Lean Practitioner

Deze training is voor professionals die willen leren Lean verbeterprojecten uit te voeren. Tijdens de training worden de Lean principes en de belangrijkste Lean verbetertechnieken behandeld. U leert deze toe te passen d.m.v. een uitgebreide simulatie. In deze training wordt ook aandacht besteed aan verandermanagement.

Meer op deze pagina:

  • Drijvende kracht worden van ieder verbeterproject

  • Wordt een Lean professional

  Lean Professionals

  Heeft u de ambitie om een organisatie te laten excelleren? De Lean Practitioner training is dé training voor professionals die willen leren procesverbeteren volgens de Lean methode. 

  “Als je focust op de kosten, gaat de kwaliteit omlaag. Als je focust op de kwaliteit, gaan de kosten omlaag.” 

  De Lean practitioner is de kartrekker van Lean verbeterprojecten en Lean implementaties. Een doener met slechts één doel: Het perfecte proces ontwikkelen en afdelingen inspireren om het elke dag weer beter te doen. De Lean Practitioner beheerst de Lean technieken goed, kent de Lean principes en inspireert collega’s om mee te werken aan verbeteringen. Binnen organisaties zijn de Lean Practitioners de specialisten die, door samenwerken, afdelingen laten excelleren en de principes met enthousiasme kunnen overdragen.

  De Lean Practitioner training

  De Lean Practitioner is een 3-daagse training, gebaseerd op de internationale standaard van ISO18404. Deze normering geeft specifiek aan wat een Lean Practitioner moet beheersen voor certificering.

  De Lean Practitioner training bereidt u voor op uw eerste Lean project. U leert de belangrijkste Lean principes en Lean verbetermethodieken in de praktijk toe te passen a.d.h.v. een uitgebreide simulatie.

  De belangrijkste onderwerpen die behandeld worden, zijn: de 8 type verspillingen, klantwaarde, Value Stream Mapping, flow, pull, 5S, Poka Yoke en verbeterborden. In dag 3 wordt er ruim aandacht besteed aan Lean projectmanagement en data-analyse. In Lean-jargon heet dit A3-management. Een 8-stappenplan om een proces te verbeteren.

  Een verandering succesvol doorvoeren, is voor een deel afhankelijk van de manier waarop u bent omgegaan met weerstand. Daarom is er in deze training ook aandacht voor weerstand. Waar komt het vandaan? Hoe kunt u het herkennen? En hoe kunt u hier het beste mee om gaan?

  Na het volgen van de training ziet u overal mogelijkheden om te verbeteren op uw afdeling, uw eigen werk en zelfs bij u thuis.

  Lean Practitioner

  De specialist die de drijvende kracht is achter verbeter-initiatieven

  Studiegids aanvragen
  Op basis van 472 beoordelingen krijgt The Lean Six Sigma Company met de dienst Lean Practitioner een score van 9 uit 10.

  Praktische Informatie

  De Lean Practitioner training is een praktijktraining. De training bestaat uit 3 dagen theorie en een praktijkopdracht. Uw trainer coacht u tijdens uw praktijkopdracht. De Lean Practitioner training start bijna iedere maand.

  In de studiegids vindt u meer informatie over het programma en de praktijkopdracht. 

  De Lean Practitioner bestaat uit twee delen:

  Deel 1: De 3-daagse training
  Tijdens de training krijgt u handvatten om uw eerste stappen te zetten op weg naar een wereld met minder verspilling, snellere dienstverlening en minder fouten. De Lean Practitioner training bereidt u voor op uw eerste Lean project. U leert de belangrijkste Lean principes en Lean methodieken in de praktijk toe te passen in een uitgebreide simulatie.

  Deel 2: De praktijkopdracht.
  Na de training brengt u het geleerde in de praktijk om u te kunnen certificeren tot Lean Practitioner. Tijdens het uitvoeren van de praktijkopdracht wordt u gecoacht door een trainer van The Lean Six Sigma Company.

  Na succesvolle afronding van het examen en de praktijkopdracht  ontvangt u het Lean Practitioner certificaat.

  PE-uren
  Voor deelnemers werkzaam in de accountancy geldt: deze training is NBA-erkend en staat gelijk aan 20 PE-uren. 

   

  Deel 1 - Lean practitioner theorietraining

  Lean filosofie, historie en achtergrond
  – Lean, Theory of Constraints en PDCA
  – De 5 principes van Womack
  – Value add en non-value add
  – De 7+1 soorten verspillingen
  – Value stream mapping
  Flow
  – Line balancing & Takt tijd
  – Pull en Little’s law
  Kanban
  – Omgaan met weerstand
  Poka Yoke
  – 5S en Visual Management
  Kaizen (Kaikaku)

  A3 management
  – 5 times Why
  – Creative tools
  – Team samenstelling

  Deze dagen zijn opgezet rondom een simulatie welke als rode draad door de training loopt. De focus ligt op de technieken en het herkennen van verbeterpotentieel. 

  Deel 2 - Lean practitioner praktijkopdracht

  Gedurende de training dient u een praktijkopdracht (A3) uit te voeren. In de studiegids leest u gedetailleerd wat er van u verwacht wordt op dit gebied. 

   

  Theorie: 3-daagse Lean Practitioner training: €995,- (exclusief BTW)
  Praktijk: 8 uur individuele coaching + certificering: €700,- (exclusief BTW)

  Wij zijn BTW vrijgesteld voor organisaties die geen BTW kunnen aftrekken (particulieren, zorginstellingen, overheden, financiële dienstverlening)

  Inclusief: 

  • Cursus materiaal (handboeken en oefenmateriaal)
  • 8 uur coaching door uw Lean Expert
  • Theorie examen (2 her-examens, als nodig)
  • Theorie certificering
  • Praktijkcertificering
  • Luncharrangement, koffie, thee en frisdrank
  • Parkeerkosten
  • Project templates
  • Project beoordeling 


  Exclusief:

  • Eventuele overnachtingen

  Het Lean Practitioner certificaat dat u ontvangt is het bewijs dat u voldoet aan internationale kennisniveau standaarden. Onderstaande organisaties houden toezicht op de kwaliteit van onze trainingen. Hierdoor weet u zeker dat uw Lean Practitioner certificaat van toegevoegde waarde is op uw CV.

  De toegevoegde waarde van een Lean Six Sigma certificaat

  Een Lean Six Sigma certificaat is het bewijs dat u in staat bent om processen te verbeteren in de praktijk. De certificering is opgebouwd uit twee examenmomenten. Het eerste examenmoment is de theoretische toets. Dit is een examen met vragen over de theorie om uw kennis en begrip over de Lean Six Sigma materie te toetsen. Het tweede examenmoment is de praktijkcertificering. Hier wordt u voornamelijk beoordeeld op uw toepassingsvaardigheden. Als u in staat bent om de Lean Six Sigma technieken toe te passen om een proces te verbeteren en als u in staat bent om een organisatie zover te krijgen om de veranderingen door te voeren, dan ontvangt u het praktijkcertificaat.

  The Lean Six Sigma Company staat zelf onder toezicht van autoriteiten op gebied van onderwijs en Lean Six Sigma. Deze autoriteiten controleren o.a. of wij ons blijven ontwikkelen op gebied van didactiek en Lean Six Sigma. Meer weten hierover?

  Een certificaat van The Lean Six Sigma Company staat daarom voor vakkundigheid en toepassingsvaardigheden op het gebied van Lean Six Sigma.

  Startdata, locatie, trainingsdata

  17 mei 2018, Fletcher Hotel Nieuwegein

  17 mei 2018|18 mei 2018|8 juni 2018

  4 september 2018, Van Nelle Fabriek Rotterdam

  4 september 2018|5 september 2018|26 september 2018

  11 oktober 2018, Fletcher Hotel Nieuwegein

  11 oktober 2018|12 oktober 2018|2 november 2018

  Trainingslocaties

  Inschrijven

  Studiegids aanvragen

  Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering. 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  In-company.

  Lean Six Sigma in uw bedrijf

  Lean Six Sigma staat vooral bekend als projectmatige verbeterstructuur, maar Lean Six Sigma is breder dan dat. Lean Six Sigma is een rotsvaste filosofie, een organisatie, een verbeterstructuur én tools. Vanuit dit perspectief is Lean Six Sigma het antwoord op een aantal bedrijfskundige vraagstukken met betrekking tot competitiviteit, kostenreductie en klanttevredenheid.

  Afhankelijk van uw ambitie is Lean Six Sigma in fases te implementeren. Iedere organisatie is uniek. Er bestaat daarom geen implementatie blauwdruk voor iedere organisatie. Samen met u ontwikkelt The Lean Six Sigma Company een plan van aanpak afgestemd op uw organisatie.

  Contact opnemenLees verder

  Gerelateerde Trainingen

  Andere toonde hun interesse in de volgende trainingen.