Lean Six Sigma verbindt hoger onderwijs en arbeidsmarkt

Rotterdam,  4 april 2016 – The Lean Six Sigma Company en diverse (internationale) universiteiten en hogescholen bundelen hun krachten. Deze samenwerking geeft een impuls aan de vernieuwing van het onderwijs en het vergroten van arbeidsmarktkansen voor studenten. Door de handen ineen te slaan krijgen studenten waardevolle praktijkkennis over Lean Six Sigma in een vroegtijdig stadium al mee. Op dit moment werkt The Lean Six Sigma Company samen met de Universiteit van Bedfordshire in Verenigd Koninkrijk, Arteveldehogeschool uit Gent en de hogeschool van Rotterdam.

Vergroten van arbeidsmarktkansen

Lean Six Sigma is een verbetermethodiek die zich richt op het verminderen van verspillingen binnen organisaties. Dienstverlenende organisatie staan voor grotere uitdagingen zoals het besparen van kosten, de klant centraal stellen en processen efficiënter laten verlopen. Lean Six Sigma is de afgelopen jaren hiervoor in vrijwel iedere sector populairder geworden. Door het gebruik van Lean Six Sigma wordt de kwaliteit van dienstverlening verbeterd en kunnen kostenbesparingen gerealiseerd worden. Met deze samenwerking komen hogescholen en universiteiten tegemoet aan de actualiteiten die spelen in de huidige arbeidsmarkt, zoals de behoefte aan mensen met nieuwe ideeën en inzichten die in staat zijn de veranderingen van morgen te leiden. Het geeft een impuls aan de vernieuwing van het onderwijs en voor studenten vergroot het hun arbeidsmarktkansen. De rol van managers verandert, het in kunnen spelen op de markt die zich snel ontwikkelt is daarom voor studenten van belang om in de praktijk het verschil te gaan maken.

Cultuur van continu verbeteren

Mischa van Aalten, Managing Partner The Lean Six Sigma Company: “ De reacties die wij krijgen van studenten zijn zeer positief. Zo vinden ze dat je met Lean Six Sigma inzicht krijgt hoe je gemakkelijk veel winst kan behalen door je processen anders vorm te geven. Maar vooral ook dat het praktisch toepasbaar is en veel nieuwe ideeën geeft. Door het toepassen van Lean Six Sigma slagen organisaties erin een cultuur van continu verbeteren te initiëren van binnenuit. Het wint daarom steeds meer terrein in binnen- en buitenland.”

 

Over The Lean Six Sigma Company

The Lean Six Sigma Company is al 12 jaar toonaangevend op het gebied van Lean Six Sigma en is actief in Nederland, België, Frankrijk en Engeland. Wij werken (inter)nationaal samen met diverse universiteiten en hogescholen. Onze doelstelling is bedrijven zichzelf te leren verbeteren met Lean Six Sigma. We hebben meer dan 1.000 cursisten opgeleid tot Lean Six Sigma professional. Als enige in Nederland bieden wij een geaccrediteerde post HBO Black Belt opleiding dat afgesloten wordt met een post HBO diploma en we hebben onszelf al drie keer FD Gazelle mogen noemen.

Meer informatie is te lezen op https://www.theleansixsigmacompany.nl/ of neem contact op met The Lean Six Sigma Company via het telefoonnummer 010 – 22 22 860.

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen