Reclameland zet in op Continu Verbeteren

Bestuursvergadering over de Lean Six Sigma implementatie

Wouter krijgt energie van ondernemen en durft zijn eigen koers te varen. Wouter Haan is founder en CEO van online drukkerij Reclameland en hij besloot in coronatijd vol in te zetten op het trainen van zijn mensen. “Als de markt tegenzit, nemen bedrijven vaak afscheid van personeel om er daarna – als het weer aantrekt – achter te komen dat er een hoop kennis is verdwenen. Doodzonde.

Goede mensen wil je graag behouden en als het kan nog beter laten presteren. Dat betekent dat je ze moet voorzien van de juiste handvatten en bruikbare tools. We hebben zo’n 500.000 klanten en werken 24 uur per dag. Dat lukt alleen als je alle processen goed inregelt en op elkaar laat aansluiten én constant kijkt hoe het nog beter kan. Dat vraagt om mensen met inzicht en de juiste mindset. Er waren aan de productiekant al enkele mensen die bekend waren met Lean Six Sigma en die hebben in eerste instantie zelf de naaste collega’s getraind. Daarna hebben we het bedrijfsbreed getrokken, want op elke afdeling is winst te behalen en daarvoor zijn we in zee gegaan met The Lean Six Sigma Company. Die hebben een dekkend trainingsportfolio en zeer ervaren trainers die de droge leerstof combineren met voor ons herkenbare praktijkvoorbeelden waardoor het heel toegankelijk is voor alle deelnemers.

Mariska Buitenhuis verzorgt de meeste trainingen en weet als geen ander waar onze behoeftes liggen. Ik heb zelf ook de Lean Practitioner en de Lean Leader trainingen gevolgd, want door zelf actief mee te doen krijg je de hele organisatie in beweging. Lean en Six Sigma en alle andere verbeterinitiatieven zijn voor ons geen heilige graal, maar door er allemaal dagelijks mee bezig te zijn – na te denken, hoe je het morgen nog beter kan doen –  maken we constant stappen. Je ziet dat mensen aanhaken en meters maken. Door te investeren in mensen, vergroten we onze slagkracht.”

Wil je meer leren of heb je een vraag?

Vraag onze studiegids aan voor meer informatie.

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen