5 belangrijke Lean Six Sigma lessen!

Lean six sigma lessen

Een Lean Six Sigma organisatie bestaat uit experts die projectmatig processen verbeteren en medewerkers die hun werkzaamheden optimaliseren. Onze trainers gaan iedere dag aan de slag om cursisten op te leiden in Lean Six Sigma. Hier komt zowel theorie als praktijk aan bod. In de praktijk wordt Lean Six Sigma geïmplementeerd in het bedrijf waar een cursist werkzaam is. Tijdens het implementeren van Lean en Six Sigma leren de cursisten een aantal belangrijke lessen. In deze blog geven we een overzicht van 5 belangrijke lessen die de cursisten hebben geleerd. Benieuwd welke dit zijn? Je leest het in deze blog.

Les 1: Laat iedereen binnen de organisatie kennis maken met Lean Six Sigma

Eén van de lessen die cursisten leren is het belang dat alle betrokkenen kennis maken met Lean Six Sigma. Dit is namelijk belangrijk voor het draagvlak binnen de gehele organisatie. Een project kan alleen slagen als iedereen zich volledig inzet. Daarbij is de motivatie om processen te verbeteren een belangrijke factor.

Les 2: Gebruik de juiste data

Een andere belangrijke les is het gebruik van de juiste data. Door voldoende én de juiste data te gebruiken, kunnen oorzaken en oplossingen worden vastgesteld. Daarbij zijn deze zaken gebaseerd op feiten en niet op onderbuikgevoelens. Veel cursisten geven aan dat dit soms tot opvallende oplossingen kan leiden, waar ze in eerste instantie niet aan gedacht hadden.

Les 3: Stel het juiste projectteam samen

Het samenstellen van een projectteam is een belangrijk onderdeel bij het uitvoeren van een praktijkopdracht. Het team dat wordt samengesteld moet een juiste afspiegeling zijn van de betrokkenen in het gehele proces. Dit geeft naast goede data, een belangrijk inzicht over wat er speelt in de verschillende onderdelen van een proces.

Les 4: Maak gebruik van de juiste Lean Six Sigma tools

Het gebruiken van de juiste Lean Six Sigma tools is volgens vele cursisten essentieel voor het laten slagen van een project. Deze leren ze kennen tijdens het theoriegedeelte van een Lean Six Sigma training. Uiteraard worden ze door onze trainers begeleidt om deze tools op de juiste manier in te zetten.

Les 5: Maak duidelijke instructies voor de werknemers

Wanneer een oplossing daadwerkelijk wordt geïmplementeerd, is het goed om hier duidelijke instructies voor te maken. Hierdoor zijn de veranderingen eenvoudiger op te pakken voor degenen die hier mee aan de slag gaan. Dit is een zeer belangrijke les die onze cursisten hebben geleerd!

Wil jij ook aan de slag met Lean Six Sigma?

Wil jij ook aan de slag met Lean Six Sigma in jouw bedrijf? Bekijk dan eens ons opleidingsaanbod en laat je trainen door Lean Six Sigma experts!

Wil je meer leren of heb je een vraag?

Vraag onze studiegids aan voor meer informatie.

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen