Michiel Dahmen

Michiel Dahmen

Lean consultant / trainer

Ik ben al zo lang ik me kan herinneren bezig om iets te verbeteren, bouwen aan een volgende betere versie. Daar word ik gelukkig van. En hoe mooi is het om daar je vak van te maken!

Na in de logistiek te hebben gewerkt en projectmanagement ervaring te hebben opgedaan, ben ik 8 jaar geleden als procesverbeteraar gaan werken, vooral bij allerlei verschillende soorten zorgorganisaties. Ik vind het prachtig om te zien hoe gedreven de medewerkers daar zijn en welk doel ze nastreven: de best mogelijke zorg voor de patiënt. Tegelijkertijd moeten de kwaliteit en de efficiency omhoog….

Tijdens een opdracht bij een groot huisartsenlaboratorium ben ik in aanraking gekomen met Lean Six Sigma. Ik besefte me dat ik al veel op de ‘Lean manier’ deed, maar zag nu pas de structuur er achter. Met de Lean Six Sigma aanpak bleek ik veel sneller en breder gedragen veranderingen te kunnen realiseren. Procesverbeteren blijkt een vak te zijn! Daarom heb ik ervoor gekozen om bij The Lean Six Sigma Company aan de slag te gaan.

Verantwoordelijkheid nemen en krijgen

Ik zie in de praktijk vaak dat mensen wel willen veranderen maar niet veranderd willen worden. De krachtige en helderen aanpak van Lean Six Sigma sluit daar bij aan: Lean Six Sigma zorgt ervoor dat medewerkers zelf nadenken over hoe iets beter kan en zich steeds afvragen wat de klant nu echt wil. We leren ze om over grondoorzaken na te denken en met oplossingen te komen die echt werken in plaats van brandjes te blussen. Tegelijkertijd verhoogt Lean Six Sigma het werkplezier. Medewerkers zien bijvoorbeeld dat problemen sneller en effectiever kunnen worden opgelost. Door creatief na te denken en verantwoordelijkheid te nemen en te krijgen. Dat is wat je wilt als organisatie.

Het mooie bij The Lean Six Sigma Company is dat we organisaties leren zelf met Lean Six Sigma aan de slag te gaan, in plaats van de tools te gebruiken als externe consultant. We zorgen ervoor dat medewerkers een nieuwe kijk op processen krijgen en dat ze er mee willen gaan werken. Waar nodig begeleiden we ze na een training om stappen te zetten in het continue verbeteren van hun processen.

Lean werken gaat niet vanzelf: het vraagt aandacht van het management en discipline bij medewerkers. Als dat er is kun je met behulp van Lean Six Sigma grote stappen maken.

Ik train, coach en begeleid vaak Kaizens: verbeterprojecten die normaal maanden duren ronden we af in een aantal dagen.

 

 

Laatste berichten

Lees de laatste blog berichten van Michiel Dahmen.

Klik voor meer informatie over ons online trainingsaanbod of neem contact met ons op

Contact opnemen
Lees meer

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen