open inschrijving

Green Belt training

Met de Lean Six Sigma Green Belt training kiest u voor een combinatie van projectleiderschap en praktische kennis van Continu Verbeteren. Onder begeleiding van onze (Master) Black Belts leert u exact hoe de tools en methodes van de Lean Six Sigma methodologie werken. Van de DMAIC-projectstructuur tot creatief brainstormen, van Value Stream tot Flow principes. Tijdens deze ISO13053 en ISO18404 gecertificeerde training wordt het uw expertise. Zo kunt u vervolgens samen met een team aan de slag met verbeterprojecten. De Green Belt training is ook beschikbaar als In-Company training. Voor meer informatie kunt u terecht op onze pagina over groepstrainingen.

Green Belt

Lestijden

09:00 – 17:00

Locaties

5 Locaties

Reviews

Introductie cursus

White Belt

Start met de gratis White Belt training en ontdek wat Lean Six Sigma is en wat het voor jou kan betekenen.

Meer informatie

Studiegids

Vraag onze studiegids aan voor meer informatie over de studieprogramma’s, voorbereidingen en examinering.

Introductie

Een waardevolle Green Belt training

De rol van een Green Belt is enorm afwisselend, dit komt doordat u vanaf dit niveau zelfstandig aan de slag gaat als projectleider met Lean Six Sigma. Met deze kennis van de methodologie kunt u elke opdracht aan, ongeacht de branche of afdeling. Tijdens de training komen onderwerpen zoals projectstructuren, stakeholdermanagement en identificeren van verspillingen aan bod. Na de training weet u exact hoe processen in kaart wordt gebracht, waar de verspilling zich verstopt en welke verbeteringen nu echt nuttig zijn. Met deze kennis kunt u vol vertrouwen als Green Belt aan de slag.

 • Meest complete Lean Six Sigma programma
 • 1-op-1 projectcoaching
 • Toegang tot een uitgebreid netwerk

 • Exclusief MyTraining™ leerplatform
 • ISO-gecertificeerde training
 • Internationaal (h)erkend certificaat

Onze cursisten beoordelen deze training met 4.9/5.0 sterren

Lean Six Sigma op afdelingsniveau

Om zo snel mogelijk resultaten te boeken met uw nieuwe vaardigheden, maakt het uitvoeren van een praktijkopdracht deel uit van de opleiding. Dit is een essentieel onderdeel van het programma, omdat cursisten zo theoretische kennis als praktijkervaring opdoen. Onder begeleiding van een ervaren coach voert u binnen een afdeling (dit mag uw eigen afdeling zijn) een verbeterproject uit. Onze coaches assisteren en geven advies wanneer nodig. Samen selecteert u het project met de hoogste toegevoegde waarde en past u de tools en methodes toe die tijdens de training zijn behandeld. Stap voor stap doorloopt u de fasen van uw eerste project om het uiteindelijk samen met uw manager en coach af te ronden. Op deze manier zullen de training en uw inspanningen direct vruchten afwerpen voor uw afdeling.

TRAININGSVARIANTEN

Uw manier van leren

Klassikaal

Ervaar onze klassikale training en ga interactief aan de slag. Samen met uw medestudenten en de trainer behandelt u alle essentiële onderwerpen. Bespreek uw (mogelijke) projecten, leer van de ervaringen van anderen en ontdek de best practices. Vanaf de eerste dag staan de klassikale sessies in het teken van peer-to-peer leren en gezamenlijk nieuwe inzichten ontwikkelen.

Studiegids aanvragen

Virtual Classroom

Interactiviteit en betrokkenheid staan centraal tijdens onze trainingen. Ook gedurende onze virtuele sessies. Lange hoorcolleges maken plaats voor leuke oefeningen en verrassende simulaties. Samen met uw medestudenten past u verschillende tools en methodes toe. Deze opzet maakt het verschil tussen een concept simpelweg begrijpen, of zelfstandig aan de slag kunnen gaan. Op deze manier kunt u praktijkervaring opdoen vanuit het comfort van uw eigen huis of kantoor.

Lees verder

Summer Course

Wilt u snel een Lean Six Sigma certificaat behalen? Dan is de Summer Course uw ideale keuze. Dit versnelde traject bestaat uit 6 opeenvolgende dagen, met een extra praktijkdag om uw eerste project te bespreken. De opzet van de Summer Course maakt het mogelijk om binnen slechts 2 weken uw Green Belt certificaat te behalen!

Lees verder

Curriculum

Over onze Green Belt opleiding

Deze opleiding bereidt u voor op het uitvoeren van Lean Six Sigma projecten op Green Belt niveau. Alle tools en methodes die worden verwacht van een volwaardige Lean Six Sigma professional komen aan bod. Gedurende de 6 trainingsdagen bouwt u samen met uw trainer en medestudenten aan uw kennis. De lessen zijn ontworpen met de achterliggende gedachte dat cursisten nog geen ervaring hebben met Lean Six Sigma, dus we beginnen altijd bij de basis.

Tijdens de trainingsdagen voert u o.a. gezamenlijke oefeningen en simulaties uit. Deze opzet helpt niet alleen met het beter begrijpen van de onderwerpen, maar bouwt ook een nieuwe denkwijze op. Het effectief toepassen van Lean Six Sigma vereist namelijk een nieuwe manier van denken, zowel met betrekking tot de menselijke kant als de werkprocessen.

Altijd wordt er gezocht naar de grondoorzaak. Pas wanneer deze duidelijk is, gaat een Lean Six Sigma professional over tot een oplossing. Deze vaardigheden vereisen echter wel voldoende oefening en praktijkervaring. Om deze reden duurt de Green Belt training inclusief praktijkopdracht ongeveer 3-4 maanden. Dit is een bewuste keuze; zo kunnen wij garanderen dat onze cursisten worden opgeleid tot bekwame Green Belts.

Trainingsoverzicht

Voorbereiding

Om een goede voorbereiding mogelijk te maken, bevat de training:

 • Een diepgaande studiehandleiding
 • Tot 35 video’s over Lean Six Sigma
 • Ons digitale boeken over Lean en Lean Six Sigma
 • Aanvullende e-learning cursussen
 • Levenslang toegang tot ons leerplatform

Trainingsdagen

De trainingsdagen bevatten activiteiten zoals:

 • Evaluatie van uw project-ideeën en hulp met de eerste stappen
 • Leuke praktijksimulatie(s)
 • Peer-to-peer activiteiten en leermomenten
 • Bespreken van uw projectobstakels en relevante best-practices
 • Voorbereiding op het examen

Uw project

Om uw praktijkopdracht tot een succes te maken, bevat de training:

 • 1-op-1 projectcoaching
 • Een duidelijk overzicht van deliverables
 • Templates voor uw project
 • Een projectcoach met ervaring binnen uw sector
 • Toegang tot onze templates en trainingsmateriaal na uw project

Certificering

Certificering houdt het volgende in:

 • Twee expert reviews van uw project
 • Certificeringsceremonie met uw (Master Black Belt) en manager
 • Officieel Green Belt certificaat
 • Officiele registratie in onze database
 • Toegang tot onze exclusieve Alumni LinkedIn-community

Voorbereiding

Trainingsdagen

Uw project

Certificering

Certificering

De waarde van uw Green Belt certificaat

Het succesvol afronden van onze training wordt beloond met een internationaal erkend certificaat. Maar wat bepaalt nu precies de waarde van een certificaat? Op onze pagina over ‘de waarde van het certificaat’ leggen wij precies uit waarom een certificaat van The Lean Six Sigma Company van een kwalitatief hoger niveau is dan andere certificaten.

Investering

Trainingsprijzen

Prijzen

Het traject om gecertificeerd te worden als Lean Six Sigma Green Belt volgens de ISO 18404 normen vereist dat u zowel de theorie als een verbeterproject afrondt.

De 6 klassikale trainingsdagen worden ondersteund door de MyTraining™ leeromgeving. Tijdens uw verbeterproject wordt u begeleid door een ervaren (Master) Black Belt.

Indien het niet mogelijk is om het volledige traject te volgen, kunt u er ook voor kiezen om alleen het theoretische gedeelte te volgen.

Inschrijven

€5.295 (excl. BTW)

Compleet Green Belt traject incl. 12 uur praktijkcoaching

Inschrijven

€3.495 (excl. BTW)

Enkel theorie

Inschrijven

Praktijkcoaching

In onze Lean Six Sigma training streven we ernaar om een flexibele en op maat gemaakte leerervaring te bieden die aansluit bij de diverse behoeften van onze cursisten. Daarom geven wij onze deelnemers de mogelijkheid om te kiezen uit drie verschillende coachingopties: 8 uur (€4.775,-), 12 uur (€5.295,-) of 16 uur (€5.735,-). Elk pakket heeft eigen activiteiten die gedefinieerd staan in de studiegids. Deze keuzemogelijkheden zijn ontworpen om aan te sluiten bij de variërende ervaringsniveaus en individuele behoeften van onze cursisten. Hoe meer uur coaching u op voorhand inkoopt, hoe goedkoper het is. Wanneer de uren op zijn, kunt u extra uren bijkopen tegen het reguliere tarief.

Vraag onze studiegids aan voor meer informatie.

Studiegids aanvragen

€5.295 (excl. BTW)

Compleet Green Belt traject incl. 12 uur praktijkcoaching

Studiegids aanvragen

€5.735 (excl. BTW)

Compleet Green Belt traject incl. 16 uur praktijkcoaching

Studiegids aanvragen

Subsidies

Wij zijn vrijgesteld van BTW voor organisaties die geen BTW kunnen aftrekken, zoals particulieren, zorginstellingen, overheden en financiële dienstverleners.

Daarnaast is The Lean Six Sigma Company een officiële partner van het UWV. Dit betekent dat kandidaten die deelnemen aan een re-integratietraject in aanmerking kunnen komen voor vergoeding van een training bij The Lean Six Sigma Company. Klik hier voor meer informatie.

Tot slot kan deze training gefinancierd worden met het levenlanglerenkrediet.

Return on investment (ROI)

Resultaten en harde feiten zijn vaak de beste onderbouwing voor een aankoop. Dit geldt ook voor onze training. Na duizenden studenten te hebben getraind, weten wij dat Green Belt projecten gemiddeld tussen de €50.000 en €75.000 euro besparen (dit is echter geen vereiste). Met een doorlooptijd van ongeveer 3-4 maanden is het mogelijk om meerdere projecten per jaar uit te voeren.

In-Company

In-Company

Interesse in een volledige training bij u op locatie? Neem dan ook een kijkje op onze In-Company pagina’s. Elke training die wij aanbieden als Open-Inschrijving is ook beschikbaar als groepstraining. Deze trainingen worden op maat gemaakt voor uw organisatie en worden altijd gegeven door een (Master) Black Belt of Lean Expert als uw trainer. Dit is de gemakkelijkste manier om als groep te starten met Lean of Lean Six Sigma.

In-Company

Proeverij

Lean Six Sigma-proeverij

Leer hoe je verbetermogelijkheden kan benutten en welke opleiding voor jou het meest effectief is door een van onze Lean Six Sigma-proeverijen bij te wonen. Tijdens deze gratis proeverij leggen onze Lean Experts jou de basis van de methodiek uit en vertellen ze je hoe je jouw ideeën in resultaten omzet. Ze beantwoorden met veel plezier al je vragen en laten je ontdekken hoeveel voordeel je uit het toepassen van Lean Six Sigma kan halen.

 • Opleidingsadvies op maat voor iedere cursist
 • Q&A over de Lean Six Sigma-methodologie
 • Bespreek projectideeën met andere deelnemers
 • Maak kennis met onze trainers
 • Toegankelijk voor iedereen

LEAN SIX SIGMA-PROEVERIJ

Proeverij

Proef gratis van de Lean Six Sigma-methodologie en ontmoet onze experts tijdens deze sessie.

Nog niet overtuigd?

Online White Belt

Gratis kennismaking met Lean Six Sigma. De basics van de methodologie uitgelegd in 3 compacte lessen.

Startdata

Startdata van de Green Belt training

08 jul
Fletcher Hotel – Nieuwegein

Fletcher Hotel – Nieuwegein

Trainingsdagen
8 July 2024|9 July 2024|11 July 2024|12 July 2024|18 July 2024|19 July 2024

Adres
Buizerdlaan 10, Nieuwegein, 3435 SB

19 aug
Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Trainingsdagen
19 August 2024|20 August 2024|22 August 2024|23 August 2024|29 August 2024|30 August 2024

Adres
Van Nelleweg 1, Ingang 2, 4e etage, Kant koffie, Rotterdam, 3044 BC

02 sep
Fletcher Hotel Doorwerth (regio Arnhem)

Fletcher Hotel Doorwerth (regio Arnhem)

Trainingsdagen
2 September 2024|3 September 2024|30 September 2024|1 October 2024|11 November 2024|12 November 2024

Adres
Kabeljauwallee 35, Doorwerth, 6865 BL

Trainingsdagen

8 juli 2024, 9 juli 2024, 11 juli 2024, 12 juli 2024, 18 juli 2024, 19 juli 2024

Adres

Buizerdlaan 10, Nieuwegein, 3435 SB

Extra information

Summer Course

Trainingsdagen

19 augustus 2024, 20 augustus 2024, 22 augustus 2024, 23 augustus 2024, 29 augustus 2024, 30 augustus 2024

Adres

Van Nelleweg 1, Ingang 2, 4e etage, Kant koffie, Rotterdam, 3044 BC

Extra information

Summer Course

Trainingsdagen

2 september 2024, 3 september 2024, 30 september 2024, 1 oktober 2024, 11 november 2024, 12 november 2024

Adres

Kabeljauwallee 35, Doorwerth, 6865 BL

12 sep
Fletcher Hotel Uden

Fletcher Hotel Uden

Trainingsdagen
12 September 2024|13 September 2024|3 October 2024|4 October 2024|14 November 2024|15 November 2024

Adres
Bedafseweg 22, Uden, 5406 TM

16 sep
Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Trainingsdagen
16 September 2024|17 September 2024|7 October 2024|8 October 2024|4 November 2024|5 November 2024

Adres
Van Nelleweg 1, Ingang 2, 4e etage, Kant koffie, Rotterdam, 3044 BC

03 okt
Planetarium – Amsterdam

Planetarium – Amsterdam

Trainingsdagen
3 October 2024|4 October 2024|7 November 2024|8 November 2024|12 December 2024|13 December 2024

Adres
Kromwijkdreef 11, 1108 JA, Amsterdam, 1108 JA

Trainingsdagen

12 september 2024, 13 september 2024, 3 oktober 2024, 4 oktober 2024, 14 november 2024, 15 november 2024

Adres

Bedafseweg 22, Uden, 5406 TM

Trainingsdagen

16 september 2024, 17 september 2024, 7 oktober 2024, 8 oktober 2024, 4 november 2024, 5 november 2024

Adres

Van Nelleweg 1, Ingang 2, 4e etage, Kant koffie, Rotterdam, 3044 BC

Trainingsdagen

3 oktober 2024, 4 oktober 2024, 7 november 2024, 8 november 2024, 12 december 2024, 13 december 2024

Adres

Kromwijkdreef 11, 1108 JA, Amsterdam, 1108 JA

Extra information

English language

10 okt
Fletcher Hotel – Nieuwegein

Fletcher Hotel – Nieuwegein

Trainingsdagen
10 October 2024|11 October 2024|7 November 2024|8 November 2024|28 November 2024|29 November 2024

Adres
Buizerdlaan 10, Nieuwegein, 3435 SB

13 nov
Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Trainingsdagen
13 November 2024|20 November 2024|27 November 2024|4 December 2024|15 January 2025|22 January 2025

Adres
Van Nelleweg 1, Ingang 2, 4e etage, Kant koffie, Rotterdam, 3044 BC

Trainingsdagen

10 oktober 2024, 11 oktober 2024, 7 november 2024, 8 november 2024, 28 november 2024, 29 november 2024

Adres

Buizerdlaan 10, Nieuwegein, 3435 SB

Trainingsdagen

13 november 2024, 20 november 2024, 27 november 2024, 4 december 2024, 15 januari 2025, 22 januari 2025

Adres

Van Nelleweg 1, Ingang 2, 4e etage, Kant koffie, Rotterdam, 3044 BC

×


Testimonials

Wat klanten over ons zeggen

FAQ

Veelgestelde vragen

Niet alle data past in mijn agenda, wat nu?

Heeft u een training en locatie op het oog maar past niet alle data in uw agenda? Geen probleem, laten we samen kijken of we een passende oplossing kunnen vinden.

Neem contact met ons op via de mail: info@theleansixsigmacompany.nl of bel ons op
+31(0)102222860

Kan ik mij inschrijven voor een training zonder voorkennis van Lean of Lean Six Sigma?

Elke training die wij geven gaat ervan uit dat onze studenten beginnen zonder enige voorkennis van de Lean of Lean Six Sigma methodologie. De training begint vanaf de basis en bouwt zo verder op. U leert stapsgewijs over de theorie. En als u ervoor kiest om een project uit te voeren als onderdeel van uw training, dan wordt u gecoacht en bijgestaan door één van de Lean Experts of (Master) Black Belts om een goed resultaat te garanderen.

Green Belt vs. Black Belt training, wat is het verschil?

Als Green Belt besteedt u normaliter +/- 20% van uw tijd aan het optimaliseren van processen en aan Continuous Improvement. Er bestaat dus nog veel ruimte voor andere werkzaamheden. Black Belts daarentegen besteden meer tijd aan Lean Six Sigma; vaak is dit een functie die uw agenda volledig vult. Dit komt omdat zij aan de slag gaan met complexere problemen en de leiding nemen over verbeterprojecten die meerdere afdelingen betrekken.

Green Belt projecten zijn eerder gericht op het oplossen van problemen binnen één afdeling. De verantwoordelijkheden van een Green Belt komen overeen met die van een projectmanager. Black Belts dragen meer verantwoordelijkheden en nemen een actievere, leidende rol op zich waarbij zij andere Green Belts tijdens projecten begeleiden.

Green Belt projecten zijn eerder gericht op het oplossen van problemen binnen één afdeling. De verantwoordelijkheden van een Green Belt komen overeen met die van een projectmanager. Black Belts dragen meer verantwoordelijkheden en nemen een actievere, leidende rol op zich waarbij zij andere Green Belts tijdens projecten begeleiden.

Is een Lean Six Sigma training relevant voor mijn carrièrefase?

Lean Six Sigma is een methodologie waarmee men in elke loopbaanfase aan de slag kan gaan, en onze trainingen zijn het ideale startpunt. Lean Six Sigma kan dienen als aanvulling op uw huidige werk, ter vervanging van een deel van uw bestaande verantwoordelijkheden of het kan een nieuwe full-time carrière worden, afhankelijk van de opleiding die u kiest en de rol die u binnen uw organisatie wilt vervullen.

Ik vind statistiek een lastig onderwerp- is een Lean Six Sigma training dan wel iets voor mij?

Statistiek klinkt als een zeer uitdagend onderdeel van de training en onze trainers zijn zich hiervan bewust. Maar geen zorgen; zij hebben al duizenden studenten geholpen om statistiek te begrijpen en succesvol toe te passen. En zelfs om het leuk te vinden. De training begint altijd met laagdrempelige oefeningen. U bouwt samen een begrip op van Minitab. Er wordt altijd tijd vrijgemaakt voor vragen, herhaling en discussies over het gebruik van statistiek. En om het nog makkelijker te maken, bieden wij complementaire cursussen en verschillende video’s aan op ons MyTraining™-platform die helpen om statistiekoefeningen voor te bereiden of te herhalen.

Is het mogelijk een training te volgen in een andere taal?

Voor meer informatie over ons internationale aanbod van trainingen neemt u een kijkje op onze wereldkaart pagina, deze vindt u op onze .com website: www.theleansixsigmacompany.com

Heeft u nog vragen?

Wellicht twijfelt u nog over welke opleiding voor u de juiste keuze is; wordt het nu Lean of toch Lean Six Sigma? Of misschien vraagt u zich af wat een praktijkopdracht inhoudt? Laat ons helpen! Onze vriendelijke helpdesk beantwoord graag al uw brandende vragen. Zo begint u zorgeloos aan een training.

Neem contact op

Artikelen en Blogs

Overige trainingen

Altijd een training die aansluit op uw wensen.

Studiegids aanvragen

Ontdek meer met onze studiegids

Bent u op zoek naar meer informatie over onze trainingen? Vraag dan nu vrijblijvend onze studiegids aan en maak de beste keuze die bij u past.

 • DD slash MM slash JJJJ
 • Hidden
 • Wat is het antwoord op de onderstaande vraag?
 • Deze vraag is bedoelt om spam te reduceren
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen