Aan de slag met

Lean Six Sigma

  • Maatwerk op de situatie van uw organisatie

  • Methodologie gebaseerd op ISO 18404 en 13053

  • Op de praktijk gericht

  • Meerdere startpunten mogelijk

Lean Six Sigma is leren zien

Een effectieve en efficiënte organisatie vraagt om een cultuur van verantwoordelijkheid. Een cultuur waarin dagelijks verspilling aanpakken en het voeren van een open dialoog over verbeteren de norm zijn. U wilt dat streven naar verbetering een gedragen visie wordt, met een hogere klantwaarde en lagere operationele kosten als resultaat.

Lean Six Sigma biedt uw medewerkers de structuur en instrumenten om verbeterpotentieel zichtbaar te maken. Creëer mechanismes om dit proactief aan te pakken en benut hiermee het volle potentieel van uw organisatie. Met Lean Six Sigma maakt u elke dag verbeteren een haalbaar doel.

Aan de slag

Een succesvolle implementatie van Lean Six Sigma in een organisatie is altijd maatwerk. Iedere organisatie heeft natuurlijk haar eigen route naar succes. Daarom stellen wij altijd een Lean Six Sigma roadmap op om dit proces naadloos op de organisatie en haar doelstellingen af te stemmen.

Benieuwd hoe deze route er voor uw organisatie uitziet? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op!

Contact opnemen
  • Maatwerk op de situatie van uw organisatie

  • Methodologie gebaseerd op ISO 18404 en 13053

  • Op de praktijk gericht

  • Meerdere startpunten mogelijk

Ontdek het verbeterpotentieel

Bij het doorvoeren van Lean Six Sigma komt wel het één en ander te kijken. Omdat elke organisatie en afdeling anders is gaat het hier altijd om maatwerk. Een belangrijke factor is de omvang van de gewenste implementatie. Implementaties zijn grofweg te verdelen in grootschalige implementaties en kleinschalige implementaties.

Aan de slag gaan!
Klein beginnen

Een kleinschalige implementatie houdt in dat het hier gaat om procesverbetering op afdelingsniveau of zelfs op teamniveau. Als manager wilt u dat de doelen behaald worden en dat de werkzaamheden op de afdeling vlot en soepel verlopen. Denk bijvoorbeeld aan het voorkomen van klachten, het verkorten van de doorlooptijd of het verbeteren van de communicatie tussen medewerkers.

Om grip te krijgen op deze processen is het belangrijk dat uw medewerkers dit verbeterpotentieel niet alleen leren zien maar ook kunnen aanpakken. Lean Six Sigma biedt hen de vaardigheden, technieken en communicatiestructuur om dit zelfstandig uit te kunnen voeren. Hierdoor zal alles binnen de afdeling vlotter en soepeler verlopen. Er wordt gestructureerd gewerkt aan het continu verbeteren waardoor de targets van de afdeling een stuk eenvoudiger gehaald zullen worden. 

Aan de slag gaan!
Groot van start

Implementaties op organisatieniveau zijn vaak complex. Vaak zijn er een groot aantal mensen, afdelingen en processen bij betrokken. Om inzicht te krijgen in het verbeterpotentieel binnen de organisatie voeren wij doorgaans een Lean Six Sigma bedrijfsscan uit. Hiermee brengen wij alle verbeterpunten en groeimogelijkheden in kaart zodat u precies weet wat voor uw organisatie de beste aanpak is.

De Lean Six Sigma bedrijfsscan toetst een organisatie op acht verschillende prestatiegebieden en schetst hiermee een duidelijk beeld van waar het verbeterpotentieel ligt. Op basis van deze uitkomst kunnen wij samen met u een startpunt definiëren, een kosten-baten analyse maken en een helder plan van aanpak opstellen.

Onze diensten

Lean Six Sigma is een verbetermethodiek die wordt ingezet om de productiviteit te verhogen, klanttevredenheid te verhogen en kosten te besparen. Bij ons leert u Lean Six Sigma toe te passen in de praktijk.

online cursus basis statistiek Lean Six Sigma

Scan

Met de Lean Six Sigma bedrijfsscan maakt u inzichtelijk wat het verbeterpotentieel is van uw divisie of organisatie. Benieuwd wat dit verbeterpotentieel voor uw organisatie is? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op.

lean-six-sigma-training

Workshops

Met de workshops kunnen uw medewerkers direct aan de slag met een select aantal tools binnen de Lean Six Sigma methodologie. Het voordeel van de workshops is dat de eerste tastbare resultaten erg snel zichtbaar zijn.

Groepstrainingen

Een Lean Six Sigma groepstraining biedt talloze voordelen. Zo is deze vanaf 5 personen een stuk voordeliger en kan de training aangepast worden op de behoefte van de organisatie. Daarnaast voldoen onze trainingen aan talloze accreditaties en certificeringen zoals ISO 18404 en ISO 13053. Klik hier voor meer informatie of neem vrijblijvend contact met ons op.

Een Lean sensei coacht 2 Lean practitioners met hun project

Coaching

Zodra uw medewerkers de Lean Six Sigma theorie tot zich genomen hebben, volgt het eerste verbeterproject. Om tot de beste resultaten te komen is de juiste coaching essentieel. Daarom koppelen wij uw medewerkers altijd met een Master Black Belt die ervaring heeft in uw branche.

Licentiemodel

Het is ook mogelijk om uw medewerkers te trainen in licentie. Uw organisatie mag dan gebruik maken van onze trainingsmaterialen, boeken en examens. De Black Belts en Master Black Belts binnen uw organisatie zijn verder zelf in staat om de trainingen te verzorgen.

Onze referenties

Sinds onze oprichting in 2002, hebben we vele open inschrijving trainingen georganiseerd. We hebben ruim 8.000 deelnemers uit alle branches getraind en honderden praktijkopdrachten voorbij zien komen. 

Naast de open inschrijvingen zijn we ook erg trots op het feit dat we groepen cursisten van diverse organisaties in-company hebben getraind. Klik hier voor onze referenties.

Lean Six Sigma in uw branche

Lean Six Sigma is een verbetermethodiek die toepasbaar is in iedere branche en organisatie. Bekijk hieronder wat Lean Six Sigma kan betekenen in uw branche. 

Contact aanvraag

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van Nelleweg 1,
3044BC Rotterdam, The Netherlands

010 22 22 860
info@theleansixsigmacompany.nl

Congresstraat 26 bus 4,
2060 Antwerpen, Belgium

+32 3 808 32 78
info@theleansixsigmacompany.be

1501 Avenue Doctor Penfield,
H3G 1C6 Montreal, Quebec, Canada

+1 514 297 4507
info@theleansixsigmacompany.ca

130 Boulevard de la Liberté,
59800 Lille, France

+33 3 74 09 64 17
info@theleansixsigmacompany.fr

35 Ballards lane,
N3 1XW London, Great Britain

020 3608 3527
info@theleansixsigmacompany.co.uk

Rudnička 2,
11118 Beograd, Сервие

+381 11 244 11 11
info@theleansixsigmacompany.rs

23 Upper O’Connell Street,
D01 C3W7 Dublin, Ireland

353-1-513 6833
info@theleansixsigmacompany.ie

Via Monte Oliveto 8,
00141 Roma, Italia

+39 3774751288
info@theleansixsigmacompany.it

Calle Meléndez Valdés nº 54 Local 24,
28015 Madrid

+34 911930063
info@theleansixsigmacompany.es

02 Rue Kamel Atatürk - El Menzah VII,,
2037 Ariana

+216 71 231 010
formation@theleansixsigmacompany.com

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen