De week van Kasia Kaminska

Ditmaal lichten we de week uit van een Belgische collega. U leest in deze blog hoe de week van Kasia Kaminska eruitziet. Zij is namens The Lean Six Sigma Company in België actief.

Als Lean Master ben ik sinds 2014 werkzaam voor The Lean Six Sigma Company in België. Ik verzorg diverse trainingen in Lean Six Sigma. Daarnaast geef ik ook diverse in-company trainingen bij bedrijven in de industriële – en financiële sector. Ik heb een passie voor ‘altijd beter’. Daarbij staat bij mij de klant altijd centraal. Deze combinatie zorgt ervoor dat ik elke dag met plezier aan de slag ga voor The Lean Six Sigma Company. In deze blog laat ik je graag zien hoe mijn werkweek eruitziet!

Maandag 10 juli

Vorige week was ik in Wenen met een collega. Hier hebben we een groep mensen gedoceerd in de Lean Thinking module. Daarom ben ik vandaag bezig om al mijn binnengekregen mailtjes af te handelen. Daarbij heb ik vandaag veel telefonisch contact met cursisten. Ik voer voornamelijk coaching gesprekken. Tijdens deze gesprekken begeleid ik veel cursisten telefonisch met hun praktijkopdracht. Daarnaast kom ik minstens één keer langs bij iedere cursist. Hierdoor krijg ik ter plaatse een betere blik op het desbetreffende project. Dit is voor zowel de cursisten als mijzelf erg prettig. Hierdoor blijf ik op de hoogte van wat er leeft binnen bedrijven op het vlak van projectverbetering.

Dinsdag 11 juli

Ongeveer een jaar geleden zaten er aan aantal mensen bij ons in de opleiding. Zij zijn zo geïnspireerd geraakt door de cursus, dat ze nu ook een project uitrollen in hun bedrijf M.I.P. uit Rijkevorsel. Vandaag ben ik bij hen op bezoek geweest. We kijken vandaag naar de materiaalstromen. Wat hoort op welke plek is een belangrijke vraag die we vandaag gaan beantwoorden. De cursisten zijn enthousiast dat ze Lean nu implementeren in hun eigen bedrijf. Het is een mooi en duurzaam project. In de avond is het tijd voor ontspanning. Ik heb yogales, hier haal ik veel rust en plezier uit.

Woensdag 12 juli

Woensdag heb ik een vrije dag. De cursussen voor open inschrijvingen zijn altijd op donderdag en vrijdag. Vaak bereid ik op mijn vrije dag een aantal dingen voor. Ik zorg ervoor dat al het materiaal voor de volgende dag al in orde is. Nadat ik dat heb gedaan ga ik met mijn gezin naar dierentuin Planckendael in Mechelen. De kinderen hebben vakantie, het is daarom een mooie dag om erop uit te trekken.

Donderdag 13 juli

Op donderdag ben ik werkzaam bij MIVB in Brussel. Dit is een bedrijf wat verantwoordelijk is voor het gehele openbaar vervoer in Brussel. Ik ben hier sinds twee jaar bezig met het opleiden van leidinggevenden in Lean Six Sigma. De tools die op dit moment worden geïmplementeerd zijn ‘verbeterborden’ en ‘short interval meetings’. Het doel is om het ‘Lean gedachtengoed’ volledig te implementeren in dit bedrijf. Het is daarom ook een heel interessante klant!

Vrijdag 15 juli

Vrijdagochtend ben ik wederom aanwezig bij MIVB. Het management bespreekt met mij hun behoeften voor de volgende fase in hun Lean Six Sigma uitrol. Door deze behoeften goed in kaart te brengen, kan ik in de toekomst een training neerzetten die volledig aansluit bij het bedrijf. In de middag heb ik een coaching gesprek met één van mijn cursisten. Ze volgt op dit moment een Lean Practioner training. Cursist Lieve Segers is Supply Chain manager bij Beneo en staat aan de start van haar A3 project. Samen bespreken we de juiste scope voor haar project. Na ons gesprek gaat Lieve met veel enthousiasme aan de slag!

Wil je meer leren of heb je een vraag?

Vraag onze studiegids aan voor meer informatie.

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen