Lean Leader groepstraining

 • Op een snelle manier veel kennis binnen uw organisatie

 • Locatie kan bij ons, op eigen locatie of extern als maatwerk

 • Voordelige prijszetting

 • Trainer en praktijkvoorbeelden afgestemd op uw branche

 • Internationaal gecertificeerde trainingsinhoud (ISO18404 & ISO13053)

Lean Leader groepstraining

Waar de Lean Practitioners de Lean-specialisten en de uitvoerders van verbeterinitiatieven binnen de organisatie zijn, is de Lean Leader de leidinggevende die hier eigenaarschap over neemt en wiens verantwoordelijkheid het is om dit alles tot een succes te brengen.

Naast ruime kennis van de Lean verbetertechnieken moet de Lean Leader ook de managementvaardigheden beschikken om deze technieken en principes in hun gehele afdeling door te voeren en in stand te houden. De Lean Leader maakt gebruik van coachend leiderschap om specialisten aan te voeren en te bouwen aan een lerende en continu verbeterende organisatie.

Doel en mindset

Lean en Lean Six Sigma zijn niet een doel op zich. Uiteindelijk zijn deze methodieken en de vele instrumenten en technieken die zij bevatten alleen maar een middel om een doel te bereiken. Dat doel is sneller, efficiënter en klantgerichter werken zodat de bedrijfsdoelstellingen ieder jaar niet alleen gehaald worden, maar overtroffen.

De filosofie en mentaliteit die ten grondslag ligt aan Lean en Six Sigma is er één van continu willen verbeteren en streven naar perfectie. Kortom, het gaat om het omarmen van een growth mindset waarin de hele organisatie samen naar hetzelfde doel werkt. Een bedrijfscultuur waarin fouten worden gezien als kansen om te verbeteren, en ‘goed’ alleen maar een opstap naar ‘beter’ is.

Contact opnemen

Lean Leader groepstraining

De Lean Leader groepstraining is gericht op het opleiden van de kartrekkers van de Lean methodiek en filosofie binnen de organisatie.

Contact opnemen
 • Op een snelle manier veel kennis binnen uw organisatie

 • Locatie kan bij ons, op eigen locatie of extern als maatwerk

 • Voordelige prijszetting

 • Trainer en praktijkvoorbeelden afgestemd op uw branche

 • Internationaal gecertificeerde trainingsinhoud (ISO18404 & ISO13053)

Interesse in een klassikale Lean Leader training? Klik hier voor meer informatie!

Trainingsopzet:

De groepstraining kent een blended opzet, met digitale trainingsstof ter voorbereiding en als aanvulling op het klassikale onderdeel. Al onze trainingen zijn ingericht om deelnemers in korte tijd te voorzien van de nodige kennis en kunde om de methodiek binnen uw organisatie toe te passen. Dit houdt uw professionals zo kort mogelijk van hun werkzaamheden af en draagt perfect bij aan het concept van het lerend beroep.

Deel 1 - Lean Practitioner

3-dagen over de Lean verbetertechnieken met onderwerpen als:

• 5 principes van Womack
Flow
• 7 verspillingen
•Value Stream Mapping
5S Management
• Verscheidende verbetertechnieken als Kanban, SMED en Poka Yoke

Deze dagen zijn opgezet rondom een simulatie welke als rode draad door de training loopt. De focus ligt op de technieken en het herkennen van verbeterpotentieel. 

Deel 2 - Lean Leader

2-daagse training over Lean Management. Gedurende deze 2 dagen ligt de nadruk op het uitvoeren van projecten en kaizen events. De onderwerpen die aan bod komen zijn:

• Toyota Kata
Kaizen events
A3 projectmanagement
• 14 managementprincipes van Toyota
 

Deel 3 - Praktijkopdracht

Na theorie volgt de praktijkopdracht. Onder begeleiding van een Master Black Belt worden er opdrachten uitgevoerd met als eindresultaat een geoptimaliseerd proces volgens de Lean Six Sigma methode. 

Het is niet noodzakelijk om bij aanvang een praktijkopdracht te hebben. De praktijkopdracht dient binnen 2 jaar na het behalen van de theorie te worden afgerond.

Lees meer over de praktijkopdracht of neem contact met ons op.

Deel 6 - Workshops (optioneel)

Na afloop van de groepstraining heeft u de mogelijkheid om door te pakken met diverse (online) workshops. Deze cursussen kunnen uw medewerkers helpen bij het uitvoeren van bijvoorbeeld een VSM, A3 project of een Kaizen Event.

Tijdens deze workshops voeren de deelnemers een Kaizen Event, VSM of A3 project uit binnen de eigen organisatie, waardoor zij niet alleen leren de technieken toe te passen, maar hiermee ook meteen actief organisatieproblemen oplossen.

Altijd maatwerk:

Onze in-company groepstrainingen zijn op maatwerk in te richten. Wij selecteren voor uw groep een trainer met uitgebreide ervaring met het toepassen van Lean in uw branche. Ook de casussen en praktijkvoorbeelden die in de training worden behandeld zijn afgestemd op de sector en unieke uitdagingen die voor uw organisatie relevant zijn.

Leerdoelen en internationaal gecertificeerde trainingsinhoud:

Onze trainingsinhoud bestaat uit duidelijke leerdoelen die zijn opgesteld aan de hand van de internationale ISO18404 en ISO13053 normen. Dit houdt in dat de kennis, vaardigheden en competenties die tijdens de training worden overgebracht geheel in lijn zijn met de internationale standaarden van Lean Six Sigma competenties en technieken zoals omschreven door de ISO (International Organization for Standardization).

Meer informatie over de richtlijnen, certificeringen en accreditaties van onze trainingen vindt u hier

Investering:

Onze maatwerk aanpak is een modulaire opbouw van trainingen waardoor u met een geringe investering al kan starten en bij succes kan doorpakken. Neem contact met ons op voor een prijsindicatie.

The Lean Six Sigma Company is als trainingsinstituut BTW vrijgesteld voor organisaties die geen BTW kunnen aftrekken (zorginstellingen, overheden, financiële dienstverlening).

Meer informatie

Trainingstraject

In het eerste gesprek zal er gekeken worden naar de behoefte van uw organisatie. Vervolgens zal er gekeken worden welke groepstraining hier het beste bij aansluit. Zo is er zekerheid dat de Lean Six Sigma groepstraining zal bijdragen in het realiseren van uw organisatiedoelstellingen.

Zodra u besloten heeft met een Lean Six Sigma groepstraining aan de slag te gaan zal er in overleg trainingsdata worden ingepland.

Na het afstemmen van de trainingsdata ontvangt u een bevestigingsmail. Hierin staat de trainingslocatie en de data van de training. Vervolgens vragen wij bij contactgegevens van de deelnemers op.

Nadat wij de contactgegevens van de deelnemers ontvangen hebben krijgen zij allemaal een welkomsmail. Hierin krijgen zij instructies hoe ze toegang krijgen tot ons online leerplatform (MyTraining). Hier vinden de deelnemers het trainingsprogramma, de digitale boeken, data sets en oefenmateriaal.

Dan begint de training. Tijdens de training voorzien wij de deelnemers van alle benodigde kennis. Dit zal op de laatste trainingsdag worden getoetst met een theoretisch examen.

Tot slot gaan de deelnemers aan de slag met praktijkopdrachten. Hierin worden, onder begeleiding van een Master Black Belt, verbeterprojecten uitgevoerd binnen uw organisatie. Deze zullen direct bijdragen aan de bedrijfsdoelstellingen. Vaak zijn dit projecten die leiden tot een hogere klanttevredenheid, lagere kosten of de doorlooptijden verkorten. De mogelijkheden zijn echter uiteenlopend en kunnen altijd worden afgestemd met onze trainer.

Onze referenties

Sinds onze oprichting in 2002, hebben we vele open inschrijving trainingen georganiseerd. We hebben ruim 8.000 deelnemers uit alle branches getraind en honderden praktijkopdrachten voorbij zien komen. 

Naast de open inschrijvingen zijn we ook erg trots op het feit dat we groepen cursisten van diverse organisaties in-company hebben getraind. Klik hier voor onze referenties.

Contact aanvraag

 • DD slash MM slash JJJJ
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van Nelleweg 1,
3044BC Rotterdam, The Netherlands

010 22 22 860
info@theleansixsigmacompany.nl

Congresstraat 26 bus 4,
2060 Antwerpen, Belgium

+32 3 808 32 78
info@theleansixsigmacompany.be

1501 Avenue Doctor Penfield,
H3G 1C6 Montreal, Quebec, Canada

+1 514 297 4507
info@theleansixsigmacompany.ca

130 Boulevard de la Liberté,
59800 Lille, France

+33 3 74 09 64 17
info@theleansixsigmacompany.fr

35 Ballards lane,
N3 1XW London, Great Britain

020 3608 3527
info@theleansixsigmacompany.co.uk

Rudnička 2,
11118 Beograd, Сервие

+381 11 244 11 11
info@theleansixsigmacompany.rs

23 Upper O’Connell Street,
D01 C3W7 Dublin, Ireland

353-1-513 6833
info@theleansixsigmacompany.ie

Via Monte Oliveto 8,
00141 Roma, Italia

+39 3774751288
info@theleansixsigmacompany.it

Calle Meléndez Valdés nº 54 Local 24,
28015 Madrid

+34 911930063
info@theleansixsigmacompany.es

02 Rue Kamel Atatürk - El Menzah VII,,
2037 Ariana

+216 71 231 010
formation@theleansixsigmacompany.com

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen