Basis statistiek

  • Slechts €45,-

  • Online zelfstudie

  • Inclusief certificaat

  • Perfecte voorbereiding op het Green Belt en Black Belt examen

  • Trainingsduur van ca. 3 uur

ONLINE CURSUS BASIS STATISTIEK VOOR SIX
SIGMA

Wanneer een product of dienst geleverd wordt brengt dit altijd verwachtingen met zich mee, maar wanneer wordt aan deze verwachtingen voldaan? Het gaat hier om wat men kwaliteit noemt. Om grip te krijgen op kwaliteit wordt veelal gebruik gemaakt van statistiek. Met statistiek kunnen we kwaliteit namelijk meten, voorspellen en toetsen.

In Six Sigma wordt statistiek gebruikt om de kwaliteit van processen te beoordelen. Lean Six Sigma Green Belts en Black Belts verzamelen en analyseren deze data om, gebruikmakend van statistiek, om tot verbeteringen te komen. 

In deze training behandelen we de basis statistiek die nodig is om succesvol uw Lean Six Sigma rol uit te voeren, zodat u de essentiële statistische technieken en formules binnen deze methodiek begrijpt. Aan het einde van deze training weet u hoe u beslissingen en beleid kunt onderbouwen met data en feiten in plaats van een onderbuikgevoel. Hierdoor zult u voorbereid zijn om de statistiek achter elk Six Sigma project dat op uw pad komt te trotseren.

Als u van plan bent om gecertificeerd te worden als Green Belt of Black Belt is dit de ideale training om u hierop voor te bereiden. Geen van de statistiek hierin zal u nog verrassen, want deze training geeft u het thuisvoordeel.

Hoewel wij dit onderwerp ook behandelen in onze klassikale trainingen biedt deze e-learning module een perfecte voorbereiding op onze Green Belt en Black Belt trainingen. Daarnaast is de training ook geschikt als naslagwerk of om weer even te oefenen met statistiek als uw werkzaamheden hierom vragen. 

Leer kort en bondig 

Tijdens deze online training leert u de basis van de statistiek die een Green Belt en Black Belt wordt verwacht te begrijpen. In 8 lessen, die ongeveer 3 uur duren in totaal, worden de belangrijkste statistische begrippen en principes uitgelegd.

Hierbij wordt de theorie en praktijk op behapbare wijze uitgelegd met behulp van video’s, tekst, quizzen, praktijkvoorbeelden, downloadbare templates en visuele ondersteuning. De training wordt afgesloten met een examen bestaande uit een aantal multiple-choice vragen.

Bezoek onze webshop

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen