Lean Practitioner

Deze training is voor professionals die willen leren Lean verbeterprojecten uit te voeren. Tijdens de training worden de Lean principes en de belangrijkste Lean verbetertechnieken behandeld. U leert deze toe te passen d.m.v. een uitgebreide simulatie. In deze training wordt ook aandacht besteed aan verandermanagement.

Meer op deze pagina:

  Lean Management experts

  Heeft u de ambitie om een organisatie te laten excelleren? De Lean Practitioner training is dé training voor energieke professionals die processen willen verbeteren zonder grootschalige projecten. De Lean management methodiek kenmerkt zich door korte verbetercycli met behulp van Kaizen events en A3 projectmanagement technieken. 

  “Als je focust op de kosten, gaat de Kwaliteit omlaag. Als je focust op de kwaliteit, gaan de kosten omlaag.” 

  De Lean practitioner is de kartrekker van Lean verbeterprojecten en Lean implementaties. Een doener met slechts één doel: Het perfecte proces ontwikkelen en afdelingen inspireren om het elke dag weer beter te doen. De Lean Practitioner beheerst de Lean technieken goed, kent de Lean principes en inspireert collega’s om mee te werken aan verbeteringen. Binnen organisaties zijn de Lean Practitioners de specialisten die, door samenwerken, afdelingen laten excelleren en de principes met enthousiasme kunnen overdragen.

  De Lean Practitioner training

  Tijdens de 4-daagse Lean Practitioner training wordt alle stof behandeld om volgens de Lean Management methode processen te verbeteren. Vooral in omgevingen waar weinig data voorhanden is en snelle kleinschalige verbeterprojecten gedaan kunnen worden is de Lean Management methode de manier van verbeteren. Snel en vaak verbeteren. Dat doet een Lean Practitioner. De training beslaat alle technieken en principes zoals Kaizen, de 5 stappen van Womack, de 7 verspillingen en A3 projectmanagement. 

  Na de training heeft u alles in huis om de klanttevredenheid te verhogen met snelle processen.  

  Lean Practitioner

  De specialist die de drijvende kracht is achter verbeter-initiatieven

  Studiegids aanvragen
  Op basis van 472 beoordelingen krijgt The Lean Six Sigma Company met de dienst Lean Practitioner een score van 9 uit 10.

  Praktische Informatie

  De Lean practitioner training is een praktijktraining. De training bestaat uit 4 dagen theorie en een aantal praktijkopdrachten zoals het uitvoeren van een Kaizen event. De Lean Practitioner training start bijna iedere maand. Degenen die al een Lean Thinking certificaat hebben, zijn vrijgesteld van de eerste 2 dagen. In de studiegids vindt u meer informatie over het programma en de praktijkopdrachten. 

  De Lean Practitioner bestaat uit drie delen. Tijdens de eerste twee dagen leert u welke Lean technieken er zijn en hoe deze zich verhouden tot de Lean roadmap van Womack. De laatste 2 dagen gaan dieper in op de projectstructuren van Lean Management en de 14 principes van Toyota om een breder begrip te krijgen van het succes van Lean. Tot slot dient het geleerde in de praktijk toegepast te worden om u te kunnen certificeren to Lean Practitioner. 

  Na succesvolle afronding van het examen en de practijkopdracht  ontvangt u het Lean Practitioner certificaat.

  PE-uren

  Voor deelnemers werkzaam in de accountancy geldt: deze training is NBA-erkend en staat gelijk aan 26 PE-uren. 

  Deel 1 - Lean Thinking

  2-daagse training over de Lean Thinking technieken met onderwerpen als:

  1. 5 principes van Womack
  2. Flow
  3. 7 verspillingen
  4. Value Stream Mapping
  5. Verscheidende verbetertechnieken als Kanban, SMED en Poka Yoke


  Deze dagen zijn opgezet rondom een simulatie welke als rode draad door de training loopt. De focus ligt op de technieken en het herkennen van verbeterpotentieel. 

  Deel 2 - Lean Management

  2-daagse training over Lean Management. Gedurende deze 2 dagen ligt de nadruk op het uitvoeren van projecten en kaizen events. De onderwerpen die aan bod komen zijn:

  1. Toyota Kata
  2. Kaizen events
  3. A3 projectmanagement
  4. 14 managementprincipes van Toyota

   

  Deel 3 - Lean Practitioner praktijkopdracht

  Gedurende de training dient u een aantal praktijkopdrachten uit te voeren. In de studiegids leest u gedetailleerd wat er van u verwacht wordt op dit gebied. 

  All in prijs 3-daagse Lean Practitioner: €2.450,- (exclusief BTW)

  Wij zijn BTW vrijgesteld voor organisaties die geen BTW kunnen aftrekken (particulieren, zorginstellingen, overheden, financiële dienstverlening)

  Inclusief: 

  • Cursus materiaal (handboeken en oefenmateriaal)
  • 8 uur coaching door uw Lean Expert
  • Theorie examen (2 her-examens, als nodig)
  • Theorie certificering
  • Praktijkcertificering
  • Luncharrangement, koffie, thee en frisdrank
  • Parkeerkosten
  • Project templates
  • Project beoordeling 


  Exclusief:

  • Eventuele overnachtingen

  Het Lean Practitioner certificaat dat u ontvangt is het bewijs dat u voldoet aan internationale kennisniveau standaarden. Onderstaande organisaties houden toezicht op de kwaliteit van onze trainingen. Hierdoor weet u zeker dat uw Lean Practitioner certificaat van toegevoegde waarde is op uw CV.

  De toegevoegde waarde van een Lean Six Sigma certificaat

  Een Lean Six Sigma certificaat is het bewijs dat u in staat bent om processen te verbeteren in de praktijk. De certificering is opgebouwd uit twee examenmomenten. Het eerste examenmoment is de theoretische toets. Dit is een examen met vragen over de theorie om uw kennis en begrip over de Lean Six Sigma materie te toetsen. Het tweede examenmoment is de praktijkcertificering. Hier wordt u voornamelijk beoordeeld op uw toepassingsvaardigheden. Als u in staat bent om de Lean Six Sigma technieken toe te passen om een proces te verbeteren en als u in staat bent om een organisatie zover te krijgen om de veranderingen door te voeren, dan ontvangt u het praktijkcertificaat.

  The Lean Six Sigma Company staat zelf onder toezicht van autoriteiten op gebied van onderwijs en Lean Six Sigma. Deze autoriteiten controleren o.a. of wij ons blijven ontwikkelen op gebied van didactiek en Lean Six Sigma. Meer weten hierover?

  Een certificaat van The Lean Six Sigma Company staat daarom voor vakkundigheid en toepassingsvaardigheden op het gebied van Lean Six Sigma.

  Startdata, locatie, trainingsdata

  8 februari 2018 training in Fletcher Hotel Nieuwegein

  8 februari 2018|9 februari 2018|9 maart 2018

  Inschrijven

  Studiegids aanvragen

  Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering. 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  In-company.

  Lean Six Sigma in uw bedrijf

  Lean Six Sigma staat vooral bekend als projectmatige verbeterstructuur, maar Lean Six Sigma is breder dan dat. Lean Six Sigma is een rotsvaste filosofie, een organisatie, een verbeterstructuur én tools. Vanuit dit perspectief is Lean Six Sigma het antwoord op een aantal bedrijfskundige vraagstukken met betrekking tot competitiviteit, kostenreductie en klanttevredenheid.

  Afhankelijk van uw ambitie is Lean Six Sigma in fases te implementeren. Iedere organisatie is uniek. Er bestaat daarom geen implementatie blauwdruk voor iedere organisatie. Samen met u ontwikkelt The Lean Six Sigma Company een plan van aanpak afgestemd op uw organisatie.

  Contact opnemenLees verder

  Gerelateerde Trainingen

  Andere toonde hun interesse in de volgende trainingen.