Ontdek de kracht van een Lean Six Sigma Training in het Fletcher Hotel van Paterswolde met Trainer Mariska Buitenhuis

In de bruisende regio Groningen bevindt zich een oase van kennis en ontwikkeling: het Fletcher Hotel Paterswolde. Hier wordt regelmatig de Green Belt en Black Belt opleiding georganiseerd door The Lean Six Sigma Company, onder leiding van de ervaren  gepassioneerde trainer, Mariska Buitenhuis. Laten we eens dieper ingaan op deze unieke trainingservaring door onze trainersvlog te bekijken.

De inspirerende reis van Mariska Buitenhuis

Mariska Buitenhuis, een gerespecteerde Black Belt & Lean Leader, heeft haar sporen verdiend in de wereld van Lean Six Sigma. Haar betrokkenheid begon toen ze veel vragen kreeg over opleidingsinstituten in Noord-Nederland. Dit leidde tot een samenwerking met CEO Mischa van Aalten en de beslissing om zelf trainer te worden bij The Lean Six Sigma Company. Sinds 2019 heeft ze het bedrijf zien groeien en organiseert ze jaarlijks opleidingen in de Noordelijke provincies.

De Green Belt opleiding: Bouwen aan kennis en vaardigheden

De Green Belt opleiding, in dit geval gehouden in het Fletcher Hotel Paterswolde, bereidt deelnemers voor op het uitvoeren van Lean Six Sigma projecten op Green Belt niveau. Met Mariska Buitenhuis als gids, worden alle tools en methodes behandeld die nodig zijn voor een volwaardige Lean Six Sigma professional. De opleiding is ontworpen met het oog op cursisten zonder ervaring, waarbij de lessen altijd beginnen bij de basis.

Gedurende 6 intensieve trainingsdagen bouwen de deelnemers samen met Mariska en medestudenten aan hun kennis. Wat deze training onderscheidt, is de nadruk op praktische toepassing. Gezamenlijke oefeningen en simulaties zijn ingebed in het leerproces, waardoor niet alleen begrip wordt vergroot, maar ook een nieuwe denkwijze wordt ontwikkeld.

Van denkwijze tot grondoorzaak: De essentie van Lean Six Sigma

Één van de kernprincipes van Lean Six Sigma is het effectief toepassen van een nieuwe denkwijze, zowel met betrekking tot de menselijke kant als de werkprocessen. Onze trainers benadrukken het belang van het zoeken naar de grondoorzaak. Pas wanneer deze duidelijk is, wordt overgegaan tot een oplossing.

Deze vaardigheden vereisen oefening en praktijkervaring, en daarom duurt de Green Belt training, inclusief praktijkopdracht, ongeveer 3-4 maanden. Dit is geen toeval, maar een bewuste keuze om te waarborgen dat cursisten worden opgeleid tot bekwame Green Belts, klaar om de uitdagingen van Lean Six Sigma projecten aan te gaan.

Een duik in de toekomst

Terwijl deelnemers zich verdiepen in de Green Belt opleiding in het Fletcher Hotel Paterswolde, met Mariska Buitenhuis als mentor, leggen ze niet alleen de basis voor hun eigen succes, maar dragen ze ook bij aan de groei van Lean Six Sigma in het Noorden. De toekomst van procesverbetering ziet er hier stralend uit, dankzij de inzet van gepassioneerde trainers en leergierige deelnemers. Ben jij klaar om de kracht van Lean Six Sigma te ontdekken?

Wil je meer leren of heb je een vraag?

Vraag onze studiegids aan voor meer informatie.

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen