Mariska Buitenhuis

Mariska Buitenhuis

Black Belt/Lean Expert

Gespecialiseerd in:

Al op jonge leeftijd ben ik geïnteresseerd geraakt in het aansturen van teams en het in beweging zetten van mensen. Als voorzitter van de leerlingenvereniging op het VWO, kwam ik al in aanraking met de impact van verschillende werkwijzen en communicatiemethoden. De liefde voor de maakindustrie werd me met de paplepel ingegoten en ik koos na het VWO daarom ook voor de hele brede opleiding HEAO Bedrijfskundig Management. Een geweldige opstap naar het procesdenken. Omdat de liefde voor techniek nog altijd sluimerde, volgde daarna HTS Technisch Bedrijfskunde, gevolgd door een APICS CPIM opleiding. Ik heb daarna 20 jaar gewerkt in de Noordelijke Maakindustrie binnen het Operations vakgebied. Al op mijn 25e mocht ik teams leiden en het coachen van m’n teamleden en hen beter later functioneren, gaf me echt een kik. Daarnaast heb ik alle aspecten van supply chain management, planning en productielogistiek mee mogen maken in de koeltechniek, elektronicawereld, entertainment industrie en medische industrie. Vaak de enige vrouwelijke manager in een mannenwereld. Altijd werkend op het snijvlak van processen, techniek en mens. En natuurlijk kwam het leandenken daar al vroeg op mijn pad. In Groningen noemden we dit gewoon ‘boerenverstand’ 😉.  Tijdens mijn baan als Continuous Improvement Manager bij BD Kiestra, een groot internationaal medisch concern, kreeg ik de kans om mijn Green Belt opleiding te volgen bij The Lean Six Sigma Comapny. Marcus Witteman en Aldo Salomons, hielpen mijn toolbox te vullen met nieuwe Lean Six Sigma tools en de liefde voor het continu verbeteren nog meer aan te wakkeren. Het behalen van mijn praktijkcertificaat was een belangrijk moment voor mezelf: ik kan niet alleen vanuit gevoel en ervaring, maar ook heel methodisch verbeterprojecten leiden.

Ik heb daarna de stap gezet om voor mezelf te beginnen. Het leiden van verbeterprojecten, het geven van lean trainingen, het coachen van jonge mensen; elke keer kwamen er weer leuke organisaties en mensen op mijn pad. Eerst veelal in de maakindustrie, met de werkschoenen aan de vloer op en de boel in beweging zetten. Meer dan 30 Kaizen events (5 dagen) heb ik mogen leiden en coachen. Later volgden mooie opdrachten in de zorg en in het onderwijs. Tijdens deze periode heb ik ook mijn Black Belt certificaat gehaald bij Ceri Thompson en mijn Black Belt praktijkopdracht afgerond. Omdat mijn Lean hart net iets sneller klopt, dan mijn Six Sigma hart, ben ik nu bezig met het Lean Expert traject.

Omdat ik zoveel vragen kreeg vanuit mijn netwerk over een goed opleidingsinstituut op het gebied van Lean Six Sigma en ik altijd doorverwees naar The Lean Six Sigma Company, wist ik dat er markt in het Noorden was voor trainingen. Ik heb contact opgenomen met Mischa van Aalten en samen hebben we besloten trainingen in het Noorden te starten. Of ik dan niet zelf trainer wilde worden bij The Lean Six Sigma Company? En zo geschiedde….

Alweer sinds 2019 ben ik nu werkzaam bij de company en heb het bedrijf enorm zien groeien. Elk jaar organiseren we een Green Belt en Black Belt opleiding in 1 van de Noordelijke provincies.

Mijn focus ligt op het in beweging zetten van mensen. Ik word erg blij als ik een leuke coachingsdag of trainingsdag heb gehad en het gevoel heb dat ik mensen heb kunnen leren zien, hoe leuk het is om simpeler te werken. De A3 en GB praktijkcertificeringstrajecten die ik bij een grote In-company klant mag coachen, zorgen er niet alleen voor dat de interne processen enorm worden verbeterd, maar vooral ook dat de projectleiders zichzelf continu verbeteren! Mijn passie om mensen te verbinden en in beweging te brengen, kan ik daarom helemaal kwijt in mijn werk. Ik sluit mijn LinkedIn posts niet voor niets altijd af met #leansixsigmaisleuk!

Laatste berichten

Lees de laatste blog berichten van Mariska Buitenhuis.

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen