HR & de Flexmarkt

Naar branche overzicht Aan de slag

Meer informatie over onderwijs?
neem contact met ons op voor het beste advies voor uw situatie.
Neem contact op

De wereld van HR en de Flexmarkt is volop in beweging. Organisaties werken steeds meer met tijdelijk personeel. Hierdoor is het verloop van medewerkers hoog. Daarbij worden talenten steeds schaarser en Millenials stellen hele andere eisen aan hun werkgevers. De flexmarkt groeit hard. Hierdoor zien nieuwe partijen hun kans. Door nieuwe technieken toe te passen willen ze specifieke doelgroepen aan zich binden. Dit alles gedreven door een lean organisatie. Wil je als HR of Flexorganisatie het verschil maken bij Talenten? Dan zijn lean HR-processen een voorwaarde.

Werk jij op HR of in de Flexmarkt en herken je onderstaande processen?

Als HR-professional is het lastig om efficiënt de juiste kandidaat te vinden. Daarbij moet je snel de juiste kandidaat aanbieden tegen het scherpste tarief. Als het gaat om contracting, onboarding en facturatie zijn er veel processen efficiënter in te richten. Hierbij kun je denken aan de doorlooptijd bij het in orde maken van contracten. Daarnaast spelen er veel door- en uitstroom vraagstukken zoals: “Waarom verlaat x% van de nieuwe medewerkers het bedrijf binnen het eerste jaar?”

IS ER EEN OPLOSSING?

De HR en de Flexmarkt zijn niet de enige branches met dergelijke uitdagingen. We kunnen leren van o.a. de maakindustrie, de logistiek en de automobielindustrie. Deze branches, maar ook vele andere branches, hebben bovenstaande uitdagingen aangepakt met Lean Six Sigma. Zij hebben een cultuur van continu verbeteren gecreëerd, wat resulteert in efficiëntere processen. In veel gevallen zijn de resultaten hetzelfde: er wordt meer geproduceerd in minder tijd, tegen lagere kosten en hogere kwaliteit.

HR & Flexmarkt ZIJN TOCH GEEN FABRIEKEN?

Niet in de exacte definitie. Wel bestaan HR & Flexmarkt net als fabrieken, uit diverse processen. Hier ligt de sleutel voor de oplossing. Lean Six Sigma is een structuur om de processen continu te verbeteren. Dat betekent niet perse meer automatisering of andere IT oplossingen. Het betekent vooral dat men ernaar streeft minder ‘niet-waarde toevoegende activiteiten’ uit te voeren en de hoogste kwaliteit te leveren. Hierdoor kun je als HR of Flexorganisatie meer aandacht geven aan de zaken die wel waarde toevoegen aan de medewerker en de organisatie!

De juiste manier om hiermee te starten is voor iedere afdeling, organisatie en branche verschillend. Het is van belang dat er zoveel mogelijk medewerkers bewust zijn van de verbeterpotentie. Daarbij is het wenselijk dat deze medewerkers kennis hebben van procesverbeteren. Dit kan op verschillende niveaus. Van medewerkers die dagelijks verbeteringen aandragen tot medewerkers die parttime verbeterprojecten doen. Essentieel voor succes is dat iedereen in de organisatie of team dezelfde ‘taal’ spreekt en naar hetzelfde verbeterdoel streeft. Lean Six Sigma gaat niet vanzelf, dus het vereist inzet van het management om het programma in leven te houden. Hierdoor kan het Lean gedachtegoed volledig geïmplementeerd worden in een bedrijf.

SPECIALIST RICHARD BOEKEE

The Lean Six Sigma Company werkt samen met Richard Boekee die gespecialiseerd is in Lean transformaties binnen HR en Flexmarkt. De doelstelling is hier om managers en/of medewerkers te helpen om anders tegen processen aan te kijken met als resultaat:

  • Zelf sturende en verbeterende teams– Verhoging van de betrokkenheid van medewerkers en het verbeteren van de klantentevredenheid
  • Consistente kwaliteit & snellere doorlooptijden– Het optimaliseren van de processen door de verborgen verspillingen in het proces te elimineren
  • Verbetering van de kostenefficiëntie (ROI)– Verlaging van de kosten door efficiënter te werken en defecten uit het proces te elimineren.

Studiegids aanvragen

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Wat is het antwoord op de onderstaande vraag?
  • Deze vraag is bedoelt om spam te reduceren
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer over HR & de Flexmarkt in de praktijk:

Voor meer informatie en achtergrond informatie vind u drie case stories hier onder over Lean Six Sigma in de industrie HR & de Flexmarkt.

Van Nelleweg 1,
3044BC Rotterdam, The Netherlands

010 22 22 860
info@theleansixsigmacompany.nl

Congresstraat 26 bus 4,
2060 Antwerpen, Belgium

+32 3 808 32 78
info@theleansixsigmacompany.be

1501 Avenue Doctor Penfield,
H3G 1C6 Montreal, Quebec, Canada

+1 514 297 4507
info@theleansixsigmacompany.ca

130 Boulevard de la Liberté,
59800 Lille, France

+33 3 74 09 64 17
info@theleansixsigmacompany.fr

35 Ballards lane,
N3 1XW London, Great Britain

020 3608 3527
info@theleansixsigmacompany.co.uk

Rudnička 2,
11118 Beograd, Сервие

+381 11 244 11 11
info@theleansixsigmacompany.rs

23 Upper O’Connell Street,
D01 C3W7 Dublin, Ireland

353-1-513 6833
info@theleansixsigmacompany.ie

Via Monte Oliveto 8,
00141 Roma, Italia

+39 3774751288
info@theleansixsigmacompany.it

Calle Meléndez Valdés nº 54 Local 24,
28015 Madrid

+34 911930063
info@theleansixsigmacompany.es

02 Rue Kamel Atatürk - El Menzah VII,,
2037 Ariana

+216 71 231 010
formation@theleansixsigmacompany.com

Klik voor meer informatie over ons online trainingsaanbod of neem contact met ons op

Contact opnemen
Lees meer

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen