Change management

Dé change management training voor Lean Six Sigma professionals die willen leren om veranderingen zonder weerstand door te voeren.

Meer op deze pagina:

  E = K x A

  Taiichi Ohno en Bill Smith, respectievelijk de founding fathers van Lean en Six Sigma hadden beide dezelfde kwaliteitsdoelen, maar liepen ook beide tegen hetzelfde probleem aan. Het effect van de oplossing is net zo sterk als de kwaliteit van de oplossing maal de acceptatie door de organisatie (E = KxA). Met andere woorden, de oplossing voor een probleem kan goed zijn, maar als degenen die ermee moeten werken de oplossing niet accepteren dan is er geen verbetering mogelijk.

  Jeffrey Liker, schrijver van de Toyota Way, omschreef dit in 2007 als volgt: “Tools and techniques are no secret weapon for transforming a business.”

  Procesverbeteren staat of valt met enerzijds de beheersing van de Lean Six Sigma technieken en anderzijds met de competentie van de Lean Six Sigma professional om een afdeling mee te krijgen. Verbetermanagement en verandermanagement zijn beide competenties die een Lean Six Sigma professional nodig heeft om succesvol te zijn. Om deze reden heeft The Lean Six Sigma Company een Change Management training ontwikkeld speciaal voor Lean Six Sigma professionals. De training wordt dan ook verzorgd door een ervaren Master Black Belt die zich al jaren verdiept in verandermanagement. 

  De Change Management training

  Change management is een omvangrijk vakgebied. Deze change management cursus gaat specifiek diep in op de vaardigheden die een Lean Six Sigma specialist nodig heeft om projecten succesvol af te ronden. Het is een tool-training. De eerste modules gaan over change managent als begrip. We bekijken hoe Toyota en General Electric succesvol veranderingen doorgevoerd hebben. Verder leert u welke fases een verandering doorloopt. Het macro-proces.

  Daarna vervolgt de training met praktische tips en technieken om veranderingen te kunnen doorvoeren zonder weerstand. Zo behandelen we hoe een vergaderproces er uitziet en wanneer u handig kan inhaken op besluitvormingsmomenten. Ook hebben we het over groepsdynamiek en feedbackregels. 

  De training is gestoeld op de fases die een Lean Six Sigma project ook doorloopt. Hierdoor wordt change managent heel herkenbaar en dus toepasbaar. 

  Change management

  Dé change management training voor Lean Six Sigma specialisten

  Studiegids aanvragen
  Op basis van 715 beoordelingen krijgt The Lean Six Sigma Company met de dienst Change management een score van 9 uit 10.

  Praktische Informatie

  De change management training wordt in-company georganiseerd. Het is een 2-daagse training en voor een groep van maximaal 8 deelnemers. Om het maximale uit de training te halen adviseren wij u om een Lean Six Sigma praktijkproject te combineren met de training. Hierdoor kunt u het geleerde direct in de praktijk toepassen. 

  De 2-daagse change management training is speciaal voor Lean Six Sigma professionals. De focus ligt daarom op de technieken en methoden om een verbeterproject uit te kunnen voeren. U leert omgaan met weerstand, collega’s overtuigen en feedback geven. 

  Module 1 - Change Management op macro niveau

  Voordat de training de diepte ingaat, bekijken we eerst wat Change Management inhoud. De fase van verandering wordt besproken en de technieken van General Electric en Toyota komen voorbij. Ook de de verwachtingen van u als Lean Six Sigma specialist worden besproken. 

  Module 2 - De praktijk

  U leert de technieken om invloed uit te oefenen op besluitvormingsprocessen. Ook wordt ‘Het Momen’ behandeld. ‘Het Moment’ gaat over zaken als onenigheid, het uitstappen van een teamlid en niet gehoord worden. U leert de juiste dingen te doen tijdens ‘Het Moment’. 

  gedrag veranderen draait om feedback geven. Dit onderwerp wordt daarom aandachtig behandeld. 

  Tot slot zoomen we in op Change Management en Lean Six Sigma. Op welke momenten zet u de juiste technieken in? Hoe zien de teamrollen eruit in een project? Dergelijke vragen worden geadresseerd in de afsluitende fase van de training. 

  De Change Management training wordt alleen in-company georganiseerd. Neem contact met ons op voor vragen over de training. 

  Studiegids aanvragen

  Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering. 

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Hidden
  • Wat is het antwoord op de onderstaande vraag?
  • Deze vraag is bedoelt om spam te reduceren
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  LEAN SIX SIGMA VOOR ORGANISATIES

  WAT IS UW AMBITIE?

  Verbeteren is een zoektocht. Een antwoord vinden op bedrijfskundige vraagstukken als competitiviteit, kostenreductie en klanttevredenheid. En dit alles verwerken in de bedrijfscultuur.

  Vanuit dit perspectief is Lean Six Sigma het antwoord. Een rotsvaste filosofie, vooruitkijkende werkstructuur én alle nodige instrumenten om elke dag te kunnen verbeteren. Alles in één pakket.

  Omdat iedere organisatie uniek is, ontwikkelen wij samen met u een blauwdruk voor de implementatie. Uw ambitie bepaalt de diepgang en scope. Op deze manier weet u zeker dat het Lean Six Sigma traject aansluit op uw wensen.

  Contact opnemenLees verder

  Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

  Studiegids aanvragen