Green Belt to Black Belt training

Ontdek een nieuw niveau van Lean Six Sigma met de Green Belt to Black Belt training. Met deze training ontwikkelt u zich tot een leider in Continu Verbeteren. Na de training bent u in staat om zelfs de meest complexe processen te verbeteren. Want als Black Belt heeft u een grote hoeveelheid tools tot uw beschikking. Onder begeleiding van onze ervaren trainers verkent u op een interactieve manier alle essentiële Black Belt tools en methodieken. Theorie zoals statistische analyses (met behulp van Minitab), het leiden van grote projecten, verandermanagement en nog veel meer komen aan bod. Tevens wordt het succesvol afronden van deze ISO-gecertificeerde training beloond met een Black Belt Services of Manufacturing certificaat, afhankelijk van uw keuze.

Overview

Training bevat:

Theorie & praktijk

Doorlooptijd

1-2 maanden

Benodigde voorkennis:

Green Belt

Lestijden

09:00 – 17:00

Locaties

0 Locaties

Reviews

Voor organisaties

In-Company

Op maat gemaakte groepstraining of coaching voor uw organizatie, verzorgd door onze (Master) Black Belts.

Studiegids

Alle cursus details

Lees meer over trainingsmodules, competenties en de dagelijkse agenda van elke training.

Introductie

De zekerheid van statistiek

De inhoud van onze Green Belt to Black Belt training breidt uw kennis van Lean Six Sigma uit met de meest effectieve Black Belt tools en methodes. Welke tools dit zijn is afhankelijke van uw keuze. Zo ontdekt u tijdens de 3 dagen van de Dienstverlening training de diepste kennis over de DMAIC-structuur, Minitab en Process Capability. Gedurende de 5 dagen van de Manufacturing training gaat dit nog een stapje verder. Dan behandelt u alles wat de Services training te bieden heeft, plus onderwerpen als statistische experimenten, verbanden tussen process-inputs en analyse van een meetsysteem. Met deze nieuwe kennis haalt u de verspilling uit elk productie-, verfijnings- of restauratieproces.

 • Meest complete Lean Six Sigma programma
 • 1-op-1 projectcoaching
 • Toegang tot een uitgebreid netwerk

 • Exclusief MyTraining™ leerplatform
 • ISO-gecertificeerde training
 • Internationaal (h)erkend certificaat

Onze cursisten beoordelen deze training met 4.8/5.0 sterren

Betere resultaten op Black Belt niveau

Het grote voordeel van Black Belt projecten is dat de resultaten een veel grotere impact maken. De verantwoordelijkheden van een Green Belt komen namelijk overeen met die van een project manager. Dit betekent dat Green Belt projecten zich voornamelijk richten op een enkele afdeling. Er wordt met kleinere groepen gewerkt en resultaten zijn buiten de afdeling minder merkbaar. Black Belts daarentegen helpen meerdere afdelingen tegelijkertijd door middel van organisatie-brede projecten. Voor een Black Belt bestaan er geen afdelingsgrenzen. Als experts van de methodologie brengen Black Belts op een gestructureerde manier verschillende disciplines samen. Zo worden projecten en resultaten voelbaar door de hele organisatie.

TRAININGSVARIANTEN

Uw manier van leren

Klassikaal

Ervaar onze klassikale training en ga interactief aan de slag. Samen met uw medestudenten en de trainer behandelt u alle essentiële onderwerpen. Bespreek uw (mogelijke) projecten, leer van andermans ervaringen en ontdek de best practices. Al vanaf de eerste dag staan de klassikale sessies in het teken van peer-to-peer leren en samen tot nieuwe inzichten ontwikkelen.

Inschrijven

Curriculum

Over de Green Belt to Black Belt training

Breng uw begrip van Lean Six Sigma naar een hoger niveau. Word een verbeteringsleider en fungeer als expert tijdens Lean Six Sigma projecten. De Green Belt naar Black Belt training is de ideale keuze om de hoogste positie binnen de methodologie te bereiken.

De effectiviteit van Lean Six Sigma Black Belts komt voort uit het zeldzame vermogen om iedereen te helpen tijd te besparen. Tijd is altijd schaars. Maar door processen te verfijnen, gedeelde routines te creëren en door te veranderen hoe mensen omgaan met hindernissen op het werk, kunnen Lean Six Sigma beoefenaars ongelooflijke hoeveelheden tijd besparen.

Black Belts leren hoe ze processen moeten deconstrueren en processen moet opbouwen; ze leren hoe ze anderen kunnen betrekken bij continue verbetering en hoe de werkstandaard voor iedereen te verbeteren valt.

Als Black Belt beschikt u nu over de kennis om processtatistieken te analyseren en te interpreteren met behulp van tools zoals Minitab. De inzichten die u verwerft door dergelijke tools te gebruiken, maken ongelooflijk effectieve procesverbeteringen mogelijk en nemen alle twijfel weg bij verdere inspanningen.

Hier onder vind u een overzicht van de fases van de Green Belt to Black Belt training.

Trainingsoverzicht

Voorbereiding

Om een goede voorbereiding mogelijk te maken, bevat de training:

 • Een diepgaande studiehandleiding
 • Tot 45 video’s over Lean Six Sigma
 • Onze digitale boeken over Lean en Lean Six Sigma
 • Aanvullende e-learning cursussen
 • Levenslang toegang tot ons leerplatform

Trainingsdagen

De trainingsdagen bevatten activiteiten zoals:

 • Evaluatie van uw project-ideeën en hulp met de eerste stappen
 • Leuke praktijksimulatie(s)
 • Peer-to-peer activiteiten en leermomenten
 • Bespreken van uw projectobstakels en relevante best-practices
 • Voorbereiding op het examen

Uw project

Om uw praktijkopdracht tot een succes te maken, bevat de training:

 • 1-op-1 project coaching
 • Een duidelijk overzicht van deliverables
 • Templates voor uw project
 • Een projectcoach met ervaring binnen uw sector
 • Toegang tot onze templates en trainingsmateriaal na uw project

Certificering

Certificering houdt het volgende in:

 • Twee expert reviews van uw project
 • Certificeringsceremonie met uw (Master Black Belt) en Manager
 • Officieel Black Belt certificaat
 • Officiele registratie in onze database
 • Toegang tot onze exclusieve Alumni LinkedIn-community

Voorbereiding

Trainingsdagen

Uw project

Certificering

Certificering

De waarde van uw nieuwe Black Belt certificaat

Het succesvol afronden van onze training wordt beloond met een internationaal erkend certificaat. Maar wat bepaalt nu precies de waarde van een certificaat? Op onze pagina over de waarde van het certificaat leggen wij precies uit waarom een certificaat van The Lean Six Sigma Company van een kwalitatief hoger niveau is dan andere certificaten.

FINANCIËLE DETAILS

Trainingsprijzen

Prijzen

Als Green Belt heeft u de keuze om de 3-daagse Green Belt to Black Belt dienstverlening of de 5-daagse Green Belt to Black Belt industrie training te volgen.

Het traject om gecertificeerd te worden als Lean Six Sigma Black Belt volgens de ISO 18404 normen vereist dat u zowel de theorie als een verbeterproject afrond. Indien het niet mogelijk is om het totale traject te volgen, kunt u ook kiezen om enkel het theorie gedeelte te volgen.

Inschrijven

€3.285,- (excl. BTW)

Green Belt to Black Belt dienstverlening (incl. 12 uur praktijkcoaching)

Inschrijven

€4.285,-

Green Belt to Black Belt industrie (incl. 12 uur praktijkcoaching)

Inschrijven

Praktijkcoaching

In onze Lean Six Sigma training streven we ernaar om een flexibele en op maat gemaakte leerervaring te bieden die aansluit bij de diverse behoeften van onze cursisten. Daarom geven wij onze deelnemers de mogelijkheid om te kiezen uit drie verschillende coachingopties: 8 uur (€2.765,-/€3.765,-), 12 uur (€3.285,-/€4.285,-) of 16 uur (€3.725,-/€4.725,-). Elk pakket heeft eigen activiteiten die gedefinieerd staan in de studiegids. Deze keuzemogelijkheden zijn ontworpen om aan te sluiten bij de variërende ervaringsniveaus en individuele behoeften van onze cursisten. Hoe meer uur coaching u op voorhand inkoopt, hoe goedkoper het is. Wanneer de uren op zijn, kunt u extra uren bijkopen tegen het reguliere tarief.

Vraag onze studiegids aan voor meer informatie.

Subsidies

Wij zijn vrijgesteld van BTW voor organisaties die geen BTW kunnen aftrekken, zoals particulieren, zorginstellingen, overheden en financiële dienstverleners.

Daarnaast is The Lean Six Sigma Company een officiële partner van het UWV. Dit betekent dat kandidaten die deelnemen aan een re-integratietraject in aanmerking kunnen komen voor vergoeding van een training bij The Lean Six Sigma Company. Klik hier voor meer informatie.

Tot slot kan deze training gefinancierd worden met het levenlanglerenkrediet.

Return-on-investment

Resultaten en harde feiten zijn vaak de beste onderbouwing voor een aankoop. Dit geldt ook voor onze training. Na duizenden studenten te hebben getraind, weten wij dat Black Belt projecten gemiddeld tussen de €75.000 en de €100.000 besparen, al vanaf het eerste project. En met een doorlooptijd van ongeveer 4-6 maanden is het zelfs mogelijk om meerdere projecten per jaar uit te voeren.

In-Company

Interesse in een volledige training bij u op locatie? Neem dan ook een kijkje op onze In-Company pagina’s. Elke training die wij aanbieden aan individuele cursisten is ook beschikbaar als groepstraining. Op maakt gemaakt voor uw bedrijf, en altijd met een (Master) Black Belt of Lean Expert als uw trainer. Dit is de makkelijkste manier om als groep te beginnen met Lean of Lean Six Sigma.

In-Company

Tasting

Lean Six Sigma tasting

Learn how to utilize improvement opportunities and which training would be most effective for you by attending one of our Lean Six Sigma tastings. During the tasting, our (Master) Black Belt trainers will explain the fundamentals of the methodology to you, and how to turn your ideas into results. Let us answer your questions and reveal just how much you could benefit from employing Lean Six Sigma.

 • Bespoke training advice for every student
 • Q&A session about the Lean Six Sigma methodology
 • Discuss project ideas with other attendees
 • Get to know our trainers
 • Available to everyone

StartDATA

Startdata Green Belt to Black Belt training

26 nov
Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Trainingsdagen
26 November 2024|12 December 2024|13 December 2024

Adres
,

26 nov
Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Trainingsdagen
26 November 2024|12 December 2024|13 December 2024|16 December 2024|17 December 2024

Adres
Van Nelleweg 1, Ingang 2, 4e etage, Kant koffie, 3044 BC

Trainingsdagen

26 november 2024, 12 december 2024, 13 december 2024

Adres

Van Nelleweg 1, Ingang 2, 4e etage, Kant koffie, Rotterdam, 3044 BC

Extra information

Green Belt to Black belt Dienstverlening

Trainingsdagen

26 november 2024, 12 december 2024, 13 december 2024, 16 december 2024, 17 december 2024

Adres

Van Nelleweg 1, Ingang 2, 4e etage, Kant koffie, Rotterdam, 3044 BC

Extra information

Green Belt to Black Belt Industrie | Dag 4 en 5 in Fletcher Hotel – Nieuwegein

×


Testimonials

Customer reviews

FAQ

Frequently asked questions

Kan ik mij inschrijven voor een training zonder voorkennis van Lean of Lean Six Sigma?

Elke training die wij geven gaat ervan uit dat onze studenten beginnen zonder enige voorkennis van de Lean of Lean Six Sigma methodologie. De training begint vanaf de basis en bouwt zo verder op. U leert stapsgewijs over de theorie. En als u ervoor kiest om een project uit te voeren als onderdeel van uw training, dan wordt u gecoacht en bijgestaan door één van de Lean Experts of (Master) Black Belts om een goed resultaat te garanderen.

Green Belt vs. Black Belt training, wat is het verschil?

Als Green Belt besteedt u normaliter +/- 20% van uw tijd aan het optimaliseren van processen en aan Continuous Improvement. Er bestaat dus nog veel ruimte voor andere werkzaamheden. Black Belts daarentegen besteden meer tijd aan Lean Six Sigma; vaak is dit een functie die uw agenda volledig vult. Dit komt omdat zij aan de slag gaan met complexere problemen en de leiding nemen over verbeterprojecten die meerdere afdelingen betrekken.

Green Belt projecten zijn eerder gericht op het oplossen van problemen binnen één afdeling. De verantwoordelijkheden van een Green Belt komen overeen met die van een projectmanager. Black Belts dragen meer verantwoordelijkheden en nemen een actievere, leidende rol op zich waarbij zij andere Green Belts tijdens projecten begeleiden.

Is een Lean Six Sigma training relevant voor mijn carrièrefase?

Lean Six Sigma is een methodologie waarmee men in elke loopbaanfase aan de slag kan gaan, en onze trainingen zijn het ideale startpunt. Lean Six Sigma kan dienen als aanvulling op uw huidige werk, ter vervanging van een deel van uw bestaande verantwoordelijkheden of het kan een nieuwe full-time carrière worden, afhankelijk van de opleiding die u kiest en de rol die u binnen uw organisatie wilt vervullen.

Ik vind statistiek een lastig onderwerp- is een Lean Six Sigma training dan wel iets voor mij?

Statistiek klinkt als een zeer uitdagend onderdeel van de training en onze trainers zijn zich hiervan bewust. Maar geen zorgen, wij hebben al duizenden studenten geholpen om statistiek te begrijpen en succesvol toe te passen. En zelfs om het leuk te vinden. De training begint altijd met laagdrempelige oefeningen. U bouwt samen een begrip op van Minitab. Er wordt altijd tijd vrijgemaakt voor vragen, herhaling en discussies over het gebruik van statistiek. En om het nog makkelijker te maken, bieden wij complementaire cursussen en verschillende video’s aan op ons MyTraining™-platform die helpen om statistiekoefeningen voor te bereiden of te herhalen.

Is het mogelijk een training te volgen in een andere taal?

Voor meer informatie over ons internationale aanbod van trainingen neemt u een kijkje op onze wereldkaart pagina, deze vindt u op onze .com website: www.theleansixsigmacompany.com

Heeft u nog vragen?

Wellicht twijfelt u nog over welke opleiding voor u de juiste keuze is; wordt het nu Lean of toch Lean Six Sigma? Of misschien vraagt u zich af wat een praktijkopdracht inhoudt? Laat ons helpen! Onze vriendelijke helpdesk beantwoord graag al uw brandende vragen. Zo begint u zorgeloos aan een training.

Neem contact op

Artikelen en Blogs

Overige trainingen

Altijd een training die aansluit op uw wensen.

Studiegids aanvragen

Één studiegids met alle antwoorden

Met onze studiegids weet u direct welke modules, competenties en vrijstellingen er per training bestaan, dus neem snel een kijkje!

 • DD slash MM slash JJJJ
 • Hidden
 • Wat is het antwoord op de onderstaande vraag?
 • Deze vraag is bedoelt om spam te reduceren
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen