Black Belt Trainingen

Er zijn vier soorten Black Belt trainingen. Afhankelijk van uw ambitie en vooropleiding is er een passende training.

Meer op deze pagina:

  Black Belt training

  Een Black Belt is een volledig opgeleide Lean Six Sigma professional, die van procesverbeteren zijn of haar vak wilt maken. Er zijn verschillende mogelijkheden om Black Belt te worden. Dit kan op een zelf te bepalen tempo (Black Belt dienstverlening en Black Belt industrie). Op PostHBO-niveau voor diegene de training willen afsluiten met een officieel PostHBO diploma. En tot slot op universitair niveau. Voor managers en consultants die internationaal werken en waar de voertaal Engels is. Speciaal voor u is het Black Belt excellence program, in samenwerking met de Rotterdam School of Management. 

  Welke Black Belt training past bij u?

  Welke Black Belt training bij u past is afhankelijk van uw vooropleidingen en ambities. In de kern voldoen alle Black Belt aan de internationale standaarden die aan een Black Belt training gesteld worden. Het verschil zit in de aanvulling op de trainingen. Zo wordt bij het Black Belt Excellence Program meer tijd besteed aan het ontwikkelen van leiderschapskwaliteiten. De Black Belt dienstverlening daarentegen is het volledige Black Belt programma, maar dan met de mogelijkheid om de trainingsdagen en praktijkopdracht modulair te volgen. Bekijk de individuele Black Belt trainingen om te ontdekken welke training het best bij u past. 

  Black Belt Trainingen

  Een overzicht van de Lean Six Sigma Black Belt trainingen

  Studiegids aanvragen

  Stap 1: de Yellow Belt

  Online Yellow Belt

  De online Lean Six Sigma essentials training voor €119 inclusief BTW

  De 4 typen Black Belt trainingen

  Tijdens deze Lean Six Sigma Black Belt trainingen leert u procesverbeter-projecten uit te voeren met de Lean Six Sigma methodes op het hoogste niveau. Een Black Belt is na de training in staat om, met data onderbouwd, verbetervoorstellen te implementeren die de echte grondoorzaak van procesproblemen oplossen.

  ISO18404

  Competenties voor verbeterprofessionals en hun organisaties in relatie tot een Six Sigma en Lean implementatie.

  De trainingen van The Lean Six Sigma Company zijn opgebouwd op basis van de competenties omschreven in deze internationale ISO-standaard.

  Achtergrond van de ISO-standaard
  Lean Six Sigma verwierf bekendheid in de jaren ’80 en is sindsdien uitgegroeid tot de meest bekende verbetermethode wereldwijd. Door het snel toegenomen aantal beoefenaars van Lean Six Sigma is in de afgelopen 40 jaar onduidelijkheid ontstaan over de kwalificaties waaraan een verbeterprofessional moet voldoen.

  Een organisatie dat bijvoorbeeld een Lean Six Sigma Black Belt vacature wilt vervullen, kan moeite hebben met het beoordelen van de capaciteiten van de ‘Black Belt’ kandidaten. Of leveranciers die claimen Lean Six Sigma toe te passen in hun organisatie, zijn niet eenduidig te evalueren door hun afnemers.

  Dit is de reden dat de ‘International Organization for Standardization’ (ISO) universele standaarden ontwikkeld heeft, vastgelegd in de ISO18404 norm. Deze norm geeft duidelijkheid over de vereiste vaardigheden van professionals en organisaties die Lean Six Sigma toepassen.

  Organisaties, opzoek naar een Lean Six Sigma verbeterprofessional, hebben vanaf nu de zekerheid dat kandidaten de juiste competenties beheersen. Mits geschoold volgens de norm. Alle trainingen van The Lean Six Sigma Company voldoen aan de ISO18404 norm.

  De ISO18404 norm hanteert 6 Lean en Lean Six Sigma niveaus voor verbeterprofessionals, zijnde:

  • Lean Practitioner

  • Lean Leader

  • Lean Expert

  • Lean Six Sigma Green Belt

  • Lean Six Sigma Black Belt

  • Lean Six Sigma Master Black Belt

  Our certification criteria are directly derived from the ISO standard. Participants who completed the course, fullfill internationally recognised and objective requirements (ISO18404), which may be expected from Lean Six Sigma professionals.

  Mischa van Aalten   /   CEO of The Lean Six Sigma Company Group

  Studiegids aanvragen

  Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering. 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  In-company.

  Lean Six Sigma in uw bedrijf

  Lean Six Sigma staat vooral bekend als projectmatige verbeterstructuur, maar Lean Six Sigma is breder dan dat. Lean Six Sigma is een rotsvaste filosofie, een organisatie, een verbeterstructuur én tools. Vanuit dit perspectief is Lean Six Sigma het antwoord op een aantal bedrijfskundige vraagstukken met betrekking tot competitiviteit, kostenreductie en klanttevredenheid.

  Afhankelijk van uw ambitie is Lean Six Sigma in fases te implementeren. Iedere organisatie is uniek. Er bestaat daarom geen implementatie blauwdruk voor iedere organisatie. Samen met u ontwikkelt The Lean Six Sigma Company een plan van aanpak afgestemd op uw organisatie.

  Contact opnemenLees verder

  Gerelateerde Trainingen

  Andere toonde hun interesse in de volgende trainingen.