Mariska Buitenhuis helpt Reclameland met Lean Six Sigma

Mariska is sinds 2018 onze rots in de branding in het hoge noorden. Zelf woont Mariska Buitenhuis (Black Belt/Lean Leader) in de buurt van de stad Groningen en dus verzorgt ze daar in de regio voor ons de Lean Six Sigma trainingen. “Dit is niet de drukke Randstad, maar er zijn in de noordelijke provincies genoeg prachtige organisaties en er zijn legio bedrijven die inzetten op continu verbeteren,” zegt Mariska.

Bij Reclameland is ze kind aan huis en ze voelt zich er ook zichtbaar thuis. “Begin 2021 heb ik hier de eerste training aan een groep teamleiders mogen geven en sindsdien gaat het hard. Er wordt ingezet op het trainen van een hele grote groep  mensen op alle niveaus, waarbij we uiteraard goed kijken voor wie welke training het beste past. 3 Lean Practioner groepen, 2 Lean Leader groepen en 1 Green Belt groep zijn al getraind. Door het zo breed uit te rollen, krijg je iedereen mee. Ik vind het geweldig dat Wouter Haan – directeur-eigenaar – aangeeft dat het de beste beslissing was van 2021.” Tijdens de lockdown besloot hij om alle mensen te laten trainen. “Dat is best stoer én slim en dat geeft maar aan dat hij een echte ondernemer is.”

Mensen in beweging krijgen, en in het geval van Reclameland de hele organisatie in beweging krijgen, dat is waarom Mariska gekozen heeft voor het trainingsvak. “Soms is het taaie stof, maar het betreft hier bijna allemaal best jonge mensen die het redelijk makkelijk oppikken. Ook de afwisselende trainingsvormen en mijn enthousiasme helpen natuurlijk mee. Als je helpt het Lean Six Sigma denken te ‘leren zien’ en vertaalt naar de praktijk, dan wordt het vanzelf leuk. De ene heeft net iets meer training en aandacht nodig dan de ander, maar uiteindelijk lukt het iedereen om te slagen. Er zijn al 16 mensen die met goed gevolg een A3 verbeterproject hebben geleid en Lean Practioner gecertificeerd zijn. Ik ben super trots op de resultaten. Verbeteringen met meer dan 50% zijn eerder regel dan uitzondering. Enkele Green Belts zijn nu bezig met de afronding van hun projecten en rond de zomer worden 6 nieuwe A3 projecten gestart. Het ondersteunen en coachen van de projectleiders vind ik erg inspirerend om te doen. Omdat je de organisatie en personen steeds beter leert kennen, kun je echt waarde toevoegen.” Via dagstarts, verbeterborden, de 6S audits, Obeya en alle verbeterprojecten zit de continu verbetercultuur bij Reclameland in de lift.

“Continu stappen blijven zetten, geldt ook voor mezelf. Zodra ik wat lucht heb in mijn eigen agenda dan wil ik mijn Lean Expert afronden zodat ik voortaan ook zelf de Lean Leader trainingen mag geven. Die verzorg ik tot nu toe met Jan-Hein Tempelman, wat overigens erg leuk is om dat samen te doen. Leuk én leerzaam.”

Wil je meer leren of heb je een vraag?

Vraag onze studiegids aan voor meer informatie.

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen