Open inschrijving

Black Belt Dienstverlening

Groei door tot een echte verbeterexpert met de Black Belt Dienstverlening. Onder begeleiding van onze trainers verkent u in 8 trainingsdagen een hoog niveau van Lean Six Sigma. Van Alfa-risico tot Z-score, stapsgewijs bouwt u kennis op over Continu Verbeteren. Uiteraard vanaf de basis; dit is een van de meest uitgebreide trainingen die wij aanbieden waar u geen ervaring voor nodig heeft. Het eindresultaat van deze ISO13053 en ISO18404 gecertificeerde training is dat u zelfstandig aan de slag kunt gaan met zowel Lean als Lean Six Sigma. Deze Black Belt training is ook beschikbaar als In-Company training. Zie onze pagina over groepstrainingen voor meer informatie.

Black belt Services

Lestijden

09:00 – 17:00

Locaties

3 Locaties

Reviews

Bootcamp

Summer Course

De Summer Course is een speciale editie van onze Black Belt training. Dit is de snelste route om gecertificeerd te worden.

Meer informatie

Studiegids

Vraag onze studiegids aan voor meer informatie over de studieprogramma’s, voorbereidingen en examinering.

Introductie

De meest gekozen Black Belt training van Nederland

Een diepgaand begrip van Lean Six Sigma is de reden waarom Black Belts zo effectief zijn. Of het nu draait om dagelijks verbeteren of projectmatig verbeteren, een Black Belt heeft voor elke situatie het juiste gereedschap. Dit geldt ook voor het omzetten van weerstand tegen verandering in draagvlak voor nieuwe projecten, of voor het trainen van teamleden. Black Belts weten mensen mee te nemen in hun werk. Op deze manier worden niet alleen processen, maar ook teamleden verbeterd. Het is deze combinatie van soft-skills, theoretisch begrip en praktijkervaring die onze training enorm veelzijdig maakt. Na de training bent u in staat om met elk initiatief prachtige resultaten te behalen.

 • Meest complete Lean Six Sigma programma
 • 1-op-1 projectcoaching
 • Toegang tot een uitgebreid netwerk

 • Exclusief MyTraining™ leerplatform
 • ISO-gecertificeerde training
 • Internationaal (h)erkend certificaat

Onze cursisten beoordelen deze training met 4.9/5.0 sterren

Voordelen voor de organisatie

Black Belts kunnen ongelooflijke resultaten behalen. Zij wijden hun tijd aan continue verbeteren, betrekken stakeholders, leveren statistische inzichten, en lossen de echte grondoorzaken permanent op. Door projecten te leiden die over meerdere afdelingen gaan, dragen hun projecten sterk bij aan de organisatiedoelstellingen en resultaten. Black Belts weten precies welke processen ze moeten aanpakken om de hoogste kosten-batenratio te realiseren. Deze combinatie van zowel hard- als soft-skills, begrip van het analytische en de expertise op het gebied van continue verbeteren maakt Lean Six Sigma Black Belts zo waardevol voor iedere organisatie.

TRAININGSVARIANTEN

Uw manier van leren

Klassikaal

Ervaar onze klassikale training en ga interactief aan de slag. Samen met uw medestudenten en de trainer behandelt u alle essentiële onderwerpen. Bespreek uw (mogelijke) projecten, leer van de ervaringen van anderen en ontdek de best practices. Vanaf de eerste dag staan de klassikale sessies in het teken van peer-to-peer leren en gezamenlijk nieuwe inzichten ontwikkelen.

Inschrijven

Virtual Classroom

Interactiviteit en betrokkenheid staan centraal tijdens onze trainingen. Ook gedurende onze virtuele sessies. Lange hoorcolleges maken plaats voor leuke oefeningen en verrassende simulaties. Samen met uw medestudenten past u verschillende tools en methodes toe. Deze opzet maakt het verschil tussen een concept simpelweg begrijpen, of zelfstandig aan de slag kunnen gaan. Op deze manier kunt u praktijkervaring opdoen vanuit het comfort van uw eigen huis of kantoor.

Lees verder

Summer Course

Wilt u snel een Lean Six Sigma certificaat behalen? Dan is de Summer Course uw ideale keuze. Dit versnelde traject bestaat uit 8 opeenvolgende dagen, met een extra praktijkdag om uw eerste project te bespreken. De opzet van de Summer Course maakt het mogelijk om binnen slechts 2 weken uw Black Belt certificaat te behalen!

Summer Course

Curriculum

Over de Black Belt dienstverlening training

De Black Belt dienstverlening training biedt cursisten een zeer uitgebreid programma. In groepsverband worden theoretische kennis en oefeningen gecombineerd tot een interactief geheel. Tijdens de training komen alle onderwerpen aan bod die een Black Belt van hoog niveau nodig heeft. Denk hierbij aan tools om een proces op te breken en zonder verspilling weer op te bouwen. Maar ook tools om echt alle oorzaken achter een probleem te ontdekken. Of om creatief te brainstormen, niet alleen omdat het leuk is, maar ook omdat het altijd tot nieuwe inzichten leidt. 

 

 

Black Belt

Tevens bevat de training ook een deel over het denken als een Black Belt. U leert niet alleen kennis toe te passen; tijdens de training ontwikkelt u ook het vereiste inzicht over de menselijke kant van projecten. Voor een Black Belt is dit essentieel binnen Lean Six Sigma. Op dit niveau neemt u de leiding over grote projecten. Het betrekken van teamleden en het voorkomen van verrassingen bij veranderingen zijn van groot belang. Anders kan er weerstand ontstaan. Met uw visie zorgt u juist voor draagvlak onder alle stakeholders. Betrokkenen weten zo precies wat er veranderd wordt en, nog belangrijker, waarom. Op deze manier draagt een Black Belt ook bij aan een organisatiecultuur van Continu Verbeteren.

Trainingsoverzicht

Voorbereiding

Om een goede voorbereiding mogelijk te maken, bevat de training:

 • Een diepgaande studiehandleiding
 • Tot 45 video’s over Lean Six Sigma
 • Ons digitale boeken over Lean en Lean Six Sigma
 • Aanvullende e-learning cursussen
 • Levenslang toegang tot ons leerplatform

Trainingsdagen

De trainingsdagen bevatten activiteiten zoals:

 • Evaluatie van uw project-ideeën en hulp met de eerste stappen
 • Leuke praktijksimulatie(s)
 • Peer-to-peer activiteiten en leermomenten
 • Bespreken van uw projectobstakels en relevante best-practices
 • Voorbereiding op het examen

Uw project

Om uw praktijkopdracht tot een succes te maken, bevat de training:

 • 1-op-1 projectcoaching
 • Een duidelijk overzicht van deliverables
 • Templates voor uw project
 • Een projectcoach met ervaring binnen uw sector
 • Toegang tot onze templates en trainingsmateriaal na uw project

Certificering

Certificering houdt het volgende in:

 • Twee expert reviews van uw project
 • Certificeringsceremonie met uw (Master) Black Belt en Manager
 • Officieel Lean Leader certificaat
 • Officiele registratie in onze database
 • Toegang tot onze exclusieve Alumni LinkedIn-community

Voorbereiding

Trainingsdagen

Uw project

Certificering

CERTIFICERING

De waarde van uw Black Belt dienstverlening certificaat

 

Het succesvol afronden van onze training wordt beloond met een internationaal erkend certificaat. Maar wat bepaalt nu precies de waarde van een certificaat? Op onze pagina over ‘de waarde van het certificaat’ leggen wij precies uit waarom een certificaat van The Lean Six Sigma Company van een kwalitatief hoger niveau heeft dan andere certificaten.

Investering

Trainingsprijzen

Prijzen

Het traject om gecertificeerd te worden als Lean Six Sigma Black Belt volgens de ISO 18404-normen vereist dat u zowel theorie als een Lean Six Sigma project afrondt.

De 8 klassikale trainingsdagen worden ondersteund door de MyTraining™ leeromgeving. Tijdens uw verbeterproject wordt u begeleid door een ervaren Master Black Belt.

Indien het niet mogelijk is om het volledige traject te volgen, kunt u er ook voor kiezen om alleen het theoretische gedeelte te volgen.

Inschrijven

€6.245,- (excl. BTW)

Compleet Black Belt traject incl. 12 uur praktijkcoaching

Inschrijven

€4.445,- (excl. BTW)

Enkel theorie

Inschrijven

Praktijkcoaching

In onze Lean Six Sigma training streven we ernaar om een flexibele en op maat gemaakte leerervaring te bieden die aansluit bij de diverse behoeften van onze cursisten. Daarom geven wij onze deelnemers de mogelijkheid om te kiezen uit drie verschillende coachingopties: 8 uur (€5.725,-), 12 uur (€6.245,-) of 16 uur (€6.685,-). Elk pakket heeft eigen activiteiten die gedefinieerd staan in de studiegids. Deze keuzemogelijkheden zijn ontworpen om aan te sluiten bij de variërende ervaringsniveaus en individuele behoeften van onze cursisten. Hoe meer uur coaching u op voorhand inkoopt, hoe goedkoper het is. Wanneer de uren op zijn, kunt u extra uren bijkopen tegen het reguliere tarief.

Vraag onze studiegids aan voor meer informatie.

Studiegids aanvragen

€6.245,- (excl. BTW)

Compleet Black Belt traject incl. 12 uur praktijkcoaching

Studiegids aanvragen

€6.685,- (excl. BTW)

Compleet Black Belt traject incl. 16 uur praktijkcoaching

Studiegids aanvragen

Subsidies

Wij zijn BTW vrijgesteld voor organisaties die geen BTW kunnen aftrekken (particulieren, zorginstellingen, overheden, financiële dienstverlening)

Tot slot is The Lean Six Sigma Company officieel partner van het UWV. Dit betekent dat kandidaten die voor een re-integratie traject staan, een training van The Lean Six Sigma Company vergoed kunnen krijgen. Klik hier voor meer informatie.

Tot slot kan deze training gefinancierd worden met het levenlanglerenkrediet.

Return on investment (ROI)

Resultaten en harde feiten zijn vaak de beste onderbouwing voor een aankoop. Dit geldt ook voor onze training. Na duizenden studenten te hebben getraind, weten wij dat Black Belt projecten gemiddeld tussen de €75.000 en €100.000 besparen, al vanaf het eerste project. Met een doorlooptijd van ongeveer 4 maanden is het mogelijk om meerdere projecten per jaar uit te voeren.

In-Company

Interesse in een volledige training bij u op locatie? Neem dan ook een kijkje op onze In-Company pagina’s. Elke training die wij aanbieden als Open-Inschrijving is ook beschikbaar als groepstraining. Deze trainingen worden op maat gemaakt voor uw bedrijf en worden altijd verzorgd door een (Master) Black Belt of Lean Expert als uw trainer. Dit is de gemakkelijkste manier om als groep te starten met Lean of Lean Six Sigma.

In-Company

Proeverij

Lean Six Sigma-proeverij

Leer hoe je verbetermogelijkheden kan benutten en welke opleiding voor jou het meest effectief is door een van onze Lean Six Sigma-proeverijen bij te wonen. Tijdens deze gratis proeverij leggen onze Lean Experts jou de basis van de methodiek uit en vertellen ze je hoe je jouw ideeën in resultaten omzet. Ze beantwoorden met veel plezier al je vragen en laten je ontdekken hoeveel voordeel je uit het toepassen van Lean Six Sigma kan halen.

 • Opleidingsadvies op maat voor iedere cursist
 • Q&A over de Lean Six Sigma-methodologie
 • Bespreek projectideeën met andere deelnemers
 • Maak kennis met onze trainers
 • Toegankelijk voor iedereen

LEAN SIX SIGMA-PROEVERIJ

Proeverij

Proef gratis van de Lean Six Sigma-methodologie en ontmoet onze experts tijdens deze sessie.

Nog niet overtuigd?

Online White Belt

Gratis kennismaking met Lean Six Sigma. De basics van de methodologie uitgelegd in 3 compacte lessen.

StartDATA

Startdata voor Black Belt Dienstverlening

19 aug
Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Trainingsdagen
19 August 2024|20 August 2024|22 August 2024|23 August 2024|26 August 2024|27 August 2024|29 August 2024|30 August 2024

Adres
,

02 sep
Fletcher Hotel Doorwerth (regio Arnhem)

Fletcher Hotel Doorwerth (regio Arnhem)

Trainingsdagen
2 September 2024|3 September 2024|30 September 2024|1 October 2024|14 October 2024|15 October 2024|11 November 2024|12 November 2024

Adres
Van Nelleweg 1, Ingang 2, 4e etage, Kant koffie, 3044 BC

09 sep
Fletcher Hotel – Nieuwegein

This course is fully booked

Fletcher Hotel – Nieuwegein

Trainingsdagen
9 September 2024|10 September 2024|30 September 2024|1 October 2024|4 November 2024|5 November 2024|25 November 2024|26 November 2024

Adres
Kabeljauwallee 35, 6865 BL

Trainingsdagen

19 augustus 2024, 20 augustus 2024, 22 augustus 2024, 23 augustus 2024, 26 augustus 2024, 27 augustus 2024, 29 augustus 2024, 30 augustus 2024

Adres

Van Nelleweg 1, Ingang 2, 4e etage, Kant koffie, Rotterdam, 3044 BC

Extra information

Summer Course

Trainingsdagen

2 september 2024, 3 september 2024, 30 september 2024, 1 oktober 2024, 14 oktober 2024, 15 oktober 2024, 11 november 2024, 12 november 2024

Adres

Kabeljauwallee 35, Doorwerth, 6865 BL

Trainingsdagen

9 september 2024, 10 september 2024, 30 september 2024, 1 oktober 2024, 4 november 2024, 5 november 2024, 25 november 2024, 26 november 2024

Adres

Buizerdlaan 10, Nieuwegein, 3435 SB

26 sep
Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Trainingsdagen
26 September 2024|27 September 2024|14 October 2024|15 October 2024|11 November 2024|12 November 2024|2 December 2024|3 December 2024

Adres
Buizerdlaan 10, 3435 SB

03 okt
Planetarium – Amsterdam

Planetarium – Amsterdam

Trainingsdagen
3 October 2024|4 October 2024|7 November 2024|8 November 2024|21 November 2024|22 November 2024|12 December 2024|13 December 2024

Adres
Van Nelleweg 1, Ingang 2, 4e etage, Kant koffie, 3044 BC

13 nov
Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Trainingsdagen
13 November 2024|20 November 2024|27 November 2024|4 December 2024|11 December 2024|18 December 2024|15 January 2025|22 January 2025

Adres
Kromwijkdreef 11, 1108 JA, 1108 JA

Trainingsdagen

26 september 2024, 27 september 2024, 14 oktober 2024, 15 oktober 2024, 11 november 2024, 12 november 2024, 2 december 2024, 3 december 2024

Adres

Van Nelleweg 1, Ingang 2, 4e etage, Kant koffie, Rotterdam, 3044 BC

Trainingsdagen

3 oktober 2024, 4 oktober 2024, 7 november 2024, 8 november 2024, 21 november 2024, 22 november 2024, 12 december 2024, 13 december 2024

Adres

Kromwijkdreef 11, 1108 JA, Amsterdam, 1108 JA

Extra information

English language

Trainingsdagen

13 november 2024, 20 november 2024, 27 november 2024, 4 december 2024, 11 december 2024, 18 december 2024, 15 januari 2025, 22 januari 2025

Adres

Van Nelleweg 1, Ingang 2, 4e etage, Kant koffie, Rotterdam, 3044 BC

20 jan
Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Trainingsdagen
20 January 2025|21 January 2025|10 February 2025|11 February 2025|10 March 2025|11 March 2025|31 March 2025|1 April 2025

Adres
Van Nelleweg 1, Ingang 2, 4e etage, Kant koffie, 3044 BC

Trainingsdagen

20 januari 2025, 21 januari 2025, 10 februari 2025, 11 februari 2025, 10 maart 2025, 11 maart 2025, 31 maart 2025, 1 april 2025

Adres

Van Nelleweg 1, Ingang 2, 4e etage, Kant koffie, Rotterdam, 3044 BC

×


Testimonials

Customer reviews

Faq

Veel gestelde vragen

Niet alle data past in mijn agenda, wat nu?

Heeft u een training en locatie op het oog maar past niet alle data in uw agenda? Geen probleem, laten we samen kijken of we een passende oplossing kunnen vinden.

Neem contact met ons op via de mail: info@theleansixsigmacompany.nl of bel ons op +31(0)102222860

Kan ik mij inschrijven voor een training zonder voorkennis van Lean of Lean Six Sigma?

Elke training die wij aanbieden gaat ervan uit dat onze studenten beginnen zonder enige voorkennis van de Lean of Lean Six Sigma methodologie. De training begint vanaf de basis en bouwt zo verder op. U leert stapsgewijs over de theorie. En als u ervoor kiest om een project uit te voeren als onderdeel van uw training, dan wordt u gecoacht en bijgestaan door één van de Lean Experts of (Master) Black Belts om een goed resultaat te garanderen.

Green Belt vs. Black Belt training, wat is voor mij de beste keuze?

Als Green Belt besteedt u normaliter +/- 20% van uw tijd aan het optimaliseren van processen en aan Continuous Improvement. Er bestaat dus nog veel ruimte voor andere werkzaamheden. Black Belts daarentegen besteden meer tijd aan Lean Six Sigma. Dit komt omdat zij aan de slag gaan met complexere problemen en de leiding nemen over verbeterprojecten die meerdere afdelingen betrekken.

Green Belt projecten zijn eerder gericht op het oplossen van problemen binnen één afdeling. De verantwoordelijkheden van een Green Belt komen overeen met die van een projectmanager. Black Belts dragen meer verantwoordelijkheden en nemen een actievere, leidende rol op zich waarbij zij andere Green Belts begeleiden tijdens projecten .

Post HBO Black Belt vs. Black Belt training, wat is het verschil?

Het kiezen tussen de Post HBO en Black Belt dienstverlening hangt af van verschillende factoren, waaronder je leerstijl, professionele doelen en beschikbare tijd. Als je op zoek bent naar een gestructureerde benadering met een brede kennisbasis en een formele certificering, kan de Post HBO-training geschikt zijn. Aan de andere kant, als je meer waarde hecht aan interactie, praktische toepassingen en een persoonlijke benadering, dan is de Black Belt dienstverlening wellicht de betere keuze.

Het is belangrijk om je opties te overwegen en te reflecteren op wat het beste aansluit bij jouw behoeften en ambities. Of je nu kiest voor de gestructureerde benadering van de Post HBO-training of de interactieve dynamiek van de Black Belt dienstverlening, beide bieden waardevolle kansen voor professionele groei en ontwikkeling.

Benieuwd naar meer informatie over de verschillen? Bekijk dan onze blog. Onze opleidingsadviseur staat klaar om je te assisteren met persoonlijk advies.

Is een Lean Six Sigma training relevant voor mijn carrièrefase?

Lean Six Sigma is een methodologie waarmee men in elke loopbaanfase aan de slag kan gaan, en onze trainingen zijn het ideale startpunt. Lean Six Sigma kan dienen als aanvulling op uw huidige werk, ter vervanging van een deel van uw bestaande verantwoordelijkheden of het kan een nieuwe full-time carrière worden, afhankelijk van de opleiding die u kiest en de rol die u binnen uw organisatie wilt vervullen.

 

Ik vind statistiek een lastig onderwerp- is een Lean Six Sigma training dan wel iets voor mij?

Statistiek kan een uitdagend onderdeel van de training lijken, maar onze trainers zijn zich hiervan bewust. Maak je echter geen zorgen; zij hebben al duizenden studenten geholpen om statistiek te begrijpen en succesvol toe te passen, en zelfs om er plezier in te hebben. De training begint altijd met laagdrempelige oefeningen, waardoor je stapsgewijs begrip opbouwt van Minitab. Er is voldoende tijd voor vragen, herhaling en discussies over het gebruik van statistiek. En om het nog gemakkelijker te maken, bieden wij aanvullende cursussen en verschillende video’s op ons MyTraining™ platform die helpen bij de voorbereiding en herhaling van statistiekoefeningen.

Is het mogelijk een training te volgen in een andere taal?

Voor meer informatie over ons internationale aanbod van trainingen neemt u een kijkje op onze wereldkaart pagina, deze vindt u op onze .com website: www.theleansixsigmacompany.com

Heeft u nog vragen?

Wellicht twijfelt u nog over welke opleiding voor u de juiste keuze is; wordt het nu Lean of toch Lean Six Sigma? Of misschien vraagt u zich af wat een praktijkopdracht inhoudt? Laat ons helpen! Onze vriendelijke helpdesk beantwoord graag al uw brandende vragen. Zo begint u zorgeloos aan een training.

Neem contact op

Artikelen en Blogs

Overige trainingen:

Altijd een training die aansluit op uw wensen.

Studiegids aanvragen

Ontdek meer met onze studiegids

Al duizenden studenten gingen u voor. Maar wellicht twijfelt u over welke training het beste bij u past; wordt het nu Lean of toch Lean Six Sigma?

 • DD slash MM slash JJJJ
 • Hidden
 • Wat is het antwoord op de onderstaande vraag?
 • Deze vraag is bedoelt om spam te reduceren
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen