt voor uw bedrijf, en altijd met een (Master) Black Belt of Lean Expert als uw trainer. Dit is de makkelijkste manier om als groep te beginnen met Lean of Lean Six Sigma.

In-Company

Proeverij

Lean Six Sigma-proeverij

Leer hoe je verbetermogelijkheden kan benutten en welke opleiding voor jou het meest effectief is door een van onze Lean Six Sigma-proeverijen bij te wonen. Tijdens deze gratis proeverij leggen onze Lean Experts jou de basis van de methodiek uit en vertellen ze je hoe je jouw ideeën in resultaten omzet. Ze beantwoorden met veel plezier al je vragen en laten je ontdekken hoeveel voordeel je uit het toepassen van Lean Six Sigma kan halen.

 • Opleidingsadvies op maat voor iedere cursist
 • Q&A over de Lean Six Sigma-methodologie
 • Bespreek projectideeën met andere deelnemers
 • Maak kennis met onze trainers
 • Toegankelijk voor iedereen

LEAN SIX SIGMA-PROEVERIJ

Proeverij

Proef gratis van de Lean Six Sigma-methodologie en ontmoet onze experts tijdens deze sessie.

Nog niet overtuigd?

Online White Belt

Gratis kennismaking met Lean Six Sigma. De basics van de methodologie uitgelegd in 3 compacte lessen.

Startdata

Startdata van de Green Belt training03 apr
Fletcher Hotel – Nieuwegein

Fletcher Hotel – Nieuwegein

Trainingsdagen
3 April 2023|4 April 2023|17 April 2023|18 April 2023|15 May 2023|16 May 2023

Adres
,

16 mei
Van Nelle Fabriek – Rotterdam

This course is fully booked

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Trainingsdagen
16 May 2023|17 May 2023|30 May 2023|31 May 2023|13 June 2023|14 June 2023

Adres
Buizerdlaan 10, 3435 SB

25 mei
Van der Valk Hotel – Eindhoven

Van der Valk Hotel – Eindhoven

Trainingsdagen
25 May 2023|1 June 2023|8 June 2023|15 June 2023|6 July 2023|13 July 2023

Adres
Van Nelleweg 1, Gebouw Koffie, 4e etage, 3044 BC

Trainingsdagen

3 april 2023, 4 april 2023, 17 april 2023, 18 april 2023, 15 mei 2023, 16 mei 2023

Adres

Buizerdlaan 10, Nieuwegein, 3435 SB

Trainingsdagen

16 mei 2023, 17 mei 2023, 30 mei 2023, 31 mei 2023, 13 juni 2023, 14 juni 2023

Adres

Van Nelleweg 1, Gebouw Koffie, 4e etage, Rotterdam, 3044 BC

Trainingsdagen

25 mei 2023, 1 juni 2023, 8 juni 2023, 15 juni 2023, 6 juli 2023, 13 juli 2023

Adres

Aalsterweg 322, Eindhoven, 5644 RL

01 jun
Online Virtual Classroom

Online Virtual Classroom

Trainingsdagen
1 June 2023|2 June 2023|8 June 2023|9 June 2023|22 June 2023|23 June 2023

Adres
Aalsterweg 322, 5644 RL

26 jun
Fletcher Hotel – Nieuwegein

Fletcher Hotel – Nieuwegein

Trainingsdagen
26 June 2023|27 June 2023|29 June 2023|30 June 2023|3 July 2023|4 July 2023

Adres
at Home,

14 aug
Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Trainingsdagen
14 August 2023|15 August 2023|17 August 2023|18 August 2023|21 August 2023|22 August 2023

Adres
Buizerdlaan 10, 3435 SB

Trainingsdagen

1 juni 2023, 2 juni 2023, 8 juni 2023, 9 juni 2023, 22 juni 2023, 23 juni 2023

Adres

at Home, ,

Extra information

This course will be given in English

Trainingsdagen

26 juni 2023, 27 juni 2023, 29 juni 2023, 30 juni 2023, 3 juli 2023, 4 juli 2023

Adres

Buizerdlaan 10, Nieuwegein, 3435 SB

Extra information

Summer Course

Trainingsdagen

14 augustus 2023, 15 augustus 2023, 17 augustus 2023, 18 augustus 2023, 21 augustus 2023, 22 augustus 2023

Adres

Van Nelleweg 1, Gebouw Koffie, 4e etage, Rotterdam, 3044 BC

Extra information

Summer Course

06 sep
Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Trainingsdagen
6 September 2023|7 September 2023|20 September 2023|21 September 2023|4 October 2023|5 October 2023

Adres
Van Nelleweg 1, Gebouw Koffie, 4e etage, 3044 BC

11 sep
Online Virtual Classroom

Online Virtual Classroom

Trainingsdagen
11 September 2023|12 September 2023|25 September 2023|26 September 2023|30 October 2023|31 October 2023

Adres
Van Nelleweg 1, Gebouw Koffie, 4e etage, 3044 BC

28 sep
Fletcher Hotel – Nieuwegein

Fletcher Hotel – Nieuwegein

Trainingsdagen
28 September 2023|29 September 2023|12 October 2023|13 October 2023|2 November 2023|3 November 2023

Adres
at Home,

Trainingsdagen

6 september 2023, 7 september 2023, 20 september 2023, 21 september 2023, 4 oktober 2023, 5 oktober 2023

Adres

Van Nelleweg 1, Gebouw Koffie, 4e etage, Rotterdam, 3044 BC

Trainingsdagen

11 september 2023, 12 september 2023, 25 september 2023, 26 september 2023, 30 oktober 2023, 31 oktober 2023

Adres

at Home, ,

Extra information

This course will be given in English

Trainingsdagen

28 september 2023, 29 september 2023, 12 oktober 2023, 13 oktober 2023, 2 november 2023, 3 november 2023

Adres

Buizerdlaan 10, Nieuwegein, 3435 SB

04 okt
Fletcher Hotel Paterswolde – regio Groningen

Fletcher Hotel Paterswolde – regio Groningen

Trainingsdagen
4 October 2023|5 October 2023|1 November 2023|2 November 2023|29 November 2023|30 November 2023

Adres
Buizerdlaan 10, 3435 SB

21 nov
Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Trainingsdagen
21 November 2023|22 November 2023|5 December 2023|6 December 2023|9 January 2024|10 January 2024

Adres
Groningerweg 19, 9765 TA

Trainingsdagen

4 oktober 2023, 5 oktober 2023, 1 november 2023, 2 november 2023, 29 november 2023, 30 november 2023

Adres

Groningerweg 19, Paterswolde, 9765 TA

Trainingsdagen

21 november 2023, 22 november 2023, 5 december 2023, 6 december 2023, 9 januari 2024, 10 januari 2024

Adres

Van Nelleweg 1, Gebouw Koffie, 4e etage, Rotterdam, 3044 BC

×


Testimonials

Wat klanten over ons zeggen

FAQ

Veelgestelde vragen

1. Kan ik mij inschrijven voor een training zonder voorkennis van Lean of Lean Six Sigma?

Elke training die wij geven gaat ervan uit dat onze studenten beginnen zonder enige voorkennis van de Lean of Lean Six Sigma methodologie. De training begint vanaf de basis en bouwt zo verder op. U leert stapsgewijs over de theorie. En als u ervoor kiest om een project uit te voeren als onderdeel van uw training, dan wordt u gecoacht en bijgestaan door één van de Lean Experts of (Master) Black Belts om een goed resultaat te garanderen.

2. Green Belt vs. Black Belt training, wat is het verschil?

Als Green Belt besteedt u normaliter +/- 20% van uw tijd aan het optimaliseren van processen en aan Continuous Improvement. Er bestaat dus nog veel ruimte voor andere werkzaamheden. Black Belts daarentegen besteden meer tijd aan Lean Six Sigma; vaak is dit een functie die uw agenda volledig vult. Dit komt omdat zij aan de slag gaan met complexere problemen en de leiding nemen over verbeterprojecten die meerdere afdelingen betrekken.

Green Belt projecten zijn eerder gericht op het oplossen van problemen binnen één afdeling. De verantwoordelijkheden van een Green Belt komen overeen met die van een projectmanager. Black Belts dragen meer verantwoordelijkheden en nemen een actievere, leidende rol op zich waarbij zij andere Green Belts tijdens projecten begeleiden.

Green Belt projecten zijn eerder gericht op het oplossen van problemen binnen één afdeling. De verantwoordelijkheden van een Green Belt komen overeen met die van een projectmanager. Black Belts dragen meer verantwoordelijkheden en nemen een actievere, leidende rol op zich waarbij zij andere Green Belts tijdens projecten begeleiden.

3. Is een Lean Six Sigma training relevant voor mijn carrièrefase?

Lean Six Sigma is een methodologie waarmee men in elke loopbaanfase aan de slag kan gaan, en onze trainingen zijn het ideale startpunt. Lean Six Sigma kan dienen als aanvulling op uw huidige werk, ter vervanging van een deel van uw bestaande verantwoordelijkheden of het kan een nieuwe full-time carrière worden, afhankelijk van de opleiding die u kiest en de rol die u binnen uw organisatie wilt vervullen.

4. Ik vind statistiek een lastig onderwerp- is een Lean Six Sigma training dan wel iets voor mij?

Statistiek klinkt als een zeer uitdagend onderdeel van de training en onze trainers zijn zich hiervan bewust. Maar geen zorgen; zij hebben al duizenden studenten geholpen om statistiek te begrijpen en succesvol toe te passen. En zelfs om het leuk te vinden. De training begint altijd met laagdrempelige oefeningen. U bouwt samen een begrip op van Minitab. Er wordt altijd tijd vrijgemaakt voor vragen, herhaling en discussies over het gebruik van statistiek. En om het nog makkelijker te maken, bieden wij complementaire cursussen en verschillende video’s aan op ons MyTraining™-platform die helpen om statistiekoefeningen voor te bereiden of te herhalen.

5. Is het mogelijk een training te volgen in een andere taal?

Voor meer informatie over ons internationale aanbod van trainingen neemt u een kijkje op onze wereldkaart pagina, deze vindt u op onze .com website: www.theleansixsigmacompany.com

Heeft u nog vragen?

Wellicht twijfelt u nog over welke opleiding voor u de juiste keuze is; wordt het nu Lean of toch Lean Six Sigma? Of misschien vraagt u zich af wat een praktijkopdracht inhoudt? Laat ons helpen! Onze vriendelijke helpdesk beantwoord graag al uw brandende vragen. Zo begint u zorgeloos aan een training.

Neem contact op

Artikelen en Blogs

Overige trainingen

Altijd een training die aansluit op uw wensen.

Studiegids aanvragen

Ontdek meer met onze studiegids

Bent u op zoek naar meer informatie over onze trainingen? Vraag dan nu vrijblijvend onze studiegids aan en maak de beste keuze die bij u past.

 • DD slash MM slash JJJJ
 • Hidden
 • Wat is het antwoord op de onderstaande vraag?
 • Deze vraag is bedoelt om spam te reduceren
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen