Excellence Program

Het Lean Six Sigma Black Belt Excellence Program is in samenwerking met de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit.

Meer op deze pagina:

  Black Belt op universitair niveau

  In samenwerking met de Rotterdam School of Management van de Erasmus universiteit, organiseren we het Black Belt Excellence Program. Dit is het meest complete Lean Six Sigma trainingsprogramma aangevuld met een leiderschapsprogramma ontwikkeld door de RSM. Deze training is speciaal voor consultants of managers die een team (gaan) aansturen en op het hoogste niveau willen leren hoe Lean Six Sigma in de praktijk toegepast wordt.

  Na afronding van deze Black Belt opleiding ontvangt u een certificaat uitgegeven door een top 10 Business Universiteit en Europees grootste Lean Six Sigma aanbieder. Met dit certificaat laat u de wereld zien dat u Lean Six Sigma op universitair niveau beheerst.

  ISO18404: De opzet van de training

  Het Black Belt Excellence Program is een exclusieve training waarmee deelnemers zich kunnen onderscheiden op de internationale arbeidsmarkt. Het lesprogramma bestaat uit 14 dagen, waarvan 11 dagen de focus op Lean Six Sigma ligt en 3 dagen de focus op change management en leiderschap; de twee key-elementen om succesvol te zijn als Black Belt. Het programma is gebaseerd op de internationale ISO18404 norm en voldoet aan alle eisen om tot Black belt te certificeren.

  De training wordt deels verzorgd door de Rotterdam School of Management en deels door The Lean Six Sigma Company. De training is in het Engels en kent 2 examenmomenten. Een theorie-examen en een praktijkexamen. Bij deze training is het daarom verplicht om een praktijkopdracht af te ronden.

  Excellence Program

  De universitaire Black Belt opleiding voor ambitieuze professionals.

  Studiegids aanvragen

  Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) is one of Europe’s top 10 business schools, helping students, academics and people in business become a force for positive change.

  Praktische Informatie

  Tijdens deze Lean Six Sigma Black Belt opleiding leert u procesverbeteringsprojecten uit te voeren volgens de Lean en Six Sigma aanpak. Het theoriegedeelte van de opleiding bestaat uit een 2 daagse Lean module, een Kaizen module van 1 dag, een 8 daagse Six Sigma module en een 3 daagse Change Management en Leiderschapsmodule.

  RSM is ranked as one of the best European business schools, including 10th in the Financial Times meta-ranking and 3rd in Western Europe by Eduniversal. RSM has an acceptance rate of between 20–25% and is in the 1% of business schools worldwide which possess the distinguished Triple Crown Accreditation – AMBA, EQUIS and AACSB.

  Samenvatting

  • 14 dagen theorie + praktijkopdracht
  • doorlooptijd theorie 3-4 maanden (zie trainingsdata)
  • doorlooptijd praktijkopdracht 4-6 maanden
  • baten praktijkopdracht: > 75.000 euro
  • geslaagd bij voldoende voor examen en succesvol afronden praktijkopdracht
  • theoriegedeelte klassikaal van 9.00 – 17.00
  • groepen tot 20 personen

  Na afloop van de training bent u in staat:

  • een lean six sigma verbeterproject te managen
  • een verbeterteam aan te sturen
  • de lean six sigma methode en tools toe te passen
  • succesvol een gedefinieerde oplossing binnen een organisatie te implementeren.

   

  Deel 1 - Lean Thinking

  3 daagse training over de Lean-technieken met onderwerpen als:

  • 5 principes van Womack
  • 7 verspillingen
  • Value Stream Mapping
  • Verscheidende verbetertechnieken
  • Kaizen event

  Deze dagen zijn opgezet rondom een simulatie welke als rode draad door de training loopt. 

  Deel 2 - Six Sigma

  Gedurende 8 dagen gaat de training dieper in op de Six Sigma projectstructuur en bijbehorende technieken. In hoofdlijnen komen de volgende onderwerpen aan bod:

  – Achtergrond Six Sigma
  – Define fase. Het selecteren van een project en vaststellen van de klantweens
  – Basis statistiek
  – Measure fase. Vaststellen en meten van invloedsfactoren
  – Analyse fase. Vinden van grondoorzaken en analyseren van data
  – Hypothese testen
  – Improve fase. Oplossingen generen en uitvoeren van een pilot
  – Control fase. Controle plan opstellen en project afsluiting
  – Verdieping op Measurement System Analyses
  – Verdieping op Design for Experiments

  Deel 3 - Change management en Leiderschap

  Er wordt 3 dagen intensief stilgestaan bij change management en leiderschap. 2 noodzakelijke vaardigheden om succesvol te zijn met Lean Six Sigma. Deze drie dagen worden verzorgd door de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit. In hoofdlijnen worden de volgende onderwerpen behandeld:

  – Lean Six Sigma in strategische context
  – Operational Excellence 
  – Probleemoplossen met een team
  – Portfolio Management
  – Essentie van effectief leiderschap
  – Leiderschap-stijlen
  – Leadership Enhancement Action Plans (LEAP)
  – Stakeholder management 

  Deel 5 - Praktijkopdracht

  Een praktijkopdracht is een verbeterproject veelal binnen uw eigen organisatie. Het project moet aantoonbaar bijdragen aan het doel van uw organisatie: het generen van geld en/of aan het verhogen van de klanttevredenheid. Bij zorginstellingen en overheden is het doel vaker de klanttevredenheid verbeteren en de operationele kosten drukken.

  Kortom: een verbeterproject moet altijd een positieve businesscase hebben. Voorbeelden zijn: Verbeteren van de klanttevredenheid, minder klantklachten, verbeterde kwaliteit van producten of diensten en besparing van kosten. Deze resultaten moeten behaald worden met gebruik van Lean en Six Sigma technieken.

  Lees meer over de praktijkopdracht of neem contact met ons op voor al uw vragen. 

  Lees onze blog voor praktijkopdracht voorbeelden.

  All-in prijs Lean Six Sigma Black Belt Excellence Program: €9.950,- (exclusief BTW)

  Wij zijn BTW vrijgesteld voor organisaties die geen BTW kunnen aftrekken (particulieren, zorginstellingen, overheden, financiële dienstverlening).

  Inclusief:

  • Cursus materiaal (handboeken en oefenmateriaal)
  • Luncharrangement, koffie, thee en frisdrank
  • Parkeerkosten
  • Examen (2 her-examens, als nodig)
  • Theorie certificering
  • 10 uur coaching door uw Master Black belt
  • Project templates
  • Project beoordeling door 2 Master Black Belts 
  • Praktijkcertificering

  Exclusief

  • Eventuele overnachtingen

  ISO18404

  Proces verbeteren is een vak en een vaardigheid. Om succesvol processen te verbeteren met Lean Six Sigma zijn verschillende competenties nodig. De organisatie die internationaal standaarden bepaalt, de ISO, heeft een norm vastgesteld voor de competenties die nodig zijn om de kritische rollen binnen een Lean Six Sigma organisatie te vervullen. De rollen die zij definiëren zijn:

  – Lean Practitioner
  – Lean Leader
  – Lean Expert
  – Lean Six Sigma Green Belt
  – Lean Six Sigma Black Belt
  – Lean Six Sigma Master Black Belt 

  The Lean Six Sigma Company heeft de ISO 18404 als uitgangspunt genomen voor het ontwikkelen van haar trainingen. Om deze reden bestaat elke training uit een theorie gedeelte en een praktijkgedeelte. Competenties en vaardigheden zijn alleen aantoonbaar in de praktijk. Onze certificeringscriteria zijn afgeleid van de ISO norm zodat we zeker weten dat de deelnemers die bij ons zijn gecertificeerd de competenties hebben om organisaties verder te helpen met Lean Six Sigma.

  De toegevoegde waarde van een Lean Six Sigma certificaat

  Een Lean Six Sigma certificaat is het bewijs dat u in staat bent om processen te verbeteren in de praktijk. De certificering is opgebouwd uit twee examenmomenten. Het eerste examenmoment is de theoretische toets. Dit is een examen met vragen over de theorie om uw kennis en begrip over de Lean Six Sigma materie te toetsen. Het tweede examenmoment is de praktijkcertificering. Hier wordt u voornamelijk beoordeeld op uw toepassingsvaardigheden. Als u in staat bent om de Lean Six Sigma technieken toe te passen om een proces te verbeteren en als u in staat bent om een organisatie zover te krijgen om de veranderingen door te voeren, dan ontvangt u het praktijkcertificaat.

  The Lean Six Sigma Company staat zelf onder toezicht van autoriteiten op gebied van onderwijs en Lean Six Sigma. Deze autoriteiten controleren o.a. of wij ons blijven ontwikkelen op gebied van didactiek en Lean Six Sigma. Meer weten hierover?

  Een certificaat van The Lean Six Sigma Company staat daarom voor vakkundigheid en toepassingsvaardigheden op het gebied van Lean Six Sigma.

  Startdata, locatie, trainingsdata

  Deze training is gepland in het najaar op onderstaande data.

  17 september 2018, Van Nelle Fabriek Rotterdam

  17 september 2018|18 september 2018|8 oktober 2018|29 oktober 2018|30 oktober 2018|19 november 2018|20 november 2018|3 december 2018|4 december 2018|7 januari 2019|8 januari 2019|28 januari 2019|11 februari 2019|12 februari 2019

  Engelstalige opleiding - Inschrijven kan via de Engelse website

  Studiegids aanvragen

  Let op: Het Black Belt Excellence Program staat nog niet in de studiegids van 2017 vermeld. Neem contact met ons op voor specifieke vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  In-company.

  Lean Six Sigma in uw bedrijf

  Lean Six Sigma staat vooral bekend als projectmatige verbeterstructuur, maar Lean Six Sigma is breder dan dat. Lean Six Sigma is een rotsvaste filosofie, een organisatie, een verbeterstructuur én tools. Vanuit dit perspectief is Lean Six Sigma het antwoord op een aantal bedrijfskundige vraagstukken met betrekking tot competitiviteit, kostenreductie en klanttevredenheid.

  Afhankelijk van uw ambitie is Lean Six Sigma in fases te implementeren. Iedere organisatie is uniek. Er bestaat daarom geen implementatie blauwdruk voor iedere organisatie. Samen met u ontwikkelt The Lean Six Sigma Company een plan van aanpak afgestemd op uw organisatie.

  Contact opnemenLees verder

  Gerelateerde Trainingen

  Andere toonde hun interesse in de volgende trainingen.