De week van John Bruns

Als Lean Six Sigma trainer geef ik elke week training bij verschillende bedrijven.  Daarnaast begeleid ik cursisten met hun praktijkopdrachten. Mijn specialisaties liggen in de zorg, bij de gemeente en in de financiële sector. Ik laat jullie in deze blog graag zien hoe mijn week eruit ziet!

Maandag 6 maart

Vandaag ben ik bij Van Gansewinkel geweest. Ik begeleid hier twee groepen Green Belts. Iedere cursist heeft een eigen project. Hier begeleid ik zowel startende Green Belts als Green Belts die al een paar maanden bezig zijn. De hoofddoelen van de praktijkopdracht is het verkorten van procestijden en het verminderen van klachten. Om de twee á drie weken ga ik langs om deze twee groepen te begeleiden. Ik vind het vooral leuk om te zien dat de cursisten ieder keer weer zichzelf ontwikkelen. Daarnaast is het heel gevarieerd, iedereen heeft namelijk zijn eigen project. Dat maakt het erg uitdagend.

Dinsdag 7 maart

Wederom ben ik vandaag bij Van Gansewinkel, dit keer in België. Vandaag ga ik gevorderde Green Belts coachen bij hun praktijkopdracht. Ik merk dat de Green Belts erg enthousiast zijn. Vooral de eigen groei die de cursisten doormaken spreekt hun erg aan. ‘S avonds heb ik telefonisch overleg met mijn collega Kees Bultink. Dit is degene die de Green Belts heeft opgeleid voordat ze zijn begonnen met de praktijkopdracht. Samen bespreken we de voortgang van de verschillende cursisten. Bij het volgende bezoek bespreek ik dit met de cursisten zelf. Zo kan ik de Green Belts effectief bijsturen.

Woensdag 8 maart

Vandaag ga ik geen training geven maar werk ik op kantoor. Ik heb eerst een bespreking met mijn collega Paul Suijkerbuijk. We bespreken dit keer mijn eigen voortgang. Dit soort gesprekken zijn erg goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bereid ik de trainingen voor de volgende dag voor. Dit houdt in dat ik alle benodigde materialen alvast verzamel. Op die manier kan ik morgen direct aan de slag.

Donderdag 9 maart

Voor donderdag staat een Lean Thinking training bij de Kamer van Koophandel (KVK) op de planning. Ik ga met allerlei verschillende afdelingen aan de slag. ‘S ochtends komt eerst de theorie aan bod. Vervolgens starten we in de middag met een praktijkopdracht. Alle cursisten gaan in de praktijkopdracht aan de slag met een hypotheek aanvraag. Deze case zit vol met verspillingen. Het is aan de cursisten de taak om deze te herkennen en op te lossen.

Vrijdag 10 maart

Op vrijdag ga ik verder met de Lean Thinking training bij de KVK. Net zoals donderdag beginnen we in de ochtend met een stukje theorie en gaan we in de middag verder met de praktijkopdracht. Ik geef ze dan feedback op de praktijkopdracht van gistermiddag. Het leuke hieraan is dat de cursisten de feedback erg snel oppakken. Het verschil wat ze op vrijdagmiddag maken met de dag ervoor is significant hoog. Na deze succesvolle dagen ga ik met een goed gevoel mijn weekend in.

Wil je meer leren of heb je een vraag?

Vraag onze studiegids aan voor meer informatie.

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen