Lean Thinking

Dé training om de Lean principes te leren toepassen in de praktijk. Na deze 2 dagen training bent u in staat om de 7 type verspillingen te herkennen en de Lean roadmap te volgen om gestructureerd processen te verbeteren.

Meer op deze pagina:

  Verspillingen zien en oplossen

  Lean is de methodiek om ervoor te zorgen dat diensten en producten snel geleverd kunnen worden. De methodiek focust zich op het reduceren van handelingen die geen waarde toevoegen voor de klant (verspillingen). Een Lean professional is een procesverbeteraar die de Lean filosofie naleeft en de verbetertools in de praktijk kan toepassen. Een goede Lean professional kan ook collega’s mobiliseren om processen te verbeteren. 

  De Lean Thinking training

  De Lean Thinking training is de training om de Lean principes te leren toepassen in de praktijk. De training is opgebouwd rondom 2 hoofdonderwerpen en een simulatie. De hoofdonderwerpen zijn de 7 verspillingen en de 5 stappen van Womack. Verder loopt er een simulatie door de training om het geleerde direct toe te passen in de praktijk. 

  Na de 2-daagse training bent u direct in staat om de Lean principes toe te passen in uw werkomgeving. Tijdens de training leert u verspillingen herkennen en krijgt u een roadmap om gericht processen te optimaliseren.

  U gaat versteld staan van de hoeveelheid verbeterpotentie die u gaat herkennen en ook daadwerkelijk kan aanpakken. 

  Lean Thinking

  Voor iedereen die bekend wil worden met de Lean methodiek

  Studiegids aanvragen
  Op basis van 973 beoordelingen krijgt The Lean Six Sigma Company met de dienst Lean Thinking een score van 9 uit 10.

  Praktische Informatie

  Hieronder vindt u praktische informatie over de Lean Thinking training. In de studiegids vindt u aanvullende informatie zoals een gedetailleerd overzicht van de training, voorbereiding, doelgroep en informatie over certificering en erkenningen. 

  De Lean Thinking is een 2-daagse basistraining. We behandelen de 7 verspillingen, de 5 stappen van Womack en de belangrijkste verbetertechnieken. Als rode draad door de training loopt een praktijksimulatie. De Lean technieken welke u leert tijdens de training, past u ook direct toe in de simulatie. Hierdoor beklijft de materie een stuk beter en kunt ook direct na de training van start met Lean. 

  Na succesvolle afronding van het examen op de tweede dag ontvangt u het theorie certificaat Lean Thinking.

  PE-uren

  Voor deelnemers werkzaam in de accountancy geldt: deze training is NBA-erkend en staat gelijk aan 12 PE-uren.     

                                                                                   

   

  Deel 1 - Achtergrond en Roadmap

  De eerste module staat in het thema van 2 hoofdonderwerpen. De filosofie en achtergrond van Lean en de Lean roadmap. 

  Dag 2 - Technieken en examen

  Lean bestaat uit vele verbetertechnieken en hulpmiddelen. De belangrijkste komen de tweede module aanbod. Aan het einde van de dag vindt ook het examen plaats. 

  In-company Lean Thinking

  De Lean Thinking training wordt uitsluitend in-company gegeven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Casper de Man: casper@theleansixsigmacompany.com

  Online Lean Thinking pakket

  Wilt u meteen zelfstandig van start gaan? Begin dan met ons online Lean Thinking trainingspakket, beschikbaar op de website van ons zusterbedrijf The Productivity Company voor een kortingsprijs van €379,- (ter waarde van €479,-).

  Dit kortingspakket bundelt de belangrijkste Lean cursussen in één pakket. Met deze kennis kunt u op korte termijn zelfstandig aan de slag met de technieken en principes uit de Lean methodiek.

  Het Lean Thinking certificaat dat u ontvangt is het bewijs dat u voldoet aan internationale kennisniveau standaarden. Onderstaande organisaties houden toezicht op de kwaliteit van onze trainingen. Hierdoor weet u zeker dat uw Lean Thinking certificaat van toegevoegde waarde is op uw CV.

  De toegevoegde waarde van een Lean Six Sigma certificaat

  Een Lean Six Sigma certificaat is het bewijs dat u in staat bent om processen te verbeteren in de praktijk. De certificering is opgebouwd uit twee examenmomenten. Het eerste examenmoment is de theoretische toets. Dit is een examen met vragen over de theorie om uw kennis en begrip over de Lean Six Sigma materie te toetsen. Het tweede examenmoment is de praktijkcertificering. Hier wordt u voornamelijk beoordeeld op uw toepassingsvaardigheden. Als u in staat bent om de Lean Six Sigma technieken toe te passen om een proces te verbeteren en als u in staat bent om een organisatie zover te krijgen om de veranderingen door te voeren, dan ontvangt u het praktijkcertificaat.

  The Lean Six Sigma Company staat zelf onder toezicht van autoriteiten op gebied van onderwijs en Lean Six Sigma. Deze autoriteiten controleren o.a. of wij ons blijven ontwikkelen op gebied van didactiek en Lean Six Sigma. Meer weten hierover?

  Een certificaat van The Lean Six Sigma Company staat daarom voor vakkundigheid en toepassingsvaardigheden op het gebied van Lean Six Sigma.

  Studiegids aanvragen

  Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering. 

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Hidden
  • Wat is het antwoord op de onderstaande vraag?
  • Deze vraag is bedoelt om spam te reduceren
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  LEAN SIX SIGMA VOOR ORGANISATIES

  WAT IS UW AMBITIE?

  Verbeteren is een zoektocht. Een antwoord vinden op bedrijfskundige vraagstukken als competitiviteit, kostenreductie en klanttevredenheid. En dit alles verwerken in de bedrijfscultuur.

  Vanuit dit perspectief is Lean Six Sigma het antwoord. Een rotsvaste filosofie, vooruitkijkende werkstructuur én alle nodige instrumenten om elke dag te kunnen verbeteren. Alles in één pakket.

  Omdat iedere organisatie uniek is, ontwikkelen wij samen met u een blauwdruk voor de implementatie. Uw ambitie bepaalt de diepgang en scope. Op deze manier weet u zeker dat het Lean Six Sigma traject aansluit op uw wensen.

  Contact opnemenLees verder

  Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

  Studiegids aanvragen