Handmatige transacties met 20% verminderen

Lean Six Sigma

Black Belt Cursist Robin van Rijn is werkzaam bij een financiële dienstverlener. Bij deze financiële dienstverlener gaan er veel transacties door verschillende systemen heen. Dit gebeurt zowel handmatig als automatisch. Voorafgaand aan het project was het onduidelijk welke transacties handmatig en welke automatisch werden ingevoerd. Vanwege regelgeving moet dit wel duidelijk zijn. Daarbij is het voor de financiële dienstverlener kostenbesparend om handmatig ingevoerde transacties te verminderen. Wil jij weten hoe cursist Robin van Rijn dit project heeft aangepakt? In deze blog lees je er alles over.

Handmatige transacties in kaart brengen en verminderen

De cursist richt zich op de business to business administratie. Dit project werkt hij nauw samen met de operations afdeling en twee andere Green Belt cursisten. Zij zijn verantwoordelijk voor de transactieverwerking. Daarbij worden de commerciële businessunits betrokken bij het project. Het doel van het project is het in kaart brengen van handmatige transacties. Daaropvolgend is het doel om deze met 20% te verminderen. Dit levert naast tijd, een besparing op.

Het projectteam samenstellen op basis van expertises

Er is eerst een projectteam samengesteld. Bij het kiezen van de juiste leden, is er gekeken naar de expertises die nodig zijn in het team. Vooral data-analyse en kennis van operationele processen zijn hierin belangrijk. Vervolgens is dit projectteam alle soorten transacties door gaan nemen. Na dit proces heeft het projectteam alle transacties overzichtelijk gecategoriseerd.

De doorlooptijd verminderen

Per categorie is de doorlooptijd vastgesteld. Daarna is er een pareto-analyse uitgevoerd om vast te stellen welke handmatige handelingen de langste doorlooptijden hebben. Twee Green Belt cursisten zijn vervolgens aan de slag gegaan om de doorlooptijd te verminderen.

Het resultaat:

Het project heeft een goed resultaat opgeleverd. Alle transacties zijn nu volledig inzichtelijk. Hierdoor kan er precies worden ingezien waar handmatige transacties vandaan komen. Daarbij is de tijd die wordt besteed aan handmatige transacties vermindert met 20%. Een resultaat waar de cursisten trots op kunnen zijn.

Ook aan de slag met Lean Six Sigma?

We willen de cursisten die aan dit project hebben meegewerkt, feliciteren. Denk jij dat er binnen jouw bedrijf ook nog genoeg te verbeteren valt? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Lean Six Sigma? Neem dan eens contact met ons op.

Wil je meer leren of heb je een vraag?

Vraag onze studiegids aan voor meer informatie.

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Klik voor meer informatie over ons online trainingsaanbod of neem contact met ons op

Contact opnemen
Lees meer

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen