Minitab training

Organisaties produceren steeds meer data waar veel van geleerd kan worden. Maar hoe precies? Met de Minitab training leert u waardevolle data te verzamelen, analyseren en conclusies trekken om tot verbetermogelijkheden te komen. Dit kan u een winnend voordeel geven in uw concurrentieslag.

Meer op deze pagina:

  Informatie uit data

  “Numbers have an important story to tell. They rely on you to give them a voice.”

  Een quote van Stephen Few, voorloper op gebied van data visualisatie. Deze quote vat het doel van de Minitab training kort samen. Als u bedreven wilt worden op gebied van data analyseren, ten behoeven van procesverbeteren, dan is deze Minitab training iets voor u. Het is een training waarin u leert om tot de kern van procesproblemen te komen en uw bevindingen statistisch te onderbouwen.

  U hoeft geen Lean Six Sigma specialist te zijn om de training te volgen. Affiniteit met procesmanagement en procesoptimalisatie is wel een pré. De Minitab training helpt u belangrijke beslissingen goed te nemen door uw bevindingen met data te onderbouwen.

  “It’s easy to lie with statistics. It’s hard to tell the truth without statistics.” 

  De Minitab training

  Deze 4-daagse training gaat diep in op de statistiek welke ook toegepast wordt door ervaren Black Belts. Na de training bent u in staat om hypotheses te testen en op de juiste manier bruikbare data te onttrekken uit processen. Verder krijgt u een schat aan test-, en analysetools mee. Tot slot leert u ook de technieken achter statistische proces controle (SPC), om dashboards in te richten die uw processen monitoren. 

  Kortom: U leert om data voor u te laten werken, zodat u zeker bent van de juiste beslissingen als u processen gaat verbeteren. 

  Minitab training

  Statistiek & Minitab in een pressure-cooker

  Studiegids aanvragen
  Op basis van 412 beoordelingen krijgt The Lean Six Sigma Company met de dienst Minitab training een score van 9 uit 10.

  Praktische Informatie

  De Minitab training wordt 3x per jaar verzorgd en is te volgen zonder Lean Six Sigma kennis. Affiniteit met statistiek is een pré. De trainingsdata, prijzen en inschrijven kunt u hieronder vinden. Voor meer informatie kunt u onze studiegids downloaden. Hier vindt u o.a. het uitgebreide programma, de nodige voorkennis en studiebelasting. 

  De 4-daagse Minitab training beslaat voornamelijk de statistische modules om data te analyseren en de juiste conclusies uit te trekken. De training is te volgen zonder Lean Six Sigma achtergrond. De training begint met een basis statistiek module om iedere deelnemer op hetzelfde kennisniveau te krijgen voordat we de diepte ingaan. 

  Deel 1 - Basis statistiek

  De training begint met een introductie van statistiek en Minitab als analyse programma. Verder leert u een zaken als steekproef grootte en hypothese testen.

  Deel 2 - Statistische testen

  Tijdens deze module worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

  • ANOVA
  • Regressie
  • Chi-Square
  • CP en CPk

  Deel 3 - Meetsysteem analyse

  Als u met data aan de slag gaat, moet u zeker zijn van de correctheid van het meetsysteem. Tijdens deze module leert een meetsysteem analyse uit te voeren

  Deel 4 - Design of Experiments

  Een belangrijk onderdeel van data gedreven verbeteren is experimenteren. In deze module leert u een experiment op te zetten en uit te voeren. 

  Minitab training: €1.950,- (exclusief BTW)

  Wij zijn BTW vrijgesteld voor organisaties die geen BTW kunnen aftrekken (particulieren, zorginstellingen, overheden, financiële dienstverlening)

  Inclusief: 

  • Cursus materiaal (USB-stick met slides, handboeken en oefenmateriaal)
  • Online Basisstatistiek training
  • Luncharrangement, koffie, thee en frisdrank
  • Parkeerkosten
  • Examen (2 her-examens, als nodig)
  • Theorie certificering
  • Minitab trial licentie 

  Prijzen zijn exclusief:

  • Eventuele overnachtingen
  • Volledige Minitab licentie

  Startdata, locatie, trainingsdata

  27 juni 2024, Fletcher Hotel - Nieuwegein

  27 juni 2024|28 juni 2024|1 juli 2024|2 juli 2024

  Dag 3 & 4 vinden plaats op locatie: Van Nelle Fabriek Rotterdam

  Trainingslocaties

  Klik hier voor een overzicht van alle trainingsdata.

  Inschrijven

  Studiegids aanvragen

  Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering. 

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Hidden
  • Wat is het antwoord op de onderstaande vraag?
  • Deze vraag is bedoelt om spam te reduceren
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  In-company.

  Lean Six Sigma in uw bedrijf

  Lean Six Sigma staat vooral bekend als projectmatige verbeterstructuur, maar Lean Six Sigma is breder dan dat. Lean Six Sigma is een rotsvaste filosofie, een organisatie, een verbeterstructuur én tools. Vanuit dit perspectief is Lean Six Sigma het antwoord op een aantal bedrijfskundige vraagstukken met betrekking tot competitiviteit, kostenreductie en klanttevredenheid.

  Afhankelijk van uw ambitie is Lean Six Sigma in fases te implementeren. Iedere organisatie is uniek. Er bestaat daarom geen implementatie blauwdruk voor iedere organisatie. Samen met u ontwikkelt The Lean Six Sigma Company een plan van aanpak afgestemd op uw organisatie.

  Contact opnemenLees verder

  Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

  Studiegids aanvragen