open inschrijving

Black Belt Industrie

De Black Belt Industrie training is een uitgebreide opleiding van 10 trainingsdagen, speciaal ontworpen om u op te leiden tot een verbeterexpert in de maakindustrie. Deze ISO 13053 en ISO 18404 gecertificeerde training omvat alle onderwerpen van de Black Belt dienstverlening training, met als toevoeging 2 extra dagen. Deze dagen staan in het teken van data-verificatie technieken zoals MSA en DOE. Tijdens deze extra dagen werkt u samen met ervaren trainers aan het ontwikkelen van uw statistische vaardigheden op het hoogste niveau.

Deze training is ook beschikbaar als groepstraining. Neem een kijkje op onze In-Company pagina voor meer informatie.

Black belt Industrie

Lestijden

09:00 – 17:00

Locaties

3 Locaties

Reviews

Introductie cursus

White Belt

Start met de gratis White Belt training en ontdek wat Lean Six Sigma is en wat het voor jou kan betekenen.

Meer informatie

Studiegids

Vraag onze studiegids aan voor meer informatie over de studieprogramma’s, voorbereidingen en examinering.

INTRODUCTIE

Verbeteren op het hoogste niveau

Verandering leidt zelden tot verbetering, tenzij de kernoorzaken van een probleem worden aangepakt. Tijdens de Black Belt Industrie training leert u precies wat het verschil is tussen het blussen van brandjes en het daadwerkelijk realiseren van verbetering. Of het nu gaat om het optimaliseren van dagelijkse routines of het elimineren van verspilling in een productieproces, geen opdracht is te complex. Deze training bereidt u uitstekend voor op de praktijk. Zo bevat de training naast theorie ook een interactief deel met oefeningen. U leert hoe u de juiste tools kunt toepassen en welke valkuilen u moet vermijden. Bovendien maakt een praktijkopdracht inclusief begeleiding door een projectcoach standaard deel uit van het programma, zodat u snel resultaten kunt behalen.

 • Meest complete Lean Six Sigma programma
 • 1-op-1 projectcoaching
 • Toegang tot een uitgebreid netwerk

 • Exclusief MyTraining™ leerplatform
 • ISO-gecertificeerde training
 • Internationaal (h)erkend certificaat

Onze cursisten beoordelen deze training met 4.9/5.0 sterren

Verbeter elke organisatie

Met behulp van Lean Six Sigma kunt u een aanzienlijke bijdrage leveren aan de organisatiedoelstellingen. Elk project wordt zorgvuldig geselecteerd met als doel om met minimale investeringen maximale resultaten te behalen. Uw acties zijn altijd gericht op het verbeteren van belangrijke KPI’s, zoals productiviteit, kostenbesparing, kwaliteit of klanttevredenheid. Dit kan variëren van het creëren van nieuwe dagelijkse routines tot het uitvoeren van complexe projecten die afdelingen overstijgen. Uw acties zorgen voor focus op het juiste doel, worden onderbouwd met cijfers en creëren betrokkenheid tot de resultaten binnen zijn.

TRAININGSVARIANTEN

Uw manier van leren

Klassikaal

Ervaar onze klassikale training en ga interactief aan de slag. Samen met uw medestudenten en de trainer behandelt u alle essentiële onderwerpen. Bespreek uw (mogelijke) projecten, leer van de ervaringen van anderen en ontdek de best practices. Vanaf de eerste dag staan de klassikale sessies in het teken van peer-to-peer leren en gezamenlijk nieuwe inzichten ontwikkelen.

Inschrijven

Virtual Classroom

Interactiviteit en betrokkenheid staan centraal tijdens onze trainingen. Ook gedurende onze virtuele sessies. Lange hoorcolleges maken plaats voor leuke oefeningen en verrassende simulaties. Samen met uw medestudenten past u verschillende tools en methodes toe. Deze opzet maakt het verschil tussen een concept simpelweg begrijpen, of zelfstandig aan de slag kunnen gaan. Op deze manier kunt u praktijkervaring opdoen vanuit het comfort van uw eigen huis of kantoor.

Inschrijven

Summer Course

Wilt u snel een Lean Six Sigma certificaat behalen? Dan is de Summer Course uw ideale keuze. Dit versnelde traject bestaat uit 8 opeenvolgende dagen (+2 dagen in september), met een extra praktijkdag om uw eerste project te bespreken. De opzet van de Summer Course maakt het mogelijk om binnen slechts 2 weken uw Black Belt certificaat te behalen!

Summer Course

Curriculum

Over de Black Belt Industrie training

Als Black Belt draagt u niet alleen bij aan bedrijfsresultaten, maar ook aan de ontwikkeling van de teamleden die het werk dagelijks uitvoeren. U traint anderen in de denkwijze van Lean Six Sigma. Door middel van uw projecten én deze training komen afdelingen zo steeds dichterbij een cultuur van Continu Verbeteren. Wat dit betekent is dat uw projecten steeds effectiever worden en verbeteren de norm wordt. Met Lean Six Sigma kan elk obstakel worden verholpen en dit maakt Lean Six Sigma een zeer populaire methodologie. In een organisatie die Operational Excellence heeft omarmt is Lean Six Sigma zelfs niet meer weg te denken.

 

 

 

De inhoud van deze training is zorgvuldig samengesteld om u voor te bereiden op de rol van Black Belt. De training behandelt onderwerpen en vraagstukken die u kunt verwachten tijdens uw projecten. Het begint met de basisprincipes, zoals het concept van verspilling, het verschil tussen Lean en Six Sigma, en de keuze tussen dagelijks en projectmatig verbeteren. Gedurende de training krijgt u ook de kans om een volwaardig project uit te voeren, waarbij u begeleid wordt door een ervaren coach. Zo kunnen wij garanderen dat u wordt opgeleid tot een succesvolle Black Belt.

 

Trainingsoverzicht

Voorbereiding

Om een goede voorbereiding mogelijk te maken, bevat de training:

 • Een diepgaande studiehandleiding
 • Tot 45 video’s over Lean Six Sigma
 • Ons digitale boeken over Lean en Lean Six Sigma
 • Aanvullende e-learning cursussen
 • Levenslang toegang tot ons leerplatform

Trainingsdagen

De trainingsdagen bevatten activiteiten zoals:

 • Evaluatie van uw project-ideeën en hulp met de eerste stappen
 • Leuke praktijksimulatie(s)
 • Peer-to-peer activiteiten en leermomenten
 • Bespreken van uw projectobstakels en relevante best-practices
 • Voorbereiding op het examen

Uw project

Om uw praktijkopdracht tot een succes te maken, bevat de training:

 • 1-op-1 projectcoaching
 • Een duidelijk overzicht van deliverables
 • Templates voor uw project
 • Een projectcoach met ervaring binnen uw sector
 • Toegang tot onze templates en trainingsmateriaal na uw project

Certificering

Certificering houdt het volgende in:

 • Twee expert reviews van uw project
 • Certificeringsceremonie met uw (Master) Black Belt en Manager
 • Officieel Lean Leader certificaat
 • Officiele registratie in onze database
 • Toegang tot onze exclusieve Alumni LinkedIn-community

Voorbereiding

Trainingsdagen

Uw project

Certificering

Certificering

De waarde van uw Black Belt industrie certificaat

Het succesvol afronden van onze training wordt beloond met een internationaal erkend certificaat. Maar wat bepaalt nu precies de waarde van een certificaat? Op onze pagina over de waarde van het certificaat leggen wij precies uit waarom een certificaat van The Lean Six Sigma Company van een kwalitatief hoger niveau is dan andere certificaten.

 

 

Investering

Trainingsprijzen

Prijzen

Het traject om gecertificeerd te worden als Lean Six Sigma Black Belt volgens de ISO 18404 normen vereist dat u zowel de theorie als een Lean Six Sigma praktijkopdracht afrondt.

De 10 klassikale trainingsdagen worden ondersteund door de MyTraining™ leeromgeving. Tijdens uw verbeterproject wordt u begeleid door een ervaren Master Black Belt.

Let op: het is ook mogelijk de 2-daagse upgrade module te volgen voor €750 

Inschrijven

€6.790 (excl. BTW)

Compleet Black Belt traject incl. 12 uur praktijkcoaching

Inschrijven

€4.990 (excl. BTW)

Enkel theorie

Inschrijven

Praktijkcoaching

In onze Lean Six Sigma training streven we ernaar om een flexibele en op maat gemaakte leerervaring te bieden die aansluit bij de diverse behoeften van onze cursisten. Daarom geven wij onze deelnemers de mogelijkheid om te kiezen uit drie verschillende coachingopties: 8 uur (€6.270,-), 12 uur (€6.790,-) of 16 uur (€7.230,-). Elk pakket heeft eigen activiteiten die gedefinieerd staan in de studiegids. Deze keuzemogelijkheden zijn ontworpen om aan te sluiten bij de variërende ervaringsniveaus en individuele behoeften van onze cursisten. Hoe meer uur coaching u op voorhand inkoopt, hoe goedkoper het is. Wanneer de uren op zijn, kunt u extra uren bijkopen tegen het reguliere tarief.

Vraag onze studiegids aan voor meer informatie.

Studiegids aanvragen

€6.790 (excl. BTW)

Compleet Black Belt traject incl. 12 uur praktijkcoaching

Studiegids aanvragen

€7.230,- (excl. BTW)

Compleet Black Belt traject incl. 16 uur praktijkcoaching

Studiegids aanvragen

Subsidies

Wij zijn vrijgesteld van BTW voor organisaties die geen BTW kunnen aftrekken, zoals particulieren, zorginstellingen, overheden en financiële dienstverleners.

Daarnaast is The Lean Six Sigma Company een officiële partner van het UWV. Dit betekent dat kandidaten die deelnemen aan een re-integratietraject in aanmerking kunnen komen voor vergoeding van een training bij The Lean Six Sigma Company. Klik hier voor meer informatie.

Tot slot kan deze training gefinancierd worden met het levenlanglerenkrediet.

Upgrade module

Indien u al in het bezit bent van een Black Belt dienstverlening certificaat, is het mogelijk om de 2-daagse upgrade module van de Black Belt industrie te volgen. Deze investering kost: €750,- exclusief BTW.

Return-on-investment (ROI)

Resultaten en harde feiten zijn vaak de beste onderbouwing voor een aankoop. Dit geldt ook voor onze training. Na duizenden studenten te hebben getraind, weten wij dat Black Belt projecten snel 75.000-150.000 euro kunnen besparen (geen verplichting). En met een doorlooptijd van ongeveer 3-4 maanden is het zelfs mogelijk om meerdere projecten per jaar uit te voeren.

In-Company

Interesse in een volledige training bij u op locatie? Neem dan ook een kijkje op onze In-Company pagina’s. Elke training die wij aanbieden als open-inschrijving is ook beschikbaar als groepstraining. Op maat gemaakt voor uw organisatie, en altijd met een Master Black Belt of Lean Expert als uw trainer. Dit is de makkelijkste manier om als groep te starten met Lean of Lean Six Sigma.

In-Company

tasting

Lean Six Sigma tasting

Learn how to utilize Lean Six Sigma and which training would be most effective for you. Attend one of our Lean tastings and get all the answers. During the tasting, our (Master) Black Belt trainers will explain the fundamentals of the methodology to you, and how to turn your ideas into results. Let us answer your questions and reveal just how much you could benefit from employing Lean.

 • Bespoke training advice for every student
 • Q&A session about the Lean Six Sigma methodology
 • Discuss project ideas with other attendees
 • Get to know our trainers
 • Available to everyone

Proeverij

Lean Six Sigma-proeverij

Leer hoe je verbetermogelijkheden kan benutten en welke opleiding voor jou het meest effectief is door een van onze Lean Six Sigma-proeverijen bij te wonen. Tijdens deze gratis proeverij leggen onze Lean Experts jou de basis van de methodiek uit en vertellen ze je hoe je jouw ideeën in resultaten omzet. Ze beantwoorden met veel plezier al je vragen en laten je ontdekken hoeveel voordeel je uit het toepassen van Lean Six Sigma kan halen.

 • Opleidingsadvies op maat voor iedere cursist
 • Q&A over de Lean Six Sigma-methodologie
 • Bespreek projectideeën met andere deelnemers
 • Maak kennis met onze trainers
 • Toegankelijk voor iedereen

LEAN SIX SIGMA-PROEVERIJ

Proeverij

Proef gratis van de Lean Six Sigma-methodologie en ontmoet onze experts tijdens deze sessie.

Nog niet overtuigd?

Online White Belt

Gratis kennismaking met Lean Six Sigma. De basics van de methodologie uitgelegd in 3 compacte lessen.

StartData

Startdata Black Belt Industrie training

01 jul
Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Trainingsdagen
1 July 2024|2 July 2024

Adres
Van Nelleweg 1, Ingang 2, 4e etage, Kant koffie, Rotterdam, 3044 BC

08 jul
Fletcher Hotel – Nieuwegein

Fletcher Hotel – Nieuwegein

Trainingsdagen
8 July 2024|9 July 2024|11 July 2024|12 July 2024|15 July 2024|16 July 2024|18 July 2024|19 July 2024|16 December 2024|17 December 2024

Adres
Buizerdlaan 10, Nieuwegein, 3435 SB

19 aug
Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Trainingsdagen
19 August 2024|20 August 2024|22 August 2024|23 August 2024|26 August 2024|27 August 2024|29 August 2024|30 August 2024|16 December 2024|17 December 2024

Adres
Van Nelleweg 1, Ingang 2, 4e etage, Kant koffie, Rotterdam, 3044 BC

Trainingsdagen

1 juli 2024, 2 juli 2024

Adres

Van Nelleweg 1, Ingang 2, 4e etage, Kant koffie, Rotterdam, 3044 BC

Extra information

Industriemodule: €995

Trainingsdagen

8 juli 2024, 9 juli 2024, 11 juli 2024, 12 juli 2024, 15 juli 2024, 16 juli 2024, 18 juli 2024, 19 juli 2024, 16 december 2024, 17 december 2024

Adres

Buizerdlaan 10, Nieuwegein, 3435 SB

Extra information

Summer Course

Trainingsdagen

19 augustus 2024, 20 augustus 2024, 22 augustus 2024, 23 augustus 2024, 26 augustus 2024, 27 augustus 2024, 29 augustus 2024, 30 augustus 2024, 16 december 2024, 17 december 2024

Adres

Van Nelleweg 1, Ingang 2, 4e etage, Kant koffie, Rotterdam, 3044 BC

Extra information

Summer Course

02 sep
Fletcher Hotel Doorwerth (regio Arnhem)

Fletcher Hotel Doorwerth (regio Arnhem)

Trainingsdagen
2 September 2024|3 September 2024|30 September 2024|1 October 2024|14 October 2024|15 October 2024|11 November 2024|12 November 2024|16 December 2024|17 December 2024

Adres
Kabeljauwallee 35, Doorwerth, 6865 BL

09 sep
Fletcher Hotel – Nieuwegein

Fletcher Hotel – Nieuwegein

Trainingsdagen
9 September 2024|10 September 2024|7 October 2024|8 October 2024|4 November 2024|5 November 2024|25 November 2024|26 November 2024|16 December 2024|17 December 2024

Adres
Buizerdlaan 10, Nieuwegein, 3435 SB

26 sep
Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Trainingsdagen
26 September 2024|27 September 2024|14 October 2024|15 October 2024|11 November 2024|12 November 2024|2 December 2024|3 December 2024|16 December 2024|17 December 2024

Adres
Van Nelleweg 1, Ingang 2, 4e etage, Kant koffie, Rotterdam, 3044 BC

Trainingsdagen

2 september 2024, 3 september 2024, 30 september 2024, 1 oktober 2024, 14 oktober 2024, 15 oktober 2024, 11 november 2024, 12 november 2024, 16 december 2024, 17 december 2024

Adres

Kabeljauwallee 35, Doorwerth, 6865 BL

Extra information

Laatste twee dagen vinden plaats op locatie : Fletcher hotel Nieuwegein

Trainingsdagen

9 september 2024, 10 september 2024, 7 oktober 2024, 8 oktober 2024, 4 november 2024, 5 november 2024, 25 november 2024, 26 november 2024, 16 december 2024, 17 december 2024

Adres

Buizerdlaan 10, Nieuwegein, 3435 SB

Trainingsdagen

26 september 2024, 27 september 2024, 14 oktober 2024, 15 oktober 2024, 11 november 2024, 12 november 2024, 2 december 2024, 3 december 2024, 16 december 2024, 17 december 2024

Adres

Van Nelleweg 1, Ingang 2, 4e etage, Kant koffie, Rotterdam, 3044 BC

Extra information

Laatste twee dagen vinden plaats op locatie : Fletcher hotel Nieuwegein

13 nov
Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Trainingsdagen
13 November 2024|20 November 2024|27 November 2024|4 December 2024|11 December 2024|18 December 2024|15 January 2025|22 January 2025|3 February 2025|4 February 2025

Adres
Van Nelleweg 1, Ingang 2, 4e etage, Kant koffie, Rotterdam, 3044 BC

16 dec
Fletcher Hotel – Nieuwegein

Fletcher Hotel – Nieuwegein

Trainingsdagen
16 December 2024|17 December 2024

Adres
Buizerdlaan 10, Nieuwegein, 3435 SB

Trainingsdagen

13 november 2024, 20 november 2024, 27 november 2024, 4 december 2024, 11 december 2024, 18 december 2024, 15 januari 2025, 22 januari 2025, 3 februari 2025, 4 februari 2025

Adres

Van Nelleweg 1, Ingang 2, 4e etage, Kant koffie, Rotterdam, 3044 BC

Trainingsdagen

16 december 2024, 17 december 2024

Adres

Buizerdlaan 10, Nieuwegein, 3435 SB

Extra information

Industriemodule: €995

×


Testimonials

Customer reviews

FAQ

Frequently asked questions

Niet alle data past in mijn agenda, wat nu?

Heeft u een training en locatie op het oog maar past niet alle data in uw agenda? Geen probleem, laten we samen kijken of we een passende oplossing kunnen vinden.

Neem contact met ons op via de mail: info@theleansixsigmacompany.nl of bel ons op +31(0)102222860

Kan ik mij inschrijven voor een training zonder voorkennis van Lean of Lean Six Sigma?

Elke training die wij aanbieden gaat ervan uit dat onze studenten beginnen zonder enige voorkennis van de Lean of Lean Six Sigma methodologie. De training begint vanaf de basis en bouwt zo verder op. U leert stapsgewijs over de theorie. En als u ervoor kiest om een project uit te voeren als onderdeel van uw training, dan wordt u gecoacht en bijgestaan door één van de Lean Experts of (Master) Black Belts om een goed resultaat te garanderen.

Green Belt vs. Black Belt training, wat is voor mij de beste keuze?

Als Green Belt besteedt u normaliter +/- 20% van uw tijd aan het optimaliseren van processen en aan Continuous Improvement. Er bestaat dus nog veel ruimte voor andere werkzaamheden. Black Belts daarentegen besteden meer tijd aan Lean Six Sigma. Dit komt omdat zij aan de slag gaan met complexere problemen en de leiding nemen over verbeterprojecten die meerdere afdelingen betrekken.

Green Belt projecten zijn eerder gericht op het oplossen van problemen binnen één afdeling. De verantwoordelijkheden van een Green Belt komen overeen met die van een projectmanager. Black Belts dragen meer verantwoordelijkheden en nemen een actievere, leidende rol op zich waarbij zij andere Green Belts begeleiden tijdens projecten.

Is een Lean Six Sigma training relevant voor mijn carrièrefase?

Lean Six Sigma is een methodologie waarmee men in elke loopbaanfase aan de slag kan gaan, en onze trainingen zijn het ideale startpunt. Lean Six Sigma kan dienen als aanvulling op uw huidige werk, ter vervanging van een deel van uw bestaande verantwoordelijkheden of het kan een nieuwe full-time carrière worden, afhankelijk van de opleiding die u kiest en de rol die u binnen uw organisatie wilt vervullen.

Ik vind statistiek een lastig onderwerp- is een Lean Six Sigma training dan wel iets voor mij?

Statistiek klinkt als een zeer uitdagend onderdeel, onze trainers zijn zich hiervan bewust. Maar geen zorgen; zij hebben al duizenden studenten geholpen om statistiek te begrijpen en succesvol toe te passen. En zelfs om het leuk te vinden. De training begint altijd met de meest laagdrempelige oefeningen. U bouwt samen een begrip op van Minitab. Er wordt altijd tijd vrijgemaakt voor vragen, herhaling en discussies over het gebruik van statistiek. En om het nog makkelijker te maken, bieden wij complementaire cursussen en verschillende video’s aan op ons MyTraining™-platform die helpen om statistiekoefeningen voor te bereiden of te herhalen.

Is het mogelijk om een weekend- of avondtraining te volgen?

The Lean Six Sigma Company streeft ernaar om haar trainingen altijd gedurende werktijden te organiseren. Dit is een bewuste keuze die is genomen om het privéleven van onze cursisten zo min mogelijk te verstoren.
Tevens willen wij dat cursisten gewend raken aan het gebruiken van Lean of Lean Six Sigma gedurende deze uren. Zo is de transitie van training naar praktijk des te soepeler.

Echter bestaan er een aantal lokale uitzonderingen op deze regel, neem contact op met onze helpdesk als u hier meer vragen over heeft

Is het mogelijk een training te volgen in een andere taal?

Voor meer informatie over ons internationale aanbod van trainingen neemt u een kijkje op onze wereldkaart pagina, deze vindt u op onze .com website: www.theleansixsigmacompany.com

Heeft u nog vragen?

Wellicht twijfelt u nog over welke opleiding voor u de juiste keuze is; wordt het nu Lean of toch Lean Six Sigma? Of misschien vraagt u zich af wat een praktijkopdracht inhoudt? Laat ons helpen! Onze vriendelijke helpdesk beantwoord graag al uw brandende vragen. Zo begint u zorgeloos aan een training.

Neem contact op

STUDIEGIDS

Eén studiegids, alle antwoorden

Bent u op zoek naar meer informatie over onze trainingen? Vraag vrijblijvend onze studiegids aan en maak de beste keuze die bij u past.

 

 • DD slash MM slash JJJJ
 • Hidden
 • Wat is het antwoord op de onderstaande vraag?
 • Deze vraag is bedoelt om spam te reduceren
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Artikelen en Blogs

Overige trainingen

Altijd een training die aansluit op uw wensen.

 

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen