Lean Trainingen

Hier vindt u alle soorten Lean trainingen welke wij bieden, zowel voor in-company alsook open inschrijving.

Meer op deze pagina:

  De Lean trainingen

  Er zijn verschillende Lean trainingen om te volgen en welke bij u past hangt af van de rol die u vervult binnen uw organisatie. De Lean Thinking training is een bewustwording training welke enkel in-company gegeven wordt. Deze training is de basistraining Lean waar in 2 dagen uitgelegd wordt wat Lean is en welke verbetertechnieken toegepast kunnen worden.

  Heeft u de ambitie om, met behulp van de Lean technieken, processen te verbeteren binnen uw bedrijf? Dan is de Lean Practitioner training een passende training. U leert de belangrijkste Lean principes en Lean verbetermethodieken in de praktijk toe te passen. Deze praktijkgerichte Lean training duurt 3 dagen. Als vervolgtraining is er de Lean Leader training.

  Deze training duurt 5 dagen (2 dagen, als u de Lean Practitioner al gevolgd heeft) en gaat dieper in op de 14 Managementprincipes van Toyota. Deze training is voor de kartrekkers van Lean implementaties, met de taak om afdelingen te laten excelleren.

  Tot slot is er het Lean Expert traject. Dit is een maatwerk-training voor de zeer ervaren Lean Leaders, die de rol van programmamanager, trainer en coach binnen hun organisatie willen vervullen. Dit is een maatwerk traject en afhankelijk van uw specifieke situatie.

  Welke Lean training past bij u?

  Dit is afhankelijk van uw vooropleiding en uw ambitie. Als u start met de 3-daagse Lean Practitioner training leert u de essentiële verbetertechnieken en bent u in staat om verbeterinitiatieven te ontplooien en uit te voeren. U kunt ook direct voor de 5-daagse Lean Leader training kiezen. U leert dan alles wat ook tijdens de Lean Practitioner behandeld wordt, aangevuld met 2 dagen over Lean Management. Lean Management is de filosofie en organisatiestructuur achter procesverbeteren met Lean. Het Lean Expert traject volgen is alleen mogelijk als u een aantal jaar ervaring heeft in de rol van Lean Leader. U wordt tijdens dit traject gecoacht tot programmamanager en trainer. 

  Lean Trainingen

  Hier vindt u een overzicht met de verschillende Lean trainingen

  Studiegids aanvragen

  Stap 1: De Yellow Belt

  Online Yellow Belt

  De online Lean Six Sigma essentials training voor €119 inclusief BTW

  De soorten Lean trainingen

  De focus van de Lean Thinking, Lean practitioner en Lean Leader ligt op het uitvoeren van verbeterinitiatieven, zoals Kaizen-events, Value Stream Map sessies en het facilteren van stand-ups. Flow en de 7 type verspillingen staan hierin centraal. 

  ISO18404

  Competenties voor verbeterprofessionals en hun organisaties in relatie tot een Six Sigma en Lean implementatie.

  De trainingen van The Lean Six Sigma Company zijn opgebouwd op basis van de competenties omschreven in deze internationale ISO-standaard.

  Achtergrond van de ISO-standaard
  Lean Six Sigma verwierf bekendheid in de jaren ’80 en is sindsdien uitgegroeid tot de meest bekende verbetermethode wereldwijd. Door het snel toegenomen aantal beoefenaars van Lean Six Sigma is in de afgelopen 40 jaar onduidelijkheid ontstaan over de kwalificaties waaraan een verbeterprofessional moet voldoen.

  Een organisatie dat bijvoorbeeld een Lean Six Sigma Black Belt vacature wilt vervullen, kan moeite hebben met het beoordelen van de capaciteiten van de ‘Black Belt’ kandidaten. Of leveranciers die claimen Lean Six Sigma toe te passen in hun organisatie, zijn niet eenduidig te evalueren door hun afnemers.

  Dit is de reden dat de ‘International Organization for Standardization’ (ISO) universele standaarden ontwikkeld heeft, vastgelegd in de ISO18404 norm. Deze norm geeft duidelijkheid over de vereiste vaardigheden van professionals en organisaties die Lean Six Sigma toepassen.

  Organisaties, opzoek naar een Lean Six Sigma verbeterprofessional, hebben vanaf nu de zekerheid dat kandidaten de juiste competenties beheersen. Mits geschoold volgens de norm. Alle trainingen van The Lean Six Sigma Company voldoen aan de ISO18404 norm.

  De ISO18404 norm hanteert 6 Lean en Lean Six Sigma niveaus voor verbeterprofessionals, zijnde:

  • Lean Practitioner

  • Lean Leader

  • Lean Expert

  • Lean Six Sigma Green Belt

  • Lean Six Sigma Black Belt

  • Lean Six Sigma Master Black Belt

  Our certification criteria are directly derived from the ISO standard. Participants who completed the course, fullfill internationally recognised and objective requirements (ISO18404), which may be expected from Lean Six Sigma professionals.

  Mischa van Aalten   /   CEO of The Lean Six Sigma Company Group

  Studiegids aanvragen

  Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering. 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  In-company.

  Lean Six Sigma in uw bedrijf

  Lean Six Sigma staat vooral bekend als projectmatige verbeterstructuur, maar Lean Six Sigma is breder dan dat. Lean Six Sigma is een rotsvaste filosofie, een organisatie, een verbeterstructuur én tools. Vanuit dit perspectief is Lean Six Sigma het antwoord op een aantal bedrijfskundige vraagstukken met betrekking tot competitiviteit, kostenreductie en klanttevredenheid.

  Afhankelijk van uw ambitie is Lean Six Sigma in fases te implementeren. Iedere organisatie is uniek. Er bestaat daarom geen implementatie blauwdruk voor iedere organisatie. Samen met u ontwikkelt The Lean Six Sigma Company een plan van aanpak afgestemd op uw organisatie.

  Contact opnemenLees verder

  Gerelateerde Trainingen

  Andere toonde hun interesse in de volgende trainingen.