Lean Six Sigma

Masterclass Event

Bezoek hét Lean Six Sigma Masterclass Event van Nederland op 13 maart 2024 te Nieuwegein. Dit event biedt je de mogelijkheid om waardevolle informatie rondom verbeterstrategieën te vergaren. Daarnaast zal je ook gelijkgestemden en professionals ontmoeten om mee te sparren en ideeën uit te wisselen.

Masterclass Event

Datum

13 maart 2024

Inlooptijd

09:00 uur

Eindtijd

17:00 uur

Prijs

€99,-

Reviews

Introductie cursus

White Belt

Start met de gratis White Belt training en ontdek wat Lean Six Sigma is en wat het voor jou kan betekenen.

Meer informatie

Studiegids

Vraag onze studiegids aan voor meer informatie over de studieprogramma’s, voorbereidingen en examinering.

Introductie

Programma

The Lean Six Sigma Company organiseert een eendaags event waar je kennis kunt opdoen over Continuous Improvement, connecties kunt leggen met professionals in het vakgebied en je best practices hoort van diverse organisaties.

Kies uit verschillende Masterclasses en bepaal welke kennis jij wil opdoen. Bekijk het overzicht hier naast en verdiep je in de verschillende onderwerpen en sprekers.

09:00 uur | Inloop

Je bent welkom in het Fletcher Hotel te Nieuwegein vanaf 9:00. Ontvang een koffie of thee naar keuze en word welkom geheten door onze gastspreker.

10:00 uur | Ronde 1 Masterclasses

Optie 1: Voordelen van Lean Six Sigma

Katja Roters, Master Black Belt en trainer, neemt je mee in de wereld van Lean Six Sigma. Ontdek wat de voordelen zijn, krijg inzicht in de belangrijkste technieken en bepaal of Lean Six Sigma iets voor jou is. Deze Masterclass is niet enkel een presentatie, maar zit vol met praktijkvoorbeelden en simulaties.

Optie 2: Van strategie naar verbeterprojecten

Bij het kiezen van een Lean Six Sigma project is het belangrijk om een project te kiezen dat bijdraagt aan de organisatiedoelstellingen. Maar hoe doe je dit? En welke stappen moeten er worden gezet?

11:15 uur | Ronde 2 Masterclasses

Optie 1: Van theorie naar resultaat

In deze Masterclass, verzorgd door Plantmanager Stijn Janssen, ontdek je hoe je theorie en praktijk op een naadloze manier kunt integreren om optimale resultaten te behalen. Theorie biedt ons de nodige fundamenten, terwijl praktische toepassing ons in staat stelt om die fundamenten effectief te benutten voor tastbaar succes in de praktijk.

Optie 2: Hoe creëer je draagvlak voor CI?

Het is niet altijd eenvoudig om je organisatie enthousiast te maken voor jouw plannen voor verbeterprojecten. In deze Masterclass, verzorgd door Cindy Weisscher en Willem Pothoven, leer je diverse strategieën om deze uitdaging aan te gaan. Je ontvangt waardevolle tips en inzichten over de meest effectieve aanpak om je organisatie te betrekken en samen te werken aan het realiseren van continue verbetering.

12:00 uur | Lunch

De lunchtijd tijdens ons Lean Six Sigma Masterclass Event is niet alleen een moment om te genieten van heerlijk eten, maar ook een waardevolle gelegenheid om informeel te netwerken. Terwijl je geniet van een smakelijke maaltijd, heb je de kans om te praten met mede-professionals, ideeën uit te wisselen en nieuwe contacten te leggen.

13:00 | Ronde 3 Masterclasses

Optie 1: Hoe ziet een CI organisatie eruit?

Floris van der Hulst, werkzaam bij BioMar en voormalig Global Continuous Improvement Manager bij Heineken, deelt zijn inzichten over het opbouwen van een programma en een organisatiestructuur die de hele organisatie betrekt bij het streven naar Continuous Improvement. Zijn ervaring en expertise in het leiden van wereldwijde verbeteringsinitiatieven bieden waardevolle inzichten in hoe bedrijven kunnen profiteren van een cultuur van continue groei en ontwikkeling.

Optie 2: Rol van het management

Marleen Geuzebroek, werkzaam bij energiebedrijf RWE, deelt waardevolle inzichten over de cruciale rol die het management speelt in het succes van Continuous Improvement. Haar ervaringen en expertise bieden een inspirerende kijk op hoe effectief leiderschap de drijvende kracht kan zijn achter blijvende verbeteringen binnen een organisatie. Ontdek hoe het juiste management de sleutel kan zijn tot een succesvolle reis naar voortdurende groei en verbetering.

14:30 uur | Ronde 4 Masterclasses

Optie 1: De successen van Lean Six Sigma

Rene Smeets en Dennis Ploegmakers delen hun indrukwekkende verhaal over hun Lean Six Sigma programma. Met hun bedrijf, LeasePlan, hebben ze 22 miljoen euro bespaard.

In deze Masterclass ontdek je hoe deze krachtige methodologieën hebben bijgedragen aan meetbare verbeteringen en blijvende prestatiegroei door middel van een boeiende casus. Een inspirerend verhaal over efficiëntie, kwaliteit en continue vooruitgang wordt met je gedeeld.

Optie 2: Hoe implementeer je Lean Six Sigma?

De focus tijdens deze Masterclass ligt op het verhaal van het succesvol implementeren van Lean Six Sigma binnen jouw organisatie. De sprekers, Jan Maas en Margret Vasconellos, zullen belangrijke onderwerpen aanroeren. Waaronder het creëren van draagvlak, het bepalen van de juiste richting en het meten van successen en effectiviteit. Leer hoe je deze krachtige methodologie effectief kunt integreren en ontdek de geheimen achter het realiseren van meetbare verbeteringen.

15:45 | Geslaagde Praktijkprojecten

Succesverhalen worden gedeeld door recent behaalde resultaten. Tevens worden de succesvolle alumni door ons in het zonnetje gezet.

16:15 uur | Netwerken

Na een dag vol inspiratie is er aan het einde van de dag tijd om te ontspannen tijdens een gezellige borrel. Dit biedt de perfecte gelegenheid om alles rustig te laten bezinken en waardevolle gesprekken te voeren met collega-vakgenoten. Laat de dag op een informele en verbindende manier afsluiten, terwijl je ervaringen deelt en nieuwe inzichten opdoet.

Sprekers

Katja Roters & Edwin Boon

Continuous Improvement Specialisten

Stijn Janssen

Plantmanager

Cindy Weisscher & Willem Pothoven

Chief Operations Officer

Floris van der Hulst

Global Head of Manufacturing Excellence

Marleen Geuzebroek

Continuous Improvement Manager

Dennis Ploegmakers & Rene Smeets

Master Black Belt & Global Business Excellence

Jan Maas

Lean Six Sigma Black Belt

Masterclasses

Maak kennis met de sprekers

Katja Roters

Lean komt uit de hoek van Toyota en Six Sigma vanuit Motorola. Daardoor wordt er (te) vaak gedacht dat dit enkel maar toepasbaar is in grote productieomgevingen. Niets is minder waar en dat bewijst Katja Roters elke dag. Als Master Black Belt weet ze met een heldere helikopterview te sturen op succes. Ze geeft (groeps)trainingen en begeleidt verbetertrajecten in alle sectoren. Voordat Katja de overstap maakte naar The Lean Six Sigma Company, had ze haar sporen dubbel en dwars verdiend in onder meer de financiële sector. “Ook daar kun je processen verbeteren en dat geldt in feite voor elk type bedrijf.” Naast trainer/coach is Katja Roters ook verantwoordelijk voor een deel van het curriculum van The Lean Six Sigma Company. In deze Masterclass gaat ze samen met de deelnemers op zoek naar het mogelijke verbeterpotentieel en wat het beste past bij jou als persoon en bij de behoefte van de organisatie.

Inschrijven

Katja Roters

Continuous Improvement specialist

Volgen op LinkedIn

Stijn Janssen

Wienerberger heeft maar liefst 220 (steen)fabrieken wereldwijd. Het Oostenrijkse hoofdkantoor volgt de verbeterplannen van de dakpannenfabriek in het Hollandse Deest op de voet, want dáár worden behalve dakpannen ook serieus meters gemaakt. Stijn Janssen kwam drie jaar terug aan boord en is als plantmanager de drijvende kracht achter de verbeterinitiatieven die in korte tijd hebben geleid tot een sterk verbeterde EBITA, een lagere CO2-uitstoot, minder afval en minder overuren. Hij vertelt in deze Masterclass hoe hij dit samen met zijn team voor elkaar heeft gekregen. “PIP+ is ons Plant Improvement Program dat is gericht op de professionalisering van onze productielocaties (Top-down). Maar in Deest gaan we nog een paar stappen verder en dat wordt gezien en overgenomen (Bottum-up). We sturen als team met DMAIC en Lean op kwaliteitsverbetering en dat betaalt zich terug,” zegt Black Belt Stijn Janssen. Het is niet voor niets dat Wienerberger is genomineerd voor de prestigieuze Lean Diamonds Awards 2023 m.b.t. Sustainability.

Inschrijven

Stijn Janssen

Plantmanager

Volgen op LinkedIn

Cindy Weisscher

Cindy Weisscher is tot 31 december 2023 COO bij Meijers Assurantiën. Hiervoor werkte ze als Directeur IT & Operations bij Loyalis en daarvoor bij de Rabobank in Nederland en Azië.

Cindy vertelt in deze Masterclass hoe ze bij Meijers de groei in goede banen heeft geleid. “Mensen erbij is slechts een deel van de oplossing, er is namelijk grote efficiencywinst te behalen door processen te optimaliseren. Daarom hebben we vol ingezet op Lean Six Sigma.” Gemba Walks, dashboards voor helder inzicht, dagstarts etc. Klantfocus en betrokkenheid zat al in het DNA van Meijers en proces- en verbeterdenken is daar tegenwoordig een vast onderdeel van. Inmiddels zijn er bij Meijers 22 Green Belts en 4 Black Belts getraind door Willem Pothoven van The Lean Six Sigma Company.

Inschrijven

Cindy Weisscher

Chief Operations Officer

Volgen op LinkedIn

Floris van der Hulst

Floris van der Hulst was Global Process Excellence Manager bij Heineken en maakte in 2023 de overstap
naar BioMar. Deze beursgenoteerde Deense multinational is wereldmarktleider op het gebied van
duurzaam visvoer voor meer dan 45 vis soorten in meer dan 80 landen. “Er ligt hier een mooie uitdaging,
want we willen de productielocaties op alle continenten standaardiseren en verbeteren door op basis van
verzamelde data te sturen. Dat doen we met behulp van slimme software, maar dat vraagt ook om een
verandering van mindset; de drive van eenieder om elke dag weer beter te willen presteren en van elkaar
te leren.” Continu verbeteren staat nu hoog op de agenda, maar was een soort van greenfield bij BioMar
waar dus veel te winnen is. Global Head of Manufacturing Excellence Floris van der Hulst heeft met zijn
jarenlange expertise in korte tijd veel bereikt. Stapsgewijs pakt hij het aan en door successen te delen
krijgt hij de mensen mee. Een vlotte, interactieve masterclass door een bevlogen professional met een
passie voor vissen.

Inschrijven

Floris van der Hulst

Global Head of Manufacturing Excellence

Volgen op LinkedIn

Marleen Geuzebroek

Meer dan 10 jaar werkte ze bij Roche Diagnostics en sinds oktober 2021 is Marleen Geuzebroek Continuous Improvement Project Manager bij RWE Generation. “Bij mijn start zag ik al vrij snel dat Lean wel goed ontwikkeld was binnen de organisatie, maar het Six Sigma deel ontbrak grotendeels. Ook was er vrij weinig bekend over de Belt-structuur. Daar heb ik verandering in gebracht en tevens de organisatie laten zien wat de gecombineerde kracht is van Lean en Six Sigma.” Marleen Geuzebroek omarmde jaren terug het Lean Six Sigma gedachtegoed. Ze deelde haar ideeën met het hoger management en kreeg de vrije hand. Er zijn nu Yellow Belts, Green Belts en Black Belts getraind. “In kennis investeren loont, want als iedereen elk jaar een verbeterproject doet dan stapelen we de successen.” Marleen ontwikkelde een tweedaagse training voor het management – een halve dag Lean, een dag lang Six Sigma en een halve dag Change Management – zodat ze de basiskennis hebben om Belts in de organisatie te kunnen stimuleren hiermee blijvend aan de slag te zijn. Hoe dat werkt, wordt uitgelegd in deze verhelderende Masterclass.

Inschrijven

Marleen Geuzebroek

Continuous Improvement Manager

Volgen op LinkedIn

Dennis Ploegmakers & Rene Smeets

In een vlotte duopresentatie nemen Master Black Belt Dennis Ploegmakers en Director Business Excellence René Smeets jou mee op reis. Zij vertellen hoe er 3 jaar terug gestart is met de grootschalige implementatie van Lean Six Sigma. “Indertijd hebben wij kunnen sparren met ervaringsspecialisten en wij willen op onze beurt nu ook anderen inspireren en onze kennis delen met iedereen die een vergelijkbaar traject wil doorlopen,” legt Dennis Ploegmakers uit. In deze Masterclass bespreken de twee de opzet van het programma, de doelstellingen, lessons learned en resultaten. Dit werkt voor grote multinationals, maar ook voor kleinere bedrijven die toch veelal vergelijkbaar georganiseerd zijn. Centraal de programmaopzet bedenken en bewaken, mensen faciliteren met de juiste tools en dan met getrainde eigen specialisten de totale organisatie in beweging krijgen.

Inschrijven

Dennis Ploegmakers

Global Business Excellence Lead

Volgen op LinkedIn

Rene Smeets

Global Strategy & Transformation Leader

Volgen op LinkedIn

Margret Vasconcellos & Jan Maas

Margret Vasconcellos vertelt samen met collega Jan Maas hoe de regionale netbeheerder Stedin al sinds 2015 inzet op Lean en Six Sigma. Na Margrets aantreden in 2017 is Stedin volwassener geworden in het gebruik ervan en heeft het echt een plek binnen het bedrijf gekregen.

Jan Maas heeft tussen 2018 en 2021, als trainer van The Lean Six Sigma Company, opleidingen verzorgd en wilde ook zelf weer zoals vroeger projecten uitvoeren en dus gooide hij het roer om. Na een uitstapje in het bedrijfsleven en bij een consultancybureau keerde hij eind 2023 terug bij Stedin, en nu in vaste dienst. “Mijn hart ligt hier, een maatschappelijk betrokken organisatie die al jaren bezig is met Lean en Six Sigma. Stedin heeft het goed voor elkaar én toch vereist het onze constante aandacht.”

Het Lean Competence Center is de stafafdeling – bestaande uit 6 vaste Black Belts en nog eens roulerend 10 tot 12 in opleiding – die de katalysator is van alle Lean Six Sigma verbeterinitiatieven. “We zitten middenin de energietransitie, een dynamische tijd die vraagt om meer bouwen en het netwerk beter benutten en beheren. De basis is goed ingericht, maar je bent nooit klaar en moet alert blijven. Hoe we dat doen? Voordoen, samen doen én zelf doen!”

Inschrijven

Margret Vasconcellos

Lean Six Sigma Master Black Belt

Volgen op LinkedIn

Jan Maas

Lean Six Sigma Master Black Belt

Volgen op LinkedIn

Waar vindt het event plaats?

Ons Lean Six Sigma Masterclass Event vindt plaats bij het Fletcher Hotel te Nieuwegein. De locatie biedt een inspirerende en comfortabele omgeving voor een dag vol nieuwe inzichten en netwerkmogelijkheden. Geniet van de moderne faciliteiten en de gastvrije sfeer, terwijl je je onderdompelt in de wereld van Lean Six Sigma. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen.

Misschien tot snel?

Meld je nu aan voor het Lean Six Sigma Masterclass event

Woensdag 13 Maart 09:00 uur tot 17:00 uur te Nieuwegein

Waarom aanwezig zijn?

  • In korte tijd exclusieve informatie verkrijgen rondom Lean Six Sigma
  • Netwerken met collega-vakgenoten
  • Succesverhalen van diverse organisaties uit verschillende branches
  • Geïnspireerd raken door nieuwe inzichten
  • Ontdek nieuwe vervolgstappen

Startdata

Meld je aan voor het Masterclass Event

×


Testimonials

Wat klanten over ons zeggen

Welke vragen kan ik beantwoord krijgen?

Wat is Lean Six Sigma?

Hoe ziet een Lean Six Sigma organisatie er uit?

Hoe start ik adequaat door met de Lean Six Sigma projecten?

Hoe neem ik mijn team mee op de weg van Lean Six Sigma?

Wat is mijn rol als management?

Hoe kan ik Lean Six Sigma in mijn organisatie implementeren?

Heb je nog vragen?

Wellicht twijfelt u nog over welke opleiding voor u de juiste keuze is; wordt het nu Lean of toch Lean Six Sigma? Of misschien vraagt u zich af wat een praktijkopdracht inhoudt? Laat ons helpen! Onze vriendelijke helpdesk beantwoord graag al uw brandende vragen. Zo begint u zorgeloos aan een training.

Neem contact op

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen