Lean Expert

  • Voor de ervaren Lean specialist

  • In-company traject

  • Een op maat gemaakte training

  • Compliant ISO 18404

Een mentor om samen mee succes te boeken

De Lean Expert is de mentor en kartrekker bij implementatietrajecten (Lees hier: Wat is lean?). Een proactieve coach die Lean specialisten en managers inspireert kritisch en ambitieus te kijken naar verbetermogelijkheden. De Lean Expert beheerst niet alleen de Lean technieken goed, maar is ook in staat om kennis over te dragen, te motiveren en vooral inspireren. Binnen een organisatie is de Lean Expert de vertrouwenspersoon/adviseur die afdelingen, managers en verbeteraars coacht in het streven naar de perfecte processen. 

Kortom, de Lean Expert implementeert en bewaakt de cultuur van continu verbeteren.

De Lean Expert training

Ervaren Lean Leaders kunnen doorgroeien tot het niveau van een Lean Expert. Om Lean Expert te worden heeft u ervaring nodig op het gebied van Lean management. De Lean Expert training bestaat uit 2 lesdagen en intensieve coaching. U leert tijdens deze twee dagen voornamelijk welke stappen u kunt zetten om een cultuur van continu verbeteren te creëren. Daarnaast dient u een implementatietraject uit te voeren op 1 of meerdere afdelingen. Het Lean Expert traject is alleen te volgen als u eerder de Lean Leader training bij ons heeft afgerond. 

Lean Expert

Maatwerktraject voor de zeer ervaren Lean specialisten

Studiegids aanvragen

Praktische Informatie

De Lean Expert training is een in-company traject. Voor meer informatie over de opzet van de de training, de doelgroep en de voorkennis kunt u de studiegids downloaden. De Lean Expert training is maatwerk. Neem daarom contact met ons op om een intake gesprek te plannen. 

De Lean Expert training is een traject. Nadat u, als Lean Leader, een aantal succesvolle projecten heeft afgerond, kunt u starten met het traject. Om het traject te kunnen voltooien heeft u een werkomgeving nodig welke openstaat voor een Lean implementatie. 

Deel 1 - Projecten

Om tot Lean Expert te certificeren moet u minimaal 3 jaar ervaring hebben als gecertificeerd Lean Leader. Daarbij geldt als vuistregel dat u 5 Lean projecten succesvol voltooid heeft en minimaal 5 projecten heeft gecoacht. Waarbij u kunt laten zien dat u ervaring heeft met de belangrijkste Lean tools. Wij zullen op basis van de A3’s van de projecten een inventarisatie maken van uw ervaring en kijken of er nog additionele ervaring vereist is. Tevens stellen wij als eis dat u praktijk gecertificeerd Lean Six Sigma Black Belt bent.

Deel 2 - Continu verbeteren

Een Lean Expert heeft continu verbeteren geïmplementeerd op minimaal 1 een afdeling en heeft de verantwoordelijke manager en de medewerkers van deze afdeling gecoacht. U heeft dus ervaring met stand-ups, visueel management, 5S Management, standard work en het leiden van een kaizen event.

Deel 3 - Implementeren

U bent de programma manager om organisatie breed Lean te implementeren. In deze functie heeft u ervaring in het ontwikkelen en geven van Lean trainingen en het coachen en begeleiden van Lean Practitioners en Lean Leaders.

Examinering

Het groeien naar een Lean Expert niveau is altijd een individueel traject. In ons eerste coaching gesprek zullen wij een gap analyse doen. Wij zullen de uw ervaring naast onze lijst met criteria leggen. Voor de criteria waar u aan voldoet zullen we vragen naar bijvoorbeeld A3’s van projecten en zullen we bijvoorbeeld referenties checken. Voor de criteria waar u nog niet aan voldoet zullen wij samen met u een plan opstellen om zo snel mogelijk op het gewenste minimale niveau te komen.

De Lean Expert training is een maatwerk en in-company traject. Neem contact met ons op voor een intake gesprek. Na dit gesprek zal er een offerte worden opgemaakt. 

DE WAARDE VAN UW LEAN SIX SIGMA CERTIFICAAT

Het succesvol afronden van een Lean Six Sigma training wordt beloond met een officieel certificaat. Maar waar ligt precies de waarde van een certificaat? In deze video leggen wij beknopt uit hoe dit werkt en wat de waarde van ons certificaat is. Wilt u meer weten? Klik hier voor het volledige verhaal.

Studiegids aanvragen

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering. 

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Hidden
  • Wat is het antwoord op de onderstaande vraag?
  • Deze vraag is bedoelt om spam te reduceren
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lean Six Sigma voor organisaties

Wat is uw ambitie?

Verbeteren is een zoektocht. Een antwoord vinden op bedrijfskundige vraagstukken als competitiviteit, kostenreductie en klanttevredenheid. En dit alles verwerken in de bedrijfscultuur.

Vanuit dit perspectief is Lean Six Sigma het antwoord. Een rotsvaste filosofie, vooruitkijkende werkstructuur én alle nodige instrumenten om elke dag te kunnen verbeteren. Alles in één pakket.

Omdat iedere organisatie uniek is, ontwikkelen wij samen met u een blauwdruk voor de implementatie. Uw ambitie bepaalt de diepgang en scope. Op deze manier weet u zeker dat het Lean Six Sigma traject aansluit op uw wensen.

Contact opnemenLees verder

Gerelateerde Trainingen

Andere toonde hun interesse in de volgende trainingen.

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen