open inschrijving

Black Belt Industrie

De Black Belt Industrie training leidt u in 10 trainingsdagen op tot verbeterexpert voor de maakindustrie. De inhoud van deze ISO13053 en ISO18404 gecertificeerde training bevat alles wat de Black Belt Services training biedt, maar bevat tevens 2 extra dagen. Deze staan in het teken van data-verificatie technieken zoals de MSA en DOE. Tijdens deze dagen bouwt u samen met onze ervaren trainers uw statistische vaardigheden op tot het hoogste niveau. Zo kunt u vervolgens zelfstandig aan de slag met Lean Six Sigma in een maakindustrie van uw keuze. Deze training is ook beschikbaar als groepstraining. Neem een kijkje op onze In-Company pagina voor meer informatie.

Overzicht

Training bevat

Theorie & praktijk

Doorlooptijd

4-6 maanden

Benodigde voorkennis

Geen

Locaties

6 Locaties

Reviews

Subsidie

STAP-Budget

Ontvang tot €1000,- korting op uw Black Belt industrie training met het STAP-Budget!

Meer informatie

Studiegids

Vraag onze studiegids aan voor meer informatie over de studieprogramma’s, voorbereidingen en examinering.

INTRODUCTIE

Verbeteren op het hoogste niveau

Verandering leidt zelden tot verbetering, tenzij de kernoorzaken van een probleem worden aangepakt. Tijdens de Black Belt Industrie training leert u precies wat het verschil is tussen het blussen van brandjes en ware verbetering. Of het nu gaat over het verbeteren van dagelijkse routines, of verspilling uit een productieproces verwijderen. Geen opdracht is te complex, want deze training bereid u goed voor op de praktijk. Zo bevat de training naast theorie ook een interactief deel met oefeningen. U leert over het toepassen van de nodige tools en welke valkuilen te vermijden. En om uw training compleet te maken, is een praktijkopdracht inclusief projectcoach een standaardonderdeel van het programma. Zo behaalt u razendsnel resultaten.

 • Meest complete Lean Six Sigma programma
 • 1-op-1 projectcoaching
 • Toegang tot een uitgebreid netwerk

 • Exclusief MyTraining™ leerplatform
 • ISO-gecertificeerde training
 • Internationaal (h)erkend certificaat

Onze cursisten beoordelen deze training met 4.9/5.0 sterren

Verbeter elke organisatie

Met behulp van Lean Six Sigma kunt u een enorme contributie leveren aan organisatiedoelstellingen. Elk project wordt nauwkeurig gekozen met als doel om tegen een zo klein mogelijke investering een zo hoog mogelijke oplevering te behalen. En uw acties dragen altijd bij aan de belangrijkste metrics. Bijvoorbeeld het verhogen van productiviteit, kwaliteit of klanttevredenheid. Het begint met eigenlijk altijd met het aanpakken van verspilling. Traditioneel definieert Lean Six Sigma 7 types van verspilling en een Black Belt weet ze allemaal aan te pakken. Soms door nieuwe, dagelijkse routines te creëren, maar ook door middel van complexe projecten die de afdeling overstijgen. Uw acties zorgen voor focus op het juiste doel, worden onderbouwd acties met cijfers en creëren betrokkenheid tot de resultaten binnen zijn.

TRAININGSVARIANTEN

Uw manier van leren

Klassikaal

Ervaar onze klassikale training en ga interactief aan de slag. Samen met uw medestudenten en de trainer behandelt u alle essentiële onderwerpen. Bespreek uw (mogelijke) projecten, leer van andermans ervaringen en ontdek de best practices. Al vanaf de eerste dag staan de klassikale sessies in het teken van peer-to-peer leren en samen tot nieuwe inzichten ontwikkelen.

Inschrijven

Virtual Classroom

Interactiviteit en betrokkenheid staan centraal tijdens onze trainingen. Dus ook gedurende onze virtuele sessies. Lange hoorcolleges maken plaats voor leuke oefeningen en verrassende simulaties. Met uw medestudenten past u verschillende tools en methodes toe. Deze opzet maakt het verschil tussen een concept simpelweg begrijpen, of zelfstandig aan de slag kunnen gaan. Zo pakt u een stukje praktijkervaring vanuit het comfort van uw eigen huis of kantoor.

Inschrijven

Curriculum

Over de Black Belt Industrie training

Als Black Belt draagt u niet alleen bij aan bedrijfsresultaten, maar ook aan de ontwikkeling van de teamleden die het werk dagelijks uitvoeren. U traint anderen in de denkwijze van Lean Six Sigma. Door middel van uw projecten én deze training komt een afdelingen zo steeds dichterbij een cultuur van Continu Verbeteren. Wat dit betekent is dat uw projecten steeds effectiever worden en verbeteren de norm wordt. Met Lean Six Sigma kan elk obstakel worden verholpen en dit maakt Lean Six Sigma een zeer populaire methodologie. In een organisatie die Operational Excellence heeft omarmt is Lean Six Sigma zelfs niet meer weg te denken.

De inhoud van deze training is vormgegeven om u voor te bereiden op een functie als Black Belt. Zo komen onderwerpen en vraagstukken die u kunt verwachten tijdens uw projecten komen aan bod. Het begint altijd met de basis, zoals het concept van verspilling, het verschil tussen Lean en Six Sigma, dagelijks of projectmatig verbeteren, enzovoort. Uiteindelijk sluit u de training af met een volwaardig project. Om deze reden duurt het gehele traject 4-6 maanden. Onder begeleiding van een ervaren coach kunt u zo ervaren hoe het is om een project uit te voeren. Het resultaat van deze training is dat u zowel kennis als praktijkervaring bezit, en dat wij een goed opgeleide cursist ons certificaat mogen overhandigen.

Trainingsoverzicht

Voorbereiding

Om een goede voorbereiding mogelijk te maken, bevat de training:

 • Een diepgaande studiehandleiding
 • Tot 45 video’s over Lean Six Sigma
 • Ons digitale boeken over Lean en Lean Six Sigma
 • Aanvullende e-learning cursussen
 • Levenslang toegang tot ons leerplatform

Trainingsdagen

De trainingsdagen bevatten activiteiten zoals:

 • Evaluatie van uw project-ideeën en hulp met de eerste stappen
 • Leuke praktijksimulatie(s)
 • Peer-to-peer activiteiten en leermomenten
 • Bespreken van uw projectobstakels en relevante best-practices
 • Voorbereiding op het examen

Uw project

Om uw praktijkopdracht tot een succes te maken, bevat de training:

 • 1-op-1 projectcoaching
 • Een duidelijk overzicht van deliverables
 • Templates voor uw project
 • Een projectcoach met ervaring binnen uw sector
 • Toegang tot onze templates en trainingsmateriaal na uw project

Certificering

Certificering houdt het volgende in:

 • Twee expert reviews van uw project
 • Certificeringsceremonie met uw (Master) Black Belt en Manager
 • Officieel Lean Leader certificaat
 • Officiele registratie in onze database
 • Toegang tot onze exclusieve Alumni LinkedIn-community

Voorbereiding

Trainingsdagen

Uw project

Certificering

Certificering

De waarde van uw Black Belt industrie certificaat

Het succesvol afronden van onze training wordt beloond met een internationaal erkend certificaat. Maar wat bepaalt nu precies de waarde van een certificaat? Op onze pagina over de waarde van het certificaat leggen wij precies uit waarom een certificaat van The Lean Six Sigma Company van een kwalitatief hoger niveau is dan andere certificaten.

Investering

Trainingsprijzen

Prijzen

Het traject om gecertificeerd te worden als Lean Six Sigma Black Belt volgens de ISO 18404 normen vereist dat u zowel theorie als Lean Six Sigma praktijkopdracht afrond.

De 10 klassikale trainingsdagen worden ondersteund door de MyTraining™ leeromgeving. Tijdens uw verbeterproject wordt u begeleidt door een ervaren Master Black Belt.

Let op: het is ook mogelijk de 2-daagse upgrade module te volgen voor €750 

Inschrijven

€5.990 (excl. BTW)

Complete Black Belt industrie traject

Inschrijven

€4.990 (excl. BTW)

Enkel theorie

Inschrijven

Subsidies

Wij zijn BTW vrijgesteld voor organisaties die geen BTW kunnen aftrekken (particulieren, zorginstellingen, overheden, financiële dienstverlening).

Voor deze Black Belt training is het mogelijk om gebruik te maken van het STAP-Budget. Hierdoor kunt u tot wel  €1.000,- subsidie ontvangen voor uw training.

Lees verder over het STAP-Budget

Upgrade module

Indien u al in het bezit bent van een Black Belt dienstverlening certificaat, is het mogelijk om de 2-daagse upgrade module van de Black Belt industrie te volgen. Deze investering kost: €750,- exclusief BTW.

Return-on-investment (ROI)

Resultaten en harde feiten zijn vaak de beste onderbouwing voor een aankoop. Dit geldt ook voor onze training. Na duizenden studenten te hebben getraind, weten wij dat Black Belt projecten snel 75.000-150.000 euro kunnen besparen, al vanaf het eerste project. En met een doorlooptijd van ongeveer 3-4 maanden is het zelfs mogelijk om meerdere projecten per jaar uit te voeren.

In-Company

Interesse in een volledige training bij u op locatie? Neem dan ook een kijkje op onze In-Company pagina’s. Elke training die wij aanbieden aan individuele cursisten is ook beschikbaar als groepstraining. Op maakt gemaakt voor uw bedrijf, en altijd met een Master Black Belt of Lean Expert als uw trainer. Dit is de makkelijkste manier om als groep te beginnen met Lean of Lean Six Sigma.

In-Company

tasting

Lean Six Sigma tasting

Learn how to utilize Lean Six Sigma and which training would be most effective for you. Attend one of our Lean tastings and get all the answers. During the tasting, our (Master) Black Belt trainers will explain the fundamentals of the methodology to you, and how to turn your ideas into results. Let us answer your questions and reveal just how much you could benefit from employing Lean.

 • Bespoke training advice for every student
 • Q&A session about the Lean Six Sigma methodology
 • Discuss project ideas with other attendees
 • Get to know our trainers
 • Available to everyone

webinar

Lean Six Sigma proeverij

Ontdek de voordelen van Lean, leer op welke manier u Lean kunt inzetten en welke training voor u het meest effectief zou zijn tijdens onze gratis proeverij. Gedurende de Tijdens de proeverij staan onze trainers voor u klaar. Gedurende deze gratis informatiesessie beantwoorden wij al uw vragen. Bespreek uw ideeën en doelstellingen met onze (Master) Black Belts en Lean Experts, en ontvang op maat gemaakt trainingsadvies. Het bijwonen van de proeverij is de ideale manier om zeker te zijn van uw trainingskeuze en om te ontdekken op welke manier u kunt profiteren van Lean of Lean Six Sigma.

 • Q&A sessie over de Lean of Lean Six Sigma methodologie
 • Opleidingsadvies op maat
 • Bespreek project-ideeën met andere deelnemers
 • Maak alvast kennis met onze trainers
 • Ontdek welke methodologie voor u het meest geschikt is

StartData

Startdata Black Belt Industrie training


08 Dec
Fletcher Hotel – Nieuwegein

Fletcher Hotel – Nieuwegein

Taal: Nederlands
Trainingsvariant: empty

Trainingsdagen
8 December 2022|9 December 2022

Adres
,

23 Jan
Fletcher Hotel – Nieuwegein

Fletcher Hotel – Nieuwegein

Taal: Nederlands
Trainingsvariant: empty

Trainingsdagen
23 January 2023|24 January 2023|6 February 2023|7 February 2023|6 March 2023|7 March 2023|27 March 2023|28 March 2023|15 May 2023|16 May 2023

Adres
Buizerdlaan 10, 3435 SB

08 Feb
Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Taal: Nederlands
Comment: Losse industriemodule: 750€

Trainingsdagen
8 February 2023|9 February 2023

Adres
Buizerdlaan 10, 3435 SB

Fletcher Hotel – Nieuwegein

Taal: Nederlands
Trainingsvariant: empty

Trainingsdagen

8 december 2022, 9 december 2022

Adres

Buizerdlaan 10, Nieuwegein, 3435 SB

Fletcher Hotel – Nieuwegein

Taal: Nederlands
Trainingsvariant: empty

Trainingsdagen

23 januari 2023, 24 januari 2023, 6 februari 2023, 7 februari 2023, 6 maart 2023, 7 maart 2023, 27 maart 2023, 28 maart 2023, 15 mei 2023, 16 mei 2023

Adres

Buizerdlaan 10, Nieuwegein, 3435 SB

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Taal: Nederlands

Trainingsdagen

8 februari 2023, 9 februari 2023

Adres

Van Nelleweg 1, Gebouw Koffie, 4e etage, Rotterdam, 3044 BC

Extra information

Losse industriemodule: 750€

13 Feb
Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Taal: Nederlands
Comment: Laatste 2 dagen in Fletcher Nieuwegein

Trainingsdagen
13 February 2023|14 February 2023|6 March 2023|7 March 2023|20 March 2023|21 March 2023|3 April 2023|4 April 2023|15 May 2023|16 May 2023

Adres
Van Nelleweg 1, Gebouw Koffie, 4e etage, 3044 BC

13 Mar
Fletcher Hotel Doorwerth (regio Arnhem)

Fletcher Hotel Doorwerth (regio Arnhem)

Taal: Nederlands
Comment: 3 en 4 Juli vinden plaats op locatie Rotterdam: VanNellefabriek

Trainingsdagen
13 March 2023|14 March 2023|3 April 2023|4 April 2023|17 April 2023|18 April 2023|15 May 2023|16 May 2023|3 July 2023|4 July 2023

Adres
Van Nelleweg 1, Gebouw Koffie, 4e etage, 3044 BC

14 Mar
Planetarium – Amsterdam

Planetarium – Amsterdam

Taal: Nederlands
Comment: 3 en 4 Juli vinden plaats op locatie Rotterdam: VanNellefabriek

Trainingsdagen
14 March 2023|15 March 2023|4 April 2023|5 April 2023|18 April 2023|19 April 2023|9 May 2023|10 May 2023|3 July 2023|4 July 2023

Adres
Kabeljauwallee 35, 6865 BL

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Taal: Nederlands

Trainingsdagen

13 februari 2023, 14 februari 2023, 6 maart 2023, 7 maart 2023, 20 maart 2023, 21 maart 2023, 3 april 2023, 4 april 2023, 15 mei 2023, 16 mei 2023

Adres

Van Nelleweg 1, Gebouw Koffie, 4e etage, Rotterdam, 3044 BC

Extra information

Laatste 2 dagen in Fletcher Nieuwegein

Fletcher Hotel Doorwerth (regio Arnhem)

Taal: Nederlands

Trainingsdagen

13 maart 2023, 14 maart 2023, 3 april 2023, 4 april 2023, 17 april 2023, 18 april 2023, 15 mei 2023, 16 mei 2023, 3 juli 2023, 4 juli 2023

Adres

Kabeljauwallee 35, Doorwerth, 6865 BL

Extra information

3 en 4 Juli vinden plaats op locatie Rotterdam: VanNellefabriek

Planetarium – Amsterdam

Taal: Nederlands

Trainingsdagen

14 maart 2023, 15 maart 2023, 4 april 2023, 5 april 2023, 18 april 2023, 19 april 2023, 9 mei 2023, 10 mei 2023, 3 juli 2023, 4 juli 2023

Adres

Kromwijkdreef 11, 1108 JA, Amsterdam, 1108 JA

Extra information

3 en 4 Juli vinden plaats op locatie Rotterdam: VanNellefabriek

18 Apr
Fletcher Hotel \’s-Hertogenbosch

Fletcher Hotel \’s-Hertogenbosch

Taal: Nederlands
Comment: Dag 9 en 10 vinden in Rotterdam plaats: Van Nellefabriek

Trainingsdagen
18 April 2023|19 April 2023|9 May 2023|10 May 2023|23 May 2023|24 May 2023|6 June 2023|7 June 2023|3 July 2023|4 July 2023

Adres
Kromwijkdreef 11, 1108 JA, 1108 JA

11 May
Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Taal: Nederlands

Trainingsdagen
11 May 2023|12 May 2023|25 May 2023|26 May 2023|8 June 2023|9 June 2023|22 June 2023|23 June 2023|3 July 2023|4 July 2023

Adres
,

15 May
Fletcher Hotel – Nieuwegein

Fletcher Hotel – Nieuwegein

Taal: Nederlands
Comment: Industriemodule: 750€

Trainingsdagen
15 May 2023|16 May 2023

Adres
Van Nelleweg 1, Gebouw Koffie, 4e etage, 3044 BC

Fletcher Hotel \’s-Hertogenbosch

Taal: Nederlands

Trainingsdagen

18 april 2023, 19 april 2023, 9 mei 2023, 10 mei 2023, 23 mei 2023, 24 mei 2023, 6 juni 2023, 7 juni 2023, 3 juli 2023, 4 juli 2023

Adres

, ,

Extra information

Dag 9 en 10 vinden in Rotterdam plaats: Van Nellefabriek

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Taal: Nederlands

Trainingsdagen

11 mei 2023, 12 mei 2023, 25 mei 2023, 26 mei 2023, 8 juni 2023, 9 juni 2023, 22 juni 2023, 23 juni 2023, 3 juli 2023, 4 juli 2023

Adres

Van Nelleweg 1, Gebouw Koffie, 4e etage, Rotterdam, 3044 BC

Fletcher Hotel – Nieuwegein

Taal: Nederlands

Trainingsdagen

15 mei 2023, 16 mei 2023

Adres

Buizerdlaan 10, Nieuwegein, 3435 SB

Extra information

Industriemodule: 750€

03 Jul
Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Taal: Nederlands
Comment: Industriemodule: 750€

Trainingsdagen
3 July 2023|4 July 2023

Adres
Buizerdlaan 10, 3435 SB

31 Jul
Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Taal: Nederlands
Comment: Summer Course

Trainingsdagen
31 July 2023|1 August 2023|3 August 2023|4 August 2023|7 August 2023|8 August 2023|10 August 2023|11 August 2023|14 September 2023|15 September 2023

Adres
Van Nelleweg 1, Gebouw Koffie, 4e etage, 3044 BC

14 Aug
Fletcher Hotel – Nieuwegein

Fletcher Hotel – Nieuwegein

Taal: Nederlands
Comment: Summer Course – Dag 9 en 10 op locatie Van Nellefabriek Rotterdam

Trainingsdagen
14 August 2023|15 August 2023|17 August 2023|18 August 2023|21 August 2023|22 August 2023|24 August 2023|25 August 2023|14 September 2023|15 September 2023

Adres
Van Nelleweg 1, Gebouw Koffie, 4e etage, 3044 BC

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Taal: Nederlands

Trainingsdagen

3 juli 2023, 4 juli 2023

Adres

Van Nelleweg 1, Gebouw Koffie, 4e etage, Rotterdam, 3044 BC

Extra information

Industriemodule: 750€

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Taal: Nederlands

Trainingsdagen

31 juli 2023, 1 augustus 2023, 3 augustus 2023, 4 augustus 2023, 7 augustus 2023, 8 augustus 2023, 10 augustus 2023, 11 augustus 2023, 14 september 2023, 15 september 2023

Adres

Van Nelleweg 1, Gebouw Koffie, 4e etage, Rotterdam, 3044 BC

Extra information

Summer Course

Fletcher Hotel – Nieuwegein

Taal: Nederlands

Trainingsdagen

14 augustus 2023, 15 augustus 2023, 17 augustus 2023, 18 augustus 2023, 21 augustus 2023, 22 augustus 2023, 24 augustus 2023, 25 augustus 2023, 14 september 2023, 15 september 2023

Adres

Buizerdlaan 10, Nieuwegein, 3435 SB

Extra information

Summer Course – Dag 9 en 10 op locatie Van Nellefabriek Rotterdam

31 Aug
Fletcher Hotel \’s-Hertogenbosch

Fletcher Hotel \’s-Hertogenbosch

Taal: Nederlands
Comment: Dag 9 en 10 worden op locatie Utrecht gegeven

Trainingsdagen
31 August 2023|1 September 2023|14 September 2023|15 September 2023|28 September 2023|29 September 2023|12 October 2023|13 October 2023|7 December 2023|8 December 2023

Adres
Buizerdlaan 10, 3435 SB

11 Sep
Planetarium – Amsterdam

Planetarium – Amsterdam

Taal: English
Comment: English course

Trainingsdagen
11 September 2023|12 September 2023|25 September 2023|26 September 2023|9 October 2023|10 October 2023|30 October 2023|31 October 2023|27 November 2023|28 November 2023

Adres
,

14 Sep
Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Taal: Nederlands
Comment: Industriemodule: 750€

Trainingsdagen
14 September 2023|15 September 2023

Adres
Kromwijkdreef 11, 1108 JA, 1108 JA

Fletcher Hotel \’s-Hertogenbosch

Taal: Nederlands

Trainingsdagen

31 augustus 2023, 1 september 2023, 14 september 2023, 15 september 2023, 28 september 2023, 29 september 2023, 12 oktober 2023, 13 oktober 2023, 7 december 2023, 8 december 2023

Adres

, ,

Extra information

Dag 9 en 10 worden op locatie Utrecht gegeven

Planetarium – Amsterdam

Taal: English

Trainingsdagen

11 september 2023, 12 september 2023, 25 september 2023, 26 september 2023, 9 oktober 2023, 10 oktober 2023, 30 oktober 2023, 31 oktober 2023, 27 november 2023, 28 november 2023

Adres

Kromwijkdreef 11, 1108 JA, Amsterdam, 1108 JA

Extra information

English course

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Taal: Nederlands

Trainingsdagen

14 september 2023, 15 september 2023

Adres

Van Nelleweg 1, Gebouw Koffie, 4e etage, Rotterdam, 3044 BC

Extra information

Industriemodule: 750€

02 Oct
Fletcher Hotel – Nieuwegein

Fletcher Hotel – Nieuwegein

Taal: Nederlands

Trainingsdagen
2 October 2023|3 October 2023|30 October 2023|31 October 2023|13 November 2023|14 November 2023|27 November 2023|28 November 2023|7 December 2023|8 December 2023

Adres
Van Nelleweg 1, Gebouw Koffie, 4e etage, 3044 BC

04 Oct
Bitter en Zoet Veenhuizen (Assen)

Bitter en Zoet Veenhuizen (Assen)

Taal: Nederlands
Comment: Dag 9 en 10 op locatie Utrecht

Trainingsdagen
4 October 2023|5 October 2023|1 November 2023|2 November 2023|15 November 2023|16 November 2023|29 November 2023|30 November 2023|7 December 2023|8 December 2023

Adres
Buizerdlaan 10, 3435 SB

12 Oct
Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Taal: Nederlands

Trainingsdagen
12 October 2023|13 October 2023|9 November 2023|10 November 2023|23 November 2023|24 November 2023|7 December 2023|8 December 2023|1 February 2024|2 February 2024

Adres
Hospitaallaan 16, 9341 AH

Fletcher Hotel – Nieuwegein

Taal: Nederlands

Trainingsdagen

2 oktober 2023, 3 oktober 2023, 30 oktober 2023, 31 oktober 2023, 13 november 2023, 14 november 2023, 27 november 2023, 28 november 2023, 7 december 2023, 8 december 2023

Adres

Buizerdlaan 10, Nieuwegein, 3435 SB

Bitter en Zoet Veenhuizen (Assen)

Taal: Nederlands

Trainingsdagen

4 oktober 2023, 5 oktober 2023, 1 november 2023, 2 november 2023, 15 november 2023, 16 november 2023, 29 november 2023, 30 november 2023, 7 december 2023, 8 december 2023

Adres

Hospitaallaan 16, Veenhuizen, 9341 AH

Extra information

Dag 9 en 10 op locatie Utrecht

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Taal: Nederlands

Trainingsdagen

12 oktober 2023, 13 oktober 2023, 9 november 2023, 10 november 2023, 23 november 2023, 24 november 2023, 7 december 2023, 8 december 2023, 1 februari 2024, 2 februari 2024

Adres

Van Nelleweg 1, Gebouw Koffie, 4e etage, Rotterdam, 3044 BC

01 Nov
Fletcher Hotel \’s-Hertogenbosch

Fletcher Hotel \’s-Hertogenbosch

Taal: Nederlands
Comment: Dag 9 en 10 op locatie Van Nellefabriek Rotterdam

Trainingsdagen
1 November 2023|2 November 2023|15 November 2023|16 November 2023|6 December 2023|7 December 2023|10 January 2024|11 January 2024|1 February 2024|2 February 2024

Adres
Van Nelleweg 1, Gebouw Koffie, 4e etage, 3044 BC

27 Nov
Planetarium – Amsterdam

Planetarium – Amsterdam

Taal: English
Comment: English Manufacturing Module: €750

Trainingsdagen
27 November 2023|28 November 2023

Adres
,

07 Dec
Fletcher Hotel – Nieuwegein

Fletcher Hotel – Nieuwegein

Taal: Nederlands
Comment: Industriemodule: €750

Trainingsdagen
7 December 2023|8 December 2023

Adres
Kromwijkdreef 11, 1108 JA, 1108 JA

Fletcher Hotel \’s-Hertogenbosch

Taal: Nederlands

Trainingsdagen

1 november 2023, 2 november 2023, 15 november 2023, 16 november 2023, 6 december 2023, 7 december 2023, 10 januari 2024, 11 januari 2024, 1 februari 2024, 2 februari 2024

Adres

, ,

Extra information

Dag 9 en 10 op locatie Van Nellefabriek Rotterdam

Planetarium – Amsterdam

Taal: English

Trainingsdagen

27 november 2023, 28 november 2023

Adres

Kromwijkdreef 11, 1108 JA, Amsterdam, 1108 JA

Extra information

English Manufacturing Module: €750

Fletcher Hotel – Nieuwegein

Taal: Nederlands

Trainingsdagen

7 december 2023, 8 december 2023

Adres

Buizerdlaan 10, Nieuwegein, 3435 SB

Extra information

Industriemodule: €750

01 Feb
Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Taal: Nederlands
Comment: Industriemodule: €750

Trainingsdagen
1 February 2024|2 February 2024

Adres
Buizerdlaan 10, 3435 SB

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Taal: Nederlands

Trainingsdagen

1 februari 2024, 2 februari 2024

Adres

Van Nelleweg 1, Gebouw Koffie, 4e etage, Rotterdam, 3044 BC

Extra information

Industriemodule: €750

×


Testimonials

Customer reviews

FAQ

Frequently asked questions

1. Kan ik mij inschrijven voor een training zonder voorkennis van Lean of Lean Six Sigma?

Elke training die wij geven gaat ervan uit dat onze studenten beginnen zonder enige voorkennis van de Lean of Lean Six Sigma methodologie. De training begint vanaf de basis en bouwt zo verder op. Tijdens de training bouwt u kennis op. En als u ervoor kiest om een project uit te voeren als onderdeel van uw training, dan wordt u gecoacht en bijgestaan door één van de Lean Experts of (Master) Black Belts om een goed resultaat te garanderen.

2. Green Belt vs. Black Belt training, wat is voor mij de beste keuze?

Dit hangt af van uw scope en tijd die u per week aan Lean Six Sigma wilt besteden. Als Green Belt besteedt u ongeveer 20% van uw tijd aan het optimaliseren van processen en aan Continuous Improvement. Er bestaat dus nog veel ruimte voor andere werkzaamheden.
Black Belts daarentegen besteden meer tijd aan Lean Six Sigma; vaak is dit een functie die uw agenda volledig vult. Dit komt omdat zij aan de slag gaan met complexere problemen en de leiding nemen over verbeterprojecten die meerdere afdelingen betrekken.

Green Belt projecten zijn eerder gericht op het oplossen van problemen binnen één afdeling. De verantwoordelijkheden van een Green Belt komen overeen met die van een projectmanager. Black Belts dragen meer verantwoordelijkheden en nemen een actievere, leidende rol op zich waarbij zij andere Green Belts tijdens projecten begeleiden.

3. Is een Lean Six Sigma training relevant voor mijn carrièrefase?

Lean Six Sigma is een methodologie waarmee men in elke loopbaanfase aan de slag kan gaan, en onze trainingen zijn het ideale startpunt. Lean Six Sigma kan dienen als aanvulling op uw huidige werk, ter vervanging van een deel van uw bestaande verantwoordelijkheden of het kan een nieuwe full-time carrière worden, afhankelijk van de opleiding die u kiest en de rol die u binnen uw organisatie wilt vervullen.

4. Ik vind statistiek een lastig onderwerp- is een Lean Six Sigma training dan wel iets voor mij?

Statistiek klinkt als een zeer uitdagend onderdeel, onze trainers zijn zich hiervan bewust. Maar geen zorgen; zij hebben al duizenden studenten geholpen om statistiek te begrijpen en succesvol toe te passen. En zelfs om het leuk te vinden. De training begint altijd met de meest laagdrempelige oefeningen. U bouwt samen een begrip op van Minitab. Er wordt altijd tijd vrijgemaakt voor vragen, herhaling en discussies over het gebruik van statistiek. En om het nog makkelijker te maken, bieden wij complementaire cursussen en verschillende video’s aan op ons MyTraining™-platform die helpen om statistiekoefeningen voor te bereiden of te herhalen.

5. Is het mogelijk om een weekend- of avondtraining te volgen?

The Lean Six Sigma Company streeft ernaar om haar trainingen altijd gedurende werktijden te organiseren. Dit is een bewuste keuze die is genomen om het privéleven van onze cursisten zo min mogelijk te verstoren.
Tevens willen wij dat cursisten gewend raken aan het gebruiken van Lean of Lean Six Sigma gedurende deze uren. Zo is de transitie van training naar praktijk des te soepeler.

Echter bestaan er een aantal lokale uitzonderingen op deze regel, neem contact op met onze helpdesk als u hier meer vragen over heeft

6. Is het mogelijk een training te volgen in een andere taal?

Voor meer informatie over ons internationale aanbod van trainingen neemt u een kijkje op onze wereldkaart pagina, deze vindt u op onze .com website: www.theleansixsigmacompany.com

Heeft u nog vragen?

Wellicht twijfelt u nog over welke opleiding voor u de juiste keuze is; wordt het nu Lean of toch Lean Six Sigma? Of misschien vraagt u zich af wat een praktijkopdracht inhoudt? Laat ons helpen! Onze vriendelijke helpdesk beantwoord graag al uw brandende vragen. Zo begint u zorgeloos aan een training.

Neem contact op

STUDIEGIDS

Eén studiegids, alle antwoorden

Bent u op zoek naar meer informatie over onze trainingen? Vraag vrijblijvend onze studiegids aan en maak de beste keuze die bij u past.

 • DD slash MM slash JJJJ
 • Hidden
 • Wat is het antwoord op de onderstaande vraag?
 • Deze vraag is bedoelt om spam te reduceren
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Artikelen en Blogs

Overige trainingen

Altijd een training die aansluit op uw wensen.

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen