Master Black Belt

Master Black Belts zijn verantwoordelijk voor de implementatie van Lean Six Sigma binnen organisaties. Zij coachen de Lean Six Sigma specialisten en trainen Black Belts.

Meer op deze pagina:

  Voor de zeer ervaren Black Belts

  Een Lean Six Sigma implementatie heeft een kartrekker nodig. Daar zijn Master Black Belts voor. Master Black Belts zijn zeer ervaren Black Belts die al veel projecten zelf hebben uitgevoerd op verschillende afdelingen en vaak ook in meerdere landen. Een Master Black Belt traint ook de Lean Six Sigma Green Belts en Black Belts die op hun beurt project oppakken. Als kartrekker vertaalt de Master Black Belt de ambities van het bestuur naar concrete projecten. Ook rapporteert de Master Black Belt terug aan het bestuur wat de resultaten zijn en waar de Green Belt en Black Belt tegenaan lopen. De Master Black Belt training zorgt ervoor dat u deze methodiek volledig beheerst.

  Een organisatie die Lean Six Sigma volledig implementeert, heeft daarom een Master Black Belt nodig. Master Black Belt is een senior functie. Vooral veel Lean Six Sigma ervaring is belangrijk. Verder moet de Master Black Belt in staat zijn om zaken voor elkaar te krijgen op bestuurlijk niveau. 

  Het Master Black Belt traject – Master Black Belt training

  Om Master Black Belt te worden dient u minimaal 3 jaar ervaring te hebben als Black Belt. Het traject om tot Master Black Belt te certificeren is maatwerk, maar het komt kort neer op het aantonen van een aantal competenties en vaardigheden. Zo moet u aantonen in staat te zijn om Green Belts en Black Belts te trainen. Verder wordt beoordeeld of u genoeg ervaring heeft in meerdere omgevingen. Mocht dit niet het geval zijn, dan zal u aanvullende Black Belt projecten moeten zoeken om de ontbrekende ervaring aan te vullen. Tot slot dient u een essay te schrijven over Lean Six Sigma, met name over uw visie op implementeren. 

  Na goedkeuring van de Master Black Belts van The Lean Six Sigma Company, kunt u het theorie-examen afleggen. Als u deze met succes afrond, dan bent u officieel Master Black Belt gecertificeerd.

  Master Black Belt

  Een intensief traject voor zeer ervaren Black Belts

  Studiegids aanvragen
  Op basis van 23 beoordelingen krijgt The Lean Six Sigma Company met de dienst Master Black Belt een score van 9 uit 10.

  Praktische Informatie Master Black Belt training

  Het is goed om te weten dat een Master Black Belt traject ruim een jaar kan duren. Verder dient u genoeg beschikking te hebben tot opdrachten en kan u met het bestuur van uw organisatie samenzitten om een implementatie vorm te geven. Als u aan deze randvoorwaarden voldoet, dan kunt u ons bellen om een afspraak in te plannen. Een Master Black Belt zal dan eerste telefonisch contact met u opnemen en een aantal vragen stellen. Daarna volgt een intake gesprek en gaat uw traject van start.

  Master Black Belt worden is een maatwerk traject waar een aantal onderdelen verplicht zijn om aan te tonen. Het traject wordt afgesloten met een theoretisch examen. 

  Ervaring 1 - Projecten

  Om tot Master Black Belt te certificeren moet u minimaal 3 jaar ervaring hebben als Black Belt. Daarbij geldt als vuistregel dat u 7 tot 10 Black Belt projecten succesvol voltooid heeft. de Master Black Belts van The Lean Six Sigma Company zullen u om bewijs vragen en testen uw ervaring tijdens een interview.

  Mocht blijken dat u meer ervaring nodig heeft, dan wordt er een plan opgesteld om deze ervaring op te kunnen doen. 

  Ervaring 2 - trainen

  Een Master Black Belt traint de Green Belts en Black Belts intern. Deze ervaring kunt u opdoen in samenwerking met The Lean Six Sigma Company. Hoeveel trainingservaring nodig is, is geheel afhankelijk van de didactische vaardigheden van de Master Black Belt in opleiding. De praktijk wijst uit dat 4 volledig verzorgde trainingen voldoende is.

  Ervaring 3 - implementeren

  Een Master Black Belt is programma manager van de implementatie. Gedurende het traject moet u aantonen dat u met het bestuur kunt samenwerken om de implementatie succesvol te laten zijn. Uiteindelijk vragen wij u ook een essay te schrijven over implementeren.  

  Ervaring 4 - Examen

  Als u de eerste 3 ervaringen heeft aangetoond, dan volgt het theorie examen. Dit is een gesloten boek examen met ruim 100 vragen. U krijgt 2,5 uur om dit examen af te ronden. Bij succesvolle afronding van het theorie examen, wordt u gecertificeerd tot Master Black Belt. 

  Het Master Black Belt traject is maatwerk. Na intake zal er een offerte worden opgemaakt. 

  DE WAARDE VAN UW LEAN SIX SIGMA CERTIFICAAT

  Het succesvol afronden van een Lean Six Sigma training wordt beloond met een officieel certificaat. Maar waar ligt precies de waarde van een certificaat? In deze video leggen wij beknopt uit hoe dit werkt en wat de waarde van ons certificaat is. Wilt u meer weten? Klik hier voor het volledige verhaal.

  Studiegids aanvragen

  Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering. 

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Hidden
  • Wat is het antwoord op de onderstaande vraag?
  • Deze vraag is bedoelt om spam te reduceren
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  LEAN SIX SIGMA VOOR ORGANISATIES

  WAT IS UW AMBITIE?

  Verbeteren is een zoektocht. Een antwoord vinden op bedrijfskundige vraagstukken als competitiviteit, kostenreductie en klanttevredenheid. En dit alles verwerken in de bedrijfscultuur.

  Vanuit dit perspectief is Lean Six Sigma het antwoord. Een rotsvaste filosofie, vooruitkijkende werkstructuur én alle nodige instrumenten om elke dag te kunnen verbeteren. Alles in één pakket.

  Omdat iedere organisatie uniek is, ontwikkelen wij samen met u een blauwdruk voor de implementatie. Uw ambitie bepaalt de diepgang en scope. Op deze manier weet u zeker dat het Lean Six Sigma traject aansluit op uw wensen.

  Contact opnemenLees verder

  Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

  Studiegids aanvragen