Lean start-up event: “Jonge ondernemers maken ambities waar in Rotterdam”

Persbericht

Rotterdam, 28 juli 2016 – Tijdens een masterclass op woensdag 20 juli in de Van Nellefabriek is een groep jonge ondernemers meegenomen in de technieken van efficiënt werken met lean. Kennis die vaak alleen toegankelijk is voor grotere organisaties en multinationals werd op dit event gedeeld.  Er waren 20 jonge ondernemers aanwezig. Rotterdam staat bekend om zijn ondernemersklimaat. Ambities worden er waargemaakt. R’damse Nieuwe, partnernetwerk van Rotterdam Partners, ondersteunt jonge ondernemers hierbij op verschillende manieren. Om die reden heeft R’damse Nieuwe samen met The Lean Six Sigma Company dit event georganiseerd.

2016-07-27-PHOTO-00000056 (1)

De weg naar succes doet soms pijn

Voor jonge ondernemers gaat de weg naar succes met vallen en opstaan. Focus houden op het product of dienst is daarom van belang. De lean start-up methode helpt bij het sneller neerzetten van producten en diensten die klanten echt willen. Efficiënt werken met lean zorgt ervoor dat ondernemers niet teveel afgeleid raken door bijvoorbeeld administratieve druk of andere zaken. De lean start-up methode speelt in op persoonlijke effectiviteit en innovatie. Klein beginnen, snel ontwikkelen en continu verbeteren zijn key. Dit event is een eerste proef met een selectie uit het netwerk van R’damse Nieuwe. De kennis die over dit onderwerp werd gedeeld is op het event met enthousiasme ontvangen.

Ewout Versloot, Junior Procesmanager van Rotterdam Partners:  “De kennismaking met lean was zeer leuk en nuttig. Je leert op een andere manier naar problemen te kijken en waar je moet beginnen met verbeteren. Het mooie is dat dit spelenderwijs plaatsvindt. Hierdoor is de kennismaking niet alleen informatief, maar je ervaart ook echt het effect is van continu lean verbeteren.”

Jonas Martens, Captain at Better Future Company: “De masterclass was ontzettend leerzaam en nuttig – met name het spel element zorgt voor een mooie interactie en daarnaast maakt het inzichtelijk dat er veel stappen kunnen worden overgeslagen als je simpelweg de tijd neemt met een helicopterview naar je (interne) processen te kijken. Het is leerzaam zodat wij als jonge ondernemers kunnen voorkomen dat we in onze eigen processen vastroesten.”

Wij willen iets terug voor de toekomst van Rotterdam

The Lean Six Sigma Company is als echt Rotterdams bedrijf al 15 jaar toonaangevend op het gebied van de verbetermethodiek Lean Six Sigma. Het bedrijf heeft in de startende fase zelf vaak deelgenomen aan gratis sessies om groei te kunnen doormaken.

Mischa van Aalten, Managing Partner The Lean Six Sigma Company: “Wij zijn inmiddels groot genoeg om iets terug te doen voor het Rotterdamse ondernemersklimaat. Daarom delen wij via dit event gratis onze kennis. We geven hiermee jonge ondernemers advies over een techniek die meestal alleen toegankelijk is voor grotere organisaties en multinationals. De samenwerking met R’damse Nieuwe past goed bij onze visie. Wij willen andere bedrijven helpen efficiënter en succesvoller te worden. Door dit event verbinden en inspireren we. Op deze manier dragen we graag ons steentje bij aan de toekomst van Rotterdamse ondernemers.”

Over The Lean Six Sigma Company

The Lean Six Sigma Company is al 15 jaar toonaangevend op het gebied van Lean Six Sigma en is actief in Nederland, België, Frankrijk, Ierland Engeland, Canada en Servië Wij werken (inter)nationaal samen met diverse universiteiten en hogescholen. Onze doelstelling is bedrijven zichzelf te leren verbeteren met Lean Six Sigma. We hebben meer dan 1.000 cursisten opgeleid tot Lean Six Sigma professional. Als enige in Nederland bieden wij een geaccrediteerde post HBO Black Belt opleiding dat afgesloten wordt met een post HBO diploma en we hebben onszelf al drie keer FD Gazelle mogen noemen.

Over R’damse Nieuwe

R’damse Nieuwe is een community van ondernemende Rotterdammers. Zij geloven dat Rotterdam de stad van de toekomst is, die gedragen wordt door de groeiende groep jonge ondernemers. Door deze groep te ondersteunen, dragen zij bij aan de toekomst van Rotterdam. Dankzij hun unieke positie tussen de stad (als partnernetwerk van Rotterdam Partners) en haar ondernemende inwoners zijn zij in staat om kennis en kunde te bundelen en om daarmee te verbinden, inspireren en adviseren. Dit doen zij o.a. door het organiseren van evenementen, trainingen en crowdsourcing events en door het verbinden van ondernemers en netwerken.

 

Klik voor meer informatie over ons online trainingsaanbod of neem contact met ons op

Contact opnemen
Lees meer

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen