Oscar van Es

Oscar van Es

Lean Six Sigma Black Belt

In 2013 heb ik de Black Belt opleiding afgerond bij de The Lean Six Sigma Company. Mijn praktijkopdracht was het optimaliseren van het proces ‘beantwoorden kamervragen door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK)’. Het was mooi om te zien dat Lean Six Sigma niet alleen waardevol is in een productie omgeving, maar ook in een politiek gevoelige omgeving.

Binnen de Rijksoverheid coach ik Green Belts bij de uitvoering van verbetertrajecten. Dan gaat het om het verkorten van doorlooptijden, het verhogen van de kwaliteit van dienstverlening of efficiënter en slimmer werken. Tevens fungeer ik als sparringpartner voor managers en geef ik Lean Six Sigma trainingen. Daarnaast coördineer ik, samen met Gerard Regnery, het Lean Six Sigma Netwerk Rijksoverheid. Een netwerk dat bedoeld is om kennis te delen op het gebied van Lean Six Sigma binnen de Rijksoverheid.

Mijn kracht zit in het analyseren en oplossen van organisatorische vraagstukken en problemen. Dit in nauwe samenwerking met medewerkers en management, vanuit de ambities van organisaties. Ik ga uit van de feiten, probeer tot de kern van zaken door te dringen en durf kritische en soms confronterende vragen te stellen. Lean Six Sigma is dan ook een benadering die bij mij past.

Voordat ik bij de Rijksoverheid werkte, was ik werkzaam bij Achmea en Frontline Consultants. Frontline is een internationaal consultancybureau met kantoren in Londen en Glasgow. Bij Achmea heb ik gewerkt als HR adviseur en bij Frontline als change management consultant. Beide onderwerpen zijn cruciaal voor een succesvolle implementatie van Lean Six Sigma. Hoe ziet de organisatie van de toekomst er uit? Hoe gaan we daar naar toe? Hoe ziet het ideale profiel van een Black Belt of Green Belt er uit? Hoe zorg je ervoor dat de juiste mensen worden opgeleid? En welk loopbaanperspectief kun je hen bieden?

Mijn andere specialisaties zijn ‘communicatie’ en ‘organisatie-inrichting’. Ik ben afgestudeerd in de Bestuurskunde (Rijksuniversiteit Leiden) en Communicatiewetenschap (Universiteit van Amsterdam). Professionele communicatie is een belangrijke randvoorwaarde voor een inspirerende Lean Six Sigma Community. Daarnaast is het van belang om Lean Six Sigma organisatorisch te verankeren, zodat organisaties niet alleen een aantal verbetertrajecten uitvoeren, maar structureel proberen te leren en te verbeteren.
Kortom: ik ben een Black Belt die niet alleen geïnteresseerd is in Lean Six Sigma trainingen en het managen van Lean Six Sigma trajecten, maar ook in de organisatorische randvoorwaarden om Lean Six Sigma succesvol te verankeren in organisaties.

Laatste berichten

Lees de laatste blog berichten van Oscar van Es.

Klik voor meer informatie over ons online trainingsaanbod of neem contact met ons op

Contact opnemen
Lees meer

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen