Lean Six Sigma

Yellow Belt groepstraining

 • Op een snelle manier veel kennis binnen uw organisatie

 • Locatie kan bij ons, op eigen locatie of extern als maatwerk

 • Voordelige prijszetting

 • Trainer en praktijkvoorbeelden afgestemd op uw branche

 • Internationaal gecertificeerde trainingsinhoud (ISO18404 & ISO13053)

Yellow Belt groepstraining

Een Yellow Belt is een medewerker die getraind is in de basis van de Lean Six Sigma methodiek. Yellow Belts zijn in staat om op goed niveau te sparren over verbetermogelijkheden en kunnen meewerken aan verbeterprojecten en initiatieven binnen hun afdeling. Door uw afdeling op minimaal Yellow Belt niveau te scholen creëert u een lerende organisatie waarin iedereen samen streeft naar perfectie.

Deze 1-daagse training beslaat de basisprincipes van Lean Six Sigma. Tijdens de training wordt het doel en de aanpak van Lean Six Sigma duidelijk uitgelegd. Hierdoor krijgt Lean Six Sigma handen en voeten en dus meer begrip. De deelnemers zijn na de training in staat om zelfstandig verbeterpotentie op te sporen en voor een deel zelf de oorzaken van problemen weg te nemen.

Doel en mindset

Lean Six Sigma is niet een doel op zich. Uiteindelijk zijn deze methodieken en de vele instrumenten en technieken die zij bevatten alleen maar een middel om een doel te bereiken. Dat doel is sneller, efficiënter en klantgerichter werken zodat de bedrijfsdoelstellingen ieder jaar niet alleen gehaald worden, maar overtroffen.

De filosofie en mentaliteit die ten grondslag ligt aan Lean Six Sigma is er één van continu willen verbeteren en streven naar perfectie. Kortom, het gaat om het omarmen van een growth mindset waarin de hele organisatie samen naar hetzelfde doel werkt. Een bedrijfscultuur waarin fouten worden gezien als kansen om te verbeteren, en ‘goed’ alleen maar een opstap naar ‘beter’ is.

Contact opnemen

Yellow Belt groepstraining

In de Yellow Belt groepstraining word je als team binnen korte tijd wegwijs gemaakt in het kennislandschap van de Lean Six Sigma methodiek en de onderliggende filosofie.

Contact opnemen
 • Op een snelle manier veel kennis binnen uw organisatie

 • Locatie kan bij ons, op eigen locatie of extern als maatwerk

 • Voordelige prijszetting

 • Trainer en praktijkvoorbeelden afgestemd op uw branche

 • Internationaal gecertificeerde trainingsinhoud (ISO18404 & ISO13053)

Interesse in een online Yellow Belt training? Klik hier voor meer informatie!

Trainingsopzet:

Met onze groepstrainingen investeert u in specialistische kennis voor uw organisatie. Wij voorzien de deelnemers in een korte periode van alle benodigde kennis. Het trainingstraject bestaat voor de deelnemers uit verschillende onderdelen. Om te beginnen krijgt iedere deelnemer toegang tot ons online leerplatform (MyTraining). Hier staan trainingsmaterialen, het programma van de training, slides en digitale boeken. De training zelf bestaat uit peer-to-peer learning, discussies, simulaties, quizjes en een oefententamen.

Deel 1 - Voorbereiding

Voorafgaand aan de training kunnen de deelnemers zich voorbereiden in MyTraining. Op dit online leerplatform kunnen zij het lesprogramma en de digitale studieboeken lezen. Daarnaast is het ook mogelijk om een online cursus te doen ter voorbereiding. Als iedere deelnemer goed voorbereid is kan er tijdens de training extra aandacht besteed worden aan de praktijktoepassing binnen uw organisatie. Zo haalt u het maximale uit deze groepstraining.

Deel 2 - Lean Six Sigma programma

1-Daagse training over de Lean Six Sigma technieken met onderwerpen als:

– Waarom Lean Six Sigma?
– Lean Six Sigma methodologie
– DMAIC en projectstructuur
– 5 principes van Womack
– Value Stream Mapping

Deze dagen zijn opgezet rondom een simulatie welke als rode draad door de training loopt. 

Deel 3 - Workshops (optioneel)

Na afloop van de groepstraining heeft u de mogelijkheid om door te pakken met diverse (online) workshops. Deze cursussen kunnen uw medewerkers helpen bij het uitvoeren van bijvoorbeeld een VSM, A3 project of een Kaizen Event.

Tijdens deze workshops voeren de deelnemers een Kaizen Event, VSM of A3 project uit binnen de eigen organisatie, waardoor zij niet alleen leren de technieken toe te passen, maar hiermee ook meteen actief organisatieproblemen oplossen.

Altijd maatwerk:

Onze in-company groepstrainingen zijn op maatwerk in te richten. Wij selecteren voor uw groep een trainer met uitgebreide ervaring met het toepassen van Lean Six Sigma in uw branche. Ook de casussen en praktijkvoorbeelden die in de training worden behandeld zijn afgestemd op de sector en unieke uitdagingen die voor uw organisatie relevant zijn.

Leerdoelen en internationaal gecertificeerde trainingsinhoud:

Onze trainingsinhoud bestaat uit duidelijke leerdoelen die zijn opgesteld aan de hand van de internationale ISO18404 en ISO13053 normen. Dit houdt in dat de kennis, vaardigheden en competenties die tijdens de training worden overgebracht geheel in lijn zijn met de internationale standaarden van Lean Six Sigma competenties en technieken zoals omschreven door de ISO (International Organization for Standardization).

Meer informatie over de richtlijnen, certificeringen en accreditaties van onze trainingen vindt u hier

Investering:

Onze maatwerk aanpak is een modulaire opbouw van trainingen waardoor u met een geringe investering al kan starten en bij succes kan doorpakken. Neem contact met ons op voor een prijsindicatie.

The Lean Six Sigma Company is als trainingsinstituut BTW vrijgesteld voor organisaties die geen BTW kunnen aftrekken (zorginstellingen, overheden, financiële dienstverlening).

Meer informatie

Trainingstraject

In het eerste gesprek zal er gekeken worden naar de behoefte van uw organisatie. Vervolgens zal er gekeken worden welke groepstraining hier het beste bij aansluit. Zo is er zekerheid dat de Lean Six Sigma groepstraining zal bijdragen in het realiseren van uw organisatiedoelstellingen.

Zodra u besloten heeft met een Lean Six Sigma groepstraining aan de slag te gaan zal er in overleg trainingsdata worden ingepland.

Na het afstemmen van de trainingsdata ontvangt u een bevestigingsmail. Hierin staat de trainingslocatie en de data van de training. Vervolgens vragen wij bij contactgegevens van de deelnemers op.

Nadat wij de contactgegevens van de deelnemers ontvangen hebben krijgen zij allemaal een welkomsmail. Hierin krijgen zij instructies hoe ze toegang krijgen tot ons online leerplatform (MyTraining). Hier vinden de deelnemers het trainingsprogramma, de digitale boeken, data sets en oefenmateriaal.

Dan begint de training. Tijdens de training voorzien wij de deelnemers van alle benodigde kennis. 

Onze referenties

Sinds onze oprichting in 2002, hebben we vele open inschrijving trainingen georganiseerd. We hebben ruim 8.000 deelnemers uit alle branches getraind en honderden praktijkopdrachten voorbij zien komen. 

Naast de open inschrijvingen zijn we ook erg trots op het feit dat we groepen cursisten van diverse organisaties in-company hebben getraind. Klik hier voor onze referenties.

Contact aanvraag

 • DD slash MM slash JJJJ
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van Nelleweg 1,
3044BC Rotterdam, The Netherlands

010 22 22 860
info@theleansixsigmacompany.nl

Congresstraat 26 bus 4,
2060 Antwerpen, Belgium

+32 3 808 32 78
info@theleansixsigmacompany.be

1501 Avenue Doctor Penfield,
H3G 1C6 Montreal, Quebec, Canada

+1 514 297 4507
info@theleansixsigmacompany.ca

130 Boulevard de la Liberté,
59800 Lille, France

+33 3 74 09 64 17
info@theleansixsigmacompany.fr

35 Ballards lane,
N3 1XW London, Great Britain

020 3608 3527
info@theleansixsigmacompany.co.uk

Rudnička 2,
11118 Beograd, Сервие

+381 11 244 11 11
info@theleansixsigmacompany.rs

23 Upper O’Connell Street,
D01 C3W7 Dublin, Ireland

353-1-513 6833
info@theleansixsigmacompany.ie

Via Monte Oliveto 8,
00141 Roma, Italia

+39 3774751288
info@theleansixsigmacompany.it

Calle Meléndez Valdés nº 54 Local 24,
28015 Madrid

+34 911930063
info@theleansixsigmacompany.es

02 Rue Kamel Atatürk - El Menzah VII,,
2037 Ariana

+216 71 231 010
formation@theleansixsigmacompany.com

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen