Lean Six Sigma proeverij

Gratis proeven van Lean Six Sigma

U heeft het gevoel dat zaken efficiënter kunnen, maar weet niet of Lean Six Sigma iets is voor uw organisatie? Of u twijfelt tussen welke training u moet kiezen? Dan kunt u zich tijdens de Lean Six Sigma proeverij (een lean six sigma workshop) laagdrempelig verdiepen in de methodiek. Onze ervaren Master Black Belts staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u kan ervaren wat Lean Six Sigma is zonder uren kwijt te zijn aan het lezen van dikke boeken of het afstruinen van het internet opzoek naar antwoorden. 

De Lean Six Sigma proeverij

Tijdens de 3 uur durende workshop ervaart u wat Lean Six Sigma is. De workshop bestaat uit een simulatie waarin de belangrijkste Lean Six Sigma technieken voorbij komen. Er wordt uitgebreid gesproken over de do’s en don’ts en wanneer Lean Six Sigma wel en niet toepasbaar is. Ook bespreken we de integratie van Lean Six Sigma in een organisatie, zodat u een beeld kan vormen over hoe Lean Six Sigma in uw huidige werkomgeving past. 

Onze ervaring is dat de informatiesessie ook vooral leuk is. U zit in een groep met mensen die met dezelfde vragen zitten en door de interactieve opzet kunt u veel van elkaar leren. 

Lean Six Sigma proeverij

De gratis introductie om van Lean Six Sigma te proeven

Studiegids aanvragen

Praktische Informatie

De lean six sigma workshop is gratis toegankelijk en wordt 3x per jaar georganiseerd voor een groep van maximaal 20 deelnemers. De workshop duurt 3 uur en na de workshop is tijd en ruimte om vragen te stellen. De locatie van de proeverij is altijd op één van onze trainingslocaties.

Het programma is als volgt:
– Ontvangst met voorstelronde
– Lean Six Sigma introductie
– Hands on ervaring met wat Lean Six Sigma kan betekenen aan de hand van een simulatie
– Uitwisseling van ervaringen onder het genot van een drankje

Gratis (maximaal 3 deelnemers per organisatie)

21 juni 2019, Van Nelle Fabriek - Rotterdam

21 juni 2019

Van 14 tot 17 uur - Summer Courses Editie

9 september 2019, Van Nelle Fabriek - Rotterdam

9 september 2019

Van 14 tot 17 uur

Informatie middag specifiek voor Black Belt Excellence Program

16 september 2019, Fletcher Hotel - Nieuwegein

16 september 2019

Van 14 tot 17 uur

27 november 2019, Van Nelle Fabriek - Rotterdam

27 november 2019

Van 14 tot 17 uur

Klik hier voor een overzicht van alle trainingsdata.

Inschrijven

ISO18404

Competenties voor verbeterprofessionals en hun organisaties in relatie tot een Six Sigma en Lean implementatie.

De trainingen van The Lean Six Sigma Company zijn opgebouwd op basis van de competenties omschreven in deze internationale ISO-standaard.

Achtergrond van de ISO-standaard
Lean Six Sigma verwierf bekendheid in de jaren ’80 en is sindsdien uitgegroeid tot de meest bekende verbetermethode wereldwijd. Door het snel toegenomen aantal beoefenaars van Lean Six Sigma is in de afgelopen 40 jaar onduidelijkheid ontstaan over de kwalificaties waaraan een verbeterprofessional moet voldoen.

Een organisatie dat bijvoorbeeld een Lean Six Sigma Black Belt vacature wilt vervullen, kan moeite hebben met het beoordelen van de capaciteiten van de ‘Black Belt’ kandidaten. Of leveranciers die claimen Lean Six Sigma toe te passen in hun organisatie, zijn niet eenduidig te evalueren door hun afnemers.

Dit is de reden dat de ‘International Organization for Standardization’ (ISO) universele standaarden ontwikkeld heeft, vastgelegd in de ISO18404 norm. Deze norm geeft duidelijkheid over de vereiste vaardigheden van professionals en organisaties die Lean Six Sigma toepassen.

Organisaties, opzoek naar een Lean Six Sigma verbeterprofessional, hebben vanaf nu de zekerheid dat kandidaten de juiste competenties beheersen. Mits geschoold volgens de norm. Alle trainingen van The Lean Six Sigma Company voldoen aan de ISO18404 norm.

De ISO18404 norm hanteert 6 Lean en Lean Six Sigma niveaus voor verbeterprofessionals, zijnde:

  • Lean Practitioner

  • Lean Leader

  • Lean Expert

  • Lean Six Sigma Green Belt

  • Lean Six Sigma Black Belt

  • Lean Six Sigma Master Black Belt

Our certification criteria are directly derived from the ISO standard. Participants who completed the course, fullfill internationally recognised and objective requirements (ISO18404), which may be expected from Lean Six Sigma professionals.

Mischa van Aalten   /   CEO of The Lean Six Sigma Company Group

Studiegids aanvragen

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering. 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

In-company.

Lean Six Sigma in uw bedrijf

Lean Six Sigma staat vooral bekend als projectmatige verbeterstructuur, maar Lean Six Sigma is breder dan dat. Lean Six Sigma is een rotsvaste filosofie, een organisatie, een verbeterstructuur én tools. Vanuit dit perspectief is Lean Six Sigma het antwoord op een aantal bedrijfskundige vraagstukken met betrekking tot competitiviteit, kostenreductie en klanttevredenheid.

Afhankelijk van uw ambitie is Lean Six Sigma in fases te implementeren. Iedere organisatie is uniek. Er bestaat daarom geen implementatie blauwdruk voor iedere organisatie. Samen met u ontwikkelt The Lean Six Sigma Company een plan van aanpak afgestemd op uw organisatie.

Contact opnemenLees verder

Gerelateerde Trainingen

Andere toonde hun interesse in de volgende trainingen.