Value Stream Mapping Cursus

 • €65 inclusief BTW

 • Procesverbeteren zonder zware tijdsinvestering

 • Internationaal erkend certificaat

 • Online training, dus leren waar en wanneer u wilt

 • trainingsduur van ca. 2-3 uur

VALUE STREAM MAPPING E-LEARNING

In de knoop met een lastig te verbeteren proces? Er is geen simpelere en grondigere oplossing dan het uitvoeren van een grondige Value Stream Mapping sessie.

Value Stream Mapping, ook wel bekend als een waardestroomanalyse, is een Lean Six Sigma instrument dat gebruikt wordt om inzicht te krijgen in zelfs de meest complexe werkprocessen. Met als specifiek doel om alle verspilling, bottlenecks en verbetermogelijkheden in kaart te brengen.

Dit is dan ook niet voor niets één van de populairste instrumenten binnen de Lean Six Sigma toolbox, die zelfs buiten de context van Lean Six Sigma veel gebruikt wordt om verbeterpotentieel op te sporen en te verwezenlijken.

Leer de techniek en hoe je een VSM met goed resultaat uitvoert

In deze online Value Stream Mapping cursus leert u hoe de VSM-techniek werkt en hoe u deze zelf in de praktijk kunt toepassen. In 5 lessen, die samen ongeveer 2 tot 3 uur in beslag zullen nemen, wordt dit allemaal uitgelegd zodat u binnen korte tijd zelf een VSM-sessie kunt leiden om alles uit een proces te halen wat er te behalen valt.

Hierbij wordt de theorie en praktijk op behapbare wijze uitgelegd met behulp van video’s, tekst, quizzen, praktijkvoorbeelden en visuele ondersteuning. De training wordt afgesloten met een examen bestaande uit een aantal multiple-choice vragen.

Bezoek onze webshop

Value Stream Mapping Cursus

De online Value Stream Mapping training voor €65 inclusief BTW

Koop de training voor €65

Praktische informatie

De basis voor de Value Stream Mapping training is de Body of Knowledge (BoK) van ISO13053 & ISO18404. De leerdoelstellingen zijn vertaald naar e-learning content, gebruikmakend van Bloom’s taxonomie m.b.t. kennisniveaus. Dit verzekert u van een Kaizen Event training gebaseerd op internationale standaarden.

Deze training neemt ongeveer 2-3 uur in beslag, verdeeld over 5 lessen + een examen. Iedere les wordt afgesloten met een korte quiz. Zodra u de quiz afgerond heeft, kunt u beginnen met de volgende les. Er is geen tijdslimiet verbonden aan de lessen en u kunt op ieder moment stoppen en de les weer hervatten op het punt waar u gebleven bent.

De training is in het Nederlands, maar daarbij moet wel vermeld worden dat het vakjargon niet-Nederlandse woorden bevat. Er is bewust voor gekozen sommige woorden niet te vertalen, omdat dit jargon internationaal gebruikelijk is. Vanzelfsprekend wordt iedere definitie toegelicht tijdens de lessen.

Module 1: Introductie

Les 1: Wat is Value Stream Mapping?
Les 2: De kracht van de VSM

Module 2: Het maken van een VSM

Les 3: Voorbereiding
Les 4: Het maken van een VSM

Module 3: Tips en Tricks

Les 5: Tips en tricks

Examen

Digitaal examen
Na alle lessen van deze online cursus te hebben afgerond krijgt u toegang tot het examen.

Examendetails
Dit examen heeft geen tijdslimiet, kan driemaal herkanst worden en bestaat uit ongeveer 10 tot 20 vragen.

Geen extra kosten
Er zijn geen extra kosten verbonden aan het examen.

Certificaat
Na succesvolle afronding van deze training ontvang je een officieel certificaat van The Lean Six Sigma Company.

€65 (inclusief BTW)

Dit is inclusief:

 • 2 her-examens

 • Certificaat van afronding.

 • 2 jaar toegang tot de training.

Schrijf u in

 • Slechts €59 inclusief BTW

 • Nederlandstalig

 • Ontwikkeld door Master Black Belts

 • Online cursus

 • Iedere les bestaat uit video’s, tekst en quizjes

Bezoek onze webshop

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen