Automatiseren met Lean Six Sigma

Automatiseren met Lean Six Sigma

Cursist Sjacco van Werven heeft als opdrachtgever een bedrijf welke automatisch aanslagopleggingen verstuurd namens verschillende machtigingsbedrijven. Dit bedrijf heeft een systeem waarmee de aanslagen automatisch de deur uitgaan. Wanneer er een hoog uitvalpercentage is, betekent dit dat er handmatig meer werk gedaan moet worden. Dit betekent meer tijd en kosten. Aan cursist Sjacco van Werven de taak om het uitvalpercentage zo veel mogelijk te reduceren. Benieuwd hoe hij deze uitdaging is aangegaan en wat het uiteindelijke resultaat is? Lees het in deze blog.

Waarom is er gekozen voor dit project?

Voordat het project is gestart verliepen 67,2% van de machtigingen automatisch. Het doel van dit project is om een hoger percentage geautomatiseerde aanslagen te krijgen. Het systeem is immers ontwikkeld om machtigingen te automatiseren. Cursist Sjacco van Werven heeft voor dit project gekozen omdat er het afgelopen jaar een daling te zien was in de geautomatiseerde machtigingen.

Welke veranderingen zijn er doorgevoerd?

Sjacco van Werven heeft ervoor gezorgd dat de werkinstructies duidelijker zijn. Deze waren in het verleden soms onvolledig en niet duidelijk genoeg. Daarnaast is het automatiseringssysteem verbeterd. Door ervoor te zorgen dat de juiste codes worden gebruikt, gaat de koppeling in het systeem direct goed. Voor de werknemers die met het systeem werken is er een check benoemd in de werkbeschrijving. Hiermee kan getoetst worden of de nieuwe koppelingen functioneren. Daarnaast volgt er vanaf nu bij een wijziging in het systeem een training. Medewerkers begrijpen dan direct wat er van hen gevraagd wordt.

Het uitvalpercentage is verminderd van 32,8% naar 7,2%

Het uiteindelijke resultaat van cursist Sjacco van Werven mag er zijn. Het uitvalpercentage van geautomatiseerde machtigingen is verlaagd van 32,8 % naar 7,2 %. Hierdoor hoeft er minder tijd te worden gestoken in het handmatig verwerken van machtigingen. Door dit resultaat kan het doel van de opdrachtgever daadwerkelijk gehaald worden: een geautomatiseerd systeem voor het verwerken van machtigingen.

Wil jij ook continu verbeteren?

Wij feliciteren onze cursist Sjacco van Werven met zijn resultaat! Wil jij net als deze cursist continu verbeteren? Bekijk dan eens of een Lean Six Sigma training iets voor jou of het bedrijf waar je werkzaam bent is. Voor meer informatie over alle mogelijkheden die er zijn kun je contact met ons opnemen.

Wil je meer leren of heb je een vraag?

Vraag onze studiegids aan voor meer informatie.

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen