De week van…. Michiel Dahmen

Michiel Dahmen

Maandag 22 augustus 2016

Vandaag een dag op kantoor gewerkt. Eerst kennis gemaakt met mijn nieuwe collega John Bruns. Na de kennismaking ben ik begonnen met de planning van trainingen en het afstemmen van coaching voor de komende weken. Vervolgens, samen met John, gewerkt aan het ontwikkelen van een nieuw verbeterbord op posterformaat. We zien in de praktijk namelijk steeds vaker dat klanten graag een kant-en-klaar verbeterbord willen hebben zodat ze gelijk kunnen starten. Om de drempel van kosten laag te houden is ons verbeterbord gewoon een poster. Later kan altijd nog gekozen worden voor een whiteboard of een customised bord.

Dinsdag 23 augustus 2016

Een dag coachen bij het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Daar zijn we met een grootschalig Lean traject bezig. Na het trainen van de afdelingshoofden worden ze nu gecoached in het implementeren van Lean (verbeterborden en 5S Lean Management). Een stap die ervoor zorgt dat Lean in korte tijd echt gaat lopen en waarbij we de afdelingen van elkaar kunnen laten leren. Op de foto ben ik samen met het hoofd van de afdeling hart/long bezig een verbeterbord in te richten waar hij a.s. maandag al mee gaat starten met z’n team.

Woensdag 24 augustus 2016

Een dag bij Star-MDC in Rotterdam. Ik begeleid een Kaizen waarbij we samen met verschillende medewerkers van Star-MDC aan de slag gaan met een hardnekkig probleem bij de trombosedienst. Het is altijd spannend om te kijken hoe zo’n dag zich ontwikkelt. Ik ben weer verrast over de creatieve oplossingen die naar voren komen bij een Kaizen en het feit dat iedere deelnemer in de ‘meewerkstand’ staat. Blije gezichten aan het eind van de dag!

Donderdag 25 augustus 2016

Weer een dag gecoached bij het Rode Kruis Ziekenhuis. Vandaag o.a. in de werkplaats van de afdeling Medische Instrumenten een 5S sessie gestart. Na een introductie van de 5S methodiek bij de medewerkers waarbij we ingaan op de verspillingen die een gevolg zijn van de inrichting van de werkplek, zijn we concreet aan de slag gegaan in de werkplaats. En dan kom je volle kasten tegen waarin lang moet worden gezocht naar het juiste product, overvolle werkplekken waardoor de medewerker drukte en chaos ervaart. Een leuke en inspirerende ochtend.

Vrijdag 26 augustus 2016

Vrijdag is in mijn vrije dag. Boodschappen doen op de markt en ’s middags tijd voor de kinderen. ’s Ochtends heb ik nog wat tijd om verder te lezen in het boek ‘Magie in al je communicatie’ van Bas Mouton. In ons vak als trainer/coach/consultant gaat het de hele dag over hoe we communiceren. Dus interessant om te kijken wat ik van hem kan leren! Dat past wat mij betreft goed bij de The Lean Six Sigma Company: de klant en jezelf blijven ontwikkelen.

 

Wil je meer leren of heb je een vraag?

Vraag onze studiegids aan voor meer informatie.

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Klik voor meer informatie over ons online trainingsaanbod of neem contact met ons op

Contact opnemen
Lees meer

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen