Open inschrijving

Post HBO Black Belt opleiding

De Post HBO Black Belt opleiding biedt u een uniek perspectief voor uw CV en carrière. Enerzijds is uw certificaat inhoudelijk geborgd met de internationale accreditaties van ISO13053 & ISO18404 en anderzijds bent u opgenomen in het abituriëntenregister en ontvangt u een Post HBO diploma. Deze combinatie van erkenningen garandeert u dat de opleiding inhoudelijk voldoet aan alle internationale standaarden en onderwijstechnisch onder toezicht staat bij een onafhankelijke accreditatiecommissie die de kwaliteit continu toetst.

Black belt Post HBO

Introductie cursus

White Belt

Start met de gratis White Belt training en ontdek wat Lean Six Sigma is en wat het voor jou kan betekenen.

Meer informatie

Studiegids

Vraag onze studiegids aan voor meer informatie over de studieprogramma’s, voorbereidingen en examinering.

Introductie

Wel Post HBO, geen langdurige opleiding

Post HBO opleidingen brengen vaak hoge kosten en lange doorlooptijden met zich mee. Bij ons is dit niet het geval. Het is gelukt om het volledige Lean Six Sigma Black Belt programma in 11 dagen (exclusief praktijkcertificering) te organiseren voor slechts de helft van de investering van de gemiddelde Post HBO opleiding. Hiermee kunt u een Post HBO diploma halen in 4 tot 6 maanden voor de prijs van een regulier Black Belt traject.

De Enige PostHBO Black Belt opleiding van Nederland

 • Meest complete Lean Six Sigma programma
 • 1-op-1 projectcoaching
 • Toegang tot een uitgebreid netwerk

 • Exclusief MyTraining™ leerplatform
 • ISO-gecertificeerde training
 • Internationaal (h)erkend certificaat

Onze cursisten beoordelen deze training met 4.9/5.0 sterren

Black Belts in de organisatie

 

Als Black Belt beheerst u de Lean Six Sigma methodiek volledig. Hierdoor bent u in staat de bedrijfsprocessen zo in te richten dat de beste kwaliteit geleverd wordt. Door variatie in het proces te minimaliseren en de defecten te elimineren, werken Black Belts aan continue procesverbetering. Organisaties kunnen zo anticiperen op veranderende klantwensen. Zo blijft een organisatie concurrerend en gezond. En dit is precies de reden waarom Black Belts zo waardevol zijn voor iedere organisatie.

TRAININGSVARIANTEN

Uw manier van leren

Klassikaal

Ervaar onze klassikale training en ga interactief aan de slag. Samen met uw medestudenten en de trainer behandelt u alle essentiële onderwerpen. Bespreek uw (mogelijke) projecten, leer van de ervaringen van anderen en ontdek de best practices. Vanaf de eerste dag staan de klassikale sessies in het teken van peer-to-peer leren en gezamenlijk nieuwe inzichten ontwikkelen.

Inschrijven

Virtual Classroom

Interactiviteit en betrokkenheid staan centraal tijdens onze trainingen. Ook gedurende onze virtuele sessies. Lange hoorcolleges maken plaats voor leuke oefeningen en verrassende simulaties. Samen met uw medestudenten past u verschillende tools en methodes toe. Deze opzet maakt het verschil tussen een concept simpelweg begrijpen, of zelfstandig aan de slag kunnen gaan. Op deze manier kunt u praktijkervaring opdoen vanuit het comfort van uw eigen huis of kantoor.

Lees verder

Curriculum

Over de Post HBO Black Belt opleiding

De Post HBO Black Belt opleiding biedt het meest uitgebreide Lean Six Sigma programma, waarin theoretische kennis en oefeningen worden gecombineerd tot een interactief geheel. Tijdens de training komen alle onderwerpen aan bod die essentieel zijn voor een goede Black Belt. Dit omvat onder andere de DMAIC-structuur, die nodig is om een succesvol verbeterproject uit te voeren, evenals tools om een team te begeleiden in het gedachtegoed van Continu Verbeteren.

 

 

Na deze 11-daagse Post HBO Black Belt opleiding heeft u, als Lean Six Sigma expert, het vertrouwen om het geleerde toe te passen in de praktijk

U zult in staat zijn om processen te modelleren met behulp van Design of Experiments, verbetersessies te faciliteren met behulp van Kaizen-technieken en beslissingen te nemen op basis van informatie uit data. Dit alles met als doel om een succesvolle implementatie binnen uw organisatie te realiseren.

 

Trainingsoverzicht

Voorbereiding

Om een goede voorbereiding mogelijk te maken, bevat de training:

 • Een diepgaande studiehandleiding
 • Tot 45 video’s over Lean Six Sigma
 • Ons digitale boeken over Lean en Lean Six Sigma
 • Aanvullende e-learning cursussen
 • Levenslang toegang tot ons leerplatform

Trainingsdagen

De trainingsdagen bevatten activiteiten zoals:

 • Evaluatie van uw project-ideeën en hulp met de eerste stappen
 • Leuke praktijksimulatie(s)
 • Peer-to-peer activiteiten en leermomenten
 • Bespreken van uw projectobstakels en relevante best-practices
 • Voorbereiding op het examen

Uw project

Om uw praktijkopdracht tot een succes te maken, bevat de training:

 • 1-op-1 projectcoaching
 • Een duidelijk overzicht van deliverables
 • Templates voor uw project
 • Een projectcoach met ervaring binnen uw sector
 • Toegang tot onze templates en trainingsmateriaal na uw project

Certificering

Certificering houdt het volgende in:

 • Twee expert reviews van uw project
 • Certificeringsceremonie met uw (Master) Black Belt en Manager
 • Officieel CPION Post HBO certificaat
 • Officiele registratie in onze database

Voorbereiding

Trainingsdagen

Uw project

Certificering

CERTIFICERING

De waarde van uw Post HBO Black Belt certificaat en diploma

 

Het succesvol afronden van onze training wordt beloond met een internationaal erkend certificaat. Maar wat bepaalt nu precies de waarde van een certificaat? Op onze pagina over ‘de waarde van het certificaat’ leggen wij precies uit waarom een certificaat van The Lean Six Sigma Company van een kwalitatief hoger niveau is dan andere certificaten.

 

Investering

Trainingsprijzen

Prijzen

Het traject om gecertificeerd te worden als Lean Six Sigma Black Belt volgens de ISO 18404 normen vereist dat u zowel theorie als een Lean Six Sigma project afrondt.

De 11 klassikale trainingsdagen worden ondersteund door de MyTraining™ leeromgeving. Tijdens uw verbeterproject wordt u begeleid door een ervaren Master Black Belt.

Let op: vanwege het officiële Post HBO diploma is het NIET mogelijk om het Post HBO Black Belt traject te volgen zonder de praktijkcertificering af te ronden.

Inschrijven

€5.495,- (excl. BTW)

Incl. 12 uur praktijkcoaching

Inschrijven

Praktijkcoaching

In onze Lean Six Sigma training streven we ernaar om een flexibele en op maat gemaakte leerervaring te bieden die aansluit bij de diverse behoeften van onze cursisten. Daarom geven wij onze deelnemers de mogelijkheid om te kiezen uit drie verschillende coachingopties: 8 uur (€4.995,-), 12 uur (€5.495,-) of 16 uur (€5.955,-). Elk pakket heeft eigen activiteiten die gedefinieerd staan in de studiegids. Deze keuzemogelijkheden zijn ontworpen om aan te sluiten bij de variërende ervaringsniveaus en individuele behoeften van onze cursisten. Hoe meer uur coaching u op voorhand inkoopt, hoe goedkoper het is. Wanneer de uren op zijn, kunt u extra uren bijkopen tegen het reguliere tarief.

Vraag onze studiegids aan voor meer informatie.

Studiegids aanvragen

€5.495,- (excl. BTW)

Incl. 12 uur praktijkcoaching

Studiegids aanvragen

€5.955,- (excl. BTW)

Incl. 16 uur praktijkcoaching

Studiegids aanvragen

Subsidies

Wij zijn btw-vrijgesteld voor organisaties die geen btw kunnen aftrekken, zoals particulieren, zorginstellingen, overheden en financiële dienstverleners.

Tot slot is The Lean Six Sigma Company officieel partner van het UWV. Dit betekent dat kandidaten die in een re-integratietraject zitten, een training van The Lean Six Sigma Company vergoed kunnen krijgen. Klik hier voor meer informatie.

Tot slot kan deze training gefinancierd worden met het levenlanglerenkrediet.

Return on investment (ROI)

Resultaten en harde feiten zijn vaak de beste onderbouwing voor een aankoop. Dit geldt ook voor onze training. Na duizenden studenten te hebben getraind, weten wij dat Black Belt projecten gemiddeld tussen de €75.000 en de €100.000 besparen. En met een doorlooptijd van ongeveer 4 maanden is het mogelijk om meerdere projecten per jaar uit te voeren.

In-Company

Interesse in een volledige training bij u op locatie? Neem dan ook een kijkje op onze In-Company pagina’s. Elke training die wij aanbieden als Open-Inschrijving is ook beschikbaar als groepstraining. Op maat gemaakt voor uw bedrijf, en altijd met een Master Black Belt of Lean Expert als uw trainer. Dit is de makkelijkste manier om als groep te beginnen met Lean of Lean Six Sigma.

In-Company

Proeverij

Lean Six Sigma-proeverij

Leer hoe je verbetermogelijkheden kan benutten en welke opleiding voor jou het meest effectief is door een van onze Lean Six Sigma-proeverijen bij te wonen. Tijdens deze gratis proeverij leggen onze Lean Experts jou de basis van de methodiek uit en vertellen ze je hoe je jouw ideeën in resultaten omzet. Ze beantwoorden met veel plezier al je vragen en laten je ontdekken hoeveel voordeel je uit het toepassen van Lean Six Sigma kan halen.

 • Opleidingsadvies op maat voor iedere cursist
 • Q&A over de Lean Six Sigma-methodologie
 • Bespreek projectideeën met andere deelnemers
 • Maak kennis met onze trainers
 • Toegankelijk voor iedereen

LEAN SIX SIGMA-PROEVERIJ

Proeverij

Proef gratis van de Lean Six Sigma-methodologie en ontmoet onze experts tijdens deze sessie.

Nog niet overtuigd?

Online White Belt

Gratis kennismaking met Lean Six Sigma. De basics van de methodologie uitgelegd in 3 compacte lessen.

StartDATA

Startdata van de Post HBO Black Belt opleiding

12 sep
Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Trainingsdagen
12 September 2024|13 September 2024|19 September 2024|10 October 2024|11 October 2024|7 November 2024|8 November 2024|28 November 2024|29 November 2024|19 December 2024|20 December 2024

Adres
Van Nelleweg 1, Ingang 2, 4e etage, Kant koffie, Rotterdam, 3044 BC

Trainingsdagen

12 september 2024, 13 september 2024, 19 september 2024, 10 oktober 2024, 11 oktober 2024, 7 november 2024, 8 november 2024, 28 november 2024, 29 november 2024, 19 december 2024, 20 december 2024

Adres

Van Nelleweg 1, Ingang 2, 4e etage, Kant koffie, Rotterdam, 3044 BC

×


Testimonials

Customer reviews

Faq

Veel gestelde vragen

Niet alle data past in mijn agenda, wat nu?

Heeft u een training en locatie op het oog maar past niet alle data in uw agenda? Geen probleem, laten we samen kijken of we een passende oplossing kunnen vinden.

Neem contact met ons op via de mail: info@theleansixsigmacompany.nl of bel ons op +31(0)102222860

Kan ik mij inschrijven voor een training zonder voorkennis van Lean of Lean Six Sigma?

Elke training die wij aanbieden gaat ervan uit dat onze studenten beginnen zonder enige voorkennis van de Lean of Lean Six Sigma methodologie. De training begint vanaf de basis en bouwt zo verder op. U leert stapsgewijs over de theorie. En als u ervoor kiest om een project uit te voeren als onderdeel van uw training, dan wordt u gecoacht en bijgestaan door één van de Lean Experts of (Master) Black Belts om een goed resultaat te garanderen.

Green Belt vs. Black Belt training, wat is voor mij de beste keuze?

Als Green Belt besteedt u normaliter +/- 20% van uw tijd aan het optimaliseren van processen en aan Continuous Improvement. Er bestaat dus nog veel ruimte voor andere werkzaamheden. Black Belts daarentegen besteden meer tijd aan Lean Six Sigma. Dit komt omdat zij aan de slag gaan met complexere problemen en de leiding nemen over verbeterprojecten die meerdere afdelingen betrekken.

Green Belt projecten zijn eerder gericht op het oplossen van problemen binnen één afdeling. De verantwoordelijkheden van een Green Belt komen overeen met die van een projectmanager. Black Belts dragen meer verantwoordelijkheden en nemen een actievere, leidende rol op zich waarbij zij andere Green Belts begeleiden tijdens projecten.

Post HBO Black Belt vs. Black Belt training, wat is het verschil?

Het kiezen tussen de Post HBO en Black Belt dienstverlening hangt af van verschillende factoren, waaronder je leerstijl, professionele doelen en beschikbare tijd. Als je op zoek bent naar een gestructureerde benadering met een brede kennisbasis en een formele certificering, kan de Post HBO-training geschikt zijn. Aan de andere kant, als je meer waarde hecht aan interactie, praktische toepassingen en een persoonlijke benadering, dan is de Black Belt dienstverlening wellicht de betere keuze.

Het is belangrijk om je opties te overwegen en te reflecteren op wat het beste aansluit bij jouw behoeften en ambities. Of je nu kiest voor de gestructureerde benadering van de Post HBO-training of de interactieve dynamiek van de Black Belt dienstverlening, beide bieden waardevolle kansen voor professionele groei en ontwikkeling.

Benieuwd naar meer informatie over de verschillen? Bekijk dan onze blog. Onze opleidingsadviseur staat klaar om je te assisteren met persoonlijk advies.

Is een Lean Six Sigma training relevant voor mijn carrièrefase?

Lean Six Sigma is een methodologie waarmee men in elke loopbaanfase aan de slag kan gaan, en onze trainingen zijn het ideale startpunt. Lean Six Sigma kan dienen als aanvulling op uw huidige werk, ter vervanging van een deel van uw bestaande verantwoordelijkheden of het kan een nieuwe full-time carrière worden, afhankelijk van de opleiding die u kiest en de rol die u binnen uw organisatie wilt vervullen.

 

Ik vind statistiek een lastig onderwerp- is een Lean Six Sigma training dan wel iets voor mij?

Statistiek klinkt als een zeer uitdagend onderdeel van de training en onze trainers zijn zich hiervan bewust. Maar geen zorgen; zij hebben al duizenden studenten geholpen om statistiek te begrijpen en succesvol toe te passen. En zelfs om het leuk te vinden. De training begint altijd met laagdrempelige oefeningen. U bouwt samen een begrip op van Minitab. Er wordt altijd tijd vrijgemaakt voor vragen, herhaling en discussies over het gebruik van statistiek. En om het nog makkelijker te maken, bieden wij complementaire cursussen en verschillende video’s aan op ons MyTraining™-platform die helpen om statistiekoefeningen voor te bereiden of te herhalen.

Is het mogelijk een training te volgen in een andere taal?

Voor meer informatie over ons internationale aanbod van trainingen neemt u een kijkje op onze wereldkaart pagina, deze vindt u op onze .com website: www.theleansixsigmacompany.com

Heeft u nog vragen?

Wellicht twijfelt u nog over welke opleiding voor u de juiste keuze is; wordt het nu Lean of toch Lean Six Sigma? Of misschien vraagt u zich af wat een praktijkopdracht inhoudt? Laat ons helpen! Onze vriendelijke helpdesk beantwoord graag al uw brandende vragen. Zo begint u zorgeloos aan een training.

Neem contact op

Artikelen en Blogs

Overige trainingen:

Altijd een training die aansluit op uw wensen.

Studiegids aanvragen

Ontdek meer met onze studiegids

Al duizenden studenten gingen u voor. Maar wellicht twijfelt u over welke training het beste bij u past; wordt het nu Lean of toch Lean Six Sigma?

 • DD slash MM slash JJJJ
 • Hidden
 • Wat is het antwoord op de onderstaande vraag?
 • Deze vraag is bedoelt om spam te reduceren
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen