5S Management

 • Verminder alle verspilling die veroorzaakt wordt door de manier waarop je werkplaats is georganiseerd

 • Leer een robuust stappenplan voor het (her)inrichten van je werkplek en behaal hiermee optimale efficiëntie

 • Internationaal erkend certificaat

 • Gebruik 5S als fundament voor een cultuur van Continu Verbeteren

 • Online training, dus leren waar en wanneer u wilt

 • Trainingsduur van ca. 3 uur

5S LEAN MANAGEMENT – ONLINE CURSUS

De manier waarop een werkplaats is georganiseerd kan meer verspilling veroorzaken dan men zich kan voorstellen. Zelfs als uw werkplaats er netjes, schoon en goed georganiseerd uitziet, hoeft dit niet te betekenen dat dit daadwerkelijk zo is.

Met de 5S Lean Management methode kunt u al deze verspilling verwijderen en uw werkplaats optimaliseren. Krijg je werkplaats onder controle en uw productiviteit zal snel volgen!

5S Management is een stappenplan waarmee u alle verspilling kunt verwijderen die veroorzaakt wordt door de manier waarop uw werkplaats is georganiseerd. Tegelijkertijd bouwt u ook aan cultuur van het continu verbeteren van de efficiëntie en productiviteit.
U zult zien dat u dit alles kan bereiken door het Scheiden, Schikken en Schoonmaken van uw werkplaats en dit vervolgens te Standaardiseren en in Stand te houden.

Met deze procesverbetermethodiek bouwt u aan een ijzersterk fundament voor een Continuverbetercultuur en zorgt u er voor dat u het maximale haalt uit uw werkplaats!

Hoewel wij 5S Management ook behandelen in onze klassikale trainingen biedt deze e-learning module enerzijds een perfecte voorbereiding op ons klassikaal trainingsaanbod en is deze anderzijds ook een uitstekende individuele training waarmee u leert hoe u 5S Lean Management toepast in een professionele omgeving.

Leer 5S management voorbereiden, uitvoeren en op te volgen

Lean Six Sigma is een beproefde methodiek met een data-gedreven aanpak. Tijdens deze online 5S training leert u hoe u 5S in de praktijk kunt toepassen. In 7 lessen, die ongeveer 3 uur duren in totaal, wordt stap voor stap uitgelegd wat het gedachtegoed achter deze methode is en hoe u deze zelf het beste kunt uitvoeren.

Hierbij wordt de theorie en praktijk op behapbare wijze uitgelegd met behulp van video’s, tekst, quizzen, praktijkvoorbeelden, downloadbare templates en visuele ondersteuning.
De training wordt afgesloten met een examen bestaande uit een aantal multiple-choice vragen.

Bezoek onze webshop

Praktische informatie

De basis voor de 5S management training is de Body of Knowledge (BoK) van ISO13053 & ISO18404. De leerdoelstellingen zijn vertaald naar e-learning content, gebruikmakend van Bloom’s taxonomie m.b.t. kennisniveaus. Dit verzekert u van een 5S management training gebaseerd op internationale standaarden.

Deze training neemt ongeveer 3 uur in beslag, verdeeld over 7 lessen + een examen. Iedere les wordt afgesloten met een korte quiz. Zodra u de quiz afgerond heeft, kunt u beginnen met de volgende les. Er is geen tijdslimiet verbonden aan de lessen en u kunt op ieder moment stoppen en de les weer hervatten op het punt waar u gebleven bent.

De training is in het Nederlands, maar daarbij moet wel vermeld worden dat het vakjargon niet-Nederlandse woorden bevat. Er is bewust voor gekozen sommige woorden niet te vertalen, omdat dit jargon internationaal gebruikelijk is. Vanzelfsprekend wordt iedere definitie toegelicht tijdens de lessen.

Module 1: introductie

Les 1: Wat is 5S?

Module 2: De stappen

Les 2: Scheiden
Les 3: Schikken
Les 4: Schoonmaken
Les 5: Standaardiseren
Les 6: In Stand houden

Module 3: Waar start ik?

Les 7: Van start gaan met 5S
Examen

Examen

Digitaal examen
Na alle lessen van deze online cursus te hebben afgerond krijgt u toegang tot het examen.

Examendetails
Dit examen heeft geen tijdslimiet, kan driemaal herkanst worden en bestaat uit ongeveer 10 tot 20 vragen.

Geen extra kosten
Er zijn geen extra kosten verbonden aan het examen.

Certificaat
Na succesvolle afronding van deze training ontvang je een officieel certificaat van The Lean Six Sigma Company.

€65 (inclusief BTW)

Dit is inclusief:

 • 2 her-examens

 • Certificaat van afronding.

 • 2 jaar toegang tot de training.

Gratis kennismaken met Lean Six Sigma? 

Schrijf u in

 • Slechts €65 inclusief BTW

 • Nederlandstalig

 • Ontwikkeld door Master Black Belts

 • Online cursus

 • Iedere les bestaat uit video’s, tekst en quizjes

Bezoek onze webshop

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen