Open inschrijving

Black Belt Dienstverlening

Groei door tot een echte verbeterexpert met de Black Belt Dienstverlening. Onder begeleiding van onze trainers verkent u in 8 trainingsdagen een hoog niveau van Lean Six Sigma. Van Alfa-risico tot Z-score, stapsgewijs bouwt u kennis op over Continu Verbeteren. Uiteraard vanaf de basis; dit is een van de meest uitgebreide trainingen wie wij aanbieden waar u geen ervaring voor nodig heeft. Het eindresultaat van deze ISO13053 en ISO18404 gecertificeerde training is dat u zelfstandig aan de slag kan gaan met zowel Lean als Lean Six Sigma. De Black Belt dienstverlening training is ook beschikbaar als In-Company training, zie onze pagina over groepstrainingen voor meer informatie.

Black belt Services

Subsidie

STAP-Budget

Ontvang tot €1000,- korting op uw Black Belt dienstverlening training met het STAP-Budget!

Meer informatie

Studiegids

Vraag onze studiegids aan voor meer informatie over de studieprogramma’s, voorbereidingen en examinering.

Introductie

De meest gekozen Black Belt training van Nederland

Een diepgaand begrip van Lean Six Sigma is waarom Black Belts zo effectief zijn. Of het nu draait om dagelijks verbeteren of projectmatig verbeteren, een Black Belt heeft voor elke situatie het juiste gereedschap. Dus ook om weerstand tegen verandering om te zetten in draagvlak voor nieuwe projecten. Of wanneer teamleden moeten worden getraind. Black Belts weten mensen mee te nemen in hun werk. Op deze manier worden niet alleen processen, maar ook teamleden verbeterd. Het is deze combinatie van soft-skills, theoretisch begrip en praktijkervaring die onze training enorm veelzijdig maakt. Zo bent u na de training in staat om met elk initiatief een prachtig resultaat te boeken.

 • Meest complete Lean Six Sigma programma
 • 1-op-1 projectcoaching
 • Toegang tot een uitgebreid netwerk

 • Exclusief MyTraining™ leerplatform
 • ISO-gecertificeerde training
 • Internationaal (h)erkend certificaat

Onze cursisten beoordelen deze training met 4.9/5.0 sterren

Voordelen voor de organisatie

Black Belts kunnen ongelooflijke resultaten behalen. Zij wijden hun tijd aan continue verbeteren, betrekken stakeholders, leveren statistische inzichten, en lossen de echte grondoorzaken permanent op. Door projecten te leiden die over meerdere afdelingen gaan, dragen hun projecten sterk bij aan de organisatiedoelstellingen en resultaten. Black Belts weten precies welke processen ze moeten aanpakken om de hoogste kosten-batenratio te realiseren. Deze combinatie van zowel hard- als soft-skills, begrip van het analytische, en de expertise op het gebied van continue verbeteren is wat Lean Six Sigma Black Belts zo waardevol maakt voor iedere organisaties.

TRAININGSVARIANTEN

Uw manier van leren

Klassikaal

Ervaar onze klassikale training en ga interactief aan de slag. Samen met uw medestudenten en de trainer behandelt u alle essentiële onderwerpen. Bespreek uw (mogelijke) projecten, leer van andermans ervaringen en ontdek de best practices. Al vanaf de eerste dag staan de klassikale sessies in het teken van peer-to-peer leren en samen tot nieuwe inzichten ontwikkelen.

Inschrijven

Virtual Classroom

Interactiviteit en betrokkenheid staan centraal tijdens onze trainingen. Dus ook gedurende onze virtuele sessies. Lange hoorcolleges maken plaats voor leuke oefeningen en verrassende simulaties. Met uw medestudenten past u verschillende tools en methodes toe. Deze opzet maakt het verschil tussen een concept simpelweg begrijpen, of zelfstandig aan de slag kunnen gaan. Zo pakt u een stukje praktijkervaring vanuit het comfort van uw eigen huis of kantoor.

Lees verder

Summer Course

Wilt u snel een Lean Six Sigma certificaat behalen? Dan is de Summer Course uw ideale keuze. Dit extra snelle traject bestaat uit 8 opeenvolgende dagen, met een extra praktijkdag om uw eerste project te bespreken. De opzet van de Summer Course maakt het mogelijk om al binnen 2 weken uw Black Belt certificaat te behalen!

Summer Course

Curriculum

Over de Black Belt dienstverlening training

De Black Belt dienstverlening training biedt cursisten een zeer uitgebreid programma. In groepsverband worden theoretische kennis en oefeningen gecombineerd tot een interactief geheel. Tijdens de training komen alle onderwerpen aan bod die een Black Belt van hoog niveau nodig heeft. Denk hierbij aan tools om een proces op te breken en zonder verspilling weer op te bouwen. Maar ook tools om echt alle oorzaken achter een probleem te ontdekken. Of om creatief te brainstormen, niet alleen omdat het leuk is, maar ook omdat het altijd tot nieuwe inzichten leidt. 

Black Belt

Tevens bevat de training ook een deel over het denken als een Black Belt. U leert niet alleen kennis toe te passen; tijdens de training ontwikkelt u ook het vereiste inzicht over de menselijke kant van projecten. Voor een Black Belt is dit onderdeel van Lean Six Sigma essentieel. Want vanaf dit niveau neemt u de leiding over grote projecten. Teamleden moeten worden betrokken en veranderingen mogen nooit een verrassing zijn. Anders leidt dit tot weerstand. Met uw visie zorgt u juist voor draagvlak onder alle stakeholders. Betrokkenen weten zo exact wat er wordt veranderd, en belangrijker nog, waarom. Zo draagt een Black Belt ook bij aan een organisatiecultuur van Continu Verbeteren.

Trainingsoverzicht

Voorbereiding

Om een goede voorbereiding mogelijk te maken, bevat de training:

 • Een diepgaande studiehandleiding
 • Tot 45 video’s over Lean Six Sigma
 • Ons digitale boeken over Lean en Lean Six Sigma
 • Aanvullende e-learning cursussen
 • Levenslang toegang tot ons leerplatform

Trainingsdagen

De trainingsdagen bevatten activiteiten zoals:

 • Evaluatie van uw project-ideeën en hulp met de eerste stappen
 • Leuke praktijksimulatie(s)
 • Peer-to-peer activiteiten en leermomenten
 • Bespreken van uw projectobstakels en relevante best-practices
 • Voorbereiding op het examen

Uw project

Om uw praktijkopdracht tot een succes te maken, bevat de training:

 • 1-op-1 projectcoaching
 • Een duidelijk overzicht van deliverables
 • Templates voor uw project
 • Een projectcoach met ervaring binnen uw sector
 • Toegang tot onze templates en trainingsmateriaal na uw project

Certificering

Certificering houdt het volgende in:

 • Twee expert reviews van uw project
 • Certificeringsceremonie met uw (Master) Black Belt en Manager
 • Officieel Lean Leader certificaat
 • Officiele registratie in onze database
 • Officiele registratie in onze database

Voorbereiding

Trainingsdagen

Uw project

Certificering

CERTIFICERING

De waarde van uw Black Belt dienstverlening certificaat

Het succesvol afronden van onze training wordt beloond met een internationaal erkend certificaat. Maar wat bepaalt nu precies de waarde van een certificaat? Op onze pagina over ‘de waarde van het certificaat’ leggen wij precies uit waarom een certificaat van The Lean Six Sigma Company van een kwalitatief hoger niveau is dan andere certificaten.

Investering

Trainingsprijzen

Prijzen

Het traject om gecertificeerd te worden als Lean Six Sigma Black Belt volgens de ISO 18404 normen vereist dat u zowel theorie als een Lean Six Sigma project afrond.

De 8 klassikale trainingsdagen worden ondersteund door de MyTraining™ leeromgeving. Tijdens uw verbeterproject wordt u begeleidt door een ervaren Master Black Belt.

Indien het niet mogelijk is om het totale traject te volgen, kunt u ook kiezen om enkel het theorie gedeelte te volgen.

Inschrijven

€5.445,-

Complete Black Belt traject

Inschrijven

€4.445,-

Enkel theorie

Inschrijven

Subsidies

Wij zijn BTW vrijgesteld voor organisaties die geen BTW kunnen aftrekken (particulieren, zorginstellingen, overheden, financiële dienstverlening)

Voor onze Black Belt dienstverlening training is het mogelijk om gebruik te maken van het STAP-Budget. Hierdoor kunt u  €1.000,- subsidie ontvangen voor uw training. Lees hier verder voor meer informatie over het STAP-Budget.

Tot slot is The Lean Six Sigma Company officieel partner van het UWV. Dit betekent dat kandidaten die voor een re-integratie traject staan, een training van The Lean Six Sigma Company vergoed kunnen krijgen. Klik hier voor meer informatie.

Return on investment (ROI)

Resultaten en harde feiten zijn vaak de beste onderbouwing voor een aankoop. Dit geldt ook voor onze training. Na duizenden studenten te hebben getraind, weten wij dat Black Belt projecten gemiddeld tussen de €75.000 en de €100.000 besparen, al vanaf het eerste project. En met een doorlooptijd van ongeveer 4 maanden is het mogelijk om meerdere projecten per jaar uit te voeren.

In-Company

Interesse in een volledige training bij u op locatie? Neem dan ook een kijkje op onze In-Company pagina’s. Elke training die wij aanbieden als Open-Inschrijving is ook beschikbaar als groepstraining. Op maat gemaakt voor uw bedrijf, en altijd met een (Master) Black Belt of Lean Expert als uw trainer. Dit is de makkelijkste manier om als groep te beginnen met Lean of Lean Six Sigma.

In-Company

Proeverij

Lean Six Sigma-proeverij

Leer hoe je verbetermogelijkheden kan benutten en welke opleiding voor jou het meest effectief is door een van onze Lean Six Sigma-proeverijen bij te wonen. Tijdens deze gratis proeverij leggen onze Lean Experts jou de basis van de methodiek uit en vertellen ze je hoe je jouw ideeën in resultaten omzet. Ze beantwoorden met veel plezier al je vragen en laten je ontdekken hoeveel voordeel je uit het toepassen van Lean Six Sigma kan halen.

 • Opleidingsadvies op maat voor iedere cursist
 • Q&A over de Lean Six Sigma-methodologie
 • Bespreek projectideeën met andere deelnemers
 • Maak kennis met onze trainers
 • Toegankelijk voor iedereen

LEAN SIX SIGMA-PROEVERIJ

Proeverij

Proef gratis van de Lean Six Sigma-methodologie en ontmoet onze experts tijdens deze sessie.

Nog niet overtuigd?

Online White Belt

Gratis kennismaking met Lean Six Sigma. De basics van de methodologie uitgelegd in 3 compacte lessen.

StartDATA

Startdata voor Black Belt Dienstverlening18 apr
Fletcher Hotel \’s-Hertogenbosch

Fletcher Hotel \’s-Hertogenbosch

Trainingsdagen
18 April 2023|19 April 2023|9 May 2023|10 May 2023|23 May 2023|24 May 2023|6 June 2023|7 June 2023

Adres
,

11 mei
Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Trainingsdagen
11 May 2023|12 May 2023|25 May 2023|26 May 2023|8 June 2023|9 June 2023|22 June 2023|23 June 2023

Adres
,

01 jun
Online Virtual Classroom

Online Virtual Classroom

Trainingsdagen
1 June 2023|2 June 2023|8 June 2023|9 June 2023|15 June 2023|16 June 2023|22 June 2023|23 June 2023

Adres
Van Nelleweg 1, Gebouw Koffie, 4e etage, 3044 BC

Trainingsdagen

18 april 2023, 19 april 2023, 9 mei 2023, 10 mei 2023, 23 mei 2023, 24 mei 2023, 6 juni 2023, 7 juni 2023

Adres

, ,

Trainingsdagen

11 mei 2023, 12 mei 2023, 25 mei 2023, 26 mei 2023, 8 juni 2023, 9 juni 2023, 22 juni 2023, 23 juni 2023

Adres

Van Nelleweg 1, Gebouw Koffie, 4e etage, Rotterdam, 3044 BC

Trainingsdagen

1 juni 2023, 2 juni 2023, 8 juni 2023, 9 juni 2023, 15 juni 2023, 16 juni 2023, 22 juni 2023, 23 juni 2023

Adres

at Home, ,

Extra information

This course will be given in English

31 jul
Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Trainingsdagen
31 July 2023|1 August 2023|3 August 2023|4 August 2023|7 August 2023|8 August 2023|10 August 2023|11 August 2023

Adres
at Home,

14 aug
Fletcher Hotel – Nieuwegein

Fletcher Hotel – Nieuwegein

Trainingsdagen
14 August 2023|15 August 2023|17 August 2023|18 August 2023|21 August 2023|22 August 2023|24 August 2023|25 August 2023

Adres
Van Nelleweg 1, Gebouw Koffie, 4e etage, 3044 BC

31 aug
Fletcher Hotel s-Hertogenbosch

Fletcher Hotel s-Hertogenbosch

Trainingsdagen
31 August 2023|1 September 2023|14 September 2023|15 September 2023|28 September 2023|29 September 2023|12 October 2023|13 October 2023

Adres
Buizerdlaan 10, 3435 SB

Trainingsdagen

31 juli 2023, 1 augustus 2023, 3 augustus 2023, 4 augustus 2023, 7 augustus 2023, 8 augustus 2023, 10 augustus 2023, 11 augustus 2023

Adres

Van Nelleweg 1, Gebouw Koffie, 4e etage, Rotterdam, 3044 BC

Extra information

Summer Course (versneld)

Trainingsdagen

14 augustus 2023, 15 augustus 2023, 17 augustus 2023, 18 augustus 2023, 21 augustus 2023, 22 augustus 2023, 24 augustus 2023, 25 augustus 2023

Adres

Buizerdlaan 10, Nieuwegein, 3435 SB

Extra information

Summer Course (versneld)

Trainingsdagen

31 augustus 2023, 1 september 2023, 14 september 2023, 15 september 2023, 28 september 2023, 29 september 2023, 12 oktober 2023, 13 oktober 2023

Adres

Burgemeester Burgerslaan 50, Rosmalen, 5245 NH

11 sep
Online Virtual Classroom

Online Virtual Classroom

Trainingsdagen
11 September 2023|12 September 2023|25 September 2023|26 September 2023|9 October 2023|10 October 2023|30 October 2023|31 October 2023

Adres
Burgemeester Burgerslaan 50, 5245 NH

02 okt
Fletcher Hotel – Nieuwegein

Fletcher Hotel – Nieuwegein

Trainingsdagen
2 October 2023|3 October 2023|30 October 2023|31 October 2023|13 November 2023|14 November 2023|27 November 2023|28 November 2023

Adres
at Home,

04 okt
Fletcher Hotel Paterswolde – regio Groningen

Fletcher Hotel Paterswolde – regio Groningen

Trainingsdagen
4 October 2023|5 October 2023|1 November 2023|2 November 2023|15 November 2023|16 November 2023|29 November 2023|30 November 2023

Adres
Buizerdlaan 10, 3435 SB

Trainingsdagen

11 september 2023, 12 september 2023, 25 september 2023, 26 september 2023, 9 oktober 2023, 10 oktober 2023, 30 oktober 2023, 31 oktober 2023

Adres

at Home, ,

Extra information

This course will be given in English

Trainingsdagen

2 oktober 2023, 3 oktober 2023, 30 oktober 2023, 31 oktober 2023, 13 november 2023, 14 november 2023, 27 november 2023, 28 november 2023

Adres

Buizerdlaan 10, Nieuwegein, 3435 SB

Trainingsdagen

4 oktober 2023, 5 oktober 2023, 1 november 2023, 2 november 2023, 15 november 2023, 16 november 2023, 29 november 2023, 30 november 2023

Adres

Groningerweg 19, Paterswolde, 9765 TA

12 okt
Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Trainingsdagen
12 October 2023|13 October 2023|9 November 2023|10 November 2023|23 November 2023|24 November 2023|7 December 2023|8 December 2023

Adres
Groningerweg 19, 9765 TA

01 nov
Fletcher Hotel \’s-Hertogenbosch

Fletcher Hotel \’s-Hertogenbosch

Trainingsdagen
1 November 2023|2 November 2023|15 November 2023|16 November 2023|6 December 2023|7 December 2023|10 January 2024|11 January 2024

Adres
Van Nelleweg 1, Gebouw Koffie, 4e etage, 3044 BC

Trainingsdagen

12 oktober 2023, 13 oktober 2023, 9 november 2023, 10 november 2023, 23 november 2023, 24 november 2023, 7 december 2023, 8 december 2023

Adres

Van Nelleweg 1, Gebouw Koffie, 4e etage, Rotterdam, 3044 BC

Trainingsdagen

1 november 2023, 2 november 2023, 15 november 2023, 16 november 2023, 6 december 2023, 7 december 2023, 10 januari 2024, 11 januari 2024

Adres

, ,

×


Testimonials

Customer reviews

Faq

Veel gestelde vragen

1. Kan ik mij inschrijven voor een training zonder voorkennis van Lean of Lean Six Sigma?

Elke training die wij geven gaat ervan uit dat onze studenten beginnen zonder enige voorkennis van de Lean of Lean Six Sigma methodologie. De training begint vanaf de basis en bouwt zo verder op. U leert stapsgewijs over de theorie. En als u ervoor kiest om een project uit te voeren als onderdeel van uw training, dan wordt u gecoacht en bijgestaan door één van de Lean Experts of (Master) Black Belts om een goed resultaat te garanderen.

2. Green Belt vs. Black Belt training, wat is voor mij de beste keuze?

Als Green Belt besteedt u normaliter +/- 20% van uw tijd aan het optimaliseren van processen en aan Continuous Improvement. Er bestaat dus nog veel ruimte voor andere werkzaamheden. Black Belts daarentegen besteden meer tijd aan Lean Six Sigma; vaak is dit een functie die uw agenda volledig vult. Dit komt omdat zij aan de slag gaan met complexere problemen en de leiding nemen over verbeterprojecten die meerdere afdelingen betrekken.

Green Belt projecten zijn eerder gericht op het oplossen van problemen binnen één afdeling. De verantwoordelijkheden van een Green Belt komen overeen met die van een projectmanager. Black Belts dragen meer verantwoordelijkheden en nemen een actievere, leidende rol op zich waarbij zij andere Green Belts tijdens projecten begeleiden.

3. Is een Lean Six Sigma training relevant voor mijn carrièrefase?

Lean Six Sigma is een methodologie waarmee men in elke loopbaanfase aan de slag kan gaan, en onze trainingen zijn het ideale startpunt. Lean Six Sigma kan dienen als aanvulling op uw huidige werk, ter vervanging van een deel van uw bestaande verantwoordelijkheden of het kan een nieuwe full-time carrière worden, afhankelijk van de opleiding die u kiest en de rol die u binnen uw organisatie wilt vervullen.

 

4. Ik vind statistiek een lastig onderwerp- is een Lean Six Sigma training dan wel iets voor mij?

Statistiek klinkt als een zeer uitdagend onderdeel van de training en onze trainers zijn zich hiervan bewust. Maar geen zorgen; zij hebben al duizenden studenten geholpen om statistiek te begrijpen en succesvol toe te passen. En zelfs om het leuk te vinden. De training begint altijd met laagdrempelige oefeningen. U bouwt samen een begrip op van Minitab. Er wordt altijd tijd vrijgemaakt voor vragen, herhaling en discussies over het gebruik van statistiek. En om het nog makkelijker te maken, bieden wij complementaire cursussen en verschillende video’s aan op ons MyTraining™-platform die helpen om statistiekoefeningen voor te bereiden of te herhalen.

5. Is het mogelijk een training te volgen in een andere taal?

Voor meer informatie over ons internationale aanbod van trainingen neemt u een kijkje op onze wereldkaart pagina, deze vindt u op onze .com website: www.theleansixsigmacompany.com

Heeft u nog vragen?

Wellicht twijfelt u nog over welke opleiding voor u de juiste keuze is; wordt het nu Lean of toch Lean Six Sigma? Of misschien vraagt u zich af wat een praktijkopdracht inhoudt? Laat ons helpen! Onze vriendelijke helpdesk beantwoord graag al uw brandende vragen. Zo begint u zorgeloos aan een training.

Neem contact op

Artikelen en Blogs

Overige trainingen:

Altijd een training die aansluit op uw wensen.

Studiegids aanvragen

Ontdek meer met onze studiegids

Al duizenden studenten gingen u voor. Maar wellicht twijfelt u over welke training het beste bij u past; wordt het nu Lean of toch Lean Six Sigma?

 • DD slash MM slash JJJJ
 • Hidden
 • Wat is het antwoord op de onderstaande vraag?
 • Deze vraag is bedoelt om spam te reduceren
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen