€240.000 per jaar besparen door de doorlooptijd te verkorten

Doorlooptijd verkorten

Cursist Tessa Huijsman heeft zich beziggehouden met de doorlooptijd van onderhoudsbeurten bij railvoertuigen. Tijdens het onderhoud van railvoertuigen mag de reiziger hier geen last van hebben. Daarom moeten onderhoudsbeurten en storingen zo snel mogelijk uitgevoerd worden. Voorafgaand aan het project was de doorlooptijd hiervan nog niet op het gewenste niveau. Daarom is Tessa Huijsman aan de slag gegaan om de doorlooptijd tijdens onderhoudsbeurten zo kort mogelijk te houden. In dit artikel lees je hoe dit proces gegaan is!

De doorlooptijd verkorten met 25%

Het concrete doel is om de doorlooptijd van onderhoudsbeurten te verkorten met 25%. Voorafgaand aan het project was de doorlooptijd langer dan in eerste instantie was begroot. Hierdoor kunnen er in de toekomst dienstregelingen in de knel komen. Dit is onwenselijk. Aan Tessa Huijsman dus de taak om de doorlooptijd te verkorten en hier breed draagvlaak voor te creëren.

Hoe is het project in gang gezet?

Tijdens het proces zijn er zoveel mogelijk mensen betrokken. Zo hebben veel verschillende werknemers individueel input geleverd over het proces. Daarnaast heeft Tessa Huijsman zoveel mogelijk data verzameld. Om hier een goede analyse over te kunnen maken is er ook een brainstormsessie gehouden. Hier werden de oorzaken van een te lange doorlooptijd besproken. Op deze manier is geconcludeerd dat de grootste verbetering te realiseren is op de planningsafdeling. De teamsamenstelling op deze afdeling is daarom veranderd en alle medewerkers zijn begeleid in de verbeteracties. Daarbij zijn er voldoende hulpmiddelen aangereikt om de veranderingen daadwerkelijk succesvol te maken.

Een besparing van €8.000 per voertuig op jaarbasis

Het doel is behaald! De doorlooptijd is verkort met 25%. Daarnaast is er een kostenbesparing van 8% per railvoertuig. Dit is op jaarbasis een besparing van €240.000! Het is hierbij erg belangrijk dat iedereen zich houdt aan de gemaakte afspraken. Daarbij wordt het gehele proces continu gemonitord. Op deze manier kan de verbetering gewaarborgd worden

Valt er bij jou ook nog veel te verbeteren?

Cursist Tessa Huijsman heeft een resultaat behaald waar ze trots op mag zijn! Wij willen haar dan ook van harte feliciteren. Denk jij dat er bij jouw onderneming ook nog veel te verbeteren is? Bekijk dan of een Lean Six Sigma cursus iets voor jou of jullie bedrijf is. Je kunt altijd contact met ons opnemen om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Wil je meer leren of heb je een vraag?

Vraag onze studiegids aan voor meer informatie.

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen