Het UWV en The Lean Six Sigma Company helpen samen mensen vooruit

Sinds enige tijd kunnen werkzoekenden via het UWV bij The Lean Six Sigma Company een training volgen om zo de kans op een passende baan te vergroten. Thomas van der Hoeven volgde de Lean Six Sigma Green Belt training bij The Lean Six Sigma Company en is razend enthousiast. “Het was een klassikale training in de Van Nellefabriek en alleen die locatie werkt al inspirerend.”

De geboren en getogen Hagenees is van bouwjaar 1961. Na zijn mavo is hij direct gaan werken waarna hij zich doelgericht via avondstudies en andere (hbo) opleidingen omhoog heeft gewerkt. Hij heeft in diverse sectoren gewerkt en zijn sporen ruimschoots verdiend als teamleider/hoofd van de financiële administratie. “Ik voel me thuis in dat vakgebied. Het vraagt om een stuk discipline en accuratesse. Op zeker moment was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Toen heb ik opgezegd om elders de financiële afdeling te runnen, maar ik behoorde helaas tot de groep met een jaarcontract en bij een reorganisatie kwam ik op straat te staan. Sindsdien ben ik volop aan het solliciteren, maar het was coronatijd én het lijkt toch dat je ineens ook je leeftijd tegen hebt terwijl ik juist denk dat bedrijven behoefte hebben aan een stuk senioriteit. Ik ben gewend leiding te geven aan een team en de mensen te motiveren en ik kijk ernaar uit om dat straks weer te gaan doen.”

Toen Thomas werkzaam was bij een groot ziekenhuis maakte hij voor het eerst kennis met Lean. “Ik was daar weliswaar slechts zijdelings bij betrokken, maar ik werd er heel enthousiast van. Ik zag met eigen ogen hoe dit soort verbeterinitiatieven snel en blijvend vruchten afwerpen en dus ben ik er veel over gaan lezen en heb informatie opgevraagd. Zelf een training bekostigen was niet aan de orde en toen ik van werkgever wisselde bleef het wel spelen in mijn hoofd, maar ik heb het even laten rusten.”

Bij het UWV kaartte hij bij een arbeidsconsulent aan dat hij graag een Lean Six Sigma training wilde volgen. “Uiteraard moest ik onderbouwen waarom ik dacht dat dit mij gaat helpen om een baan te vinden en daar hoefde ik niet lang over na te denken. Behalve dat het goed staat op mijn CV, weet ik ook zeker dat een bedrijf profijt heeft van goed georganiseerde administratieve processen. Automatisering is belangrijk om processen goed op orde te houden, maar om te beginnen moet je processen stroomlijnen – volgens de Lean Six Sigma methodiek – en op orde brengen. Daarna ga je pas automatiseren, anders dan ga je iets  automatiseren wat niet optimaal functioneert.”

Thomas kreeg groen lichte en meldde zich op de site aan voor een Lean Six Sigma Green Belt training. “Net zoals ieder ander die zich inschrijft, alleen heb ik het UWV als factuurontvanger mogen aanvinken. Het was een leuke groep met mensen uit verschillende branches en omdat ik ook in veel sectoren werkzaam ben geweest, had ik met iedereen wel een goede klik. De andere cursisten hebben ook een praktijkopdracht gedaan bij hun werkgever, maar dat was in mijn geval natuurlijk lastig. Daarom ben ik vooralsnog theorie-gecertificeerd en nog niet praktijk-gecertificeerd, maar zodra het kan dan rond ik dat stuk ook af. Al met al was het een geweldige ervaring en ik heb het als heel positief ervaren. Onze trainer, Johan Meima, is een fantastische kerel die de studiestof op een prettige manier gedoseerd bracht en dat aanvulde met sprekende praktijkvoorbeelden. Ik kan het iedereen aanraden om, wanneer je net als ik die kans krijgt, een Lean Six Sigma training te volgen. Er gaat een wereld voor je open en het maakt je tot een procesdenker en dan met name tot een procesverbeteraar. En daar heb je in je werk én privé elke dag profijt van.”

Doordat de certificaten van The Lean Six Sigma Company (inter)nationaal erkend en herkend worden, vergroten zij significant de carrièreperspectieven van iedere cursist. “Ik heb er vertrouwen in dat een toekomstige werkgever dat ook ziet, want ik wil weer aan de slag. Dan kan ik de opgedane theorie in de praktijk gaan uitoefenen en daar heb ik enorm veel zin in.”

Vanuit het UWV worden de volgende trainingen van The Lean Six Sigma Company vergoed:

Meer lezen over onze samenwerking met het UWV? Klik hier voor meer informatie.

Wil je meer leren of heb je een vraag?

Vraag onze studiegids aan voor meer informatie.

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen