Lean Leader

Lean Management

Een cultuur van continu-verbeteren betekent dat iedereen iedere dag tijd besteed aan procesverbeteren. Dit varieert per medewerker van 10 minuten per dag, tot voltijds. Eigenaarschap van procesverbeteren is de sleutel tot succes voor organisaties.

De Lean Leader is de kartrekker van Lean implementatietrajecten. Naast ruime kennis van de Lean verbetertechnieken is de Lean Leader ook een vaardig verandermanager. Door tijd te investeren in mensen, leert de Lean Leader de medewerkers om continu te verbeteren.

De Lean Leader training

De training is een combinatie van theorie en praktijk. De 5 dagen theorie bestaan uit 3 dagen Lean Practitioner en 2 additionele dagen met de nadruk op de Lean Managementfilosofie. De training voldoet aan de internationale standaarden van de ISO18404 normering. 

Er wordt ruim aandacht besteed aan de 14 managementprincipes; de leidraad voor managers die succesvol Lean willen implementeren op een afdeling. Eén van de principes vraagt van de Lean Leaders dat zijn bouwen aan een lerende en continu verbeterende organisatie. Dat vereist specifiek managementgedrag. Van ‘vertellen hoe het moet’ naar ‘andere leren hoe ze moeten verbeteren’ – coachend leiderschap.

Tijdens de training worden lean-technieken en -principes, zoals Kaizen, de 5 principes van Womack, Toyota Kata, de 7 verspillingen en A3 projectmanagement behandeld. 

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over deze training.

Studiegids aanvragen

Lean Leader

De specialist die de drijvende kracht is achter verbeter-initiatieven

Studiegids aanvragen

Praktische Informatie

De Lean Leader training is een praktijktraining. De training bestaat uit 5 dagen theorie en een praktijkopdracht. Uw trainer coacht u tijdens uw praktijkopdracht. In de studiegids vindt u meer informatie over het programma en de praktijkopdracht. 

De Lean Leader training is een 5-daagse training. De training is modulair opgebouwd en bestaat uit 3 delen. Een 3-daagse Lean practitioner training. Een  2-daagse Lean Leader module en de praktijk opdracht.

De 3-daagse Lean Practitioner bereidt u voor op uw eerste Lean project. U leert de belangrijkste Lean managementprincipes en Lean verbetermethodieken in de praktijk toe te passen gedurende een uitgebreide simulatie.

Tijdens de 2-daagse Lean Leader module leert u wat er nodig is om een Lean cultuur te implementeren en welk managementgedrag hierbij hoort.

Na de training brengt u het geleerde in de praktijk om u te kunnen certificeren tot Lean Leader. Tijdens het uitvoeren van de praktijkopdracht wordt u gecoacht door een trainer van The Lean Six Sigma Company.

Na succesvolle afronding van het examen en de practijkopdracht  ontvangt u het Lean Leader certificaat.

Deel 1 - Lean Practitioner

3-dagen over de Lean verbetertechnieken met onderwerpen als:

 1. 5 principes van Womack
 2. Flow
 3. 7 verspillingen
 4. Value Stream Mapping
 5. 5S Management
 6. Verscheidende verbetertechnieken als Kanban, SMED en Poka Yoke


Deze dagen zijn opgezet rondom een simulatie welke als rode draad door de training loopt. De focus ligt op de technieken en het herkennen van verbeterpotentieel. 

Deel 2 - Lean Leader

2-daagse training over Lean Management. Gedurende deze 2 dagen ligt de nadruk op het uitvoeren van projecten en kaizen events. De onderwerpen die aan bod komen zijn:

 1. Toyota Kata
 2. Kaizen events
 3. A3 projectmanagement
 4. 14 managementprincipes van Toyota

 

Deel 3 - Lean Leader praktijkopdracht

Gedurende de training dient u een aantal praktijkopdrachten uit te voeren. In de studiegids leest u gedetailleerd wat er van u verwacht wordt op dit gebied. 

All in prijs 5-daagse Lean Leader: €3.495,- (exclusief BTW)

All in prijs 2-daagse Upgrade (Indien Lean Practitioner certificaat reeds in bezit is): €1.800, – (exclusief BTW)

Wij zijn BTW vrijgesteld voor organisaties die geen BTW kunnen aftrekken (particulieren, zorginstellingen, overheden, financiële dienstverlening)

Inclusief: 

 • Cursus materiaal (handboeken en oefenmateriaal)
 • 16 uur coaching door uw Lean Expert
 • Theorie examen (2 her-examens, als nodig)
 • Theorie certificering
 • Praktijkcertificering
 • Luncharrangement, koffie, thee en frisdrank
 • Parkeerkosten
 • Project templates
 • Project beoordeling 


Exclusief:

 • Eventuele overnachtingen

DE WAARDE VAN UW LEAN SIX SIGMA CERTIFICAAT

Het succesvol afronden van een Lean Six Sigma training wordt beloond met een officieel certificaat. Maar waar ligt precies de waarde van een certificaat? In deze video leggen wij beknopt uit hoe dit werkt en wat de waarde van ons certificaat is. Wilt u meer weten? Klik hier voor het volledige verhaal.

Startdata, locatie, trainingsdata

10 oktober 2019, Fletcher Hotel - Nieuwegein

10 oktober 2019|11 oktober 2019|1 november 2019|21 november 2019|22 november 2019

21 november 2019, Fletcher Hotel - Nieuwegein

21 november 2019|22 november 2019

2-daagse upgrade training

Studiegids aanvragenTrainingslocaties

Klik hier voor een overzicht van alle trainingsdata.

Inschrijven

Studiegids aanvragen

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering. 

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

In-company.

Lean Six Sigma in uw bedrijf

Lean Six Sigma staat vooral bekend als projectmatige verbeterstructuur, maar Lean Six Sigma is breder dan dat. Lean Six Sigma is een rotsvaste filosofie, een organisatie, een verbeterstructuur én tools. Vanuit dit perspectief is Lean Six Sigma het antwoord op een aantal bedrijfskundige vraagstukken met betrekking tot competitiviteit, kostenreductie en klanttevredenheid.

Afhankelijk van uw ambitie is Lean Six Sigma in fases te implementeren. Iedere organisatie is uniek. Er bestaat daarom geen implementatie blauwdruk voor iedere organisatie. Samen met u ontwikkelt The Lean Six Sigma Company een plan van aanpak afgestemd op uw organisatie.

Contact opnemenLees verder

Gerelateerde Trainingen

Andere toonde hun interesse in de volgende trainingen.