Marjolein Mulder

Marjolein Mulder

Master Black Belt

Gespecialiseerd in:

Wat mij drijft?

Zowel mensen als processen in beweging krijgen, met als motto:

“Take one step at a time and enjoy the road”

Als peoplemanager heb ik ervaren dat de kracht van succesvolle verandering ligt in het geven van vertrouwen en verantwoordelijkheid aan de medewerkers van de ‘Gemba’ (werkvloer). Iedere dag een beetje beter kan alleen als de initiatieven daar genomen worden waar ook de hinder ervaren wordt. Klinkt logisch hè? Toch is de praktijk weerbarstiger!

Verandering is namelijk ook eng, want wat betekent dit voor mijn baan? En gaat men nu kritisch kijken naar hoe ik functioneer? Daar heb ik helemaal geen zin in! We doen het toch al jaren zo? Waarom nu ineens anders? We hebben dit al tig keer geprobeerd!

Dit is precies wat mijn werk zo leuk maakt. Als mensenmens coach en train ik je graag in het toepassen van Lean Six Sigma (LSS). Niet alleen hoe je als LSS green- of black belt je methodiek goed toepast, maar juist ook hoe je om kan gaan met de zachte kant. Want veranderen doe je niet eenmalig, dit is een continu proces en daar heb je iedere medewerker hard bij nodig.

Mijn achtergrond

Het is alweer 15 jaar geleden dat ik met een diploma als technische ingenieur de TU Delft verliet. Vol enthousiasme ging ik aan de slag in de energiesector. Als gevolg van de liberalisering moesten de bedrijven commercieel worden, en dus echt vanuit de klant hun processen gaan inrichten. En dat is wat we dan ook deden, bedenken wat de klant wil.

Zes jaar geleden certificeerde ik me als Lean Six Sigma Black Belt via de The Lean Six Sigma Company. Dit was voor mij de start van een mindshift. Echt handelen en veranderen vanuit de klantwens, dus niet denken te weten wat de klant wilt, maar te weten wat de klant wilt. En niet te denken te weten waar de medewerker last van heeft, maar te weten wat dit is.

En ik kan je zeggen dat dit een virus is wat mij gegrepen heeft. Zowel in de jaren dat ik als black belt vele interessante projecten heb uitgevoerd. Alsook in de jaren dat ik als peoplemanager aan de slag ben geweest. Iedere keer weer is het een boeiend proces om continu verbeteren in te voeren op je afdeling.

Mijn ervaringen deel ik graag met je in de trainingen, coaching of bij het uitvoeren van projecten!

Laatste berichten

Lees de laatste blog berichten van Marjolein Mulder.

Klik voor meer informatie over ons online trainingsaanbod of neem contact met ons op

Contact opnemen
Lees meer

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen