De week van Marcus Witteman

Als Master Black Belt verzorg ik allerlei cursussen door het gehele land. Mijn specialisaties liggen in de financiële sector, bij gemeenten en in de industrie. Elke dag ga ik met veel plezier aan de slag. Het leuke aan mijn beroep vind ik dat het erg afwisselend is. Ieder project krijg ik weer te maken met nieuwe mensen, dit spreekt mij erg aan. In deze blog vertel ik je graag hoe mijn week eruit ziet!

Maandag

Eigenlijk begint mijn werkweek al op zondag. Vanuit mijn woonplaats Bussum is het vaak ver rijden naar de plaats van bestemming. Daarom vertrek ik zondagmiddag al. Maandagmorgen word ik verwacht bij Meander Groep, dit is een thuiszorginstelling. In de ochtend geef ik de cursisten een herhaal les over LEAN. In de middag heb ik een workshop gegeven aan managers van allerlei afdelingen. We evalueren dan samen hoe zij de projecten nog beter kunnen begeleiden.

Dinsdag

Vandaag ben ik wederom bij Meander Groep actief. Ik ben met de voorzitter van raad van bestuur in overleg gegaan over de uitrol van Lean. We stellen vast wat er de komende periode moet gebeuren. Hierbij hebben we het onder andere over welke personen we waarvoor inzetten. Dit is erg belangrijk om de uitrol succesvol te maken. We proberen continu te verbeteren door mensen voor de juiste projecten te selecteren.

Woensdag

Op woensdag ga ik aan de slag bij Infomedics in Almere. De dag begin ik met het geven van een Green Belt training. Eerst doe ik een intake met alle cursisten. Dit is eigenlijk mijn manier van werken. Ik toets of mensen geschikt zijn en welke vaardigheden zij bezitten. Aan de hand van een individueel gesprek probeer ik de deelnemers beter te leren kennen. Zo krijg ik uiteindelijk een goed beeld van de verschillende cursisten. In mijn ogen is dit erg belangrijk om een Lean Six Sigma project te laten slagen.

Donderdag

Vandaag is de laatste dag van de Black Belt training bij Achmea. Deze dag sluit ik af met het spel pictionary. De deelnemers worden eerst in groepen verdeeld. Daarna krijgen ze verschillende kaartjes met daarop een LEAN-begrip. Deze begrippen moeten ze tekenen, andere groepen moeten dan raden welk begrip dit is. Hoe sneller het andere team raad welk begrip er bedoeld wordt, des te meer punten ze krijgen. De cursisten vinden het competitie-element erg leuk. Daarnaast kunnen ze de afwisseling erg waarderen en is het een leuke methode om de begrippen te onthouden.

Vrijdag

Op vrijdag ga ik aan de slag bij een grote verzekeraar in Eindhoven. Ik voer vandaag veel coaching gesprekken met Black Belts. Iedere Black Belt is op dit moment bezig met een eigen praktijkopdracht. Mijn doel is om de theorie in de praktijk te brengen. Ik vergelijk het altijd met autorijden: de theorie kun je leren, maar echt autorijden leer je pas in de praktijk. Volgende week ben ik de gehele week bij deze verzekeraar. Eerst ga ik nu genieten van het weekend, zodat ik mijzelf helemaal kan opladen voor de nieuwe week. Het liefst voer ik dan mijn grote hobby uit: Israëlisch dansen.

Wil je meer leren of heb je een vraag?

Vraag onze studiegids aan voor meer informatie.

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen