STAP-budget voor scholing en ontwikkeling

Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. U kunt deze subsidie gebruiken voor een training, cursus of opleiding. De subsidie heet STAP, wat staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.

Op deze pagina leest u alle relevantie informatie over de STAP-regeling en hoe u hier gebruik van kunt maken voor onze Lean Six Sigma trainingen.

Inhoudsopgave:

Wat is het STAP-Budget?

Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. U kunt deze subsidie gebruiken voor een training, cursus of opleiding. De subsidie heet STAP, wat staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.

Met het geld uit het STAP-budget kunt u een opleiding, training of cursus volgen. De overheid wil dat u als werkende of werkzoekende kunt beslissen over uw eigen ontwikkeling tijdens uw loopbaan. Zo heeft u meer kansen om uw baan te houden of om een nieuwe baan te vinden. 

Voorwaarden van het STAP-Budget

Er zijn wel een aantal voorwaarden voor het aanvragen van STAP-budget: 

  • U bent tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd

  • De opleiding, training of cursus staat geregistreerd in het STAP-scholingsregister

  • De training start minimaal 4 weken na uw aanvraag en uiterlijk 3 maanden na sluiting van de aanvraag periode

  • U heeft dit jaar nog geen gebruik gemaakt van uw STAP-Budget

Wanneer kan ik mij aanmelden voor het STAP-Budget?

Vanuit de overheid zijn er verschillende aanvraag periodes beschikbaar wanneer men het STAP-Budget kan aanvragen.

LET OP: het STAP-Budget is in de vorige aanvraag periodes binnen 2 dagen op gegaan. Ons advies is daarom om er op tijd bij te zijn om aanspraak te maken op uw STAP-Budget.

De aanvraag periodes:

  • 1 maart 2022 t/m 30 april 2022

  • 2 mei 2022 t/m 30 juni 2022

  • 1 juli 2022 t/m 31 augustus 2022 (voor trainingen met startdata tussen 29 juni en 30 november)

  • 1 september 2022 t/m 31 oktober 2022 (voor trainingen met startdata tussen 29 september en 31 januari)

  • 1 november 2022 t/m 31 december 2022 (voor trainingen met startdata tussen 29 november en 31 maart)

Hoe kunt u het STAP-Budget aanvragen?

Het aanvragen van het STAP-Budget bestaat uit 5 stappen:

1. Inschrijven voor één van onze Lean Six Sigma trainingen.
2. Ontvang het STAP-aanmeldbewijs.
3. Vraag het STAP-Budget aan via de website van het UWV. 
4. U hoort binnen 4 weken of uw aanvraag is goedgekeurd. 
5. U ontvangt het STAP-Budget en start met uw training.

1. Inschrijven voor één van onze Lean Six Sigma trainingen

Wanneer u zich inschrijft voor één van onze Lean Six Sigma training kunt u in het inschrijfformulier aangeven dat u gebruik wil maken van het STAP-Budget. Vink deze checkbox aan vul uw geboortedatum in en uw volledige adres.

2. Ontvang het STAP-aanmeldbewijs.

Nadat u in het inschrijfformulier heeft aangegeven dat u gebruikt wil maken van het STAP-Budget ontvangt u van ons het STAP-aanmeldbewijs. Check of uw gegevens hier correct worden vermeld.

3. Vraag het STAP-Budget aan via de website van het UWV. 

Het STAP-Budget vraagt u aan bij het UWV met uw DigiD. U moet hier vervolgens uw STAP-aanmeldbewijs uploaden, uw studentnummer invoeren en de scholing kiezen.

4. U hoort binnen 4 weken of uw aanvraag is goedgekeurd. 

Binnen 4 weken krijgt u bericht van het UWV of uw aanvraag is goedgekeurd. 

5. U ontvangt het STAP-Budget en start met uw training.

Indien uw aanvraag is goedgekeurd wordt uw training (gedeeltelijk) vergoed en kunt u starten met uw training.

Vraag hier uw STAP-Budget aan!

STAP-Budget aanvragen

Na goedkeuring van het STAP-Budget

Nadat het UWV uw aanvraag heeft goedgekeurd worden wij op de hoogte gebracht. Nadat de training is afgerond ontvangt u van ons het bewijs van deelname. Dit bewijs van deelname leveren wij aan bij het UWV (binnen 3 maanden na afronding van de training). Hiermee is de subsidie definitief aan u toegekend en de training afgerond.

Let op: het bewijs van deelname wordt alleen aan de deelnemer toegekend als deze voldoet aan alle voorwaarden van het UWV.

Waarom gebruik maken van het STAP-Budget bij The Lean Six Sigma Company?

Op basis van onderzoek onder meer dan 4.500 respondenten hebben wij de vijf voornaamste redenen achterhaald waarom klanten voor onze trainingen hebben gekozen. Deze redenen hebben wij voor u op een rijtje gezet zodat u weet wat u van onze trainingen kunt verwachten en uiteraard ook omdat wij hier trots op zijn!

De nadruk op praktijktoepassing en het doen van een project

Tijdens het gehele leertraject wordt de nadruk gelegd op het in de praktijk kunnen toepassen van de geleerde kennis en vaardigheden. Dit wordt gedaan met behulp van praktijkvoorbeelden, oefensimulaties, onderlinge discussie van actuele casussen en uiteindelijk zelfs 1-op-1 coaching van de trainer ter begeleiding van uw praktijkopdracht.

De internationale waarde van het certificaat

Klanten kiezen ook voor ons vanwege de waarde die ons certificaat vertegenwoordigt op de (inter)nationale arbeidsmarkt. Ons certificaat wordt ondersteund door o.a. ISO certificeringen en accreditaties. Zou u meer willen lezen over de waarde van ons certificaat? Klik dan hier voor meer informatie.

Kwaliteit van kennisoverdracht

Tijdens het gehele leertraject wordt gebruik gemaakt van meerdere onderwijsvormen, waaronder korte online trainingen (ter voorbereiding én verdieping), praktijkoefeningen, simulaties en theorie-uitleg. Dit alles vind u in uw leeromgeving MyTraining. Deze multimediale aanpak is ideaal voor de kennisoverdracht en maakt het leren nog leuk ook! 

Actief in meer dan 25 landen

Onze trainingsinhoud is in alle landen (25+) waar wij actief zijn gestandaardiseerd; zo worden bijvoorbeeld in Canada precies dezelfde vaardigheden en kennis geleerd als in Frankrijk. Dit komt omdat onze trainingsinhoud opgesteld en gecertificeerd is aan de hand van de internationale en onafhankelijke ISO 18404 en 13053-standaarden voor Lean Six Sigma.

Seniore Master Black Belts met jarenlange praktijk ervaring

Tijdens de trainingen wordt u begeleid door ervaren Master Black Belts die niet alleen zelf al talloze verbeterprojecten hebben voltooid, maar ook al vele Green Belts en Black Belts hebben opgeleid en aangestuurd. Zo bent u verzekerd van een breed scala aan praktijkvoorbeelden, tips en adviezen die geen ander u zou kun geven.

 

Klik voor meer informatie over ons online trainingsaanbod of neem contact met ons op

Contact opnemen
Lees meer

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen