De week van Yvette Bogaert

Als Master Black Belt ga ik elke dag met veel enthousiasme aan de slag. Niets is namelijk leuker dan mensen te helpen tijdens hun Lean Six Sigma reis. Mijn specialisaties liggen in de industrie, en supply chain. Ik reis heel het land door om aan allerlei verschillende bedrijven trainingen te geven en cursisten te begeleiden. Mijn werkdagen zijn erg gevarieerd. Graag neem ik je in deze blog mee door mijn werkweek als Master Black Belt.

Maandag 15 mei

Op maandag ga ik aan de slag bij een bedrijf in Zwolle wat zich met allerlei belastingzaken bezighoud. Hier rollen we op een heel uitgebreide manier Lean Six Sigma uit. Iedereen binnen het bedrijf krijgt een Yellow Belt training. In de ochtend beginnen we met een stukje theorie en in de middag spelen we een leuke Lean-game. Tijdens deze game hoor ik heel veel ‘aha momenten’. Door de theorie in de praktijk te brengen wordt alles een stuk herkenbaarder voor de cursisten.

Dinsdag 16 mei

Vandaag ben ik werkzaam bij een nieuwe klant. Een redelijk klein bedrijf wat gespecialiseerd is in consultancy. Bij dit bedrijf ben ik terecht gekomen via één van mijn eerdere cursisten. Het management heeft besloten dat iedereen binnen de organisatie een green belt training mag volgen. Dit doen we in twee etappes, vandaag ben ik met de eerste groep begonnen. Het was een leuke groep met veel jonge mensen. Later dit jaar zal de tweede groep cursisten starten. Dit project is voor de langere termijn. Afhankelijk van de mogelijkheid gaan deze cursisten een praktijkopdracht doen. Vanavond ga ik me alvast voorbereiden op nieuwe projecten die eraan komen.

Woensdag 17 mei

Wederom verzorg ik vandaag een in-company training, ditmaal bij een ROC in Groningen. In de middag hebben 10 cursisten hun theorie-examen voor de Green Belt training. Uiteindelijk hebben 8 cursisten het examen behaald! Zij gaan nu beginnen met hun praktijkopdracht. Allereerst zullen ze zelf een praktijkopdracht uitzoeken. Ik begeleid de cursisten hierin zodat de opdracht goed genoeg is om uiteindelijk gecertificeerd te worden. Dit is echt maatwerk. Iedere cursist krijgt persoonlijke begeleiding zodat de praktijkopdracht een succes wordt. Daarnaast is het belangrijk dat de praktijkopdracht prioriteit heeft. Als cursisten het er ‘bij’ doen wordt het geen succes. Het balletje moet continu blijven rollen. Dit probeer ik de cursisten ook vandaag weer mee te geven.

Donderdag 18 mei

Vandaag geef ik training aan een detacheringsbedrijf. Ook dit is een Green Belt training. Het is vandaag tijd voor dag 3 van de Green Belt training voor dit bedrijf. Op deze dag komt er veel theorie over Lean aan bod. De cursisten hebben hierna nog twee dagen training, daarna volgt het theorie-examen. Ik probeer ze zo goed mogelijk klaar te stomen voor het examen de komende cursusdagen.

Vrijdag 19 mei

Op vrijdag staan er geen trainingen op het programma, ik heb namelijk vrij. Samen met mijn man en twee paarden ga ik naar België. Hier heb ik dit weekend een internationale springwedstrijd. Ruiters vanuit heel Europa doen hier aan mee. Paardrijden is dan ook mijn grootste hobby, het is een levensstijl van me. Het uiteindelijke resultaat mag er zijn: ik word 3e! Dit is een resultaat waar ik apetrots op ben. Met dit goede gevoel ga ik volgende week weer met veel plezier aan de slag.

Klik voor meer informatie over ons online trainingsaanbod of neem contact met ons op

Contact opnemen
Lees meer

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen