Wat is de beste Lean Six Sigma training?

summer-course-tlssc

Eén van de ambities van The Lean Six Sigma Company is om bedrijven en organisaties de mogelijkheid te geven om uit te blinken in hun veld. Dit doen we door Lean Six Sigma kennis, vaardigheden en tools over te dragen aan hun medewerkers. Zij kunnen vervolgens hun nieuwe expertise inzetten binnen hun organisatie om waarde te creëren en verbeteringen in alle organisatielagen na te streven. Het overdragen van deze expertise doen we door middel van Lean Six Sigma cursussen, waar we er verscheidene van aanbieden. We kunnen ons goed voorstellen dat je hier graag mee zou starten, maar nog niet zo goed weet welke cursus daar het meest geschikt voor is.

Logischerwijs is de beste cursus voor iedereen anders. Dit hangt af van de positie van de medewerker binnen de organisatie, de gestelde doelen, hun huidige kennis en vaardigheden alsmede die van de organisatie zelf. Daar komt bij dat Lean Six Sigma trainingen en cursussen ook altijd een invloed hebben op allerlei andere medewerkers naast de trainee zelf. Om al deze variabelen te ondervangen hebben we verschillende cursussen en trainingen ontwikkeld. In deze blog gaan we in op welke cursus het beste past bij specifieke gevallen. We richten ons met name op de Lean Practicioner en – Leader en de Green- en Black Belt cursussen. Op die manier kunt u bekijken welke situatie u herkent, waarna het gemakkelijk wordt om een passende training te kiezen. Om de vraag uit de titel maar meteen te beantwoorden: de beste Lean Six Sigma cursus is degene die het beste past bij de scope, behoeftes en verwachtingen van uw organisatie.

De kern

Zoals beloofd trappen we af met de Lean Practicioner, -Leader-, Green- en Black Belt trainingen. Deze vormen de rode draad in het Lean Six Sigma trainingsaanbod en zijn daardoor overwegend voor een groter aantal personen geschikt.

  • Lean Practicioner en Lean Leader

Afhankelijk van de rol die u heeft binnen de organisatie waar u werkzaam bent, kunnen de Lean Practictioner en Lean Leader cursussen uitstekende startpunten zijn. Bij deze cursussen krijgt u een goede basiskennis van Lean Six Sigma, waarmee u kunt beginnen om verbeteringen aan te brengen in de processen van uw bedrijf. In eerste instantie volgt u dan de Lean Practicioner training in 3 dagen, waarna de Lean Leader cursus een goede vervolgtraining is. U kunt bijvoorbeeld ook meteen voor de Lean Leader cursus kiezen, hoewel deze dan iets langer duurt omdat de Practicioner stof ook wordt behandeld. Zo kunt u precies de juiste keuze maken die het beste bij u past, waarna u meteen aan de slag kunt met Lean Six Sigma. De filosofie en structuur van de verbetermethodiek wordt op die manier snel duidelijk!

  • Green Belt

Indien u er klaar voor bent om de verbeteringscultuur van uw organisatie naar een hoger niveau te tillen kan de Green Belt cursus wellicht perfect bij u passen. Deze cursus bouwt verder op de fundering die tijdens bijvoorbeeld de Lean Practicioner cursus wordt gelegd. Op die manier wordt u de persoon die zijn of haar tijd wijdt aan procesverbeteringen binnen uw unit. Zo leert u tijdens de cursus hoe u waardevolle bijdragen kunt leveren aan verbeterprojecten en initiatieven. Dit wordt uiteraard gedaan vanuit verscheidene Lean Six Sigma tools en principes.

Aanvankelijk leert u hoe de DMAIC (Define, Measure, Act, Improve en Control) structuur kunt toepassen. Nadat u deze ontzettend krachtige tool onder de knie heeft gekregen gaat u dieper in op verschillende Lean onderwerpen. Zo leert u om verspillingen binnen processen te vinden en verwijderen om de doorlopende verbetercycli nog verder te optimaliseren. Gericht op directe toepassing in de praktijk maakt dit alles de Green Belt tot een doeltreffende training. Na afloop ontvangt u uiteraard uw Green Belt certificaat.

  • Black Belt

Net als bij vechtsporten is de kleur zwart gereserveerd voor zij die uitblinken in hun discipline. Nadat u uw Black Belt certificaat heeft ontvangen bent u dan ook een allround Lean Six Sigma professional. Dit betekent dat u continue verbeteringen binnen processen ziet als een ambacht waarbinnen u functioneert als een expert. Deze cursus vereist geen vooropleidingen en zodoende kunt u zich dus direct inschrijven voor een Black Belt cursus. U doorloopt dan het gehele Black Belt curriculum. Zo raakt u bekend en bedreven met alle belangrijke verbetermethoden, technieken, tools en definities. In aanvulling daarop leert u tijdens de Black Belt cursus ook hoe u dit kunt toepassen op het hoogste niveau binnen uw organisatie.

De juiste keuze maken

Nu u weet waar onze belangrijkste cursussen uit bestaan hopen we dat u in staat bent om met vertrouwen een keuze te maken. In aanvulling op deze cursussen bieden we tevens allerlei kortere, specifiekere trainingen aan. Indien u nog twijfelt, of geïnteresseerd bent in de rest van het aanbod, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en uw vragen te stellen. We beantwoorden deze graag!

Klik voor meer informatie over ons online trainingsaanbod of neem contact met ons op

Contact opnemen
Lees meer

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen