De week van Lean Six Sigma trainer Paul Suijkerbuijk

Paul Suijkerbuijk werkt als trainer bij The Lean Six Sigma Company. Hij is gecertificeerd tot Master Black Belt en tevens Managing Partner van The Lean Six Sigma Company. Maar wat doet hij eigenlijk de hele dag? We geven je heel graag een kijkje in onze keuken. Kijk daarom mee naar de week van Paul.

Maandag

Vandaag had ik een gesprek met studente Vera van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij gaat afstuderen bij The Lean Six Sigma Company als MSc in Business Information Management en gaat een scriptie schrijven over alternatieve kennisoverdracht en de rol van IT in deze verandering. In haar wetenschappelijk onderzoek gaat Vera in op de barrières bij de introductie van alternatieve leermethodes.

Gesprek met Vera (studente EUR)

Gesprek met studente Vera van de Erasmus Universiteit Rotterdam


Dinsdag

Het is natuurlijk mijn missie om een zo groot mogelijke groep Lean Six Sigma specialisten te trainen. Wij helpen ze aan de benodigde vaardigheden en een mooi CV. Vandaag gaf ik een Masterclass Lean Six Sigma aan het hoger management van Reynaerds aluminium in Duffel (België). Het is altijd een uitdaging om specialisten bij de beste organisaties hun bijdrage te laten leveren aan het excelleren van de organisatie. Het was een leuke dag die veel voldoening gaf, omdat ik tijdens een masterclass extra verdieping kan meegeven.

De reacties na afloop waren heel enthousiast. Zo kreeg ik te horen dat ze nu weten wat ze als managers te wachten staat als ze beslissen om Lean Six Sigma te gaan invoeren. Dat is nogal wat! Zij gaven aan dat ze ook als manager anders moeten gaan denken en handelen.

Paul Suijkerbuijk

Woensdag

Vandaag stond in het teken van kennisdeling met negen andere Nederlandse (Master) BlackBelts. We kwam bijeen om met elkaar de laatste ontwikkelingen in het vak te delen. Heel interessant! Bij The Lean Six Sigma Company draait het continu om leren. Vooral van anderen, maar ook ik leer iedere dag nog bij. Dit zijn dus altijd hele interessante bijeenkomsten en een mooie afwisseling zo midden in de week.

Donderdag

Els ArgentaNaast trainingen die ik geef, begeleid ik ook organisaties met het implementeren van Lean Six Sigma. De focus ligt hierbij op kennisoverdracht door middel van trainingen, workshops en coaching. Vandaag was het tijd voor coaching gesprekken bij Argenta bank in het altijd gezellige Antwerpen! Naast mijn coaching gesprek met Els heb ik ook nog een 4-tal Green Belts in opleiding gesproken, waaronder twee officiële Toll Gates reviews. Ook de sponsor van het project was hierbij aanwezig. Binnen een Lean Six Sigma project controleert de lijnmanager het project tussen elke fase. Dit heet het uitvoeren van een tollgate review. Het doel hiervan is onder andere het informeren van de sponsor en andere betrokkenen over de bereikte resultaten van het team: de inzichten en resultaten ‘so far’.

Vrijdag

Ook binnen accountancy is er vraag naar Lean Six Sigma. De financiële dienstverlening is namelijk volop in beweging. In Almelo had ik daarom een oriënterend gesprek bij Eshuis met HR Manager Corine de Hoog en Accountmanager Peter Franke. Eshuis telt ongeveer 140 medewerkers. Binnen The Lean Six Sigma Company hebben we net ook een opleiding gelanceerd speciaal voor accountants.

Eshuis accountants

Oriënterend gesprek bij Eshuis met HR Manager Corine de Hoog en Accountmanager Peter Franke

Bij The Lean Six Sigma Company draait het continu om leren. Wil jij meer leren van Lean Six Sigma? Schroom dan niet om direct contact met mij of The Lean Six Sigma Company te nemen.

Paul Suijkerbuijk

 

Wil je meer leren of heb je een vraag?

Vraag onze studiegids aan voor meer informatie.

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen