Open Inschrijving

Lean Leader training 

Word dé Lean aanvoerder van uw afdeling met onze Lean Leader training. Tijdens deze training leert u exact wat Lean leiderschap inhoudt, en wat de beste manier is om Lean teams aan te sturen. Samen met onze trainers verkent u de meest effectieve tools en methodes zoals Genchi Kenbutsu, OEE en de Toyota Kata’s. Met uw nieuwe kennis van Lean én leiderschap haalt u het beste uit elk team. Schrijf u vandaag nog in voor deze ISO13053 en ISO18404 gecertificeerde training, en start met Continu Verbeteren. Deze training is ook beschikbaar als groepstraining, kijk voor meer info op onze In-Company pagina’s.

Lean Leader

Lestijden

09:00 – 17:00

Locaties

3 Locaties

Reviews

Introductie cursus

White Belt

Start met de gratis White Belt training en ontdek wat Lean Six Sigma is en wat het voor jou kan betekenen.

Meer informatie

Studiegids

Vraag onze studiegids aan voor meer informatie over de studieprogramma’s, voorbereidingen en examinering.

Introductie

Leiderschap in Lean

Lean Leaders zijn de leidende kracht van een team. Zij nemen de leiding tijdens projecten, helpen teamleden zich te ontwikkelen en sturen actief op een Lean bedrijfscultuur. De rol van een Lean Leader vereist niet alleen een grondig begrip van de methodologie, maar ook visie. Als Lean Leader vertaal je de toekomstvisie naar concrete acties, zonder de menselijke aspecten uit het oog te verliezen. Het is deze combinatie van kennis, visie en het begrip dat mensen centraal staan in Lean, wat Lean Leaders zo waardevol maakt voor iedere organisatie.

 • Het meest complete Lean programma
 • 1-op-1 projectcoaching
 • Toegang tot een uitgebreid netwerk

 • Exclusief MyTraining™ leerplatform
 • ISO-gecertificeerde training
 • Internationaal (h)erkend certificaat

Onze cursisten beoordelen deze training met 4.9/5.0 sterren

Het verborgen potentieel van leiderschap

Een Lean organisatie heeft Lean Management nodig. Lean initiatieven zijn namelijk vele malen effectiever onder een decentrale manier van aansturen. Traditionele managementstijlen zoeken daarentegen juist de centralisatie op. Tevens staat respect voor de mens vooraan in de Lean methodologie. En zonder een leider die de cyclische aard van Lean begrijpt zullen verbeteringen uiteindelijk weer plaatsmaken voor ad-hoc oplossingen. Dit vertalen naar concrete acties op de werkvloer vraagt om de specifieke kennis en kunde die een Lean Leader bezit. Als Lean Leader helpt u een organisatie om deze valkuilen te vermijden, zo blijven verbeteringen geborgd en maken ze impact.

TRAININGSVARIANTEN

Uw manier van leren

Klassikaal

Ervaar onze klassikale training en ga interactief aan de slag. Samen met uw medestudenten en de trainer behandelt u alle essentiële onderwerpen. Bespreek uw (mogelijke) projecten, leer van de ervaringen van anderen en ontdek de best practices. Vanaf de eerste dag staan de klassikale sessies in het teken van peer-to-peer leren en gezamenlijk nieuwe inzichten ontwikkelen.

Inschrijven

Virtual Classroom

Interactiviteit en betrokkenheid staan centraal tijdens onze trainingen. Ook gedurende onze virtuele sessies. Lange hoorcolleges maken plaats voor leuke oefeningen en verrassende simulaties. Samen met uw medestudenten past u verschillende tools en methodes toe. Deze opzet maakt het verschil tussen een concept simpelweg begrijpen, of zelfstandig aan de slag kunnen gaan. Op deze manier kunt u praktijkervaring opdoen vanuit het comfort van uw eigen huis of kantoor.

Inschrijven

Curriculum

Over onze Lean Leader training

De Lean Leader training is een van de meest uitgebreide Lean trainingen die wij aanbieden. In vergelijking met onze Lean Practitioner training is de Lean Leader training specifiek ontworpen voor professionals die de leiding willen nemen over Lean-activiteiten binnen een afdeling.

 Tijdens de training leren cursisten over alle onderwerpen waar een volwaardige Lean Leader kennis van dient te hebben. Van het begrip Continu Verbeteren en verspilling, tot de meer complexe onderwerpen, zoals Lean bedrijfsculturen, change leadership en het ombuigen van oude denkroutines. Als Lean Leader wordt dit uw specialisme.

 

Lean Leader training

Met de Lean methodologie is het mogelijk om elk herhalend proces te verbeteren. Na de training kunt u vervolgens in elke denkbare sector aan de slag. Deze training is dus de ideale manier om te beginnen met Continu Verbeteren binnen een sector van uw keuze.

Om er zeker van te zijn dat elke cursist zelfstandig met Lean aan de slag kan gaan heeft elke training een aantal standaard onderdelen. Begeleiding tijdens uw project is hier een standaard onderdeel van. Bekijk ons trainingsoverzicht voor meer informatie over wat een student van The Lean Six Sigma Company kan verwachten na inschrijving.n na inschrijving.

Trainingsoverzicht

Voorbereiding

Om een goede voorbereiding mogelijk te maken, bevat de training:

 • Een diepgaande studiehandleiding
 • Tot 25 video’s over Lean
 • Ons digitale boek “Lean in de Praktijk”
 • Aanvullende e-learning cursussen
 • Levenslang toegang tot ons leerplatform MyTraining

Trainingsdagen

De trainingsdagen bevatten activiteiten zoals:

 • Evaluatie van uw projectideeën en hulp met de eerste stappen
 • Leerzame praktijksimulatie(s)
 • Peer-to-peer activiteiten en leermomenten
 • Bespreken van uw projectobstakels en relevante best-practices
 • Voorbereiding op het examen

Uw projecten

Om uw praktijkopdracht tot een succes te maken, bevat de training:

 • 1-op-1 projectcoaching
 • Een duidelijk overzicht van deliverables
 • Templates voor uw projecten
 • Een projectcoach met ervaring binnen uw sector
 • Toegang tot onze templates en trainingsmateriaal na uw project

Certificering

Certificering houdt het volgende in:

 • Twee expert reviews van uw project
 • Certificeringsceremonie met uw Lean Expert en Manager
 • Officieel Lean Leader certificaat
 • Officiele registratie in onze database
 • Toegang tot onze exclusieve Alumni LinkedIn-community

Voorbereiding

Trainingsdagen

Uw projecten

Certificering

Certificering

De waarde van uw Lean Leader certificaat

Het succesvol afronden van onze training wordt beloond met een internationaal erkend certificaat. Maar wat bepaalt nu precies de waarde van een certificaat? Op onze pagina over ‘de waarde van he‘t certificaat’ leggen wij precies uit waarom een certificaat van The Lean Six Sigma Company van een kwalitatief hoger niveau is dan andere certificaten.

 

Investering

Trainingsprijzen

Prijzen

Het traject om gecertificeerd te worden als Lean Leader volgens de ISO 18404 normen vereist dat u zowel een theorie training als een Lean project afrond.

De 5 klassikale trainingsdagen worden ondersteund door de MyTraining™ leeromgeving. Tijdens uw verbeterproject wordt u begeleidt door een ervaren Lean specialist.

Let op: Het is niet mogelijk om het Lean Leader programma te volgen zonder praktijk 

Inschrijven

€3.495 (excl. BTW)

Volledig Lean Leader traject

Inschrijven

€1.800 (excl. BTW)

Enkel de 2 upgrade dagen

Inschrijven

Subsidies

Wij zijn BTW vrijgesteld voor organisaties die geen BTW kunnen aftrekken (particulieren, zorginstellingen, overheden, financiële dienstverlening).

Tot slot is The Lean Six Sigma Company officieel partner van het UWV. Dit betekent dat kandidaten die voor een re-integratie traject staan, een training van The Lean Six Sigma Company vergoed kunnen krijgen. Klik hier voor meer informatie.

Tot slot kan deze training gefinancierd worden met het levenlanglerenkrediet.

Upgrade module

Indien u al in het bezit bent van een Lean Practitioner certificaat is het mogelijk om de 2-daagse upgrade module van de Lean Leader training te volgen. Deze investering kost u: €1.800,- exclusief BTW.

Return on Investment (ROI)

Resultaten en harde feiten zijn vaak de beste onderbouwing voor een aankoop. Dit geldt ook voor onze training. Na duizenden studenten te hebben getraind, weten wij dat Lean Leader projecten 5-6 keer hun investering kunnen terug verdienen, al vanaf het eerste project. En met een doorlooptijd van ongeveer 2-4 maanden is het zelfs mogelijk om meerdere projecten per jaar uit te voeren.

 

In-Company

Interesse in een volledige training bij u op locatie? Neem dan ook een kijkje op onze In-Company pagina’s. Elke training die wij aanbieden aan individuele cursisten is ook beschikbaar als groepstraining. Op maakt gemaakt voor uw bedrijf, en altijd met een (Master) Black Belt of Lean Expert als uw trainer. Dit is de makkelijkste manier om als groep te beginnen met Lean of Lean Six Sigma.

In-Company

Proeverij

Lean Six Sigma-proeverij

Leer hoe je verbetermogelijkheden kan benutten en welke opleiding voor jou het meest effectief is door een van onze Lean Six Sigma-proeverijen bij te wonen. Tijdens deze gratis proeverij leggen onze Lean Experts jou de basis van de methodiek uit en vertellen ze je hoe je jouw ideeën in resultaten omzet. Ze beantwoorden met veel plezier al je vragen en laten je ontdekken hoeveel voordeel je uit het toepassen van Lean Six Sigma kan halen.

 • Opleidingsadvies op maat voor iedere cursist
 • Q&A over de Lean Six Sigma-methodologie
 • Bespreek projectideeën met andere deelnemers
 • Maak kennis met onze trainers
 • Toegankelijk voor iedereen

LEAN SIX SIGMA-PROEVERIJ

Proeverij

Proef gratis van de Lean Six Sigma-methodologie en ontmoet onze experts tijdens deze sessie.

Nog niet overtuigd?

Online White Belt

Gratis kennismaking met Lean Six Sigma. De basics van de methodologie uitgelegd in 3 compacte lessen.

StartData

Startdata Lean Leader training


24 jun
Fletcher Hotel – Nieuwegein

Fletcher Hotel – Nieuwegein

Trainingsdagen
24 June 2024|25 June 2024

Adres
Buizerdlaan 10, Nieuwegein, 3435 SB

08 jul
Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Trainingsdagen
8 July 2024|9 July 2024|12 July 2024|16 December 2024|17 December 2024

Adres
Van Nelleweg 1, Ingang 2, 4e etage, Kant koffie, Rotterdam, 3044 BC

05 sep
Fletcher Hotel – Nieuwegein

Fletcher Hotel – Nieuwegein

Trainingsdagen
5 September 2024|6 September 2024|27 September 2024|16 December 2024|17 December 2024

Adres
Buizerdlaan 10, Nieuwegein, 3435 SB

Trainingsdagen

24 juni 2024, 25 juni 2024

Adres

Buizerdlaan 10, Nieuwegein, 3435 SB

Extra information

Upgrade Module Lean Leader: 1.800€

Trainingsdagen

8 juli 2024, 9 juli 2024, 12 juli 2024, 16 december 2024, 17 december 2024

Adres

Van Nelleweg 1, Ingang 2, 4e etage, Kant koffie, Rotterdam, 3044 BC

Extra information

Summer Course

Trainingsdagen

5 september 2024, 6 september 2024, 27 september 2024, 16 december 2024, 17 december 2024

Adres

Buizerdlaan 10, Nieuwegein, 3435 SB

Extra information

Laatste twee dagen vinden plaats op locatie : Van Nelle Fabriek Rotterdam

30 sep
Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Trainingsdagen
30 September 2024|1 October 2024|18 October 2024|16 December 2024|17 December 2024

Adres
Van Nelleweg 1, Ingang 2, 4e etage, Kant koffie, Rotterdam, 3044 BC

18 nov
Fletcher Hotel Uden

Fletcher Hotel Uden

Trainingsdagen
18 November 2024|19 November 2024|9 December 2024|16 December 2024|17 December 2024

Adres
Bedafseweg 22, Uden, 5406 TM

16 dec
Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Trainingsdagen
16 December 2024|17 December 2024

Adres
Van Nelleweg 1, Ingang 2, 4e etage, Kant koffie, Rotterdam, 3044 BC

Trainingsdagen

30 september 2024, 1 oktober 2024, 18 oktober 2024, 16 december 2024, 17 december 2024

Adres

Van Nelleweg 1, Ingang 2, 4e etage, Kant koffie, Rotterdam, 3044 BC

Trainingsdagen

18 november 2024, 19 november 2024, 9 december 2024, 16 december 2024, 17 december 2024

Adres

Bedafseweg 22, Uden, 5406 TM

Extra information

Laatste twee dagen vinden plaats op locatie : Van Nelle Fabriek Rotterdam

Trainingsdagen

16 december 2024, 17 december 2024

Adres

Van Nelleweg 1, Ingang 2, 4e etage, Kant koffie, Rotterdam, 3044 BC

Extra information

Upgrade Module Lean Leader: 1.800€

×


Testimonials

Customer reviews

FAQ

Veel gestelde vragen

Niet alle data past in mijn agenda, wat nu?

Heeft u een training en locatie op het oog maar past niet alle data in uw agenda? Geen probleem, laten we samen kijken of we een passende oplossing kunnen vinden.

Neem contact met ons op via de mail: info@theleansixsigmacompany.nl of bel ons op +31(0)102222860

Kan ik mij inschrijven voor een training zonder voorkennis van Lean of Lean Six Sigma?

Elke training die wij geven gaat ervan uit dat onze studenten beginnen zonder enige voorkennis van de Lean of Lean Six Sigma methodologie. De training begint vanaf de basis en bouwt zo verder op. Tijdens de training bouwt u kennis op. En als u ervoor kiest om een project uit te voeren als onderdeel van uw training, dan wordt u gecoacht en bijgestaan door één van de Lean Experts of (Master) Black Belts om een goed resultaat te garanderen.

Wat is het verschil tussen de Lean Practitioner en Lean Leader training?

Lean Practitioners hebben een andere rol dan Lean Leaders. Zij voeren voortdurend Lean initiatieven uit op teamniveau en betrekken een kleine groep stakeholders bij hun inspanningen. Lean Leaders daarentegen hebben een bredere kennis van Lean. Zij nemen de leiding over Lean binnen een gehele afdeling en sturen anderen aan. Lean Leaders helpen ook met het bijscholen van collega’s in Lean, en hebben een bredere span of control.

Is een Lean opleiding (nog) wel relevant voor mijn carrière?

Lean is tijdloos. Het is een methodologie die men kan gebruiken in elke carrièrefase. En zelfs als beginner kan uw werk een enorme toegevoegde waarde hebben. Lean kan dienen als een aanvulling op uw huidige werk of als gedeeltelijke vervanging van uw bestaande verantwoordelijkheden. Of het kan een nieuwe voltijdscarrière zijn, afhankelijk van de opleiding en het niveau dat u kiest. Lean is dusdanig effectief omdat het niet een beperkte set van technieken is. In plaats daarvan schept het een breder inzicht en begrip over hoe werk op zich wordt uitgevoerd. En uiteraard hoe u dit persoonlijk kunt verbeteren.

Is het mogelijk een training te volgen in een andere taal?

Voor meer informatie over ons internationale aanbod van trainingen neemt u een kijkje op onze wereldkaart pagina, deze vindt u op onze .com website: www.theleansixsigmacompany.com

Heeft u nog vragen?

Wellicht twijfelt u over welke opleiding voor u de juiste keuze is; wordt het nu Lean of toch Lean Six Sigma? Of misschien vraagt u zich af wat een praktijkopdracht inhoudt? Laat ons helpen! Onze vriendelijke helpdesk beantwoord graag al uw brandende vragen. Zo begint u zorgeloos aan een training.

Neem contact op

Studiegids aanvragen

Eén studiegids, alle antwoorden

 

Bent u op zoek naar meer informatie over onze trainingen? Vraag vrijblijvend onze studiegids aan en maak de beste keuze die bij u past.

 • DD slash MM slash JJJJ
 • Hidden
 • Wat is het antwoord op de onderstaande vraag?
 • Deze vraag is bedoelt om spam te reduceren
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Artikelen en Blogs

Overige trainingen

Altijd een training die aansluit op uw wensen.

 

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen