Wat is Lean Six Sigma?

Lean Six Sigma is een bedrijfskundig concept dat d.m.v. continu verbeteren de snelheid en kwaliteit van processen verhoogt met als doel om zo nauwkeurig mogelijk te leveren wat en wanneer de klant dat wilt, tegen de laagst mogelijke operationele kosten en de hoogst mogelijke flexibiliteit.

Six Sigma wordt vaak in één adem genoemd met Lean. Oorspronkelijk werden Lean en Six Sigma gezien als twee verschillende procesverbetermethodieken. Inmiddels zijn vriend en vijand het er over eens dat Lean en Six Sigma complementair aan elkaar zijn.

Dit wordt het best geïllustreerd door Michael George in zijn boek: Combining Six Sigma Quality with Lean Production Speed. In veel Six Sigma projecten wordt tijdens de improve fase gebruikt gemaakt van Lean Tools.

Kwaliteit, variatie en defecten zijn duidelijk Six sigma elementen. Snelheid en proces flow zijn duidelijke Lean elementen.

Lees uitgebreid over:

Trainingen waar 'Wat is Lean Six Sigma?' onderdeel is van het programma

Wilt u meer weten over Wat is Lean Six Sigma?? Bezoek de product pagina's van de volgende trainingen...

Klik voor meer informatie over ons online trainingsaanbod of neem contact met ons op

Contact opnemen
Lees meer

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen