Johan Meima

Johan Meima

Black Belt

Gespecialiseerd in:

De behoefte om mee te kijken bij processen en waar mogelijk adviezen te geven voor verbetering, is mij met de paplepel ingegoten.

De professionaliseringsslag begon tijdens mijn werk als Quality Engineer bij KLM Engineering & Maintenance. In die tijd  studeerde ik  HEAO-CE, waar voor mijn thesis in 2001 een groot deel werd ingeruimd aan ‘De Verborgen Fabriek’, efficiëntie vraagstukken van de onderhoudswerkplaatsen. Het onderzoek hierin was mede de start van het bepalen van de Unique Selling Points van E & M.

Aansluitend werd ik gevraagd om bij Hamilton Sundstrand Quality Manager te worden. Daar werd ik verantwoordelijk  voor het LEAN-concept “Achieving Competitive Excellence (ACE) ” bij het jonge dochterbedrijf EPCOR. ACE is een eigen Lean Six Sigma programma van United Technology Corporation.  Toen EPCOR 100% dochter van KLM E&M werd, haakten het ACE programma aan bij het KLM Lean Six Sigma programma, en Six Sigma elementen werden  toegevoegd aan het kwaliteitsprogamma. EPCOR werd een Lean Six Sigma voorbeeld voor veel bedrijven.  Het was een voorrecht aan de wieg te staan van dit succesvolle programma.

Aansluitend ben ik bij DMN Westinghouse als Kwaliteitsmanager aangesteld. Daar is Lean Six Sigma uitgerold. Onze start ging met het boekje “Onze ijsberg smelt!” van John Kotter. Samen met alle medewerkers werden naast het inrichten van de flow  veel verbeteringen doorgevoerd. Het bevestigde dat veranderen met goed leiderschap en door kleine stappen gerealiseerd kan worden, wil het duurzaam bestendigen.

Ik haal plezier uit het trainen van mensen en hen met hun werkprojecten te coachen als Lean Six Sigma coach.

Laatste berichten

Lees de laatste blog berichten van Johan Meima.

Sorry, er zijn geen berichten gevonden.

Klik voor meer informatie over ons online trainingsaanbod of neem contact met ons op

Contact opnemen
Lees meer

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen